P12 bjöd på jämt motstånd

Måndagen den 6 juni tog Marks tennisklubbs pojkar 12 emot ÖSTK för spel i pojkar 12, division södra. Singlarna spelades utomhus, dubbeln fick spelas inomhus på grund av regnigt och kallt väder.

Kim Karlsson mötte ÖSTK:s Erik Larsson. Efter ett något avvaktande spel inledningsvis förändrades matchbilden till att alltmer handla om långa välspelade och mycket underhållande bollar. Kim förlorade första set med 1-6, kom igen och ledde med 4-1 i andra för att till slut förlora setet och därmed också matchen med 5-7. Trots förlusten spelade Kim säkert och stabilt.

Linus Frost ställdes mot ÖSTK:s Niklas Schön. Matchen utvecklades till en riktig rysare med många fina bolldueller, jämna game och mycket fint spel. Linus, som sannolikt spelade sin bästa match någonsin, förlorade till slut den 2 timmar långa matchen med setsiffrorna 4-6, 6-7 (4-7 i tiebreak). Linus jämna spel, pålitliga servar samt inte minst  många fina forehandsslag var mycket positivt.

Viktor Dahlqvist mötte ÖSTK:s Christoffer Björk. Viktor nådde inte riktigt upp till maximal kapacitet och detta i kombination med bra motstånd gjorde att Viktor förlorade matchen med setsiffrorna 1-6, 1-6.

Mattias Stensson och Joacim Carlsson mötte i dubbeln Erik Larsson och Niklas Schön.

Några längre bolldueller spelades, huvudsakligen avgjordes emellertid poängen snabbt.  Mattias servade bra och spelade säkert från baslinjen, Joacim visade prov på flera mycket fina forehands- och volleyslag, men detta räckte inte mot Larsson och Schön och matchen förlorades med setsiffrorna 1-6, 2-6.

I sammanhanget skall det också nämnas att en mycket uppskattad domarinsats genomfördes av 3 av Marks TK:s affischnamn Melker Ekberg, Kaspars Vasiljevs och Morgan Bergh.

/Ove Stensson