Kaspars Cup färdigspelat

Klubbturneringen Kaspars Cup som arrangerades av Marks TK spelarna Kaspars Vasiljevs och Martin Hjelm som ett projektarbete i skolan blev mycket lyckat. Ungefär 60 spelare kom till start, och arrangemanget flöt på mycket bra. För merparten av spelarna var detta deras första tävlingstillfälle, eftersom turneringen i första hand riktade sig till elever i Minitennis & Tennisskolan. Det bjöds på en mängd välspelare matcher, och det var riktigt kul att se glädjen och inställningen som alla deltagare visade. Även enormt kul att se hur alla de äldre juniorerna i klubben hjälpte till som domare mm.

Full fart i fiket                                    Martin filmar med spänning turneringen

Förälder har koll på bollarna               Denise kollar in lottningen
Turneringen startade klockan 8:00 på lördagsmorgonen och höll på under hela lördagen. Den sista matchbollen slogs in ungefär 16:00 under söndagen.
Man såg en tydlig skillnad på många spelare om man såg dom spelade sin första match jämfört med sista matchen. Utvecklingen var enormt stor på många spelare, och detta är ytterligare ett bevis på hur nyttigt det är för spelare i alla olika kategorier att få spela tävlingsmatcher.
Markbladet var även på besök under turneringen, vilket var mycket uppskattat. Stort tack till Per Nicklasson på Markbladet. Marks Kommun skänkte även om priser till turneringens lotteri där första pris var en cd spelare. Vissa föräldrar köpte många lotter inte minst Olof Jangeklints pappa Bengt Olof som köpte 10 lotter. Starkt jobbat.

Spelet i full gång                                   Simon och Rainer kollar in matcherna

Tom balanserar med racket                  Två glada tjejer som hjälpte till

Pokalerna står på plats                        Rebecka vinnare i flickor 96

Martina finalist i flickor 96                   Kaspars med två glada finalister

Martina tar mot sitt pris                       Båda finalisterna i flickor 96 samlade

Carl, Anton & Jesper på gott humör    Väntan på läktaren

Förälder och son på läktaren               Denise omklädd till tomte

Det mycket populära lotteriet               Bengt-Olof köpte flest lotter

Martin har koll på resultaten                Martin i samtal med föräldrar
Sammanlagt spelades 7 klasser i turneringen i poolspelsform. Detta gjorde att alla fick spela många matcher. De främsta i sina pooler gick sedan vidare till final, och där det var fler pooler semifinal.
Alla deltagare i turneringen fick en T-shirt med Kaspars Cup loggan, samt finalisterna fick pokaler.
Dom äldsta spelade med hårda bollar på helplan medan dom alla yngsta spelade med mellanhårda bollar och något mindre spelplan. Alla spelare visade verkligen att dom kunde hålla igång bollen på ett mycket bra sätt.

A-lags spelare Melker sittandes vid      Två klassvinnare Johan och Olof
datorn

Glada miner bland fikapersonalen       Ida finalist i flickor 93-95

Josefine vinnare i flickor 93-95            Finalparet i flickor 93-95 med priser

Chefstränare Samuel studerar spelet    Kaspars i samtal under turneringen

Duktiga finalisterna Niklas och            Alexander och Olof finalpar i
Oliver i yngsta killklassen                     pojkar 95

Johan vinnare i pojkar 96                     Viktor och Markus finalpar i pojkar
                                                               93-94
Avslutningsvis ett stort tack till alla spelare som genomfört en mycket bra turnering, alla domare, fikapersonal, sponsorer som gjort turneringen möjlighet samt sist men inte minst Martin Hjelm och Kaspars Vasiljevs för en mycket väl arrangerad turnering.