Hej                                                                                

Nu är det dags att börja fundera på hur Ni vill att Er träning för vinter och vårterminen 2006 ska se ut. Precis som tidigare terminer försöker vi låta utövarna påverka sin träning i så stor utsträckning som möjligt, även om vi inte kan infria alla önskemål. I detta brev tänkte jag redogöra för våra olika träningsnivåer, vilka priser som gäller samt länka till ett anmälningsformulär. Detta med att anmäla sig på ett anmälningsformulär är ganska nytt, och formuläret måste lämnas in för att man ska beredas plats i träningen. För att komma till formuläret klicka här. Nedan följer en uppställning på vilka priser som gäller för olika antal träningstimmar.

 

VT 2006

1 h / v

700 kr

2 h / v

1000 kr

2,5 h / v

1250 kr

3 h / v

1500 kr

3,5 h / v

1750 kr

4 h / v

2000 kr

5 h / v + mer

2250 kr

Obegränsat spel lediga tider

250 kr + träningsavgiften

Som ni kan se finns det ett val som heter ”obegränsat spel på lediga tider”. Med detta menas att Ni betalar en extra avgift på 250 kr, och Ni får då spela gratis på alla lediga tider förutom de Ni redan nu får spela gratis när Ni utmanar någon på stegen. När Ni betalat in den extra avgiften får Ni ett bonghäfte med röda bongar av mig. Anmälan till det görs också på anmälningsformuläret. De som ingår i en Elitgrupp behöver inte betala den extra avgiften utan det ingår i deras avgift på 2250 kr. 

Som ni kan finna på anmälningsformuläret finns det olika grupper som man kan anmäla sig till. Skillnaden i grupperna är klubbens krav på eleverna i de olika grupperna, precis som spelare i olika grupper kan ställa krav på klubben. I träningen kommer eleverna från de olika grupperna att mixas. Läs mer om kraven längre ned i detta brev.

Eftersom vi troligtvis bara disponerar tre banor under 2006 ber vi alla önska så tidiga träningstider som det bara finns möjlighet till, framförallt de yngre juniorerna som slutar skolan tidigare än de äldre. Allt för att vi ska kunna ge alla spelare bästa möjliga träning.

Terminsstart för vinter & vårterminens träning är måndag vecka 2 och träningen håller på fram t.o.m. vecka 17. Efter det börjar vår sommarträning. Avgiften för den är 400 kr, och det innebär att man har organiserad träning efter samma schema som tidigare till midsommar. Efter midsommar har man fri tillgång till banorna, och får spela hur mycket man vill under sommaren. Till sommarträningen är det ingen anmälan, utan vill man inte vara med på den måste man meddela mig det innan den startar. Alla träningstider för vinter & vårterminen kommer att läggas ut här på hemsidan veckan innan terminsstarten.

Har ni några frågor är det bara att höra av sig.

Med vänliga hälsningar

Samuel Ekberg
Chefstränare

De olika träningsnivåerna            


Träningsgrupp 10-18 år

4-6 elever/bana, 1-2 timmar/vecka, 1 tränare

För de juniorerna som för närvarande inte har ambitioner att bedriva något tävlingsspel men ändå hålla igång och ha kul med sin tennis. Intagning sker i första hand från tennisskolan, men även de juniorer som tidigare varit i Tävlingsgrupper etc. kan få möjlighet att vara med i en träningsgrupp om dom inte vill bedriva lika mycket satsning mer. Vi tränar grundläggande teknik i alla slag samt regelskolning.

Målsättning och kriterier: Målsättning att eleverna ska hålla på med sin tennis ända upp i senioråldern, och även på sikt få upp intresset för att representera Marks TK i diverse seriespel mm. Även målsättning att eleverna ska utbilda sig till domare, tränare mm. Vid intresse finns möjlighet att flyttas upp i utvecklingsgrupper. Klubben har inga krav på fysträning, tävlingsspel eller liknande för denna grupp.

 

Utvecklingsgrupp 8-14 år                          

4-5 elever/bana, 2-3 timmar/vecka, 1 tränare

Intagning sker i första hand från tennisskolan, men även intagning från träningsgrupper. Utvecklande av forehand, backhand och serveteknik där även volley, smash och slice tränas mer regelbundet Matchspelet introduceras med enklare matchspelsövningar på träning, samt deltagande på diverse klubbturneringar och klubbutbyten.

Målsättning och kriterier: Målsättning att eleverna ska delta i seriespel efter ½ år-1 år i utvecklingsgrupp. De upp till 10 år ska delta i Tioträffen som är det första seriespelet för de yngre. Även målsättning att eleverna ska upp intresset för deltagande i turneringar, bl.a. våran hemmaturnering Tygrikesspelen samt Tennisskoletouren. Vid bra träningsflit, utvecklingspotential, tävlingsintresse och god inställning är det dags att flyttas upp i en tävlingsgrupp.

 

Tävlingsgrupper 10-18 år

Tävlingsgrupper delas upp i två olika nivåer.

  • Tävlingsjuniorer
  • Elitjuniorer

Tävlingsjuniorer 10-18 år
2-4 elever/bana, 3-4 timmar/vecka, 1 tränare

Ytterligare utveckling av tekniken där vertikalarbete, tyngdöverföring, rotation, medrörelse mm är bitar vi lägger stor tonvikt på. Även större utveckling av den fysiska kapaciteten genom Tennispasset.  Mer tonvikt på topspin, slice och andra specialslag än tidigare. Större inriktning på singel och dubbeltaktik. Deltagande i diverse träningsutbyten och tävlingsutbyten med andra klubbar. Traditionsenligt träningsläger i Båstad. Tävlingsbevakning av Chefstränaren. Utvecklingssamtal med Chefstränaren.

Målsättning och kriterier: Måste ställa upp vid klubbens aktiviteter (domare, hjälptränare, bingolottoförsäljning mm). Större krav på inställning och träningsflit. Deltagande i seriespel + minimum 8 tävlingar/år. DM inomhus och utomhus alternativt Älvsborgsspelen samt våran hemmatävling är obligatoriskt. Lämna in resultatrapporter från tävlingar. Ska lämna in tävlingsplanering 3 gånger om året vid tidigare uppgjorda datum Målsättning att skapa en stabil grund att stå på för vidare utveckling med ett stort slagregister. Etablera sig som en duktig spelare i Västergötland. Ska ha full koll på Team Catellas riktlinjer för professionell satsning. Vid stor utvecklingspotential, bra närvaro på träningar, proffsig inställning, goda fysresultat samt stort tävlingsintresse får man möjlighet att bli en elitjunior. 

Elitjuniorer 12-18 år
3-4 elever/bana, 5-8 timmar/vecka, 1 tränare

Fortsatt utveckling av tekniken. Ännu större tonvikt på fysträningen, tempoträningen samt spelmönster, taktik och strategi. Jobbar strukturerat efter tennispasset. Ett individuellt träningspass i veckan med chefstränaren erbjuds på dagtid eller eftermiddag, om det passar in med skolscheman. Deltagande i diverse träningsutbyten och tävlingsutbyten med andra klubbar. Traditionsenligt träningsläger i Båstad. Tävlingsbevakning av Chefstränaren. Utvecklingssamtal med Chefstränaren. Obegränsat spel på lediga tider.

Målsättning och kriterier: Bedriva fysträning på egen hand. Måste ställa upp vid klubbens aktiviteter (domare, hjälptränare bingolottoförsäljning mm). Krav på mycket proffsig inställning samt träningsflit. Deltagande i seriespel + minimum 12 tävlingar/år. DM inomhus och utomhus, våran hemmatävling samt att spela någon av SALK, SM inomhus och utomhus och Båstad Tennis är obligatoriskt. Lämna in resultatrapporter från tävlingar. Ska lämna in tävlingsplanering 3 gånger om året vid tidigare uppgjorda datum. Ska ha full koll på Team Catellas riktlinjer för professionell satsning. Målsättning är att tillhöra yppersta eliten i Västergötlands samt ha en bra grund för vidare satsning mot Sverigeeliten.