Hej                                                                                                          

Nu är det dags att anmäla sig till Minitennis & Tennisskolan vinter & vårterminen 2006. Precis som tidigare terminer försöker vi låta utövarna påverka sin träning i så stor utsträckning som möjligt vad gäller träningstider mm. I detta brev tänkte jag redogöra lite inför nästa termin, berätta om våra olika träningsnivåer samt lägga med ett anmälningsformulär. För att komma till anmälningsformuläret inför nästa termin klicka här. Träningsupplägget för Minitennis & Tennisskola med de olika träningsnivåerna kan ni finna längre ned

Detta med att anmäla sig på ett anmälningsformulär är ganska nytt, och formuläret måste lämnas in för att man ska beredas plats i träningen. Som ni kan finna på anmälningsformuläret finns det olika rutor man kan kryssa i. Vilken ruta man kryssar i är beroende av vilken träningsdag man vill ha.
Vi har under senaste halvåret utökat vår lördags träning med fler timmar, beroende på den kraftiga ökningen i minitennis & tennisskolan samt att vi med största sannolikhet även enbart kommer att disponera tre banor framöver. Vår förhoppning är att utöka verksamheten ytterligare, och vi ser därför att klart fler väljer lördags träning just för att avlasta träningen från onsdagar och fredagar, där det tidigare varit fler elever än lördagar.

Har ni några önskemål om vilken tid ni vill ha på lördags träningen, fyll i det under andra önskemål. Det är inte säkert vi kan infria alla önskemål med speldag, så det är därför mycket viktigt att ni fyller i under andra önskemål om det är någon träningsdag ni absolut inte kan spela på.

Kostnaden för en termin är 500 kr, vilket är samma som tidigare. En stor förmån som alla i Minitennis och Tennisskolan har är gratisspelet på lördagar och söndagar mellan klockan 14:00-16:00. Det kostar inget extra utan ingår i avgiften på 500 kr. Vissa lördagar och söndagar är det andra aktiviteter på dessa tider, men det kommer då att stå på spelschemat.

Terminsstart för vinter & vårterminens träning är vecka 4 och träningen håller på fram t.o.m. vecka 21 med avslutning vecka 22. Det är ingen träning på sportlovet & påsklovet men det går bra att utnyttja de speltiderna för eget spel.

Alla träningstider kommer att läggas ut på hemsidan veckan innan terminsstart.

Har ni några frågor är det bara att höra av sig

Med vänliga hälsningar

Samuel Ekberg
Chefstränare 

De olika träningsnivåerna
 

Minitennisskola 5-8 år

6-8 elever/bana. 1 gång/veckan (onsdag, fredag eller lördag), 1 huvudtränare + 1-2 hjälptränare/bana

Under mycket lekfulla omständigheter träna upp grovmotorik och bollkontroll. Till huvuddelen spel med mjukboll, alternativt academyboll. Mycket spel över minitennis nät. Viss teknikskolning i framförallt grundslag. Avslutning i december med traditionsenlig julavslutning och på våren med Kalle Anka Cup. Jobbar med Tennis Swedens tennismärken.

Målsättning och kriterier: Att alla spelare på ett lekfullt sätt ska få upp tennisintresset. Lära sig mycket grundläggande teknik samt grundläggande regler för hur tennisspelet fungerar. Målsättning är att göra spelarna väl förberedda inför tennisskolan.

Tennisskola 7-14 år

6 elever/bana, 1 gång /veckan (onsdag, fredag eller lördag), 1 huvudtränare/bana

Intagning sker i första hand från Minitennisskola, fast även intagning utifrån. Fortfarande mycket lek blandat med tennis. Spelet övergår mer till academyboll samt hårdboll. Mer teknikskolning samt regelskolning. Volley, slice och smash introduceras. Tävlingsmomentet införs under mycket lekfulla former. Avslutning i december med traditionsenlig julavslutning och på våren med Kalle Anka Cup. Jobbar med Tennis Swedens tennismärken.

Målsättning och kriterier: Målsättning att eleverna ska delta i Tioträffen seriespel. Eleverna ska lära sig grundläggande teknik i forehand, backhand och serve samt regler för hur tennisspelet fungerar. När eleverna klarar de utbildningsmål som är skrivna för tennisskolan är det dags att flyttas upp i en utbildningsgrupp alternativt träningsgrupp.