Hej                                                                                                          

Nu är det dags att anmäla sig till Minitennis & Tennisskolan vinter & vårterminen 2006. I detta brev tänkte jag redogöra lite inför nästa termin, berätta om våra olika träningsnivåer samt lägga med ett anmälningsformulär. För att komma till anmälningsformuläret klicka här. Träningsupplägget för Minitennis & Tennisskola med de olika träningsnivåerna kan ni finna längre ner.

Detta med att anmäla sig på ett anmälningsformulär är ganska nytt, och formuläret måste lämnas in för att man ska beredas plats i träningen.

Vi kommer att bedriva minitennis & tennisskola lördagar mellan klockan 10:00-13:00. Har ni något önskemål om speltid skriv det under andra önskemål.

Vi har nu haft vår Minitennis & Tennisskola i Svenljunga i 1,5 år. För närvarande har vi ingen möjlighet att erbjuda någon spelare i Svenljunga träning mer än 1 timma i veckan där. Är man ändå intresserad av mer träning finns det möjligheter att träna 1 gång till i veckan i Mark. Om Ni är intresserade av det hör av Er till Marks Tennisklubbs kansli på telefon 0320-10124.

Kostnaden för en termin är 500 kr, vilket är samma som tidigare. En stor förmån som alla i Minitennis och Tennisskolan har är gratisspelet på lördagar och söndagar mellan klockan 14:00-16:00 i Marks tennishall. Det kostar inget extra utan ingår i avgiften på 500 kr. Vissa lördagar och söndagar är det andra aktiviteter på dessa tider, men ring till kansliet under veckan för att få reda på om det går att spela.

Terminsstart för vinter & vårterminens träning är vecka 4 och träningen håller på fram t.o.m. vecka 21 med avslutning vecka 22. Det är ingen träning på sportlovet & påsklovet.   

Alla träningstider kommer att läggas ut på vår hemsidan veckan innan terminsstart.

Har ni några frågor är det bara att höra av sig

Med vänliga hälsningar

Samuel Ekberg
Chefstränare

De olika träningsnivåerna
 

Minitennisskola 5-8 år

10-15 elever 2 banor, 1 gång/vecka (lördag), 1 huvudtränare + 2-4 hjälptränare

Under mycket lekfulla omständigheter träna upp grovmotorik och bollkontroll. Till huvuddelen spel med mjukboll, alternativt academyboll. Mycket spel över minitennis nät. Viss teknikskolning i framförallt grundslag. Avslutning i december med traditionsenlig julavslutning och på våren med Kalle Anka Cup. Jobbar med Tennis Swedens tennismärken.

Målsättning och kriterier: Att alla spelare på ett lekfullt sätt ska få upp tennisintresset. Lära sig mycket grundläggande teknik samt grundläggande regler för hur tennisspelet fungerar. Målsättning är att göra spelarna väl förberedda inför tennisskolan.

Tennisskola 7-14 år

10-15 elever 2 banor, 1 gång /veckan (lördag), 1 huvudtränare + 2-4 hjälptränare

Intagning sker i första hand från Minitennisskola, fast även intagning utifrån. Fortfarande mycket lek blandat med tennis. Spelet övergår mer till academyboll samt hårdboll. Mer teknikskolning samt regelskolning. Volley, slice och smash introduceras. Tävlingsmomentet införs under mycket lekfulla former. Avslutning i december med traditionsenlig julavslutning och på våren med Kalle Anka Cup. Jobbar med Tennis Swedens tennismärken.

Målsättning och kriterier: Målsättning att eleverna ska delta i Tioträffen seriespel. Eleverna ska lära sig grundläggande teknik i forehand, backhand och serve samt regler för hur tennisspelet fungerar. När eleverna klarar de utbildningsmål som är skrivna för tennisskolan är det dags att flyttas upp i en utbildningsgrupp alternativt träningsgrupp.