Hej                                                                                                          

Nu är det dags att anmäla sig till Minitennis & Tennisskolan höstterminen 2005. Precis som tidigare terminer försöker vi låta utövarna påverka sin träning i så stor utsträckning som möjligt vad gäller träningstider mm. I detta brev tänkte jag redogöra lite inför nästa termin samt berätta om våra olika träningsnivåer. Träningsupplägget för Minitennis & Tennisskola med de olika träningsnivåerna kan ni finna längre ned.

Detta med att anmäla sig på ett anmälningsformulär är nytt för i år, och formuläret måste lämnas in för att man ska beredas plats i träningen. För att komma till formuläret klicka här. Som ni kan finna på anmälningsformuläret finns det olika rutor man kan kryssa i. Vilken ruta man kryssar i är beroende av vilken träningsdag man vill ha. Eftersom vi även till största säkerhet enbart kommer att disponera tre banor, samt fått mycket bra respons på våra sommarläger, kommer vi föra över mer minitennis & tennisskola till lördagar. Först till kvarn gäller, så fyll i eran anmälan så fort ni kan.
Tidigare har vi haft lördags träning mellan 10:00-12:00, men vår målsättning är att utöka det med 2 timmar till, vilket innebär träning mellan 10:00-14:00. Vi ser därför att klart fler väljer lördags träning just för att avlasta träningen från onsdagar och fredagar, där det tidigare varit klart fler elever än lördagar.
Har ni några önskemål om vilken tid ni vill ha på lördags träningen, fyll i det under andra önskemål. Det är inte säkert vi kan infria alla önskemål med speldag, så det är därför mycket viktigt att ni fyller i under andra önskemål om det är någon träningsdag ni absolut inte kan spela på.

Kostnaden för en termin är 500 kr, vilket är samma som tidigare. En stor förmån som alla i Minitennis och Tennisskolan har är gratisspelet på lördagar och söndagar mellan klockan 14:00-16:00. Det kostar inget extra utan ingår i avgiften på 500 kr. Vissa lördagar och söndagar är det andra aktiviteter på dessa tider, men det kommer då att stå på spelschemat.

Terminsstart för höstterminens träning är vecka 38 och träningen håller på fram t.o.m. vecka 50. Det är ingen träning på höstlovet men det går bra att utnyttja de speltiderna för eget spel.

Alla träningstider kommer att läggas ut på vår hemsidan veckan innan terminsstart.

Har ni några frågor är det bara att höra av sig.

 

De olika träningsnivåerna
 

Minitennisskola 5-8 år

6-8 elever/bana. 1 gång/veckan (onsdag, fredag eller lördag), 1 huvudtränare + 1-2 hjälptränare/bana

Under mycket lekfulla omständigheter träna upp grovmotorik och bollkontroll. Till huvuddelen spel med mjukboll, alternativt academyboll. Mycket spel över minitennis nät. Viss teknikskolning i framförallt grundslag. Avslutning i december med traditionsenlig julavslutning och på våren med Kalle Anka Cup. Jobbar med Tennis Swedens tennismärken.

Målsättning och kriterier: Att alla spelare på ett lekfullt sätt ska få upp tennisintresset. Lära sig mycket grundläggande teknik samt grundläggande regler för hur tennisspelet fungerar. Målsättning är att göra spelarna väl förberedda inför tennisskolan.

Tennisskola 7-14 år

6 elever/bana, 1 gång /veckan (onsdag, fredag eller lördag), 1 huvudtränare/bana

Intagning sker i första hand från Minitennisskola, fast även intagning utifrån. Fortfarande mycket lek blandat med tennis. Spelet övergår mer till academyboll samt hårdboll. Mer teknikskolning samt regelskolning. Volley, slice och smash introduceras. Tävlingsmomentet införs under mycket lekfulla former. Avslutning i december med traditionsenlig julavslutning och på våren med Kalle Anka Cup. Jobbar med Tennis Swedens tennismärken.

Målsättning och kriterier: Målsättning att eleverna ska delta i Tioträffen seriespel. Eleverna ska lära sig grundläggande teknik i forehand, backhand och serve samt regler för hur tennisspelet fungerar. När eleverna klarar de utbildningsmål som är skrivna för tennisskolan är det dags att flyttas upp i en utbildningsgrupp alternativt träningsgrupp.