Träningstiderna för tränings, utvecklings & tävlingsjuniorerna klara 2007-12-26

Nu är alla träningstider för vinter & vårterminens träning för tränings, utvecklings & tävlingsjuniorerna klara. Vid frågor ta kontakt med Samuel. För att komma till tiderna klicka här. OBS! De krävs att ni har Acrobat Reader installerat för att kunna se tiderna.

Mycket lyckad generationsdubbel - 2007-12-17

Lördagen 15 december genomförde klubben för första gången på många år en generationsdubbel. Uppslutningen samt intresset för detta var långt över förväntan och cirka 20 par kom till spel. Spelstart var 10:00 och sista matchbollen slogs in cirka 18:00. Tack alla deltagande par som gjorde detta till en mycket trevlig dag. För att se bilder på alla pristagare klicka här.
För att komma till alla resultat klicka här.

Julavslutning med mycket folk - 2007-12-17

Måndagen 10 december genomförde klubben sin traditionella och mycket populära julavslutning. Som vanligt var det riktigt mycket folk, och närmare 200 personer var i hallen för avslutningen. Det startade med aktiviteter på banan för barnen, samt fika och lotterier på läktaren för föräldrar och syskon. Efter det var det fika för alla barn, lucia besökte med sång samt tomten kom med godis till alla barn. Stort tack till alla som gjorde detta till en mycket lyckad avslutning. För att läsa mer om avslutningen klicka här.

Generationsdubbeln lottad - 2007-12-11

Nu är alla speltider och lottning klart för våran klubbturnering generationsdubbeln. Deltagarantalet är långt över förväntan, vilket är mycket glädjande. Detta leder till att speltiden kommer att vara längre än beräknat. Anmälningsavgiften på 100 kr tas med och betalas på plats.
För att få mer info om generationsdubbeln klicka här.
För att komma till lottningen klicka här.

Anmälan minitennis & tennisskola - 2007-12-11

Nu är det dags att anmäla sig till vinter & vårterminens träning i minitennis & tennisskolan. Terminsstart är vecka 4 och träningen håller på t.o.m. vecka 17. Vecka 18 startar sedan våran vår & sommarskola. För att läsa mer om minitennis & tennisskolan i Mark klicka här.
För att läsa mer om minitennis & tennisskolan i Svenljunga klicka här.
För att komma till anmälningsformuläret klicka här.


Tre seriesegrar i Västgötaserien - 2007-12-11

När Västgötaserien summerades kunde Marks TK ståta med tre seriesegrar. Det var Flickor 10 års laget med Klara Alenäs, Matilda Andersson och Emelie Sjöholm som vann sin serie division 2 sydvästra. Pojkar 12 B laget vann division 2 mellersta och i laget spelade Alexander Johansson, Johan Holtryd och Olof Jangeklint.
Avslutningsvis segrade även Pojkar 14 laget i division 2 södra och i laget spelade Mattias Stensson, Viktor Dahlqvist och Emil Nylén. Stort grattis!

Dags att anmäla sig till Tygrikesspelen - 2007-11-22

Nu är planeringen i full gång inför våran turnering Tygrikesspelen. I menyn till höger finns mer info om turneringen samt även en internetanmälan.

Tävlingslista period 1 vinter/vår 2008 klar - 2007-11-20

Nu är listan med rekommenderade tävlingar för perioden vinter/vår 2008 klar. Sitt ner tillsammans barn/föräldrar och gör en planering för vilka tävlingar som ni ska spela under denna period. Behöver ni hjälp med planering ta kontakt med Samuel.

För ni som ännu inte börjat att bedriva aktivt tävlingsspel rekommenderas Tennisskoletouren i Göteborg. För att läsa mer om det klicka här.
För att fullständig tävlingskalender från Svenska Tennisförbundet klicka här.
För att komma till listan med rekommenderade tävlingar klicka här.

Anmälan tränings, utvecklings & tävlingsgrupperna vinter/vårterminen 2008 - 2007-11-20

Nu är det dags anmäla sig till vinter & vårterminens träning 2008 för tränings, utvecklings & tävlingsjuniorerna. Nytt inför terminen är att alla i tränings, utvecklings & tävlingsgrupperna måste sälja 6 lotter Tennistriss under varje termin. Lotterna kommer att delas ut i början av terminen. Anmälan till träningen måste vara inne senast 9 december. Vid frågor gällande detta ta kontakt med Samuel.
För att läsa mer om vinter/vårterminens träning klicka här.
För att komma till anmälningsformuläret klicka här.

Julavslutning måndag 10 december - 2007-11-07

Måndag 10 december klockan 17:00 har klubben sin traditionella julavslutning för alla spelare i klubbens juniorverksamhet samt föräldrar. Under kvällen gästas vi av Marks Lucia med tärnor, har pristävling på banan samt tomten kommer med godis till alla barn. För anmälan skriv upp er på listan på anslagstavlan i hallen. För att läsa mer om avslutningen klicka här.

Stockholm Tennis Academy på besök - 2007-11-05

Under helgen gästades vi av 9 spelare från Stockholm Tennis Academy samt ledarna Magnus Ennerberg och Johan Lindström. Tillsammans hade vi ett läger under 3 dagar. Vi hade sammanlagt 14 spelare med vilket gjorde att under 3 dagar drillades 23 spelare under Johan, Magnus och Samuels ledning. Lägret var mycket lyckat, och spelarna frågar redan när nästa läger blir av. För att läsa mer om lägret samt se bilder klicka här.

Linus finalist i GLTK - 2007-11-05

Linus Frost svarade för en stark prestation under höstlovet i den stora turneringen Höstturneringen på GLTK i Göteborg. Linus spelade sig fram ända till final i 12 års klassen efter segrar i tur och ordning mot Martin Ankel (Ullevi TK), Mattias Carlsson (Pixbo TK), Oskar Olin (Åkereds TK) och i semifinal Alexander Laine från Gothia Tennis. Linus tappade inte ett enda set under de fyra matcherna. I finalen ställdes han mot en av Sveriges bästa 11 åringar Daniel Appelgren från KFUM Borås Tennis. Daniel var för dagen den starkare och vann med              (Fv. Daniel Appelgren & Linus Frost)
siffrorna 6-1, 6-1, men trots förlusten en mycket bra turnering av Linus. Han visar genom sin finalplats att han är med på allvar och konkurrerar på hög nationell nivå.

Höstlovscuperna färdigspelade - 2007-11-05

Under höstlovet spelades våran klubbturnering Höstlovscupen, och arrangemanget var mycket lyckat. Totalt var det cirka 65 spelare som deltog i turneringen, vilket får ses som mycket bra. Spelform varierades beroende på klass. Tack alla spelare, domare mm som hjälpte till att göra detta till en mycket lyckad klubbturnering. För att läsa mer om turneringen och se bilder på alla segrare samt finalister klicka här.
För att se alla resultat från turneringen klicka här.

Höstlovscupen Minitennis & Tennisskola lottad - 2007-10-25

Nu är även Höstlovscupen för minitennis & tennisskolan lottad. Deltagarantalet är även här mycket stort vilket är enormt glädjande. Anmälningsavgiften som är 50 kr betalas på plats. Viktigt att man är på plats cirka 30 minuter innan uppsatt speltid, för anmälan. Anmälan görs på kontoret.
Om ni får förhinder och inte kan vara med är det MYCKET VIKTIGT att ni meddelar Frida detta på telefon 073-6321452. Vid andra frågor ta även då kontakt med Frida.
För att få info om varje klass med spelform mm klicka här.
För att komma till lottningen klicka här.

Höstlovscupen lottad - 2007-10-23

Nu är Höstlovscupen för tränings, utvecklings & tävlingsjuniorerna lottad. Deltagarantalet är mycket stort vilket är glädjande. De stora deltagarantalet har tyvärr gjort att vi blivit tvungna att stryka den mixade dubbelklassen, av den anledningen att vi helt enkelt inte får in alla matcher under de två dagarna om vi även skulle spela den klassen. Hoppas att alla har förståelse för det.
Anmälningsavgiften som är 50 kr betalas på plats. Viktigt att man är på plats cirka 30 minuter innan uppsatt speltid, för anmälan. Anmälan görs på kontoret.
Om ni får förhinder och inte kan vara med är det MYCKET VIKTIGT att ni meddelar Samuel det på telefon 0320-10124. Vid andra frågor ta även då kontakt med Samuel.
För att få info om varje klass med spelform mm klicka här.
För att komma till lottningen klicka här.

Inställd träning för Minitennis & Tennisskola - 2007-10-18

Fredagen och lördagens minitennis & tennisskola vecka 46 är inställd p.g.a. att Västergötlands Tennisförbund har läger hela helgen för deras bästa juniorer. Istället kommer vi att förlänga minitennis & tennisskolan en vecka så att det även är träning vecka 50. Vid frågor gällande detta ta kontakt med Frida.

Generationsdubbel - 2007-10-15

Lördagen 15 december med start klockan 10:00 är det Generationsdubbel i klubben. Här har du som förälder chans att spela med ditt barn mot andra föräldrar med barn i klubben. Turneringen kommer att spelas i pool form där alla i gruppen möter alla. Beräknad avslutning för turneringen är cirka 14:00.

Under turneringen kommer enklare fika att erbjudas. Kostnaden för att vara med är 100 kr/par. Sista anmälningsdag är måndag 10 december. Lottningen kommer att publiceras i tennishallen samt på hemsidan under tisdagen samma vecka.

För anmälan skriv upp namn på listan på anslagstavlan i hallen. Vid frågor ta kontakt med Samuel.

Höstlovscuper under höstlovet - 2007-10-01

Under höstlovet vecka 44 arrangerar klubben sin klubbturnering höstlovscupen. Under måndagen och tisdagen är det turnering för tränings, utveckling och tävlingsjuniorerna, samt onsdag och torsdag för minitennis & tennisskolan. Anmälan görs på anslagstavlan i hallen. För att läsa mer om Höstlovscupen för tränings, utvecklings och tävlingsjuniorerna klicka här.
För att läsa mer om Höstlovscupen för minitennis & tennisskolan klicka här.

Lagledarmöte 1 oktober - 2007-09-24

Måndag 1 oktober 20:00 i konferensrummet är det ett möte för alla lagledare i seriespelet. Där kommer Samuel att gå genom riktlinjer för seriespelet samt vad man ska tänka på som lagledare.

Alla lagledare kommer även att få serieplaneringen, bollar samt resultatkort. Mötet beräknas ta max 30 min. Mycket viktigt att alla lagledare är med på detta möte. Vid frågor ta kontakt med Samuel.

Serieplanering Västgötaserien klar - 2007-09-24

Nu är även serieplaneringen för Västgötaserien klar. Alla hemmamatcherna är planerade med tid, men har ännu inte fått speltider för bortamatcherna. Kommer att uppdatera sidan allt eftersom speltider kommer in. Vi har tyvärr blivit tvungna att dra ur vårat B-lag herrar i Allsvenska serien. För att komma till serieplaneringen klicka här.

Klubbmästerskapen utomhus färdigspelat - 2007-09-20

Under helgen 14-16 september avgjordes klubbmästerskapen utomhus. Trots det något osäkra vädret med framförallt rejäl blåst under lördagen samt regn under sista matcherna under söndagen, var turneringen mycket lyckad. Vi fick se en mängd riktigt välspelade matcher, och alla spelare skötte sig på ett mycket föredömligt sätt. För att läsa mer om klubbmästerskapen och se bilder klicka här.
För att se alla resultat klicka här.


Träningstider Minitennis & Tennisskola - 2007-09-11

Nu startar höstens minitennis & tennisskola denna veckan. Nytt för denna termin är att Frida Uusitalo går in som ansvarig för Minitennis & Tennisskolan. Vi har även tagit bort onsdagens träning och all träning är nu förlagd till fredagar samt lördagar. För att få mer info om minitennis & tennisskolan klicka här.
För att komma till halltiderna för minitennis & tennisskolan i Svenljunga klicka här.
För att komma till alla träningstider klicka här.

Klubbmästerskapen utomhus lottad - 2007-09-11

Nu är lottning samt speltider för klubbmästerskapen utomhus klara. Speldagar kommer vara fredag, lördag samt söndag i helgen. Matcherna kommer att spelas utan domare. Anmälningsavgiften är 50 kr och det betalas på plats. Vid regn kommer matcherna att spelas inomhus. För att läsa mer om varje klass klicka här.
För att komma till lottningen klicka här.

Uppstart vuxenkurs vecka 42 - 2007-09-11

Under vecka 42 startar vi upp en Vuxenkurs. Kursen är öppen för såväl gamla som nya medlemmar. För att läsa mer klicka här.

Utvecklingssamtal för tävlingsjuniorerna - 2007-09-05

Under vecka 38 kommer Samuel att ha utvecklingssamtal med alla tävlingsjuniorer i klubben. Under samtalen kommer tävlingsplanering samt tävlings rekommendationer, målsättningar, attityd inställning samt andra bitar gällande träningen att diskuteras. Varje samtal beräknas att ta cirka 30 min. Samtalen kommer att hållas under kvällstid och i dom flesta fall på träningstid för berörd spelare. För att boka in en tid ta kontakt med Samuel.

Serieplanering för Allsvenska serierna klar - 2007-09-05

Nu är hemmamatcherna inplanerade för A-lag och B-lag herrar samt A-lag damer. Kom och heja fram våra herrlag till fina framgångar. För att se när alla hemmamatcher är klicka här. Bortamatcherna kommer att läggas in efter hand.

Viktor & Mattias dominerade i Härna - 2007-08-29

 


(Viktor en mycket glad segrare och Mattias nöjd tvåa)

När Älvsborgsspelen för 14 åringar avgjordes i Härna var det stor dominans från klubbens spelare. I pojkar 14 finalen vann Viktor Dahlqvist efter finalseger mot klubbkompisen Mattias Stensson med 6-2, 6-2. Mattias hade på sin väg till finalen besegrat toppseedade Mike Persson från Alingsås TK. Segern för Viktor var hans första turneringsseger. Mycket bra jobbat killar.


Linus Distriktsmästare - 2007-08-29

Linus Frost nådde sin hittills kanske största framgång i karriären genom att bli Distriktsmästare i dubbel för 12 åringar. Han vann i par med Sandareds TK:s Adam Rådberg mot Georg Lundqvist/Mikael Yemer från Lidköpings respektive Skara TK med 6-0, 7-5. Linus var även i kvartsfinal i singel där han pressade slutsegraren Serdar Bojadijeva Lidköpings TK. Linus förlorade matchen med 7-6 i avgörande set efter att ha haft matchboll i                tiebreaket. Bra jobbat Linus!    (Linus och Adam glada Distriktsmästare)

Lyckat Älvsborgsspel för 12 åringar - 2007-08-29

(Fv. Finalisten Kim med vinnare Alexander)         (Fv. Emelie & Klara glada finalister)

Klubben arrangerade under helgen Älvsborgsspelen för 12 åringar utomhus, och det slutade med många fina resultat för klubbens spelare. I 12 års klassen var det en final mellan klubbens Alexander Johansson & Kim Karlsson. Alexander visade sig vara den något starkare då han vann finalen med 6-3 i avgörande set. Bra jobbat killar!
I flicksingel 12 gick Emelie Sjöholm & Klara Alenäs till final i dubbelklassen där de fick ge sig mot Mujakovic/Wiberg från Ulricehamns TK med 6-1, 6-3. Klara var även i semifinal i singel där hon förlorade mot slutsegrarinnan Fanny Allbäck från Ulricehamns TK. En mycket stark prestation av tjejerna med tanke på att dom var 2 år unga i klassen.

Alexander finalist i Cela Open - 2007-08-29

Alexander Johansson visade mycket fin form i Cela Open i Vänersborg genom att gå till final i 12 års klassen. Han gick först genom poolspelet genom att vinna tre raka matcher. Han vann sedan i kvartsfinal mot Emil Ahnberg från Uddevalla TK med 6-4, 6-2 och följde upp de med att i semifinalen vinna mot Julius Enhammar från Trollhättans TK med 7-6, 6-4. I finalen förlorade han mot hemmaspelaren Oskar Pettersson med 6-2, 6-2. Stort grattis!

Träningstiderna för tränings, utvecklings & tävlingsgrupperna klara - 2007-08-28

Nu är höstterminens träningstider för tränings, utvecklings & tävlingsgrupperna klara. Terminsstart är nästa vecka. Vid frågor ta kontakt med Samuel på kansliet. För att läsa mer om höstterminens träning klicka här.
För att komma till alla träningstider klicka här.

Anmälan minitennis & tennisskola höstterminen 2007 - 2007-08-27

Nu är de dags att anmäla sig till höstterminens träning för minitennis & tennisskolan. Det är vissa nyheter inför denna terminen. Onsdags träningen är borttagen och det är enbart fredag och lördag som gäller. Frida Uusitalo går även in som huvudansvarig för minitennis & tennisskolan. Sista anmälningsdag är onsdag 5 september. För att få mer info gällande minitennis & tennisskolan i Mark klicka här.
För att få mer info gällande minitennis & tennisskolan i Svenljunga klicka här.
För att komma till anmälningsformuläret klicka här.

Ny tävlingslista klar - 2007-08-14

Nu är en tävlingslista med rekommenderade tävlingar för höst & vinter 2007 klar. För ni som ännu inte börjat att bedriva aktivt tävlingsspel rekommenderas Tennisskoletouren i Göteborg. För att läsa mer om det klicka här.
För att fullständig tävlingskalender från Svenska Tennisförbundet klicka här.
För att komma till listan med rekommenderade tävlingar klicka här.

Anmälan tränings, utvecklings & tävlingsgrupper höstterminen 2007 - 2007-08-14

Nu är det dags att anmäla sig till höstterminens träning för tränings, utvecklings samt tävlingsgrupper. Liksom tidigare går det att anmäla sig över hemsidan på anmälningsformuläret. Mycket viktigt att ni ringer till kansliet för att få anmälan bekräftat. Sista anmälningsdag är söndag 19 augusti. För att läsa mer om höstterminens träning klicka här.
För att komma till anmälningsformuläret klicka här.

Lottat Älvsborgsspelen 2007 - 2007-08-14

Nu är lottningen för Älvsborgsspelen 2007 klar samt publicerad här på hemsidan. För att se lottning klicka på länken Älvsborgsspelen 2007 i menyn till höger.

Speltider för Augustiträningen klar - 2007-07-31

Nu är speltider samt grupper klara för augustiträningen som startar vecka 32. För att komma till info om augustiträningen klicka här.
För att komma till grupper samt speltider klicka här.

Framgångsrik tennissommar för Klara - 2007-07-31

Klubbens lovande 97 tjej Klara Alenäs har haft en bra tennissommar. Under början av juli spelade hon Varbergs sommarturnering och blev där 2:a i 10 års klassen. Hon pressade slutsegraren Felicia Hedman från Mariestads TK till 3:set.
Under slutet av juli var Klara i Strömstad och vann där 10 års klassen utan setförlust. Starkt jobbat!

 

 

 

Anmälan till sommarläger 2007 - 2007-06-15

Är du mellan 7 och 14 år och nyfiken på att prova på tennis, är du välkommen till Marks TK:s sommarläger som arrangeras i Kinna/Skene vid Marks TK:s anläggning Tygrikeshallen 13-14 augusti samt för ungdomar i Horred och Fritsla med närområde vid respektive orters tennisanläggningar 15-17 augusti. Varje grupp kommer att bestå av 6-8 spelare per bana. I Kinna/Skene spelar varje grupp 3 timmar om dagen i 2 dagar, medan i Horred & Fritsla 2 timmar om dagen i 3 dagar. Läger kommer att bedrivas på dagtid mellan klockan 9:00 och 18:00. Vi kommer även att blanda tennisspel med lite andra aktiviteter.

Avgiften är endast 150 kr och i detta ingår t-shirt, fika samt 6 timmar tennis med tränare. Vi har begränsat med platser så först till kvarn gäller. Anmälan godtages enbart över mail eller fax. På anmälan ska läger ort, namn, adress, födelsedata, telefon, samt eventuella önskemål stå. Faxnummer är 0320-13947 samt mail samuel@markstk.se. Sista anmälningsdag är 5 augusti. Under vecka 32 kommer bekräftelse av anmälan och tider att skickas ut. Vid frågor kan ni kontakta ansvariga Samuel Ekberg på telefon 076-3369487. Telefontid hela juni månad samt vecka 31 & 32. Välkomna!
 

Terminsavslutning i sommarväder - 2007-06-14


Terminsavslutningen för tränings, utvecklings och tävlingsgrupperna gick av stapeln i tisdags, och det blev en mycket lyckad avslutning. Inramningen kring det hela var perfekt med ett underbart sommarväder. Antal deltagare var 24, vilket var en ökning jämfört med tidigare år. Upplägget var dubbelspel där paren var mixade så att klubbens yngre juniorer fick spela med dom äldre spelarna som A-lags spelarna t.ex. Samtidigt som matcher pågick var det full vart med grillning samt fika. För att läsa mer klicka här.

Linus finalist i Knallespelen - 2007-06-14

Linus Frost har visat fin form senaste månaden, och i Knallespelen i Borås tog han en hedersam andraplats i 12 års klassen. Han gick till final efter segrar i tur och ordning mot Carl Svensson Falköpings TK, Henrik Rönnfalk Dalsjöfors TK och i semifinal mot Johan Fors Dalsjöfors TK i en tuff 3:set match. I finalen förlorade Linus  mot Lidköpings Serdar Bojadijeva med 6-2, 6-3. Bra jobbat Linus.

 


                                               (Linus glad finalist)

Två seriesegrar i Västgötaserien - 2007-06-12(Övre raden fv: Alexander; Olof & Johan, Nedre raden fv: Joacim, Linus & Kim)

Marks TK hade ett mycket lyckat seriespel under våren. Klubben hade framskjutna placeringar i en mängd serier, och bäst gick de för klubbens 12 års lag. Laget med Linus Frost, Joacim Carlsson och Kim Karlsson vann division 2 södra, och detsamma gjorde laget med Johan Holtryd, Olof Jangeklint och Alexander Johansson som vann division 2 mellersta. Båda lagen förlorade inte en enda match, utan gick genom seriespelet på ett mycket imponerande sätt. För fullständiga resultat från Västgötaserien klicka här.


Linus spelade distriktsfinal - 2007-06-04

Marks TK:s Linus Frost kvalificerade sig som enda 12 åring till distriktsfinalen för 13 åringar i Kalle Anka Cup Västergötland. I kretstävlingen i Ulricehamn gick Linus till final och kvalificerade sig därmed till distriktsfinalen som avgjordes i Mariestad. Dit hade 8 spelare kvalificerat sig i 13 års klassen, och Linus var som sagt yngst i klassen.
Tävlingen spelades som poolspel och Linus vann en match och förlorade två. Förlusterna var mot 1:an i Västergötland Christian Hansson från Vänersborgs TK samt Anton Norrström från Mariestads TK. Vinsten var mot Simon Bontell från Vänersborgs TK. Bra jobbat Linus.

Terminsavslutning med grillning - 2007-05-28

Tisdagen 12 juni klockan 18:00 är det terminsavslutning för tränings, utbildnings och tävlingsgrupperna med grillning samt dubbelspel. Spelare kommer att mixas så att de yngre juniorerna kan få spela med de äldre t.ex.

Alla spelare får gratis fika med korv, saft, bullar mm medan föräldrar fikar till självkostands pris. Vi beräknar att vara klara cirka 20:30. Vid frågor ta kontakt med Samuel.

För anmälan skriv upp er på listan på anslagstavlan i tennishallen.

Kalle Anka Cup avslutning - 2007-05-10

Tisdagen 8 maj var det terminsavslutning för Minitennis & Tennisskolan med Kalle Anka Cup spel. Det ostadiga vädret gjorde att allt spel fick genomföras inomhus, men allt flöt på mycket bra ändå. Totalt var det 23 spelare som alla fick spela minst 5 matcher var. Stort tack till alla ledare, cafeteriapersonal mm som gjorde det till en lyckad avslutning.

OBS!!! - 2007-04-23

Under helgen vecka 18 är Särö LTK på klubbens anläggning och har träningsläger. Lördagens Minitennis & Tennisskola i Mark kommer att beröras av detta. Grupperna som enligt schemat startar 10:00 kommer istället att starta 12:00 samt grupperna som enligt schemat startar 11:00 samt 12:00 kommer att starta 13:00. Vid frågor gällande detta ta kontakt med Samuel.

Samuel i Båstad - 2007-04-23

Under vecka 18 är Samuel i Båstad för jobb på Svenska Tennisförbundets Davis Cup/Fed Cup skola. Samuel återkommer på fredag eftermiddag vecka 18. Ersättare kommer att ordnas till berörda grupper.

Dags för sommarträning & vår & sommarskola - 2007-04-23

Nu är tiderna klara för sommarträningen för tränings, utvecklings och tävlingsgrupperna samt vår och sommarskolan för minitennis & tennisskolan. All träning bedrivs utomhus på grusbanorna bakom tennishallen. Vid regn är det träning inomhus. Terminsstart för sommarträningen och vår & sommarskolan är vecka 18. Sista veckans träning för vår & sommarskolan är vecka 24 medan sommarträningen håller på till vecka 25. Det är ingen träning på röda dagar. Vid frågor ta kontakt med Samuel.
För att komma till träningstiderna för sommarträningen klicka här.
För att komma till träningstiderna för vår & sommarskolan klicka här.

Lagledarmöte - 2007-04-19

Måndag 23 april har vi ett lagledarmöte för alla lagledare i seriespelet. På mötet kommer Samuel att gå genom riktlinjer för seriespelet, samt vad man ska tänka på som lagledare. Alla kommer även att få sina serieprogram, resultatkort samt bollar för seriespelet. Start är 19:30 och beräknad avslutning är 20:00. 

 

Serieplanering utomhus klar - 2007-04-18

Nu är serieplaneringen för utomhusserien klar för såväl Allsvenska Seriespelet samt Västgötaserien. Har inte fått alla tider för bortamatcherna, men så fort det kommer läggs det in här på hemsidan. För att komma till serieplaneringen klicka här.

 

OBS!!!! Kalle Anka Cup avslutning ändrad speldag - 2007-04-17

Kalle Anka Cup avslutningen för Minitennis & Tennisskolan skulle först varit onsdagen 9 maj, men speldag är ändrad till tisdag 8 maj istället. Anledningen till det är att Samuel är iväg med Västergötlands Tennisförbund på onsdagen. Hoppas att alla har överseende med detta.OBS!!! Fredagens fysträning innebandy - 2007-04-16

Fredagens fysträning kommer att vara innebandy istället för simning då Samuel är i Borås för att tävlingsbevaka 11 års klassen i Kalle Anka Cup. Ansvarig för innebandyn är Morgan Bergh. Ta med egen klubba om ni har, annars finns det att låna. Alla är välkomna såväl juniorer som föräldrar.

OBS!!! Motionstennisen söndag utgår 2007-04-16

Söndagens Motionstennis utgår då Varbergs/Falkenbergs Sim ska ha tennisträning mellan 16:00-18:00 i hallen under ledning av Samuel Ekberg.

Tävlingslista vår & sommaren klar - 2007-04-10

Nu är listan klar med rekommenderade tävlingar vår & sommar 2007. Om ni behöver hjälp med planering hör av er till Samuel. För ni som precis börjat med tävlingsspel rekommenderas Tennisskoletouren i Göteborg. För att läsa mer om de klicka här.
För att komma till listan med rekommenderade tävlingar klicka här.

Gällande påsklovet - 2007-04-02

Det är ingen organiserad träning under påsklovet, men det går bra att utnyttja de speltiderna för eget spel. Eftersom det inte är någon klubbturnering under lovet, får alla juniorer i klubbens verksamhet spela gratis fram till klockan 16:00, men man måste skriva upp sitt namn på bokningsschemat. Detta är på test och gäller enbart påsklovet, ej de andra loven.

OBS!!!! - 2007-04-02

Anmälningsformulären till sommar & vårskolan, sommarträning samt augustiträning kommer inte att läggas ut här på hemsidan, utan formuläret måste lämnas in till någon av tränarna.

Kalle Anka Cup avslutning - 2007-03-29

Tisdagen  8 maj är det avslutning för vårterminen för Minitennis & Tennisskolan med Kalle Anka Cup spel. Start är klockan 17:00 och avslutning cirka 19:30. Kostnad för att vara med är 50 kr. Anmälan görs på anslagstavlan i tennishallen. För att läsa mer klicka här.

 


Tränarmöte på påsklovet - 2007-03-29

Onsdagen 11 april klockan 15:00 är det tränarmöte för alla såväl huvudtränare som hjälptränare i Minitennis & Tennisskolan. Hör av er omgående om ni inte kan delta.
För att se ett mer detaljerat program för tränarträffen klicka här.

 

Viktor och Mattias i kvartsfinal i Älvsborgsspelen - 2007-03-29

När Älvsborgsspelens 14 års klass avgjordes i Sandared hade klubben två spelare framme i kvartsfinal. Det var Mattias Stensson och Viktor Dahlqvist. Mattias pappa Ove kommer här med en rapport från turneringen som ni kan läsa genom att klicka här.


                                       (Två trötta spelare fv: Viktor & Mattias)

Melker vinnare i Jönköping och Säffle - 2007-03-29

Marks TK:s A-lags ankare Melker Ekberg har spelat mycket bra senaste tiden. Han vann Jönköping Open Herrsingel A efter finalseger över Erik Åkerblom från Billeruds TK med 6-2, 6-1. I turneringen var även Melker i final i dubbel tillsammans med klubbkompisen P-A Andersson.
Melker följde upp det genom att även vinna herrklassen i Sportringen Yonex Cup i Säffle efter finalvinst mot           (Fv: P-A Andersson & Melker Ekberg)
klubbkompisen och
dubbelpartnern P-A Andersson med 6-2, 6-2. I dubbelklassen gick dom även till final men förlorade där mot paret Anders Lindström/Andreas Magnusson med 6-3, 7-6.


Jennifer Distriktsmästare - 2007-03-29

När Distriktsmästerskapen för 16 åringar avgjordes i Falköping fick klubben en segrare. Jennifer Blomqvist vann Flickdubbel 16 i par med Lisa O´Malley från Ulricehamns TK. I finalen besegrades Arieta Suljev/Johanna Claesson från Skövde TK respektive Tibro TK med 4-6, 6-1, 6-2. Stort grattis Jennifer.
                                 
(
Nöjd Jennifer efter seger i DM)

Kim & Joacim segrade i Älvsborgsspelen - 2007-03-27

Under Älvsborgsspelen för 12 åringar som avgjordes i Dalsjöfors segrade Joacim Carlsson/Kim Karlsson i dubbelklassen. De vann klassen utan setförlust och vann i finalen mot Teodor Nordén/Christoffer Håkansson från Dalsjöfors TK med 6-0, 6-2. Stort grattis killar.


                                 

                                                        (fr. v: Joacim Carlsson, Kim Karlsson)

Fredagens fysträning - 2007-03-20

Fredagens fysträning är det simning i badhuset Kaskad, vilket kommer att ledas av Johan Runhage chefstränare för Varberg & Falkenbergs Sim. Vi samlas i tennishallen 18:10 och tränar mellan 18:30-19:30. Kostnaden är 20 kr för att vara med.
Vi kommer sedan ha simning även vecka 13 samt vecka 16, där kostnaden även då är 20 kr. Vid frågor ta kontakt med Samuel.

Mycket lyckad klubbresa till Lidköping - 2007-03-02

Ni har tidigare kunnat läsa Ove Stenssons syn från ett föräldrar perspektiv på klubbresan i Lidköping som genomfördes till Lidköping junior Cup i slutet av Januari. Nu kommer chefstränare Samuel Ekbergs syn på resan och hans tankar samt reflektioner. För att komma dit klicka här.

Årsmöte - 2007-02-22

Måndagen 26 februari 18:30 har Marks TK sitt årsmöte i Tennishallen. Alla som är intresserade är välkomna.
MVH Styrelsen


Sportlovscuperna avslutade - 2007-02-22


Under Sportlovet avgjordes Sportlovscupen för dels tränings, utvecklings &tävlingsjuniorerna och dels för minitennis & tennisskolan. Deltagarantalet var mycket stort, vilket visar att det finns ett stort tävlingsintresse i klubben.
För att komma till samtliga resultat klicka här.
För att se bilder på alla pristagare klicka här.


 


Klubbresa till Lidköping genomförd - 2007-02-11

Helgen 26-28 januari genomförde Marks TK en klubbresa till Lidköping Junior Cup. Med som ledare på resan var chefstränaren Samuel Ekberg samt 6 spelare. Med var även tre stycken föräldrar och en av föräldrarna Ove Stensson har gett sin syn på resan. Snart kommer även en genomgång av chefstränaren Samuel Ekberg från turneringen där han lämnar sina tankar och åsikter.
För att läsa Ove Stenssons syn på resan klicka här.

Sportlovscupen Minitennis & Tennisskolan lottad - 2007-02-11

Nu är lottningen till Sportlovscupen för Minitennis & Tennisskolan klar. Vid frågor ta kontakt med Samuel på telefon 076-3369487.
För att läsa mer om vad som gäller för varje klass klicka här.
För att komma till lottningen med tider klicka här.


Lottning Sportlovscupen klar - 2007-02-10

Nu är lottningen till Sportlovscupen klar för Tävlings, utvecklings och träningsgrupperna. Lottningen för Minitennis & Tennisskolan kommer under morgondagen. Vid frågor ta kontakt med Samuel på telefon 076-3369487.
För att läsa mer om vad som gäller för varje klass klicka här.
För att komma till lottning med tider klicka här.

Minitennis & Tennisskolan i Svenljunga - 2007-02-01

Nu är grupper samt all info klar gällande vinter & vårterminens minitennis & tennisskola i Svenljunga. Nytt för denna terminen är att Martin Hjelm inte längre kommer att vara ansvarig utan vissa föräldrar kommer gå in och ha hand om träningen.
För att läsa mer om minitennis & tennisskolan i Svenljunga klicka här.
För att komma till alla grupper & speltider klicka här.

Klara och Melker segrare - 2007-02-01

I hemmaturneringen Tygrikesspelen blev det två stycken klassegrare för Marks TK spelare. I Herrar Elit vann Melker Ekberg efter finalvinst mot klubbkompisen P-A Andersson. I yngsta klassen flicksingel 10 vann Klara Alenäs efter imponerande segrar. Förutom segrarna var Mikael Josefsson i final i herrar max 150 poäng, Jennifer Blomqvist i final i flicksingel 16 samt Linus Frost och Olof Jangeklint i semifinal i Pojkar 12. Stort grattis!
                                                                                               (Nöjda pristagare: fv: Melker Ekberg & Klara Alenäs)

Samuel i Kramfors vecka 6 - 2007-01-31

Under vecka 6 är Samuel i Kramfors för jobb med Tennisgymnasiet där. För alla yngre grupperna är ersättare ordnat, men vissa av de äldre juniorerna kommer att ha eget spel något pass. Temat under hela veckan är matchspel. Vid frågor ta kontakt med Samuel.

Sportlovscuper - 2001-01-24

Under Sportlovet vecka 7 arrangerar vi två stycken klubbturneringar. Dels en för minitennis & tennisskolan och dels en för tränings, utvecklings & tävlingsjuniorerna. Den för tränings, utvecklings & tävlingsjuniorerna avgörs under måndagen och tisdagen på sportlovet, medan den för minitennis & tennisskola avgörs under onsdag och torsdag samma vecka.
Sista dag för anmälan är fredag 9 februari. OBS! Förlängd anmälningstid. För anmälan skriv upp er på listan på anslagstavlan i hallen.
För att läsa mer om Sportlovscupen för minitennis & tennisskolan klicka här.
För att läsa mer om Sportlovscupen för tränings, utvecklings & tävlingsjuniorerna klicka här.
Lottning kommer att publiceras i tennishallen samt här på internet lördagen 10  februari. Vid frågor ta kontakt med ansvariga Samuel Ekberg.

OBS!!! - 2007-01-23

Ingen fredagsfys fredag vecka 4 & 7. Vecka 4 är undertecknad i Lidköping med klubbens tävlingsjuniorer, vecka 5 i Malmö samt vecka 6 i Kramfors med Tennisgymnasiet där. Vecka 5 & 6 kommer Melker att ta hans om fredagsfysen. Vecka 7 är det sportlov och det är då heller ingen fredagsfys.

/Med vänlig hälsning Samuel

Träningstider Minitennis & Tennisskola klara - 2007-01-19

Nu är vinter & vårterminens tider för Minitennis & Tennisskolan i Mark klara. Tiderna för Svenljunga kommer under vecka 5, då Minitennis & Tennisskolan där inte börjar förrän vecka 6.
För att läsa mer om terminens Minitennis & Tennisskola i Mark klicka här.
För att komma till alla speltider klicka här.

Första helgens spel av Tygrikesspelen avklarat - 2007-01-15

Då är första helgens spel av Tygrikesspelen avklarat. Under helgen avgjordes herrsingel max 150 poäng, pojksingel 12, pojksingel 10 samt flicksingel 10. Arrangemanget fungerade mycket bra där alla drog sitt strå till stacken. Stort tack till alla duktiga yngre domare, de personer som hjälpte till i fiket samt tävlingskommitén med tävlingsledare som har gjort ett imponerande jobb.
Med hemma ögon sett var första helgen lyckad rent resultatmässigt. I yngsta flicksingel 10 fick vi en seger genom Klara Alenäs som gick genom klassen på ett imponerande sätt. Grattis Klara.
I pojksingel 12 var både Olof Jangeklint och Linus Frost framme i semifinal. Olof fick ge sig mot slutsegraren Oskat Govik medan Linus förlorade en stenhårt batalj mot Aleks Trifunovic med 7-5 i avgörande set.
I herrar max 150 poäng gick Mikael Josefsson till final men förlorade där mot Nicholas Ojala efter två tuffa set.
Nu tar vi nya tag mot denna helgens spel!
För att komma till resultat från första helgen klicka på länken till höger.

OBS! Ring och bekräfta anmälan till Minitennis & Tennisskolan eller anmäl igen - 2007-01-04

OBS!! Vi har hittat ett fel i anmälningsformuläret till Minitennis & Tennisskola här på hemsidan vilket gjort att en del anmälningar inte har kommit fram. Var god att ring kansliet och bekräfta så att anmälan har kommit fram på telefon 0320-10124. eller fyll i anmälningsformuläret en gång till.

Träningstider vinter & vårterminen 2007 klara - 2007-01-03

Nu är träningstiderna för tränings, utvecklings & tävlingsgrupperna vinter & vårterminen 2007 klara. Om ni har några frågor angående träningstider eller terminens träning ta genast kontakt med Samuel på kansliet. För att läsa mer om terminens träning klicka här.
För att komma till träningstiderna klicka här.

Spela tennis i Kinna
Lediga tider dagtid