Kaspars Cup färdigspelat - 2005-12-19

Succén blev stor för klubbturneringen Kaspars Cup som Marks TK spelarna Martin Hjelm och Kaspars Vasiljevs gjorde som ett projektarbete i skolan. Ungefär 60 spelare kom till start och det bjöds på en mängd mycket välspelade matcher under helgen. Var riktigt kul att se den glädjen som alla visade under turneringen. För merparten av alla spelare var detta deras första tävlingstillfälle, eftersom turneringen i första hand var för alla i minitennis & tennisskolan. För att komma till alla finalresultaten från turneringen klicka här.
För att läsa mer om turneringen och se bilder klicka här.

Lottat i Kaspars Cup - 2005-12-16

Intresset för turneringen Kaspars Cup, som Marks TK spelarna Kaspars Vasiljevs och Martin Hjelm gör som ett projektarbete i skolan har varit rekordstort. Hela 60 spelare kommer till start under turneringen som avgörs i helgen. För att komma till lottning med speltider klicka här.


Rekordantal på årets julavslutning -  2005-12-16

Torsdagen 15 december var det traditionsenlig julavslutning för alla juniorer i Marks TK. Årets julfest slog alla rekord med ungefär 80 elever samt sammanlagt runt 230 personer. Avslutningen började klockan 17:00 med pristävling för alla juniorer, vilket följdes av prisutdelning från höstens klubbmästerskap, Marks Lucia gästade med sång samt tomten kom med godis till alla barn. Stort tack till E-Boden Sport, Extraplanet samt Hagmans som skänkt priser. För att läsa mer klicka här.

Jennifer finalist i Torslanda - 2005-12-05

Jennifer Blomqvist svarade för en stark insats genom att gå till final i 14 års klassen i Torslanda Cup. Jennifer vann tre matcher för att gå till final. I finalen förlorade hon mot 7:an i Sverige bland 13 åringar Matilda Hamlin från Pixbo TK med 6-2, 4-6, 6-1. Jennifer har haft en bra höst, och ytterligare ett kvitto på hennes utveckling är uttagningen till Team Elit Västergötland som innehåller dom bästa 14 och 15 åriga tjejerna i Västergötland.

 

Anmälan träning vinter & vårterminen 2006 - 2005-11-11

Nu är det dags att börja fundera över hur man vill att sin träning ska se ut för vinter & vårterminen 2006. Terminsstart för tränings, utbildnings & tävlingsjuniorerna är vecka 2, medan minitennis & tennisskolan startar vecka 4. Alla elever kommer att få ett brev där mer information om terminen finns, samt ett anmälningsformulär. Man kan även läsa mer om vinter & vårterminens träning i länkarna nedan. För att beredas plats i träningen måste man fylla i ett anmälningsformulär. Formuläret ligger med i det brevet alla elever får, men det går lika bra att fylla i formuläret som ligger här på hemsidan. En länk till formuläret finns nedan.
Precis som inför tidigare terminer kommer vissa elever att flyttas upp från minitennis & tennisskolan upp i utbildnings och tävlingsgrupper. Vi kommer att ta kontakt mer er som det berör i god tid innan terminsstart. Är det några frågor hör av er till Samuel.

För att läsa mer om tränings, utbildnings & tävlingsgrupperna klicka här.
För anmälan till tränings, utbildnings och tävlingsgrupperna klicka här.

För att läsa mer om minitennis & tennisskolan i Mark klicka här.
För att läsa mer om minitennis & tennisskolan i Svenljunga klicka här.
För anmälan till minitennis & tennisskolan klicka här.

Beställning av klubbkläder - 2005-11-09

Vi jobbar just nu med att ta fram lite klubbkläder med Marks TK tryck på. Det vi har planerat att ta fram är t-shirts, strumpor, pike-skjortor samt college tröjor. Cirka pris kommer vara enligt följande

Strumpor             c: a 50-60 kr/par
T-shirt                 c: a 50-60 kr
Pike skjorta         c: a 130-140 kr
College tröja       c: a 200 kr

Detta är enbart ungefärliga priser och mycket beror på hur mycket vi tar hem av varje produkt. Vi måste därför veta innan hur det ungefärliga intresset är bland klubbmedlemmarna för att köpa något av dessa varor. Vi ser detta som en perfekt julklapp t.ex.

Vi vill att alla som är intresserade av någon av produkterna skriver upp det på listan på anslagstavlan i tennishallen. Vi vill ha in alla önskemål senast vecka 46, så vi får god tid på oss med beställningen innan jul. Vid frågor kontakta Samuel på kansliet.

Treklubbsutbyte under höstlovet - 2005-11-08

Under måndagen vecka 44 var det ett treklubbsutbyte i tennishallen där vi spelade mot Sandareds TK samt Torslanda TK. Närmare 35 spelare var med i utbytet, och det blev mycket lyckat. Under dagen spelades hela 52 matcher,  och spelformen var 30 minuters matcher. Segrare i utbytet blev Torslanda TK följt av Marks TK och Sandareds TK. Stort tack till alla spelare som medverkade till att det blev ett mycket lyckat utbyte. Förhoppningsvis kan vi göra om ett liknande utbyte om några månader. För att se alla resultat från utbytet klicka här.

Anmälan samt info Tygrikesspelen 2006 - 2005-11-07

Nu ligger anmälningsformulär samt information om Tygrikesspelen 2006. För att komma till information klicka här.
Anmälan över internet klicka här.

Klubbmästerskapen avgjort - 2005-11-07

Under förra veckans Höstlov genomfördes klubbmästerskapen för juniorer. Det genomfördes många välspelade matcher. Vinnare i den äldre juniorklassen blev Cristian Valencia och i den yngre juniorklassen Kim Karlsson. Vinnare av dubbelklassen blev ovan nämnda Valencia i par med Karlsson.
Det som framförallt var riktigt kul att se under turneringen var de yngre juniorernas stora framsteg. Man kunde märka skillnad från första matchen under veckan till sista matchen, vilket ytterligare är ett bevis på hur nyttigt det är att spela matcher.
Hoppas detta klubbmästerskapet har blivit en sporre för ytterligare tävlingsspel, då det är en enormt viktig del i tennisutvecklingen.
För att se alla resultat från klubbmästerskapen klicka här.

Valencia imponerade i Top 17 - 2005-11-07

Cristian Valencia numera studerandes på Tennisgymnasiet i Kramfors visade under den stora turneringen för 17 åringar i Borås Top 17 att han gjort stora framsteg under tiden i Kramfors. Han gick till kvartsfinal och pressade slutsegraren Markus Eriksson från Mölndals TK, som är rankad som nummer 5 i Sverige i Cristians ålder.
Markus gick tillslut segrande ur den tuffa bataljen med 7-6 i avgörande set, sedan Cristian haft matchboll i 3:e sets tiebreak.
Trots förlusten en mycket stark prestation av Cristian, som visar att utvecklingen är åt rätt håll. Han har ett år kvar i Top 17 och nästa år har han mycket goda möjligheter att förbättra årets kvartsfinalplats ytterligare.

Speltider och lottning klubbmästerskap 2005 - 2005-10-26

Nu är lottning samt speltider klara för årets klubbmästerskap som avgörs under vecka 44 på höstlovet. Mycket viktigt att om ni skulle bli sjuka eller få förhinder att ni meddelar Samuel detta på telefon 0320-10124 alt. mobil 0706-394887 i god tid innan match. För att komma till speltider samt få mer information om klubbmästerskapet klicka här.

Seriespelet i full gång - 2004-10-24

Våra serielag har spelat flitigt i Västgötaserien de senaste helgerna. Ungefär halva seriespelet är nu avverkat. Pojkar 12:s lagledare Ove Stensson har skrivit om lagets seriematcher. Vill ni andra lagledare ha något publicerat om seriespelet är det bara att skicka in det till klubbens mail så kommer det att publiceras på hemsidan.
För att läsa vad Ove Stensson har skrivit klicka här.

Lista rekommenderade tävlingar - 2005-10-18

Här kommer en lista med rekommenderade tävlingar under höst och vinter 2005. Listan sträcker sig t.o.m. sista december. Ny lista med tävlingar från december-maj kommer innan jul. För att se listan klicka här.

Domar och matchledar lista seriespel - 2005-10-03

Denna veckan börjar seriespelet i Västgötaserien och till 10 samt 12 års serierna behövs det matchledare eller domare. Här kommer listan med alla som ska hjälpa till som domare samt matchledare. Kan ni inte på uppsatt tid är ni skyldiga att ordna ersättare. För att komma till listan klicka här.

Klubbmästerskap för juniorer på Höstlovet - 2005-09-29

Under höstlovet vecka 44 arrangeras klubbmästerskapen för juniorer från tisdag-fredag. Klubbmästerskapet är för alla spelare i tränings, utbildnings och tävlingsgrupper. Speltider kommer huvudsakligen att vara på eftermiddag samt kvällstid, men vissa matcher kommer troligtvis även läggas på dagtid beroende på deltagarantal. Anmälan kan göras på anslagstavlan i hallen. För att se affischen för klubbmästerskapen och läsa mer klicka här.
 

 


klubbens och förbundets nya satsning - 2005-09-27

En ny satsning från Tennis Sweden som Marks Tennisklubb har hoppat på är projektet Tennispasset. De grupper i klubben som berörs av detta är informerade, och uppstarten har fungerat på ett mycket bra sätt. En stor anledning till att vi kan genomföra projektet är vårat nyinredda fystränings samt uppvärmningsrum mellan bana 3 & 4.
Ett led i projektet var även att Chefstränaren Samuel Ekberg var på Tennis Swedens tränarkonferens i Stockholm 8-11 september. För att läsa mer om konferensen klicka på den stora bannern Tennispasset i rubriken ovan.
I denna nyheten kommer en beskrivning av projektet, och varför vi genomför den. Alla uppvärmningsprogram mm som tävlingsjuniorerna jobbar efter kommer ni även kunna läsa i denna nyhet. På sikt är tanken att alla juniorer i utbildnings samt tävlingsgrupper ska jobba efter detta koncept, men vi har som ett första led enbart infört de på några grupper. För att läsa mer om Tennispasset klicka här.

Serieplaneringen klar - 2005-09-26

Nu är alla hemmamatcher i Svenska Tennisserien och Västgötaserien inplanerade. En del tider för bortmatcherna är även de inlagda, och resterande kommer att läggas in efterhand. Alla lagledare kommer under veckan att få information om seriespelet. För att komma till serieplaneringen klicka här.

Träningstider höstterminen 2005 klara för minitennis & tennisskola - 2005-09-17

Alla träningstider för minitennis & tennisskola som startar vecka 38 är nu klara. Antal anmälda har slagit alla rekord, vilket är mycket glädjande. Ungefär 110 barn och ungdomar har anmält sig till minitennis & tennisskolan i Mark och Svenljunga, vilket är en fortsatt ökning från förra terminen.
Minitennis & tennisskola i Mark är onsdag, fredag och lördag och i Svenljunga är det enbart lördag. I Svenljunga använder vi oss av både Moga Fritids Idrottshall samt Mogaskolans gymnastiksal. Vissa gånger använder vi Moga Fritids Idrottshall och vissa gånger Mogaskolans gymnastiksal. För att se vilken vecka vi använder respektive hall klicka här.
För att få mer information om höstterminen i minitennis & tennisskola i Mark klicka här.
För att få mer information om höstterminens minitennis & tennisskola i Svenljunga klicka här.
För samtliga träningstider för minitennis & tennisskola klicka här.

Tränarmöte tränare Minitennis & Tennisskola - 2005-09-07

Lördagen 17 september mellan klockan 10:00-14:00 är det tränarmöte för alla tränare i Minitennis & Tennisskolan. Samuel kommer att redogöra för terminen, samt den nya satsningen med Tennismärken. Alla som hjälper till som tränare i Minitennis & Tennisskola måste närvara. Det bjuds på fika i samband med mötet. Välkomna!

Träningstider höstterminen 2005 klara för tävlings & utvecklingsgrupper - 2005-08-31

Nu är alla träningstider klara för utvecklings och tävlingsgrupperna höstterminen 2005 som startar vecka 36. Vi disponerar nu bara 3 banor, vilket gör att vi såväl lagt en del träning tidigare, samt att vi även håller på längre på kvällarna. En ny satsning denna terminen är Tennispasset för tävlingsjuniorerna. Det innebär att uppvärmning, fysträning, rörlighetsträning mm är integrerad i tennisträningen. Mer information om detta kommer till de berörda grupperna när vi startar igång träningen.
För att komma till träningstiderna klicka här.
Om ni har någon fråga om tiderna, eller om något är oklart hör av er till Samuel på kansliet på telefon 0320-10124.

Stegen första period färdigspelad - 2005-08-31

Första perioden av våran klubbtävling stegen är nu färdigspelad. I grupp spelade ingen av topp 3 5 matcher, så de får därför inget pris. Mest spelade matcher i grupp 1 hade Cristian Valencia med 10 spelade matcher. I grupp 2 vann Jennifer Blomqvist såväl förstapriset i mest spelade matcher, samt slutade som nummer 1 på listan. I grupp 3 spelades tyvärr inga matcher. Sammanfattningsvis har det varit för få spelare som spelat matcher på Stegen. Vissa spelare har spelat riktigt mycket matcher, men det är för få. Ta verkligen chansen att bli en bättre matchspelare genom att utmana klubbkamraterna i Stegen. Nästa period av stegen startar under vecka 36. För att komma till lista med pristagare för första perioden klicka här.

Anmälan minitennis & tennisskola höstterminen 2005 - 2005-08-16

Då är det dags att anmäla sig till höstens träning i minitennis & tennisskolan. Eftersom vi med största säkerhet enbart kommer att disponera tre banor inomhus , och vi fått mycket bra respons på våran succé med sommarläger, kommer vi flytta över mer träning till lördagar. Vi kommer därför att utöka lördags träningen med två timmar, vilket innebär att vi har lördags träning 10:00-14:00. Först till kvarn gäller så fyll i eran anmälan så fort ni kan.
Vi fortsätter med succén med minitennis & tennisskola i Svenljunga. Speltider där kommer vara mellan 10:00-13:00. Sista anmälningsdagen för all minitennis & tennisskola är fredag 9:e september, och träningen startar vecka 38. För att få mer information om höstterminens träning i minitennis & tennisskolan i Mark  klicka här.
För mer info om minitennis & tennisskolan i Svenljunga klicka här.
För att fylla i anmälningsformuläret klicka här.

DM och Älvsborgsspel träning - 2005-08-16

Under vecka 34 är det individuell träning för alla som är med i DM och Älvsborgsspelen. Observera att det endast är för de som är anmälda till turneringen. Träningen kommer att bedrivas på kvällstid mellan klockan 16:00-19:00. Skriv upp er på listan på anslagstavlan i tennishallen.

Lottning klar för Älvsborgsspelen - 2005-08-15

Nu är lottningen klar för Älvsborgsspelen 12 års klass. P.g.a.  litet deltagarantal blir det tyvärr inga flicksingelklasser. En omlottning har skett p.g.a.. missad klubbspridning. Den nya lottningen är faxad till alla klubbar, och ligger även här på internet. För att se lottningen klicka här.

Grupper, speltider & info sommarlägret - 2005-08-04

Alla grupper, speltider mm är nu klart till sommarlägren i Kinna/Skene 8-9 augusti samt lägren i Horred, Fritsla och Svenljunga 10-12 augusti. Intresset har varit enormt, vilket lett till att hela 118 barn anmält sig till lägren. Detta är mycket glädjande. Vi hoppas på mycket bra väder, men vid regn har vi tillgång till respektive orters inomhushallar som ligger precis bredvid utomhusbanorna. Här nedan följer all info samt grupper för respektive orts läger. All information har även skickats hem till alla som anmält sig. För att se grupper, info & speltider klicka på länkarna nedan. 
Info sommarläger Horred
Info sommarläger Kinna/Skene
Info sommarläger Fritsla
Info sommarläger Svenljunga

Anmälan Marks TK:s sommarläger 2005 - 2005-06-22

Är du mellan 7 och 14 år och nyfiken på att prova på tennis, är du välkommen till Marks TK:s sommarläger som arrangerar i Kinna/Skene vid Marks TK:s anläggning Tygrikeshallen 8-9 augusti, samt för ungdomar i Horred, Fritsla och Svenljunga med närområde vid respektive orters tennisanläggningar 10-12 augusti. Läger kommer att bedrivas på dagtid mellan klockan 9:00-16:00.
I Kinna/Skene kommer varje grupp att spela 3 timmar/dag medan de andra lägren 2 timmar/dag.
Avgiften för lägret är endast 100 kr och i detta ingår t-shirt, fika samt 6 timmar tennis. Vi har begränsat med platser så först till kvarn gäller. Har ni några frågor kontakta ansvariga Samuel Ekberg på telefon 0320-14887 eller mobil 0706-394887. För anmälan över internet klicka här.

Anmälan träning tränings, utbildnings och tävlingsjuniorer höstterminen 2005 - 2005-06-09

Nu är det dags att börja fundera för hur man vill sin träning ska se ut under höstterminen 2005. Eftersom vi bara kommer att förfoga över tre banor ber vi alla att önska så tidiga träningstider som möjligt, allt för att alla ska få så bra träningsmöjligheter som möjligt. Terminsstart för höstterminen för utbildnings, tränings och tävlingsjuniorer är måndag 36. Ni kan antingen fylla i formuläret här över internet eller lämna lappen som ni kommer få av Samuel antingen till Samuel eller någon annan av tränarna. Det går även bra att posta lappen. Vid frågor ta kontakt med Samuel. Formulär för minitennis & tennisskolan kommer att läggas ut inom 1 vecka.
För att läsa om de olika nivåerna i träningsverksamheten klicka här.
För att komma till formuläret klicka här.

P12 bjöd på jämt motstånd - 2005-06-07

Måndagen 6 juni gästades vi av ÖSTK för match i pojkar 12 serien. Marks lag som i huvudsak består av spelare som är 1-2 år unga i serien stred mycket tappert, men förlorade med 4-0 efter jämna och välspelade matcher. För att läsa vad lagledare Ove Stensson skrivit om matchen klicka här.

Marks P12 fortsätter kämpa mycket bra - 2005-05-27

Lördagen 21 maj mötte Marks TK:s P12 Ulricehamns TK borta. P.g.a. regn spelades matchen inomhus, och Mark killarna stretade mot mycket tappert trots förlust i matchen. För att läsa vad lagledare Ove Stensson skrivit om matchen klicka här.

Marks P12 föll i jämn match mot Sandared - 2005-05-23

Måndagen den 16 maj tog Marks tennisklubbs pojkar 12 emot Sandared för spel i utomhusserien pojkar 12, division södra. Trots kyla och blåst visade samtliga spelare prov på viljestyrka och stark kämparglöd. För att läsa mer vad lagledare Ove Stensson skrivit om matchen klicka här.

Matchutbyte med Sandared och Gefle - 2005-05-17

Torsdagen 12 maj utspelades ett mycket bra matchutbyte mellan Marks TK tillsammans med Sandareds TK mot Gefle TK som gästade våran anläggning för träningslägger. Matcherna spelades som 30 minuters matcher och lag Marks TK/Sandareds TK vann med 28-14 i matcher. För att läsa mer om utbytet klicka här.

Marks P12 stred tappert i Dalsjöfors - 2005-05-17

Marks TK:s 12 års lag premiärspelade i 12 års serien 7 maj mot Dalsjöfors TK borta. Läs vad lagledare Ove Stensson skrev om matchen. Om ni vill skriva nyheter som ska publiceras på hemsidan är det mycket välkommet. För att läsa om 12 års laget klicka här.

Tävlingslista klar - 2005-05-09

Då är det dags att börja planera sitt tävlande inför period 2 maj-augusti 2005. En lista med rekommenderade tävlingar är nu klar, men det är mycket viktigt att ni inte enbart använder den i eran planering utan även förbundets hemsida www.tennis.se och tävlingskalendern där. Tävlingsplaneringen för Tävlingsjuniorerna ska vara klar under vecka 21 då vi kommer ha utvecklingssamtal med alla i tävlingsgruppen. För alla yngre juniorer rekommenderas Göteborgs Tennisförbunds Tennisskoletour, som är en perfekt tävlingsform för de som ännu inte har spelat så mycket turneringar. För att läsa mer om Tennisskoletouren klicka här. Har ni mer frågor om det ta kontakt med Samuel. För att komma till tävlingslistan med rekommenderade tävlingar klicka här.

Kalle Anka Cup avslutning - 2005-04-27

Torsdagen 19/5 klockan 17:30 är det avslutning för Minitennisen & Tennisskolan. Vi kommer att ha en Kalle Anka Cup turnering där vi spelar matcher i poolform och alla möter alla i respektive pool. Vi kommer även ha grillning. För anmälan skriv upp er på listan i tennishallen. För att läsa mer klicka här.

 

Serieplaneringen utomhus klar -  2005-04-26

Nu är serieplaneringen klar för hemmamatcherna i utomhusserien 2005. En del speltider för bortamatcherna är även de inlagda. Alla speltider samt resultat kommer att läggas in på hemsidan så fort som det är möjligt. Alla lagledare kommer inom kort att informeras om vad som gäller för seriespelet. För att läsa serieplaneringen klicka här.

Ny MTK Stege - 2005-04-11

En ny satsning för att få igång matchspelet utanför den ordinarie tränings &tävlingsverksamheten är den nystartade MTK Stegen. Vi har tidigare haft en matchstege men tyvärr har inte den fungerat så bra som man kan önska. Det nya med denna matchstege är att stegen är indelad i tre grupper. Varje år är indelat i två perioder och topp tre i varje grupp vid periodens slut erhåller pris. Den person som spelat mest matcher i varje grupp får även den ett pris. Ta nu chansen att utveckla eran tennis genom att utmana spelare av olika spelstyrkor samt spelstilar. Vid frågor kontakta Samuel. För att läsa mer om stegen klicka här.

Träning & Matchläger med KFUM & Sandared - 2005-04-04

Fredagen 1 april gästades vi av KFUM Borås och Sandareds TK för ett tränings & matchläger. Förmiddagen bestod av träning och eftermiddagen bestod av en lag turnering. Lag turneringen vanns av KFUM Borås. För att läsa mer samt se resultat från matcherna klicka här.

Lyckat matchutbyte med Torslanda - 2005-03-22

Söndagen 20 mars kom Torslanda Tennisklubb på besök för ett matchutbyte. Trots klar seger för Torslanda kämpade Marks TK spelarna mycket bra. För flera av spelarna var detta deras första matcher. Under utbytet hölls även en tävlingsinformation av Samuel där han berättade lite om tävlingstennis. För att läsa mer klicka här.

Tävlingshjälp - 2005-02-21

Tävlingstennis är enormt viktigt och ett måste om man vill utvecklas till en duktig tennisspelare. Att spela tävlingar, träffa spelare från olika klubbar mm är både utvecklande som person och som spelare. Vi har därför tagit fram ett dokument med lite information för de som ännu inte kommit igång med sitt tävlande, om vad man ska tänka på när man ska spela turneringar mm. Vid frågor kontakta Samuel. För att läsa dokumentet klicka här.

Träningstider Minitennis & Tennisskola klara - 2005-01-23

Träningstiderna för Minitennis & Tennisskola Vårterminen 2005 är nu klara. Träningen börjar vecka 4 och håller på t.o.m. vecka 17. Det är ingen organiserad träning på februarilovet och påsklovet. För mer information om Minitennis & Tennisskolan klicka här.
Precis som föregående termin fortsätter vi med den nya satsningen med Minitennis & Tennisskola i Svenljunga. Viktigt vad gäller det är att det vissa veckor är träning i Mogaskolan istället för i Mogahallen. Gruppen mellan 12:00-13:00 har alltid sin träning i Mogaskolan. För att se vilka veckor det är träning i Mogahallen respektive Mogaskolan klicka här.
Om något är oklart eller vid frågor kontakta Samuel på kansliet på telefon 0320-10124.
För att komma till alla träningstider för Minitennis & Tennisskola klicka på länken nedan.
Träningstider Minitennis & Tennisskola vårterminen 2005

Vårterminens träningstider klara - 2005-01-06

Träningstiderna för träningsgrupper, utbildningsgrupper och tävlingsgrupper är nu klara. Träningen börjar vecka 2 och håller på t.o.m. vecka 17. Därefter börjar våran sommarträning. Om det skulle vara några frågor angående träningstiderna, eller något som är oklart hör av er till Samuel på kansliet på telefon 0320-10124. Klicka på länken nedan för att komma till alla träningstider. Alla träningstider sitter även uppe på anslagstavlan i tennishallen.
Träningstider vårterminen 2005


Anmälan träning vårterminen 2005 - 2004-12-10

Då är det dags att fundera över hur ni vill att eran träning ska se ut för vinter och vårterminen 2005. Nytt för denna termin är att man måste fylla i ett anmälningsformulär för att beredas plats i träningen. Detta gäller för såväl minitennis & tennisskola som för träningsgrupper, utbildningsgrupper och tävlingsjuniorer. Alla har fått eller kommer att få ett brev med information om detta samt ett formulär att fylla i. Formuläret ligger även här på hemsidan, vilket man kan fylla i direkt och skicka. Har ni några frågor ta genast kontakt med Samuel på kansliet på telefon 0320-10124.
För att komma till formuläret på hemsidan klicka på länkarna nedan.
Anmälningsformulär Tränings, Utbildning och Tävlingsjuniorer
Anmälningsformulär Minitennis & Tennisskola

Tävlingsplanering - 2004-12-01

Då är det dags att börja planera sitt tävlande inför period 1 januari-april 2005. En lista med rekommenderade tävlingar är nu klar, men det är mycket viktigt att ni inte enbart använder den i eran planering utan även förbundets hemsida www.tennis.se och tävlingskalendern där. Tävlingsplaneringen för Tävlingsjuniorerna ska vara inlämnad till Samuel senast fredagen 17:e december. För alla yngre juniorer rekommenderas Göteborgs Tennisförbunds Tennisskoletour, som är en perfekt tävlingsform för de som ännu inte har spelat så mycket turneringar. För att läsa mer om Tennisskoletouren klicka här. Har ni mer frågor om det ta kontakt med Samuel. För att komma till tävlingslistan med rekommenderade tävlingar klicka här.

Kaspars vinnare i Torslanda - 2004-11-26

Kaspars Vasiljevs vann sin första turneringsseger i Sverige när han vann 18 årsklassen i Torslanda Cup. Han vann i final mot Lerums Ivan Anicic i två raka set. I semifinalen hade Kaspars sin tuffaste match när han vann mot Mikael Johansson med 7-6 i avgörande set. Stort grattis Kaspars!

 

 

Idrottsbibliotek 2004-11-16

Vi har i samarbete med SISU införskaffat ett Idrottsbibliotek. Det innefattar en mängd böcker, videofilmer mm och det finns för utlåning på kansliet. Är du som tränare, spelare, förälder eller liknande intresserad av att ta del av all denna information hör av dig till Samuel på kansliet. För att läsa mer klicka här.

Elitserietennis i Sandared - 2004-11-11

Måndagen 22:a november anordnar Marks Tennisklubb en resa till Sandared där du har chansen att se högklassig tennis. Det är Elitseriematchen mellan Sandareds TK och Helsingborgs TK. I Helsingborg spelar bl.a. Team Catella medlemmen och det stora svenska hoppet på juniorsidan Ervin Eleskovic. Är ni intresserade av att åka med skriv upp er på listan i hallen. Avresa från Tennishallen i Mark är klockan 15:00. Välkomna!

Tennisledarkurs 1 i Mark - 2004-11-11

Söndagen 5:e december gästas Marks Tennisklubb av Peter Lindqvist som ska hålla i den första delen i utbildningen för tennistränare i Tennis Swedens utbildningsplan nämligen TLK1. Vi samkör utbildningen med Sandareds Tennisklubb, som även kommer att ha flera representanter från sin tränarstab som ska genomgå utbildningen. Utbildningen är ett led i våran målsättning med att alla tränare i klubben ska vara utbildade enligt Tennis Swedens utbildningsplan, så alla tränare jobbar efter samma mall. För att få mer information om utbildningen samt deltagare klicka här.

Julavslutning - 2004-11-10

Torsdag 16:e december är det traditionsenlig Julavslutning i Tennishallen. Vi startar klockan 17:30 med aktiviteter på banan vilket följs av Luciasång mm. Vid intresse skriv upp er på listan i hallen. För att läsa mer klicka här.

 

Fysavslutning med Bowling - 2004-11-10

Fredag vecka 51 är det Fysavslutning för de som deltagit flitigt på klubbens fysträning under hösten. Vi kommer att spela Bowling i Kinna Bowlinghall med start klockan 18:00. Beräknat pris är ungefär 60 kr. Vid intresse skriv upp er på listan i hallen.
För att läsa mer klicka här.

 

Kaspars och Joel segrare i Klubbmästerskapen 2004-11-08

Under höstlovet avgjordes vårat klubbmästerskap för juniorer. Under fredagens finaldag spelades klasserna junior A och junior B. I junior A vann Kaspars Vasiljevs och i junior B vann Joel Klaar. Stort Grattis och tack till alla deltagare i turneringen. För att läsa mer klicka här.

Lottat i Klubbmästerskapen - 2004-10-29

Nu är lottningen med tidsschema klart för vårat klubbmästerskap för juniorer som avgörs under höstlovet vecka 45. Matcherna spelas som 55 minuters matcher med 5 minuters inbollning. I semifinaler och finaler spelas hela matcher. Kan ni inte spela på uppsatt tid meddela mig detta snarast på telefon 0320-10124 alternativt mobil 0706-394887. För mer information och lottning klicka här.

Klubbmästerskap - 2004-10-14

Under höstlovet vecka 45 arrangerar vi klubbmästerskap för juniorer. För information klicka här.

Tränaren har ordet - 2004-10-07

Chefstränare Samuel Ekberg har här åter skrivit en krönika. Denna gången pratar han först om lite vad som hänt i klubben sedan senaste krönikan, där han först och främst berättar lite om det mycket lyckade Handslagsprojektet som genomfördes i klubben under slutet av sommaren. Han ger även sin syn på träningen där han framförallt behandlar ordet inställning. För att läsa krönikan klicka här.

 


Serieplanering - 2004-09-21

Nu är höstens serieplanering med hemmamatcherna klar. Bortamatcherna kommer att läggas in här efterhand när jag får alla tiderna. Är det några frågor kontakta mig på kansliet. För planeringen klicka här.

Minitennis & Tennisskola 2004 - 2004-09-14

Nu är träningstiderna klara för våran Minitennis & Tennisskola. I Mark startar vi vecka 38 medan vi i Svenljunga startar vecka 39. För att läsa mer om våran minitennis & tennisskola klicka här. För träningstiderna för höstens träning klicka här.  Det finns fortfarande platser kvar. För anmälan ring kansliet på telefon 0320-10124 alternativt fyll i anmälningsformuläret.
Anmälan

Cristian Kalle Anka Cup finalist - 2004-06-12

Marks TK:s lovande 89:a Cristian Valencia gick till final i distriktsmästerskapen i Kalle Anka Cup. Han vann kvalet till distriktsslutspelet som avgjordes i Borås, och i slutspelet som avgjordes i Mariestad där de 8 bästa 14 och 15 åringarna gjorde upp om den mycket åtråvärda titeln till Sverigefinalen i Båstad gick Cristian till final.
Läs mer

 

Kalle Anka Cup avslutning i varierande väder - 2004-05-10

Kalle Anka Cup spelet för Minitennisen och Tennisskolan blev mycket lyckat. Runt 45 spelare deltog i matcherna som avgjordes i poolform. Enda negativa var vädret som gjorde att vi fick spela sista 30 minuterna inomhus. Stort tack för denna terminen! Läs mer

Jennifer & Therese vinnare i Sandared - 2004-03-22

I Älvsborgsspelen för 14 & 16 åringar som avgjordes i Sandared gick det mycket bra för Marks TK spelarna. I Flicksingel 14 vann Jennifer Blomqvist singeltiteln utan setförlust. Jennifer och Therese Andersson vann även dubbeltiteln i 14 års klassen. Mycket bra jobbat tjejer. 

(Bilden fr. v Therese Andersson & Jennifer Blomqvist)

Matchutbyte med Varbergs TK - 2004-03-01

I söndags genomfördes ett matchutbyte mot Varbergs TK. Hela 46 matcher spelades och Marks TK vann utbytet med 24-22. Matcherna startade vid 2-2 i game och man spelade klart setet. Mycket bra kämpat av alla deltagare och tack till Varbergs TK.Läs mer

Två hemmasegrar i Universal Cup -  2004-02-02

Marks TK tog hem två turneringssegrar i hemmaturneringen Universal Cup. Det var Christian Stark som planenligt vann Herrar B efter finalvinst mot Johan Norén från Mariestads TK med 6-3, 6-4. I pojkar 16 vann Cristian Valencia efter finalvinst mot Srdjan Catlak från GLTK med 6-4, 6-2. Cristian var även i semifinal i Herrar B där han förlorade mot Stark med 6-4, 6-1.
(Bilden fr. v Christian Stark, tränare Samuel Ekberg & Cristian Valencia)

Vårterminens träningsteman klara - 2004-01-13

Då är träningsteman klara för minitennisskola. tennisskola, träningsgrupper och tävlingsgrupper vårterminen 2004. I träningsgrupper och tävlingsgrupper fortsätter vi att jobba efter upplägget teknik, tempo och matchspel. Alla träningsteman finner ni i länken till vänster under träningsteman. Viktigt att alla tränare följer planeringen

Lyckat matchutbyte mot Sandareds TK - 2004-01-06

Fredagen 2 januari åkte Marks TK:s tävlingsjuniorer till Sandareds tennishall för matchutbyte. Vi var 11 spelare plus tränare Samuel Ekberg. Det blev ett mycket lyckat matchutbyte där alla spelarna fick spela många matcher. Läs mer  

Spela tennis i Kinna
Lediga tider dagtid

Tygrikesspelen 2006

Inbjudan
Lottning och resultat
Anmälan över Internet

Klubbmästerskap Junior 2005

Lottning och resultat

Älvsborgsspelen 2005

Lottning och resultat