Träningstider Mini/Midi- och Maxitennisen klara
Dagar och tider för Mini/Midi- och Maxitennisen är nu klara. De allra flesta har fått den träningsdag som önskats, men p.g.a. ålder och spelnivå har jag varit tvungen att flytta på några elever till andra dagar. Om ni INTE kan spela på den dag/tid ni fått så hör av er till mig så snabbt som möjligt. Träningen startar inomhus nästa vecka (v. 37).

Vi ses i hallen!
/MVH Melker Ekberg, Chefstränare Marks TK

Träningstider hösten 2015 klara
Höstens träningsschema med dagar och tider är nu klart! Vi startar nu på måndag 31:e aug och vid bra väder kommer vi att vara utomhus första veckan. Men bra om ni tar med både utomhus- och inomhusskor!

Jag har försökt att infria alla önskemål om träningsdagar och tider, och lyckats i de flesta fall. Är det så att det absolut inte fungerar med den tiden ni fått, hör av er till mig så fort som möljligt. Det kommer även att finnas möjlighet till vissa mindre justeringar i grupperna under terminens gång.

Tider och dagar för Mini/Midi- och Maxitennisen (Tennisskolan) läggs ut under nästa vecka! Vissa elever är med i både gruppträningen och i Tennisskolan.

Välkomna till en ny termin så ses vi i hallen nästa vecka!
/MVH Melker Ekberg, Chefstränare Marks TK

Problem
gällande Anmälningsformuläret åtgärdat
Vi har haft ett problem med anmälningsformulären på hemsidan som blev åtgärdat 19:e aug. Problemet innebar att anmälan aldrig skickades iväg till klubben. Har ni anmält er innan detta datum ber vi er att göra en ny anmälan. När formuläret fungerar korrekt dirigeras man om till en sida som bekräftar anmälan. Vi ber om ursäkt för detta!
/ Webmaster

Info inför höstterminen 2015
Höstterminen startar som vanligt första veckan (v.36) i september för tävlings, tränings och utvecklingsgrupperna. Mini/Midi & Maxitennisen startar veckan efter (V.37). Anmälningsformulär kommer att skickas ut med brev i början av augusti. Det finns även möjlighet att anmäla sig på vår hemsida: www.markstk.se. Vi kommer inför terminsstarten att flytta upp flertalet elever från Mini/Midi & Maxitennisen till gruppträning, vilket innebär spel två gånger/vecka. Målet är även att få så många som möjligt av våra tävlings, tränings och utvecklingsgrupper att träna 2-3 gånger/vecka. Jag vill gärna ha in anmälningarna så snabbt som möjligt så blir det lättare för mig att planera grupperna. Dagar och tider för samtliga grupper läggs ut på hemsidan och mejlas ut veckan innan terminstarten. Välkomna till en ny spännande termin!
/Melker Ekberg


Sommarläger i Kinna 12-13 augusti

Är du mellan 6 och 14 år och nyfiken på att prova på tennis? Då är du välkommen till Marks TK:s sommarläger, som arrangeras i Kinna bredvid Tygrikeshallen på våra 4 grusbanor, onsdag 12:e augusti - torsdag 13:e augusti. Vi delar in deltagarna i grupper efter ålder och varje grupp kommer att bestå av 4-6 spelare per bana. Grupperna tränar tre timmar tennis/dag under två dagar. Lägret kommer att bedrivas på dagtid mellan klockan 12:00 och 15:00. Vi kommer även att blanda tennisspel med lite enklare lekar för dom yngsta.

Avgiften är endast 250 kr och i detta ingår t-shirt, fika samt 6 timmar tennis med tränare. Vi har begränsat med platser så först till kvarn gäller. Anmälan görs via mejl till melker@markstk.se. På anmälan ska namn, adress,
födelsedata, telefon, mejl samt eventuella önskemål stå. Sista anmälningsdag är fredag 7 augusti. I slutet av vecka 32 kommer bekräftelse av anmälan och tider att skickas ut. Vid frågor kan ni kontakta huvudansvarige Melker Ekberg på telefon 0320-10124 eller 070-5984887. 

Välkomna!
/Melker Ekberg, Chefstränare

Mark Clay Open 13-23 augusti
Marks TK arrangerar en utomhustävling 13-23 augusti, Mark Clay Open. Det finns 11 olika klasser (HS, DS, HD, DD, MD, HS Max 150, PS/FS 16, PS/FS 14 och PS/FS 12) och anmälan görs på TenTour senast 5 augusti! Vore kul om så många som möjligt från klubben tar chansen att vara med. Vi kommer även att köra träning före och under dessa veckor för er som är med i tävlingen. Välkomna med er anmälan!
/Melker Ekberg


Sommararbete med grusbanorna
Grusbanorna behöver även underhållas under sommaren då det framförallt växer mycket ogräs längs kanterna på banorna. Viktigt att banorna är i bra skick till vecka 31 då banorna är uthyrda och även till vår tävling, Mark Clay Open, i augusti. Tag kontakt med Jan Ekberg (070-6594450) om DU har möjlighet att hjälpa till några timmar med banorna!
/Bankommittén

Sweden Sport Academy 2015
Precis som tidigare år är anläggningen uthyrd vecka 31 för läger. Sweden Sport Academy hyr banorna 27/7-1/8. Gå in och kolla på www.matchi.se för mer exakta tider.
/Marks TK

Avslutning för Mini/Midi och Maxitennisen
Vår "Tenniskola" hade som vanligt avslutning med Kalle Anka Cup, en turnering där man spelar kortare matcher mot varandra. Det grillades även korv och bjöds på fika. Avslutningen blev mycket trevlig trots regn, vilket gjorde att vi fick spela inomhus. Ca. 30 spelare deltog i turneringen. Nedan ses några av pristagarna!
Pool 1Pool 2
Gruppbild

Avslutning av vår/sommarterminen
Marks TK avslutade terminen traditionsenligt med grillning och dubbelspel. I år spelade vi generationsdubbel där föräldrar och barn spelade ihop. vilket blev mycket lyckat! På bilden nedan syns alla deltagande par.
Grilldubbel

Serieseger för Marks TK
Vårt flickor 12-lag vann sin serie utomhus efter idel segrar och mycket stabilt spel. Detta är vår första seger i denna klassen sen regionen bildades 2010. Stort grattis till Sandra Lu och Marissa Danielsson som lyckades med denna bedriften.
Flickor 12

Verksamhetsberättelse 2014
Förra årets verksamhetsberättelse hittar ni här. Trevlig läsning!
/Marks TK

Seriespelet utomhus maj-juni
Årets seriespel i Västserien börjar 9-10 maj och håller på fram till helgen 6-7 juni. Marks TK ställer i år upp med följande lag: Damer Elit, Pojkar 12, Flickor 12, Pojkar/Flickor 10 och Pojkar/Flickor 10 Musse. Vi har även ett Herrlag som spelar i Svenska Tennisserien. Välkomna ner att heja fram våra serielag!
/Melker

SEB Next-Generation Cup 2015
Precis som tidigare år står Marks TK som arrangör för SEB Next-Generation Cup. Tävlingen spelas 14-16 maj i Kinna och klasserna som spelas är pojkar och flickor 11, 13 och 15. Vore skoj om vi kan få med så många spelare från klubben som möjligt. Anmälningstiden går ut 26 april och anmälan görs på www.tentouronline.se.
/Melker

IF SO-Tour 18 april
Marks TK arrangerar en Midi-tour-tävling och en Maxi-tour-tävling lördagen 18 april. Tävlingen är riktat till alla i våra Midi & Maxigrupper i Tennisskolan. Miditouren spelas kl. 10:00-12:00 med samling 09:30. Maxitouren spelas 13:00-15:00 med samling 12:30. Anmälan görs till mig senast onsdag 15 april på mejl eller telefon.
/Melker, melker@markstk.se, 0705-984887

Träningsläger 2015
Helgen 25-26 april kommer vi ha vårt hemmaläger inför seriespelet utomhus. Lägret är i första hand riktat till dom som skall spela serien, men även vissa andra spelare är inbjudna då vi inte har lag i alla klasser. Vi planerar att köra 2 tennispass/dag samt 1 fyspass/dag. På lördagskvällen har vi en social aktivitet med middag och bowling. Dom som är aktuella för lägret har fått en inbjudan via mejl, och sista anmälningsdag är fredag 17 april.
Välkomna!
/Melker

Vårstädning av utebanorna!
På lördag 11 april kl.10:00-14:00 fortsätter vi arbetet med våra grusbanor. Vi behöver kratta. slå ner linjer, lägga på grus samt bulta. Alla medlemmar som har tänkt spela på utebanorna i sommar är välkomna ner. Vi behöver lägga ner mycket jobb på banorna för att få dom så bra som möjligt. Vi har vårt träningsläger inför seriespelet 25-26 april och då måste banorna vara klara!
/Bankommittén

Bra resultat i SALK för Mark-spelare

Nikolai Töråsen och Erik Eliasson var under jul/nyår och spelade den stora ungdomsturneringen SALK-Open i Stockholm. Båda spelade i P14-klassen och Nikolai tog sig till 3:e rundan efter att ha varit framlottad och vunnit en match. Erik lyckades dock ännu bättre och gick till 4:e omgången efter att ha vunnit 3 matcher. Detta bådar gott inför deras fortsatta tävlande under 2015.
/Melker

Vuxenträning och Motionsserie 2015!

Vecka 5 planerar vi att starta vårens vuxenträning! Samma dagar och tider som under hösten gäller. Motionsserien planeras att starta i slutet av januari. Alla som varit med tidigare kommer att bli informerade på antingen mejl eller telefon. Eventuella nyanmälningar vill vi ha in så snart som möjligt. Ta kontakt med Jan Ekberg gällande vuxenträning: 070-6594450 och Sören Karlsson gällande motionsserien: 0703-111666. Går också bra att mejla till info@markstk.se.

Välkomna med er anmälan!
/Marks TK

Tygrikesspelen 2015
Vår hemmatävling Tygrikesspelen spelas 8-18 januari i år. Lottningen finns nu publicerad på www.tentouronline.se. Det är önskvärt att så många som möjligt hjälper till under dessa två helger. Vi behöver hjälp i tävlingsledningen (matchledare, domare) och cafeteria-personal. Hembakt till fiket tas gärna emot också! 
/Tävlingskommittén

Tioträffen 2015
Marks TK har ett lag anmält till årets Tioträff, för spelare födda 2005 och senare.

Spelprogrammet ser ut på följande sätt:
Sandared-MTK 18/1 kl.14:00
Dalsjöfors/Toarp-MTK 25/1 kl.10:30
MTK-Elfsborg/ålgården 31/1-1/2
MTK-Elfsborg 7-8/2

I varje lagmatch spelas 4 singlar och två dubblar och man spelar ett set till 6 game.
Lycka till!
/Melker

Uppstart för vårterminen 2015
Då startar gruppträningen igen för tävlings, tränings och utvecklingsgrupperna denna veckan (vecka 3). Dock ingen träning på Trettondagsafton och Trettondagen. Det är samma dagar och tider som under hösten. Vissa justeringar i grupperna har gjorts, men det är i stort sett detsamma som tidigare. Vill ni ändra något i er träning så hör av er till mig så snart som möjligt! 
/Melker

Fysträning fredagar!
För att vässa till träningen ytterligare kommer vi att återuppta vår fysträning på fredagar kl.18:00-19:00. Det kommer bli lite blandade aktiviteter men främst Innebandy. Ibland även simning, löpning eller snabbhetsträning. Alla juniorer födda 2004 och tidigare är välkomna på fysen. Vi kommer att starta vecka 4 p.g.a. vår tävling Tygrikesspelen.
/Melker

Start för Mini, Midi och Maxitennisen 2015
Då startar Mini, Midi och Maxitennisen igen nästa vecka (vecka 3). Fredagsgrupperna kommer dock att starta vecka 4 p.g.a. att vi har vår tävling Tygrikesspelen som börjar fredag 16/1. Annars är det samma dagar och tider som gäller som under hösten. Vill ni ändra något i er träning så hör av er till mig så snart som möjligt. Önskvärt är att ni som varit med ett tag går upp på 2 träningstillfällen i veckan. Som vanligt finns tiderna på söndagar kl.14:00-16:00 att utnyttja för eget spel. Ha det gott så hörs och syns vi i hallen under våren!
/ Melker 

Lyckad julavslutning i Marks TK
Marks TK hade sin årliga julavslutning den 18 december. Det blev som vanligt en trevlig tillställning med ca.100 barn och föräldrar närvarande. Det bjöds på ”pricktävling” på banan där alla vann varsitt pris, fika med lussekatt och pepparkakor och tillsist Tomten som kom med godis till alla barn.

Julfest

Rekorddeltagande i IF SO-Touren!!
Lördagen 6:e december arrangerade MTK en IF SO Tour-tävling för spelare ur vår ”Tennisskola”. Det blev rekorddeltagande med sammanlagt 26 spelare i Midi och Maxi. Det bjöds på många välspelade matcher och humöret var på topp hos samtliga spelare under dagen. Det hela blev mycket lyckat och under våren (april) kommer vi att köra en liknande tävling som avslutning på vårterminen.

IF SO

Starkt år av Erik Eliasson
Marks TK’s lovande 14-åring Erik Eliasson har haft fina framgångar under 2014. 
Han gick bl.a. till final i Ulricehamn Open och i Båstad PD 14B, i par med Filip Edvardsson.
Den största framgången ock kanske roligaste var när Erik fick representera Region Väst i riksfinalen av SEB Next Generations Cup i Båstad. Erik lyckades där bli 3:a i sin pool efter 1 vinst. Nedan syns lite bilder på Erik:

erik1

erik2

Avslutning med SEB Next Generation Cup 2014
Sommarens avslutning för ”Tennisskolan” med SEB Next Generations cup spelades utomhus i fint väder på våra grusbanor. Deltagandet var stort med ca.20-25 spelare från vår Midi och Maxitennis. Nedan ses bild från en av poolerna:

ute

Hemmaläger inför seriespelet utomhus
I början av maj laddade MTK’s alla seriespelare med ett gemensamt ”hemmaläger” på våra fina grusbanor vid Tygrikeshallen. Vi tränade tennis, körde fystester och hade allmänt kul tillsammans under två dagar. Som social aktivitet körde vi gemensam middag och bowling på Ninas bowlingcenter. Lägret var mycket lyckat och detta kommer bli en återkommande aktivitet framöver!

Läger

Vuxenträning och Motionsserie hösten 2014!
Vecka 39 planerar vi att starta hösten motionsserie och vuxenträning! Se även annons i Markbladet. Vi kommer att ha vuxenträningen på antingen vardagar eller på helgen, lite beroende på önskemål från de som anmäler sig. Detsamma gäller för höstens Motionsserie! Alla som varit med tidigare kommer att bli informerade på antingen mejl eller telefon. Vi vill ha in alla anmälningar senast i slutet av nästa vecka! Anmälan görs på mejl till info@markstk.se eller till kansliet på telefon 0320-10124!

Välkommen med er anmälan!
/Marks TK

Höststädning av utebanorna!!
Nu är det snart dags för höststädning av våra utebanor inför vintern! Vi hoppas att så många som möjligt av våra medlemmar kan komma ner och hjälpa till! Vad som skall göras är att lägga på plankor och stenar på linjerna, ta ner vindskydd och lägga på nytt grus på banorna.

Helg 1: Lördag 4 oktober kl.10:00-14:00
Helg 2: Lördag 11 oktober kl.10:00-14:00

Klubben bjuder på fika! Välkomna!!
/Hall & Bankommittén

Uppdaterade träningstider hösten 2014

Träningstiderna för Mini, Midi & Maxitennissen är nu klara. Vi har försökt att infria alla önskemål så gott vi har kunnat. Har dock fokuserat på att göra så jämna och bra grupper som möjligt med hänsyn till ålder och spelstyrka. Måndagar har varit väldigt populära så vi har därför blivit tvungna att flytta vissa elever till fredagar kl.16-17. Hoppas inte detta ställer till problem. Har ni frågor eller funderingar eller om ni fått någon dag/tid som absolut inte passar, så hör av er till mig så snabbt som möjligt. Träningen startar i nästa vecka. Välkomna!
/ Melker

Träningstider hösten 2014
Nu är höstens träningstider klara, se menyn till vänster eller här. Vi har försökt att infria era önskemål om tider och dagar så långt det varit möjligt. Tider och gruppindelning för mini/midi/maxi-tennisen kommer läggas upp nästa vecka. Välkomna!

/ Melker Ekberg

Bokning av banor under sommaren!
Vi har nu igång vårt bokningssystem på nätet, Matchi, där man kan registrera sig och sedan boka lediga tider. Vi kommer även att ha uppe våra scheman över sommaren för er som vill boka tider manuellt. Team Sportia och Kaskad säljer spelkuponger under sommaren då vårt kansli är obemannat.

/Marks TK

Info inför höstterminen 2014!
Höstterminen startar som vanligt första veckan i september för tävlings, tränings och utvecklingsgrupperna. Mini/Midi & Maxitennisen startar veckan efter. Anmälningsformulär kommer att skickas ut med brev i början av augusti. Det finns även möjlighet att anmäla sig på vår hemsida: www.markstk.se. Vi kommer inför terminsstarten att flytta upp flertalet elever från Mini/Midi & Maxitennisen till gruppträning, vilket innebär spel två gånger/vecka. Målet är även att få så många som möjligt av våra tävlings, tränings och utvecklingsgrupper att träna 2-3 gånger/vecka.

/Melker Ekberg

Sweden Sport Academy 28/7-2/8
Under vecka 31 (28/7-2/8) är anläggningen uthyrd för lägerverksamhet. Sweden Sport Academy hyr hela anläggningen under denna veckan. Håll koll på tidsbokningen på nätet (Matchi) eller på anslagstavlan för att se vilka tider som är lediga!

/Marks TK

RM-kval i Kinna 22-24 augusti
För Tennis Västs räkning arrangerar MTK kval i RM 22-24 augusti. Klasserna är PS/FS 16 och PS/FS 14 + dubbelklasser. Anmälan går ut 12 augusti och görs på TenTour!

/Melker Ekberg

Dunlop Mark Open 7-17 augusti
Marks TK arrangerar en utomhustävling 7-17 augusti, Dunlop Mark Open.  Det finns 11 olika klasser (HS, DS, HD, DD, HS Motion, PS/FS 15, PS/FS 13 och PS/FS 11) och anmälan görs på TenTour senast 30 juli! Vore kul om så många som möjligt från klubben tar chansen att vara med. Vi kommer även att köra träning under dessa veckor för er som är med i tävlingen. Välkomna med er anmälan!

/Melker Ekberg

Sommarläger i Kinna 6-7 augusti!!

Är du mellan 6 och 14 år och nyfiken på att prova på tennis? Då är du välkommen till Marks TK:s sommarläger, som arrangeras i Kinna bredvid Tygrikeshallen på våra 6 grusbanor, onsdag 6:e augusti - torsdag 7:e augusti. Vi delar in deltagarna i grupper efter ålder och varje grupp kommer att bestå av 4-6 spelare per bana. Grupperna tränar tre timmar tennis/dag under två dagar. Lägret kommer att bedrivas på dagtid mellan klockan 12:00 och 15:00. Vi kommer även att blanda tennisspel med lite enklare lekar för dom yngsta.

Avgiften är endast 250 kr och i detta ingår t-shirt, fika samt 6 timmar tennis med tränare. Vi har begränsat med platser så först till kvarn gäller. Anmälan görs via mejl till melker@markstk.se. På anmälan ska namn, adress,

födelsedata, telefon, mejl samt eventuella önskemål stå. Sista anmälningsdag är fredag 1 augusti. I slutet av vecka 31 kommer bekräftelse av anmälan och tider att skickas ut. Vid frågor kan ni kontakta huvudansvarige Melker Ekberg på telefon 0320-10124 eller 070-5984887. 

Välkomna!
/Melker Ekberg, Chefstränare

Sommarstädning av utebanorna!!
Lördag 14 juni kl.09:00-13:00.
Arbetet som skall göras är rensning av ogräs och nedbankning av linjer! Klubben bjuder på enklare fika!
Välkomna!!
 
// Hall & Bankommittén

Marks TK klara för SM-slutspel

SPORT Lördagens drabbning med Smålandsstenarrs TK i division 1 krävde minst oavgjort för att SM-slutspelet skulle bli verklighet för Marks tennisklubb. Till slut gick det vägen, men det var med minsta möjliga marginal, den avgörande dubbeln gick till tie break som hemmalaget vann med 10-7.

Linus Frost, Marks TK.
Linus Frost, Marks TK.
Foto: Christer Hansson

Efter de inledande tre singlarna hade Smålandstenar tagit ledningen med 2 mot 1, enda Mark-vinsten kom genom Linus Frost som besegrade Alexander Regnér med 6-2, 3-6 tie break 10-7.

De två andra Markspelarna Melker Ekberg, förlorade mot Mathias Claesson och Mattias Aronsson, förlorade mot Oscar Axelsson, båda i två raka set.

Den avslutande viktiga dubbeln spelades mellan Melker Ekberg och Linus Frost i hemmalaget och Mathias Claesson och Oscar Axelsson i det gästande laget. Mark tog första setet med 6-3 och fick sedan släppa andra med 4-6 innan man kunde ta hem tie breaket med 10-7 och säkra oavgjort i seriematchen. 

Resultatet innebär att man vinner sin serie och går till SM-slutspel för vinnarna i de fyra division ett serierna.

/Marks TK

NYHET!!
Ett nytt webbaserat bokningsystem vid namn Matchi är i drift från den 2 juni
http://www.matchi.se/

/Marks TK

Välkomna på lördag 26:e april kl. 10-14
Kvarstående arbete med utebanorna, tex uppsättning vindskydd, ställa ut bänkar och finputsning. Ju fler som kan hjälpa till desto fortare kommer vi igång med utespelet!
/ Hall- och bankommittén


Fortsatt arbete med utebanorna behövs!
Långfredag kl. 10-14 kör vi igen.  Hoppas att vi kan bli ett gäng så går arbetet fortare och utespelet kommer närmre. Bultning, ogräsrensning och uppsättning av vindskydd är saker som kvarstår att göra.
/ Hall- och bankommittén

Vårstädning på utebanorna 
Nu är våren här och det har blivit dags för städning av utebanorna så att  vi kan komma igång inför utesäsongen. Klubben bjuder på enklare fika.
När: 5:e och 12:e april kl. 10-14
Var: Utebanorna, på baksidan av tennishallen
Hur: Ta på er arbetskläder och ett glatt humör. Ta gärna med egna redskap om ni har tex kratta, ogräshacka eller en skottkärra.
Varmt välkomna!
/ Styrelsen


Vuxenkurs våren 2014
Välkomna till vårens fortsättning av vuxenkurs. Spel är tänkt v. 8 - v.20.
När: Söndagar
Tid: 19:00-20:00
Pris: 1200 kr/medlem och 1500 kr/icke medlem
Anmälan: senast torsdag 20:e februari via mail till melker@markstk.se (namn, adress, tel, mailadress). Skriv i anmälan om ni spelat något innan eller är helt nybörjare.

/ Melker

Årsmöte måndagen 17 mars kl. 18:00
MTK årsmöte kommer hållas måndagen 17/3 kl. 18:00 i Tygrikeshallen. Vi kommer att behöva en ny kassör då vår nuvarande har avböjt omval.  Vi behöver även en sekreterare och fler medlemmar till våra kommittéer. Är någon intresserad tag kontakt med någon i vår valberedning; Jan Ekberg (0706-594450) eller Morgan Bergh (070-3023979).
Välkomna!

/ Styrelsen


Fina framgångar för Erik Eliasson

Marks TK:s 12-åring Erik Eliasson har gjort flera mycket bra resultat under den senare delen av hösten.
I Bolon Indoor Open i Ulricehamn tog Erik sin 1:a turneringsseger efter 4 raka vinster. Finalen blev dock stentuff mot hemmaspelaren Carl Gustafsson! Tillslut kunde Erik dock dra det längsta strået och vinna med siffrorna 5-7, 6-4, 10-6.
I XL-Bygg Open i Borås visade sedan Erik att formen hållit i sig och han tog sig hela vägen till semifinal i ett mycket stort startfält. Här fick dock Carl Gustafsson sin revansch och vann mot Erik med 6-3, 7-6. Nikolai Töråsen åkte här ut mot den slutlige vinnaren Philip Hobaek från Kungälvs TK.

Seriesegrare 2013


Pojkar 16-årslaget                                                              Flickor 20-årslaget


Pojkar/flickor 10-årslaget

Seriesegrar för Marks TK 2013
Flera av våra lag har gjort fina insatser i seriespelet i Västserien under året.
Under utomhusserien i maj/juni lyckades vårt flickor 20-årslag att vinna sin serie efter 3 vinster och endast 1 förlust. I höstens serie inomhus slutade man 2:a bakom Alingsås TK. I laget spelade Julia Land och Andrea Lundberg. Vårt pojkar 16-årslag lyckades också med bedriften att vinna sin serie inomhus efter imponerande 4 raka segrar. Man släppte bara till 2 matchförluster under hela serien så en välförtjänt serieseger för grabbarna. I laget spelade William Lu, Dante Wetenius, Nikolai Töråsen och Erik Eliasson.
Även vårt pojkar/flickor 10-årslag gjorde en mycket stark prestation under hösten efter att ha haft det lite kämpigare under vårens serie. Man vann 3 av sina 4 matcher och endast Dalsjöfors TK blev för svåra. Det blev tillslut en hedrande 2:a plats för killarna/tjejerna. I laget ingick Oscar Furby, William Wallenbring, Hugo Öhman, Marissa Danielsson, Albert Qvicklund, Ludvig Gunnarsson och Charlie Limberg.
/Melker

Inför vårterminen 2014
Träningen i höst kommer att hålla på t.o.m. vecka 50 för alla träningsgrupper + mini, midi & maxitennisen.
Under jullovet kommer INTE träningstiderna att stå kvar (förutom tennisskolan) utan man får själva boka upp om man vill spela på sin tid. Detta är dock gratis, men om man vill spela på någon övrig tid får man betala banhyran. Vårterminen kommer sedan att starta vecka 2 för träningsgrupperna och vecka 3 för mini, midi & maxitennisen. Inga justeringar av dagar och tider kommer att göras, utan man får själv komma med önskemål till mig om man vill ändra på något i sin träning.
/Melker

Avslutning med julfest torsdag 12/12 kl.18:00-20:00
Då var det dags för den traditionella julfesten i Marks TK. På programmet i år står som vanligt ”pricktävling” på banan för juniorerna, som vi kommer att starta kvällen med. Alla kommer att vinna varsitt pris! Under tiden kan föräldrarna köpa fika till självkostnadspris på läktaren. Efter detta är det barnens tur att fika. Det bjuds på korv, festis, lussekatter och pepparkakor. Lite senare under kvällen kommer tomten med godis till alla barn. Avslutningsvis blir det lite snabb information inför vårterminen och några ord från styrelsen innan vi avslutar årets julfest.Alla i träningsverksamheten är välkomna! Anmäl er på listan i hallen. Skriv också upp hur många ni blir från respektive familj. Alla juniorer samlas på banan kl.18:00! Medtag tennisrack!
/Melker


Hallen stängd v.51
Tygrikeshallen är stängd fr.o.m. fredag 13/12 kl.18:00 fram till fredag 20/12 kl.12:00 p.g.a. reparation av bana 1 och bana 3. IF SO-Touren 21/12 kommer dock att spelas som planerat.
/Marks TK

Tygrikesspelen 10-19/1 2014
Nu går det att anmäla sig till Tygrikesspelen 2014 på tentouronline. Första spelhelgen går följande klasser: HS, DS, HD, DD, PS 12 och FS 12. Andra helgen spelas PS 16, FS 16, PS 14, FS 14 och MD. Anmälan utgår 1 januari och lottning sker 3 januari. Välkomna med er anmälan!
/Tävlingskommittén

Västserien och Svenska Tennisserien i full gång

Höstens seriespel är nu igång på allvar och MTK har 6 lag anmälda. Flera lag gör dessutom riktigt bra ifrån sig vilket är riktigt kul. Både vårt pojkar 16-lag och vårt pojkar/flickor 10-lag har vunnit tre matcher var och har goda chanser att vinna sina serier. Även våra 20-årslag krigar på bra och har vunnit var sin match. Seriespelet i Västserien avslutas nästkommande helg.

Våra herrlag spelar i Svenska Tennisserien och A-laget har startat årets div.2-serie riktigt starkt. Tre raka segrar har det blivit mot kvalificerat motstånd. Det återstår dock fyra matcher i serien där Lerums TK är det största hotet mot avancemang till div.1. B-laget kämpar på i div.4 men väntar alltjämnt på första segern. Seriespelet i Svenska Tennisserien håller på till början av december.
/Melker

Angående betalning av fakturor
Vi kommer i fortsättningen att endast använda oss av Bankgiro. Så ni som tidigare betalt in på vårt Postgiro ber vi att betala in på vårt BG 677-4996 i fortsättningen.
/Marks TK

Nytt datum för IF SO-touren i Kinna
Marks TK arrangerar i höst en Midi och Maxitour-tävling i IF SO-touren. P.g.a. Davis Cup-matchen mellan Sverige-Danmark så har vi bytt datum för detta. Nytt datum blir lördagen 21:e december. Midi-touren spelas kl.10:00-13:00 och Maxitouren kl.14:00-17:00. Senaste dag för anmälan är 17 december. Välkomna!
/Melker

Nya öppettider kansliet
Vår kanslist Annika är sjukskriven resten av året vilket gör att vi har ändrade öppettider på vårt kansli. Vi har nu öppet kl.13:00-21:00 måndag-torsdag och 13:00-19:00 på fredagar. På helgen hänvisar vi till Team Sportia och Kaskad som också säljer spelkuponger.
/Marks TK 

Höstlovet vecka 44
Under höstlovet är det ingen organiserad träning. Man kan dock utnyttja sina träningstider för eget spel. Bollar finns utställda vid banorna. Detta gäller både Mini, Midi & Maxitennisen och övriga grupper!
/Melker

Tider och gruppindelning vuxenkurs ht-13 (uppdaterad 6:e okt)
Start onsd 9:e okt och sönd 13:e okt

Ann Lyckehed onsd 19:30-20:30
Ingrid Nilsson onsd 19:30-20:30
Nailia Sandgren onsd 19:30-20:30
Camilla Sandersson onsd 19:30-20:30
     
Håkan Bergeld onsd 20:30-21:30
Daniel Dunberg onsd 20:30-21:30
Martin Sjöholm onsd 20:30-21:30
Emil Rock onsd 20:30-21:30
Kent Haglund onsd 20:30-21:30
Jesper Johansson onsd 20:30-21:30
     
Carl Wohlén sönd 19:00-20:00
Bengt Nilsson Helger sönd 19:00-20:00
Ola Limberg sönd 19:00-20:00
Per-Åke Henning sönd 19:00-20:00
Johan Lindkvist sönd 19:00-20:00
Liliane Helger sönd 19:00-20:00
Ulrika Lillieroth sönd 19:00-20:00

/ Sofia Bergh

Dax för höstens Vuxenkurs
Höstens vuxenkurs drar igång under Vecka 41.
Välkommen att spela på vårt nya underlag Plexpipave. Underlaget är betydligt långsammare än den tidigare filten och passar perfekt för nybörjare. Huvudtränare kommer att vara MTK:s chefstränare Melker Ekberg med stöd av andra hjälptränare. Det kommer att vara 10 träningstillfällen och sista gången avslutar vi med dubbelturnering för båda grupperna.

När: Onsdagar
Tid: 19:30 - 20:30 och 20:30 - 21:30.OBS! Alternativ speltid kan också bli söndag kväll om onsdagen inte passar och stort intresse finns.
Pris: 1200 kr/medlem och 1500 kr/icke medlem
Anmälan: senast torsdag 3:e oktober via mail till sofia_bergh@hotmail.com (namn, adress, tel, mailadress)

Skriv i anmälan om ni spelat något innan eller är helt nybörjare samt om ni har önskemål ang. tid. Först till kvarn gäller om det blir fullt!
OBS! Ni som anmält intresse tidigare måste bekräfta denna anmälan så att vi vet att ni fortfarande är intresserade och kan vara med på någon av dessa tider.

Grupper och tider kommer läggas upp på hemsidan senast söndag 6:e okt.

/ Sofia Bergh, admin vuxenkurs

Träningstider ht 2013
Nu finns även tiderna för mini, midi- och maxi-tennisen, se här. Det har också blivit några mindre justeringar i träningsgrupperna.
/ Melker

Höstterminen 2013
Tiderna för träningsgrupperna är klara och finns här. Välkomna!!!
/ Melker

Funktionärer till Dunlop Mark Open 2013
Här finns tiderna för funktionärerna i kiosken. Vi tar tacksamt emot hembakt till försäljningen!
/Mvh Tävlingskommittén

OBS!!! Ny dag för Uppstartsmöte inför hösten 2013
Måndagen 2/9
kl.18:00-20:00 har vi ett möte för samtliga medlemmar inför höstens träningar och motionsspel. Här kommer representanter från styrelsen att berätta lite om vårt nya underlag och de förhållningsregler som gäller för spel. Det kommer även att bli information från juniorkommittén inför höstens träningsverksamhet med träningstider,seriespel m.m. Maila gärna till info@markstk.se eller ring 0320-10124 för anmälan!

Varmt välkomna!
/Marks TK

Nya banhyror fr.o.m. 1 september!
Pga omläggningen av golvet som kommer ge framförallt ökade bollkostnader blir det en höjning för inomhusspel för icke medlemmar kvällstid och helger. Det nya timpriset blir nu 150 kr mot tidigare 120 kr. Vi hoppas att detta ska bidra till att fler blir medlemmar i klubben då man spelar för 100 kr/timma. Finns då även möjlighet att köpa häften med 10 spelkuponger för 800 kr. Medlemsavgiften är 300 kr/år för seniorer och medlemskap i klubben kan göras på vårt kansli!
/Marks TK

Klart för spel på våra NYA inomhusbanor!!
Det är nu klart för spel i Tygrikeshallen igen efter omläggingen av golvet. Vi har nu ett splitternytt underlag som heter Plexipave California Court. Detta golv ger ett lite långsammare spel och är mjukt och skonsamt för kroppen, vilket gör att det passar både tävlingsspelare och motionärer. Välkomna ner att prova!!
/Marks TK

Dunlop Mark Open
Anmälan till vår hemmatävling Dunlop Mark Open 29/8-1/9 går ut idag, måndagen den 19/8! Anmälan görs på TenTour som vanligt, eller till mig på mail eller sms! Kommer att ha lite träning för er som är med under denna och nästa vecka.
/Melker

Inför höststarten 2013!
Det har nu skickats ut anmälningsformulär inför höstens träning till samtliga spelare. Formuläret kan skickas in eller fyllas i på vår hemsida, se länkar i vänsterspalten. Det är bra om alla gör detta så snabbt som möjligt men absolut senast 25 augusti för träningsgrupperna och senast 1 september för mini, midi och maxigrupperna (t-skola)!
/ Melker Ekberg, chefstränare

Tennisläger i Kinna/Svenljunga och Horred
Är du mellan 6 och 14 år och nyfiken på att prova på tennis? Då är du välkommen till Marks TK:s sommarläger som arrangeras i Kinna/Skene 14-15 augusti bakom Tygrikeshallen på våra grusbanor. I Svenljunga vid tennisbanorna utanför Moga fritid 12-13 augusti och i Horred 16 augusti. I Kinna och Svenljunga kommer varje grupp att bestå av 4-8 spelare per bana, och varje grupp spelar 3 timmar tennis om dagen i 2 dagar. Lägret kommer att bedrivas på dagtid mellan klockan 12:00-15:00. Vi kommer även att blanda tennisspel med lite andra aktiviteter. Avgiften är endast 200 kr och i detta ingår t-shirt, fika samt 6 timmar tennis med tränare.

I Horred gäller samma som vid lägren i Kinna/Svenljunga. Enda skillnaden är att vi tränar 4 timmars tennis under 1 dag, mellan kl.12:00-16:00, med lite paus emellan. Vi har begränsat med platser så först till kvarn gäller. Anmälan godtas enbart över mail. På anmälan ska lägerort, namn, adress, födelsedata, telefon, mail, samt eventuella önskemål stå. Mail melker@markstk.se. Sista anmälningsdag är 7 augusti. Under slutet av vecka 32 kommer bekräftelse av anmälan och tider att skickas ut. Vid frågor kan ni kontakta huvudansvarige Melker Ekberg på 0320-10124, 070-5984887.

Välkomna!
/Marks TK

Inför höststarten 2013
Nu under sommaren är det uppehåll för träningsverksamheten. Vi rekommenderar ändå att ni tar chansen att spela lite själva under lovet, då banorna i stort sett alltid är lediga utomhus. Behöver ni låna bollar kan ni slå en signal till mig så ställer jag ut dessa på baksidan av hallen. Höstens träning drar igång igen i september inomhus. Vecka 36 för tävlings, tränings och utvecklingsgrupperna och vecka 37 för mini, midi och maxitennisen. Mer info och anmälningsformulär kommer att skickas ut i början av augusti per post. För er som skall spela RM-kval, SM och Dunlop Mark Open kommer vi även ha lite utomhusträning under augusti-månad. Ha en skön sommar :-)
/Melker

RM-kval i Kinna
Marks TK står även i år som värd för RM Zonkval syd. Tävlingen går av stapeln 16-18 augusti och spelklasserna är PS/FS 16 och PS/FS 14 + dubbelklasser. Anmälan senast 6 augusti på tentouronline.
/Tävlingskommittén

Dunlop Mark Open 2013
Vår utomhustävling Dunlop Mark Open kommer i år att vara en "vanlig" tävling öppen för alla spelare. Tävlingen går 29 augusti-1 september och innefattar hela 12 tävlingsklasser. På tentouronline finns mer info angående dom olika klasserna. Anmälan går ut 19 augusti och görs som vanligt endast på tentouronline.
/Tävlingskommittén

ATC till Kinna under sommaren
American Tennis Camp kommer som vanligt till Kinna under sommaren för att arrangera sina läger för juniorer. I år kommer vecka 28, 29 och 30 att vara bokade för ATC. Det går dock att spela på vissa tider under dagarna för våra juniorer och övriga medlemmar. Ha koll på spelschemat vid utebanorna för mer utförlig info.
/Marks TK

Succé för MTK i Båstad Corem Open
Klara Alenäs och Linus Frost har båda spelat riktigt bra i årets Båstad-turnering som är en av årets 4 största tävlingar för juniorer. Klara som ställde upp i sin rätta åldersklass, FS 16, började tävlingen riktigt lovande och vann sina två första matcher enkelt. I kvartsfinalen ställdes hon sedan mot Anna Hermann från Växjö TS. Här visade Klara klass och vann storstilat efter att endast ha tappat 1 game. I semifinalen stod sedan toppseedade Fanny Östlund, Upsala TK,  för motståndet. Här tog det dock stopp för Klara och Fanny vann med siffrorna 6-4, 6-0. Ändå en mycket stark prestation av Klara som även tog sig fram till kvartsfinal i dubbelspelet med Anna Hermann. Även här tog det stopp mot Fanny Östlund i par med Sofia Ferding. 3-6, 6-1, 10-8 blev siffrorna efter en mycket tight match.

Linus Frost spelade PS 18 och visade direkt att formen från seriespelet fanns där. SALK-finalisten Dragos Madaras fick ge sig efter en hård 3-setare. 1-6, 7-5, 6-4 i Linus favör. Alexander Regnér, Lidköpings TK stod sedan för motståndet i omgång 2. Linus vände även den här matchen efter att ha tappat första set, 5-7, 6-2, 6-2 mot Regnér som är rankad topp-10 bland 18-åringarna i Sverige. I åttondelsfinalen stod sedan framtidshoppet Mikael Ymer för motståndet. Ymer som är en av svensk tennis största löften vann med klara 6-0, 6-1 mot Linus som ändå ska vara riktigt nöjd med sin turnering. Ännu bättre gick det i dubbelspelet med Oskar Govik från Dalsjöfors TK. Frost/Govik ställde upp i PD 18 B och vann 3 raka matcher på vägen till finalen. Lindberget/Holm, Hörby respektive Fair Play var motståndarna som dock inte kunde rubba Frost/Govik, som vann med 6-4, 6-1. Stort grattis!!
/Melker

Nytt datum för grillavslutningen för Mini, Midi & Maxitennisen
Då det spöregnade i onsdags och vi inte har tillgång till några inomhusbanor som ni säkert vet, så gör vi ett nytt försök med avslutningen nästa vecka. Torsdag 27 juni kl.18:00-20:00 är det som gäller nu.
Det är samma upplägg som tidigare med korta matcher till 10 poäng (3-4 matcher var) där alla får varsitt diplom efter avslutad tävling. Vi kommer även att grilla korv som är gratis för alla spelare, lixom festis och bulle.

Anmälan görs på mail: melker@markstk.se
Eller på telefon som SMS: 0705-984887

Anmälan senast 26 juni!!
Välkomna :)

MVH Melker Ekberg, Marks TK

Vår/sommaravslutning med Grill-dubbel!!
Tisdag 18 juni kl.18:00-20:00

Då var det dags för avslutning på vår/sommarträningen för tränings, utvecklings och tävlingsgrupperna. Det kommer som vanligt att bli korvgrillning och en rolig form av dubbelspel där vi mixar äldre och yngre spelare. Tävlingsformen är poolspel och det kommer delas ut priser till dom främsta i varje grupp.

Korv, saft och övrig fika är gratis för alla spelare. Föräldrarna fikar till självkostnadspris. Skriv upp er på listan i hallen om ni vill vara med på avslutningen. Vi samlas på baksidan av hallen kl.18:00. Var ombytta för tennisspel! OBS!!! Vid regn blir vi tyvärr tvungna att ställa in avslutningen p.g.a. golvbytet i hallen!

Varmt välkomna!

MVH Melker Ekberg

Avslutning för
Mini-Midi-Maxi-tennisen

….med SEB Next Generation-cup

Onsdag 19 juni kl.18:00-20:00

Då var det dags för avslutning för Mini-Midi-Maxi-tennisen inför sommaruppehållet. Detta gör vi genom att arrangera SEB Next generation-cup. Detta är en klubbtävling för alla i Mini, Midi & Maxitennisen där vi spelar korta matcher till 10 poäng. Vi kommer att dela in alla i grupper efter ålder och spelstyrka så att det ska bli så jämna och bra matcher som möjligt. Vi kommer även att ha en prisutdelning när matcherna är klara, där alla får var sitt diplom. Innan vi avslutar blir det också lite kortare information inför höststarten i september.

Vi kommer att hålla till utomhus på våra 6 grusbanor. Det blir som vanligt även korvgrillning där korv och saft och övrig fika är gratis för alla barn. Föräldrarna fikar till självkostnadspris. Skriv upp er på listan i hallen om ni vill/kan vara med på avslutningen. Samling på baksidan av hallen kl.18:00. Var ombytta för tennisspel! OBS!!! Vid regn blir vi tyvärr tvungna att ställa in avslutningen p.g.a. golvbytet i hallen!

Varmt välkomna!

/Melker Ekberg, Chefstränare i Marks TK

SEB Next Generation Cup
Kiosklista för helgen finns här.

Nytt golv i Tygrikeshallen-hallen stängd för spel!!
Under juni och julimånad kommer hallen att vara stängd för spel p.g.a omläggning av golvet till Plexipave. Under denna tiden rekommenderar vi våra utebanor för tennisspel. Endast American Tennis Camp har tillgång till hallen i juli under deras lägerveckor. Abonnemangen spelar också utomhus under denna tiden, vid regn kan man spela på annan ledig tid i veckan. Övrig träning (mini,midi,maxitennis + tränings,tävlings & utvecklingsgrupper) är inställd vid regn fr.o.m nästa vecka.!!
/Marks TK

Debut för Klara Alenäs på proffstouren!
Klara har debuterat på profstouren. I början av april åkte hon till Turkiet tillsammans med Riget(Riksidrotsgymnasiet i Lidköping) för att spela två $10.000 Itf-tävlingar. I den första tävlingen vann hon första kvalmatchen mot en ryska i tre set. Andra matchen mot en ukrainska gick även den till tre set. Den här gången fick Klara ge sig med 4-6 i avgörande. I tävling nummer två fick hon bye i första kvalomgången. I andra omgången fick hon denna gång möta en amerikansk tjej. Även denna gång blev det förlust i ett tredje set.

Efter Turkiet har hon spelat ett par sommartourtävlingar. I början av maj var dags att åka till Båstad för att försöka komma in i kvalet till de två svenska $10.000 Itf-tävlingar som spelats där de senaste två veckorna. I den första var det inte fullt i kvalet så Klara kom in och blev lottad mot en dansk tjej som varit rankad 150 på Itf:s  juniorranking. Klara gör en mycket bra match och vinner med 6-3,6-4. I kvalfinalen möter hon ytterligare en danska. Karina Ildor Jacobsgaard som varit rankad runt 400 på wta-rankingen när hon var som bäst. Klara gör en av de bästa matcher jag sett henne spela men förlorar med 3-6,3-6. Jacobsgaard spelar sig därefter hela vägen fram till semifinal. I den andra veckans tävling ligger Klara som femtonde reserv till kvalet men vi chansar och åker ner till Båstad för att signa in. Hon har tur och kommer in som sista spelare i kvalet. Där blir hon lottad mot Jennifer Hadjieva. Klara vinner en svängig match med 6-0 i avgörande. I kvalfinalen ställs hon mot Louise Brunskog(rankad 13 i Sverige). Klara är inte riktigt på tårna och förlorar med 3-6,0-6. Är bra med i början men sen blir det för många misstag. Klara blir lottad som första reserv på lucky looser-listan. Hon signar in på morgonen när huvudtävlingen börjar och får besked att det finns en plats ledig. Blir att snabbt ställa in sig på debuten i en huvudtävling på $10.000 nivå. Hon ställs mot Malin Ulvefeldt (rankad 8 i Sverige). Klara gör en betydligt bättre match den här dagen. Står emot bra i det höga tempot. Tar inte vara på gamebollarna(hade 40-0 och 40-15 vid ett flertal tillfällen) så siffrorna blir stora. Hon förlorar med 2-6,1-6 men borde tagit ett par game till.

Men fantastiskt roligt att vara i Båstad och se internationell tennis. Marks TK och Klaras tränare genom åren, Samuel, Cristian och Melker har stor del i att Klara spelar tennis på den här nivån.
/Kenneth Alenäs

Futurespel för Cristian Valencia
Marks TK's A-lagsspelare Cristian Valencia gjorde under slutet av aprilmånad comeback på future-touren. Cristian som gjort en nysatsning sen ett år tillbaka fick nu mäta sig mot internationellt motstånd. Det blev dock en svensk som stod för motståndet i kvalet i Karlskrona där tävlingen spelades. Cristian som själv sa att han var lite för spänd under matchen fick ge sig mot duktige Robin Håden med 6-3, 6-1. Ändå en nyttig erfarenhet för Cristian som fortfarande saknar en del matchträning för att höja sig ytterligare ett snäpp.
/Melker

Helgens matcher i seriespelet
Seriespelet är i full gång och följande lag spelar hemma till helgen:

Lördag 18/5 kl.10:00
Pojkar/flickor 10
Söndag 19/5 kl.12:00
Pojkar 20
Söndag 19/5 kl.14:00
Pojkar 12

Välkomna ner och heja fram våra serielag!
/Melker

SEB Next Generation Cup i Kinna
31 maj-2 juni arrangerar MTK zon-kvalet i SEB Next Generation Cup. Klasserna som spelas är pojkar/flickor 9 år, 11 år, 13 år och 15 år. Alla våra spelare i dessa åldrar som varit med några år i träningen bör ta chansen att vara med för att få lite matchrutin. Anmälan göra på TenTour senast söndag 19 maj. Mer info finns på affischen som är uppsatt i hallen.
/Melker

Fortsatt arbete med vårstädning och bultning av utebanorna: LÖRDAG 27 APRIL KL.10-14
Nu är det dags att börja städa utebanorna så att de hinner bli klara i tid för seriespelspremiärerna i maj. Vi hoppas att så många som möjligt har möjlighet att komma och hjälpa till några timmar. Enklare fika kommer finnas för de som jobbar på bra. Ni får gärna ta med egna krattor, spadar och skottkärror om ni har hemma då klubben inte har så mycket sådana redskap.
/VARMT VÄLKOMNA önskar Hall- och bankommittén

Seriespelsläger 1 maj!!
Alla som skall spela seriespel utomhus är inbjudna till ett träningsläger onsdag 1 maj. Vi kommer att börja 09:30 och avsluta 18:00. Det kommer bli två tennispass + ett fyspass. Kostnaden för lägret är 50 kr som skall bekosta lunchen på dagen mellan träningspassen. Är det så att ni INTE kan närvara på lägret så meddelar ni mig senast 26:e april.
/Melker

NY tid för vårstädning och bultning av utebanorna: LÖRDAG 20 APRIL KL.10-14
Nu är det dags att börja städa utebanorna så att de hinner bli klara i tid för seriespelspremiärerna i maj. Vi hoppas att så många som möjligt har möjlighet att komma och hjälpa till några timmar. Enklare fika kommer finnas för de som jobbar på bra. Ni får gärna ta med egna krattor, spadar och skottkärror om ni har hemma då klubben inte har så mycket sådana redskap.
/VARMT VÄLKOMNA önskar Hall- och bankommittén

Mini/Midi & Maxi-tennisen!
Träningen utomhus startar vecka 18 och håller på fram tills veckan innan midsommar (v.24). Avslutningen med SEB Next Generation Cup är planerad till vecka 25. Här spelar vi korta matcher mot varandra och info om detta kommer när det börjar närma sig. Avgiften för utomhusträningen är 250 kr. Vill ni INTE vara med på vår/sommarträningen eller om ni vill byta dag/tid så hör av er till mig.
/Melker

Info om vår/sommarträningen!
Årets utomhusträning startar vecka 18 för tränings,tävlings och utvecklingsgrupperna. Vi tränar alltså inomhus hela nästa vecka. Dagar och tider är samma som under inomhussäsongen! Är det så att ni vill förändra något med er träning så är det bara att höra av er till mig. Vi håller på t.o.m. vecka 25 (midsommarveckan) med avslutning (grillning+dubbelspel) samma vecka.
/Melker

Vårstädning på Utebanorna: LÖRDAG 13 APRIL KL. 10-14
Nu är det dags att börja städa utebanorna så att de hinner bli klara i tid för seriespelspremiärerna i maj. Vi hoppas att så många som möjligt har möjlighet att komma och hjälpa till några timmar. Enklare fika kommer finnas för de som jobbar på bra. Ni får gärna ta med egna krattor, spadar och skottkärror om ni har hemma då klubben inte har så mycket sådana redskap.
VARMT VÄLKOMNA önskar Hall- och bankommittén

Nikolai till final i RM i Alingsås
12-års RM (regionsmästerskapen) spelades i år i Alingsås tennishall. Nikolai Töråsen lyckades riktigt bra och tog sig hela vägen till final efter tre vinster, varav två i tuffa 3-sets matcher. I finalen blev dock Richard Rååd, Kristinehamns TK, för tuff och det blev en slutlig 2:a plats för Nikolai. Grattis!!
/Melker

Mycket lyckad Midi och Maxi-tour
Marks TK arrangerade både en Midi och en Maxitour lördagen 9:e mars. Tävlingen lockade nästan 25 deltagare vilket var mycket glädjande. Vi spelade poolspel där alla fick spela minst 3 matcher var till 10 poäng. Mellan matcherna bjöds det på fika av kioskanvarige Jan Ekberg. Tävlingen blev riktigt lyckad och det bjöds på många välspelade och spännande matcher. Tack till Inge Hjelm, Jesper Karlsson, Linus Frost och Johan Holtryd som hjälpte till med arrangemanget!Miditennisen 5 deltagare! 


Maxitennisen 16 spelare!

/Melker

Varberg Clay Tech Open 18-28/4
Årets klubbläger blir mer som en tävlingsresa där vi kommer att åka till Varberg för en av årets första grustävlingar. Tävlingen startar 19:e april och avslutas 28:e april. Vi kommer åka ner redan den 18:e april för träning och inspelning på gruset. Vi kommer även att köra inbollning varje dag inför matcherna. Boendet blir på vandrarhem i Varberg till ett billigt pris.
/Melker

Påsklovet
Det är som vanligt ingen organiserad träning under påsklovet. Tiderna kan dock utnyttjas för eget spel. Bollar och rack finns utställda bredvid banorna. Tränings, tävlings och utvecklingsgrupperna kan även spela på "MTK-stegen" varje dag kl.11-15.
/Melker

Ny styrelse 2013
Efter årsmötet ser Marks TK's styrelse ut på följande vis 2013:
Ordförande Jan Ekberg
Kassör Janna Töråsen
Sekreterare tillsätts senare
Styrelseledamöter Jan Wetenius, Eva Krusén och Inge Hjelm
Suppleanter Anders Holtryd och Sören Karlsson

/Marks TK

Nikolai och Erik vinnare i Trollhättan
Marks TK:s duktiga 12-åringar Nikolai Töråsen och Erik Eliasson gjorde en mycket fin turnering i Yonex Open. Tävlingen spelades i Trollhättan och killarna ställde upp i PS 12 och PD 12. I singel spelade Nikolai riktigt övertygande och vann fyra matcher på sin väg mot finalen. Där hette motståndaren Philip Hobaek, Kungälvs TK. Nikolai fortsatte det fina spelet i finalen och vann med klara 6-4, 6-1. Erik förlorade i kvartsfinalen trots en klar ledning i sin match mot William Olsen, Ullevi TK. I dubbel gick killarna hela vägen och vann efter finalseger mot Ture Gyllenborg Lundh/William Olsen med 6-4, 6-4. Grattis!!

Nikolai & Erik med segerpokalerna.
/Melker

Klara segrade i Borås Tennisvecka
Klara Alenäs tog sin andra turneringsseger för året i Borås Tennisvecka, när hon vann damsingel B. Hon vann enkelt sina tre första matcher och tappade inte mer än två game i något set.I finalen ställdes sedan Klara mot Hana Sisarak från Falkenbergs TK. Efter ett jämnt första set, 7-5, kunde Klara sedan rinna ifrån och vinna andra med 6-0. Grattis!!

Klara och finalisten Hana Sisarak vid prisutdelningen.
/Melker

IF SO Midi & Maxitennis-tour i Kinna
Lördagen den 9 mars arrangerar Marks TK två deltävlingar i IF SO-touren. Först spelas en Midi-tour för dom lite yngre spelarna i Midi-tennisen. Speltid är kl.10:00-13:00. Maxi-touren spelas kl.14:00-17:00 och är för våra spelare i Maxi-tennisen/Utvecklingsgrupperna. Anmälan görs till melker@markstk.se senast 4 mars.
/Melker

Årsmöte i Marks TK
Marks Tennisklubbs årsmöte är tisdagen 19/3 kl.18:00 i Tygrikeshallen. Alla medlemmar hälsas välkomna!

/Marks TK

Sportlovet 2013
Det är ingen organiserad träning under Sportlovet. Träningstiderna finns dock till förfogande för eget spel. Bollar och rack kommer att finnas att låna. Mini, Midi & Maxitennisen har sina tider som vanligt på söndagen under lovet, men man kan även komma ner och spela på sin vanliga träningstid. För tränings, tävlings och utvecklingsgrupperna finns det även möjlighet att spela matcher på MTK-stegen. Man utmanar någon person i samma grupp på listan i entrén och spelar en match. Antingen ett set, en hel match eller spel på tid. Sedan skriver man upp resultatet på listan. Slår man en högre rankad spelare går man förbi den spelaren på listan. Det finns tider vardagar kl.10-12 och 14-16 att spela gratis på. På lördagen gäller samma tider och på söndagen kl.10-12 och 16-18. Så passa nu på att utnyttja dessa tider under lovet och träna på att spela matcher mot era träningskompisar. Kör hårt!!

/Melker

Fina resultat i Tygrikesspelen 2013
Årets upplaga av Tygrikesspelen i Kinna lockade hela 137 deltagare, vilket är en ökning med 25% från föregående år. Inte sedan i mitten av 90-talet har tävlingen haft ett så högt deltagarantal, vilket är mycket glädjande. Tävlingen bjöd även på en hel del lokala framgångar. I pojkar 12 blev det en ren Mark-final mellan Nikolai Töråsen och Erik Eliasson. Båda vann sin grupp i poolspelet och gick även enkelt vidare från semifinalen. I finalen var Nikolai den starkare och vann med 6-4, 6-1. Klara Alenäs, numera tränandes i Lidköping på tennisgymnasiet, vann dubbla klasser i årets tävling. Dels damsingel där hon i finalen betvingade Beata Edlund, Elfsborg Tennis, med klara 6-0, 6-4. I dubbel vann hon med partnern Ellen Ljungströmer från Vänersborgs TK. I herrsingeln gick spelande tränaren Melker Ekberg till semifinal, där slutsegraren Erik Johansson, Elfsborg Tennis, vann efter 6-3, 3-6, 10-5. I dubbel blev det finalförlust ihop med Per Hjalmarsson (Världsetta i Speedminton) mot Boråsparet Michael Henriksson/Fredric Sandberg, som vann med 6-4, 4-6, 12-10 efter att ha räddat två matchbollar vid ställningen 7-9. Ekberg tog sig även till final i mixed med Caisa Johansson, Elfsborg Tennis. Även här satte Michael Henriksson käppar i hjulet för en seger och vann ihop med Beata Edlund, Elfsborg Tennis. Siffrorna skrevs till 3-6, 6-3, 10-8. Nedan lite bilder från tävlingen:


Nikolai & Erik: Finalister i PS 12                             Julius Bergh delar ut pris i damdubbel


Mixedfinal: Micke Henriksson/Beata Edlund - Melker Ekberg/Caisa Johansson


Herrdubbel: Sandberg/Henriksson-Hjalmarsson/Ekberg

Rekordstort deltagarantal i Tygrikesspelen!
Årets upplaga av Tygrikesspelen har lockat ca.130 deltagare vilket är en ökning med 25 % från föregående år. Detta är mycket glädjande och även Sandareds Tennishall har varit tvungen att utnyttjas för genomförandet av tävlingen. Till helgen spelas 12 och 16-års-klasserna + mixeddubbel. Marks TK har redan fått en slutsegrare i form av Klara Alenäs i Damsingel och Damdubbel.
/Melker

Nya avgifter för spel 2013
Styrelsen har beslutat att höja priset för löstimmar dagtid innan kl.16:00 till 65 kr/timma. Ett häfte med "vita" kuponger kostar nu 500 kr. Även abonnemangen för 2013 är höjt till 1800/halvår eller 3300 kr/helår. Mini, Midi och Maxitennisen höjs till 700 kr/termin.
/Marks TK

Samuel Ekberg coachar hem slutseger i SALK
Marks TK:s förra chefstränare och numera coach i Helsingborgs TK, Samuel Ekberg, skördade stora framgångar i SALK Open 2013. Dragos Madaras heter killen som tog hem hela 16-årsklassen oseedad!! Dragos slog bl.a. förstaseedade Carl Söderlund i 2:a omgången. I finalen besegrades sedan dansken Johannes Ingildsen med 6-4 i avgörande set.


Coach Samuel "Samme" Ekberg och Dragos "Doddi" Madaras.

/Melker

Nikolai segrade i Falköping
Även i Casio Cup i början av januari blev det framgångar för MTK. 11-årige Nikolai Töråsen spelade strålande tävlingen igenom och släppte endast strögame på sin väg mot seger i Pojkar 12-klassen. Nikolai vann fyra matcher och i finalen slog han hemmaspelaren Carl Gustafsson med imponerande 6-2, 6-1. Till helgen spelar Nikolai Masters-slutspelet i Vänersborg, så vi får hoppas att den fina formen håller i sig.
/Melker

Johan Holtryd vann i Mölndal
I mellandagarna spelades Mölndal Tennis Open och MTK fick en slutsegrare i 17-årige Johan Holtryd. Han slog i tur och ordning Christoffer Mattsson, Adam Gavin och i finalen besegrades Martin Vilén från Falkenbergs TK. Johan vann tävlingen utan setförlust och detta var bara en i raden av framskjutna placeringar som han haft under det gångna året. Johan spelar normalt i vårt B-lag men kanske kan en plats i A-laget vara aktuell till höstens seriespel.
/Melker

Tygrikeshallen öppettider jul/nyår
Tennishallen är öppen som vanligt under jul och nyårsveckan. Kansliet kommer dock vara obemannat till stora delar så spelkuponger köpes lättast på Team Sportia eller Kaskad.

/Marks TK

Vårterminen 2013
Vi har nu juluppehåll med träningen, men drar igång igen vecka 2 för tävlings, tränings och utvecklingsgrupperna. Mini, Midi & Maxi-tennisen börjar veckan efter, vecka 3. Ingen nyanmälan behöver göras utan jag skickar ut lite info innan terminsstarten. Hör ni inget så är det samma dagar och tider som gäller som under hösten! Vi ses i januari!

God Jul & Gott Nytt År
/Melker

Tygrikesspelen 11-20 januari 2013
Vår inomhustävling Tygrikesspelen spelas som vanligt i mitten av januari. Klasserna i år är samma som året innan med herr/damsingel, herr/damdubbel, pojkar/flickor 16, pojkar/flickor 14, pojkar/flickor 12 och mixeddubbel. Glöm nu inte att anmäla er till vår hemmatävling som är gratis för alla spelare i MTK. Anmälan görs på tentour och går ut 1 januari!

Välkomna!
/Tävlingskommittén

Herrarna åkte ur division 1
Det blir som väntat spel i division 2 nästa höst för MTK's herrar. Man förlorade båda matcherna under sammandraget i Kinna mot Ystad respektive Fair Play 2. Detta gör att herrarna slutar näst sist i serien med sina 2 inspelade poäng. Med lite mer tur med matchtiebreaken och vassare spel första helgen hade kanske kontraktet gått att rädda. Men samtidigt behövdes det 7 poäng för att stanna kvar vilket får ses som mycket tufft, plus att det var 3 lag som fick lämna serien. Nu hoppas vi att vi får behålla någon av våra nya spelare och satsar på att vinna division 2 till hösten!

Melker Ekberg, Spelande tränare

Sammandrag i Tygrikeshallen till helgen!
Marks TK's herrar avslutar årets div.1-spel hemma i Kinna 8-9 december. Man möter Ystads TK på lördagen och Fair Plays TK lag 2 på söndagen. Herrarna ligger, efter dubbla förluster förra helgen i Båstad, näst sist i serien och vinst i båda matcherna till helgen är nödvändigt. Det behövs troligen också att övriga resultat går MTK's väg för att man skall slippa degradering. Därför hoppas vi på stort publikstöd och hälsar alla tennisintresserade markbor välkomna till Tygrikeshallen nu till helgen!

Matchstart: Lördag 13:00            Marks TK-Ystads TK    
                 Lördag  ca.14:30       Elfsborgs Tennis-Fair Play TK 2

                 Söndag 10:00           Marks TK-Fair Play TK 2
                 Söndag ca.11:30      Elfsborgs Tennis-Ystads TK

Varmt välkomna! Fri entré!
/Marks TK

Avslut av höstterminen 2012
Träningen under hösten kommer att hålla på t.o.m. vecka 50 för Mini, Midi & Maxitennisen. Vi har alltså träning även den veckan som vi har julfest! För övriga grupper kör vi träning t.o.m. vecka 51. Vårterminen börjar sedan vecka 2 för Tränings, Tävlings och Utvecklingsgrupperna och vecka 3 för Mini, Midi & Maxitennisen. Ingen nyanmälan krävs utan träningstiderna och grupperna kommer att vara samma som under hösten med vissa mindre justeringar. Om det är så att ni vill ändra något, mer eller mindre träningstid eller byta dag/tid, så hör av er till mig på mail eller telefon.

/Melker Ekberg, Chefstränare
0320-10124, 0705-984887
melker@markstk.se

 

JULFEST!

Tisdag 11 december
Kl.17:30-19:30

Då var det dags för årets julfest i Marks TK! På programmet i år står som vanligt ”pricktävling” på banan för juniorerna, där alla vinner varsitt pris. Detta kommer vi att starta med, så alla juniorer kan samlas nere på banan. Under tiden kan föräldrarna köpa fika till självkostnadspris  på läktaren.Efter detta är det barnens tur att fika. Det bjuds på korv, festis, lussekatter och pepparkakor. Lite senare under kvällen kommer tomten med godis till alla barn. Avslutningsvis blir det lite snabb information inför vårterminen innan vi avslutar årets julfest. Alla i träningsverksamheten är välkomna! Anmäl er på listan på läktaren. Skriv också upp hur många ni blir från respektive familj. Alla juniorer samlas på banan kl.17:30! Medtag tennisrack J

Varmt välkomna!
/Marks TK

Skrällpoäng för MTK i derbyt mot Elfsborgs Tennis!!
I derbyt mot storsatsande Elfsborgs Tennis gjorde MTK-spelarna en minst sagt bragdartad insats! Trots spel på hemmaplan var en förlust nästan given och målet var att försöka vinna EN match efter 0-6 i fjol. Elfsborg låg inför matchen dessutom i topp i serien efter två raka 6-0 segrar. Filtmattan i Tygrikeshallen passar dock MTK's spelare bra och trots 0-2 efter dom inledande singlarna, så såg spelet bättre ut än under helgen. Mattias Aronsson gjorde sen en fantastisk insats mot Micke Henriksson på tredje singeln och räddade 2 matchbollar till vinst 13-11 i match-tiebreak! Sedan var Melker Ekberg på första singeln riktigt nära att rubba Elfsborgs Paul Ciorascu. Ekberg brände två setbollar och förlorade tillslut ett stenhårt första set med 9-7 i tiebreak. Ciorascu vann sedan andra klart med 6-1 och således 3-1 till Elfsborg efter singelspelet. Ett till synes hopplöst läge inför dubblarna där Ekberg/Mårdbrink - Andén/Ciorascu och Valencia/Frost - Sandberg/Rådberg var första respektive andra dubbel. Ekberg/Mårdbrink började dock lovande och vann första set medans Valencia/Frost tappade sitt inledningsset. Ombytta roller i andra setet där Valencia/Frost bl.a. räddade två matchbollar till vinst i tiebreak. Ekberg/Mårdbrink tappade dock sitt andra set och båda matcherna fick avgöras i ett match-tiebreak. Här var MTK-spelarna omutbara och det blev vinst med 10-8 i första dubbeln och 10-5 i andra dubbeln. Skrällpoängen var därmed ett faktum och dom flesta i hallen var minst sagt förvånade över resultatet. Citerar Klas Ivarsson sportchef i Elfsborgs Tennis "Mark skall ha all heder av sin insats, vi gör absolut ingen dålig match". Detta innebär att MTK ligger kvar på sin sjätte plats, dock med samma poäng som både femman och fyran i serien. Nästa match är lördag 1/12 borta mot ATL Lund. Matchen spelas i Båstad och man möter även hemmaklubben på söndagen.

/Marks TK

En poäng för herrarna under premiärhelgen
Herrarna inledde sitt division 1-spel den gångna helgen med att kryssa mot Kungsbacka TK. En match som man på förhand hade goda förhoppningar om att vinna, men lite premiärnerver satte stopp för detta. Det blev tillslut 3-3 efter vinster från Mattias Aronsson, Andreas Mårdbrink och Ekberg/Mårdbrink i 1:a dubbeln.

På söndagen mötte man Lerums TK, som på pappret var ett klart överkomligt motstånd. Här var dock inte marginalerna på MTK-spelarnas sida och man förlorade inte mindre än 4 match-tiebreak!! Matchen slutade tillsist 0-6, men resultatet speglade som sagt inte matchen. Båda dubblarna förlorades t.e.x. i match-tiebreak. Detta gör att MTK parkerar på 6:e plats i tabellen efter två spelade matcher. Noterbart är att det är tre lag som åker ur serien i år eftersom man skall banta ner Elitserien till tio lag.

/Melker Ekberg, Spelande tränare

Skytte-SM i hallen under helgen
Under helgen arrangerar Marks Skyttecenter SM i Tygrikeshallen. Dom har lånat en bana för anmälan och för att få mer plats. Detta innebär att vi bara har två banor att förfoga över fredag-söndag. Nästa vecka är dock allt som vanligt igen.

/Marks TK

Premiär för herrarna till helgen
På lördag kl.15:00 är det premiär för div-1-spelet 2012 för vårt herrlag. Det blir då match mot Kungsbacka TK i Borås Tenniscenter, som står värd för helgens sammandrag. På söndag kl.11:00 står Lerums TK för motståndet. Alla är välkomna in och supporta laget, där målet precis som tidigare år är att hänga kvar i näst högsta serien. I årets lag spelar: Melker Ekberg, Cristian Valencia, Andreas Mårdbrink, Thommy Johansson, Mattias Aronsson och Linus Frost.

/Marks TK

Inställd träning onsdag 21 november!!
Vårt herrlag i div.1 har denna dagen hemmamatch mot Elfsborgs Tennis, vilket gör att ALL träning är inställd denna dag. För Mini, Midi & Maxi-tennisen kommer vi att kompensera detta genom att köra träning en vecka längre nu i höst. Kom gärna ner och heja fram vårt A-lag i "derbyt" mot Elfsborg!! Matchstart är kl.17:00.
Välkomna!!
/Melker

Marks TK's herrlags Div.1-spel 2012

Premiär i november:
MTK’s herrlag spelar i höst i div.1, snäppet under Elitserien, precis som 2010 och 2011. Helgen 17-18 december är det premiär i Borås med match både lördag och söndag.

Hemmamatcher:
MTK har i år årets ”derbymatch” hemma mot Elfsborgs TK onsdagen 21 november. MTK arrangerar även i år ett sammandrag hemma i Tygrikeshallen 8-9 december. Då spelar laget sin andra och tredje hemmamatch mot Ystads TK respektive Fair Play TK 2. Här hoppas vi givetvis på storpublik för att heja fram laget till nytt kontrakt. Kommer även att behövas en del hjälp till detta arrangemang, så boka in den helgen i almanackan.

Spelschema:
Lördag    17 nov      15:00              Kungsbacka TK– MTK                  
Söndag   18 nov      11:00              Lerums TK – MTK                        
Onsdag   21 nov      17:00              MTK – Elfsborgs TK                      
Lördag      1 dec                            ATL Lund - MTK                           
Söndag     2 dec                            Båstad/Göta - MTK     
Lördag      8 dec      13:00              MTK – Ystads TK                         
Söndag     9 dec      10:00              MTK – Fair Play 2                        

Hejaklack?:
Vore självklart trevligt med lite support under matcherna. Alla intresserade är självklart välkomna att åka med och stötta laget under våra bortamatcher! Derbyt mot Elfsborgs TK 21 nov kommer att bli en höjdpunkt, där vi får se vilket lag som är bäst i kommunen.

/Melker Ekberg, spelande chefstränare i Marks TK

Höstlovet vecka 44
Nästa vecka är det höstlov och det är då ingen organiserad träning. Alla träningstider finns dock till förfogande för eget spel! Bollar kommer att finnas att låna också. Vi ses igen vecka 45!
/Melker

Mycket lyckad IF SO-Tour i Kinna
Helgens IF SO-Tour som arrangerades av MTK lockade 12 deltagare, som alla fick prova på att tävla för första gången. Midi-touren hade 4 st. spelare där alla fick spela 3 matcher var, först till 10 poäng och bäst av 3-set. Här spelade vi med Midi-bollen och alla spelare kämpade på och uppförde sig väl. Maxi-touren lockade 8 st. deltagare och det var även här poolspel som gällde. Tävlingen delades upp i en flickklass och en pojkklass. Även här kämpade alla på riktigt bra och stundtals bjöds det på riktigt fin tennis! Både föräldrar och spelare var väldigt nöjda med tävlingen och målet är att ha en liknande turnering till våren. Det var framförallt skoj att se så mycket folk i hallen samtidigt vilket bådar gott inför framtiden! Nedan ser vi alla deltagare samlade:


Midi-tour: Albert, Charlie, Emil och Sixten


Maxi-tour: Övre raden: William, Norton, Wilmer, Oscar och Pascal
Nedre raden: Marissa, Tova och Petronella

OBS!! Nytt datum för höststädning av våra grusbanor!!
PGA regn flyttar vi fram iordningställandet av våra utebanor ytterligare en vecka!! Nytt datum blir:

Lördagen 6/10
Kl.09:30-14:00

Vi hoppas på god uppslutning så tar inte detta arbetet mer än ett par timmar! Kvar att göra är nedtagning av vindskydd och att lägga plankor/stenar på bana 1-4.

/Bankommittén

IF SO Midi och Maxi-tour i Mark
13 oktober arrangerar MTK två deltävlingar i IF SO-touren. Detta är en väldigt bra 1:a tävling för er som spelat tennis några terminer och vill känna på tävlingsmomentet.

Midi-tour 13 okt kl. 10:00-13:00:
För spelare födda 03-04. Matcherna spelas med Midi-boll på fullstor bana som kortas av med en markerad baslinje. Här bör man ha spelat några terminer och skall kunna hålla igång bollen över nät hyfsat bra. Även kunna slå en riktig serve in i rutan. 2:a serven kan spelas underifrån. Lämplig för spelare i Maxi-tennis och Midi-tennis.

Maxi-tour 13 okt kl.14:00-17:00:
För spelare födda 00-03. Matcherna spelas med Maxi-boll på fullstor bana. Här bör man ha spelat något år och är lämplig för er som blivit uppflyttade till utvecklingsgrupper nu i höst. 1:a serven slås som vanligt och 2:a serven kan spelas underifrån.

Ni som är intresserade av dessa tävlingar kan maila anmälan till melker@markstk.se. Senast 8 oktober!
/Melker

Höststädning av utebanorna!!
Vi flyttar fram iordningsställandet av våra grusbanor en vecka till lördag 29/9 kl.09:30-14:00. Arbetet innebär borttagning av ogräs, lägga plankor och stenar på linjerna. Även nedtagning av vindskydd och att vi skall plocka in all övrig utrustning från grusbanorna. Vi bjuder på fika och hoppas att så många av våra juniorer, föräldrar, seniorer och övriga medlemmar som möjligt kan komma och hjälpa till! Välkomna!

/Bankommittén i MTK

Tider klara för vuxenkursen
Tiderna och gruppindelning är klara för höstens vuxenkurs, start söndag 23:e sept. Det finns dock fortfarande platser kvar, så skicka ett mail till sofia_bergh@hotmail.com om du är intresserad.

Söndagar 17-18
Carl Wohlen
Bengt Nilsson-Helger
Peter Kindlund
Anna Munthe
Sandra Trzil
Liliane Helger

/ Sofia Bergh

Klaras första ITF-poäng på Cypern
Klara Alenäs har varit med Lidköpings Tennisgymnasium på ITF-tävling i Cypern under den gångna helgen. Hon började på gymnasiet nu i höst, men spelar fortfarande för MTK i tävlingssammanhang. Klara fick en plats i kvalet där hon vann enkelt sina två matcher och därmed var redo för spel i huvudtävlingen. Väl där vann Klara mot en 4:e seedad Cypriotiska med 6-4 i avgörande set. Klara hade därmed fixat sina första ITF-poäng!! I andra omgången var dock Polina Mutel (Rus) för svår och det blev förlust i raka set. Klara sade efteråt att hon var lite sliten efter hård träning veckorna innan och inte riktigt kom upp i normal standard i sista matchen. Ändå en mycket bra tävling och Klara är nu för första gången med på världsrankingen för juniorer! Grattis!

/Melker

Höststädning av utebanorna!!
Nu på lördag 22/9 kl.09:30-14:00 är det dags för iordningställande av våra grusbanor inför vintern. Arbetet innebär borttagning av ogräs, lägga plankor och stenar på linjerna. Även nedtagning av vindskydd och att vi skall plocka in all övrig utrustning från grusbanorna. Vi bjuder på fika och hoppas att så många medlemmar som möjligt kan komma och hjälpa till! Välkomna!

/Bankommittén i MTK

Dax för höstens Vuxenkurs
Höstens vuxenkurs drar igång igen söndagen den 23:e sept. Huvudtränare kommer vara Mattias Stensson tillsammans med hjälptränare Morgan Bergh som alternerar med en tredje tränare. Det kommer vara 10 tillfällen med tränare och några där ni får spela själva. Sista gången avslutar vi med dubbelturnering för båda grupperna.

När: Söndagar, start 23:e sept
Tid: 16-17 och 17-18
Pris: 800 kr/medlem och 1000 kr/icke medlem
Anmälan: senast tisdag 18:e sept via mail till sofia_bergh@hotmail.com (namn, adress, tel, mailadress)

Skriv i anmälan om ni spelat något innan eller är helt nybörjare samt om ni har önskemål ang. tid.
Först till kvarn gäller om det blir fullt!

OBS! Ni som anmält intresse tidigare måste bekräfta denna anmälan så att vi vet att ni fortfarande är intresserade och kan vara med på någon av dessa tider.

/ Sofia Bergh, admin vuxenkurs

Framskjutna placeringar i Dunlop Mark Open
Marks TK's grustävling Dunlop Mark Open blev lyckad för flertalet av våra juniorer. Tävlingen spelades i slutet av augusti och lockade ca. 60 deltagare. I PS 12 blev det en ren MTK-final mellan Nikolai Töråsen och Erik Eliasson! Båda vann sina poolgrupper och tog sig sedan till final efter tuffa 3-setare i semifinalen. I finalen var Nikolai den starkare och vann med 6-1, 6-3. I PS 14 blev det också MTK på prispallen. Här blev Dante Wetenius 2:a och Marcus Magnusson 3:a. Nedan ses Nikolai och Erik. Bild på Marcus och Dante kommer vid senare tillfälle. Grattis till samtliga!

Nikolai Töråsen och Erik Eliasson!
/Melker

Tennisskola och träningsgrupper
Nu är även tiderna för Mini-, Midi- och Maxitennisen klara, se här. Träningen börjar v. 36. Även vissa justeringar i träningsgrupperna har gjorts.
/ Melker

Höstterminen 2012
Tiderna för träningsgrupperna är klara och finns här. OBS!! Träningen börjar nästa vecka, v.35. Mini, Midi & Maxitennisen börjar vecka 36. Dagar/tider och gruppindelning kommer att komma ut i slutet av nästa vecka!
/ Melker

Dunlop Mark Open 2012
Funktionärslista finns här.
/ Tävlingsledningen

Träning v.34 inför RM och Dunlop Mark Open
Nästa vecka fortsätter vi med träning för alla som ska spela RM och Dunlop Mark Open. Är det några andra som är intresserade av att vara med så är det bara att höra av sig till mig! Dagar och tider är som följer:
Tisdag   21/8 kl.17:00-18:30
Onsdag 22/8 kl.17:00-18:30
Torsdag 23/8 kl.17:00-18:30

För A+B-laget kör vi träning från 18:30-20:00 dessa dagar.
/Melker

Lyckade sommarläger i Mark och Svenljunga!
Årets sommarläger genomfördes som vanligt i början av augusti-månad. Lägren lockade i år något fler deltagare än förra året. Vi hade 9 st.spelare i Svenljunga där flertalet testade på tennis för första gången. Trots att delar av lägret fick genomföras inomhus var alla väldigt nöjda efter två dagar med mycket tennis blandat med en del bollekar. Lägret i Mark, som vi som vanligt hade vid vår anläggningen i Kinna, lockade hela 19 st. spelare i åldern 5-12 år. Även här blev lägret väldigt lyckat, trots regn under onsdagen. Tack alla hjälptränare som gjorde lägren möjliga att genomföra! Nu hoppas vi på att flertalet av lägerdeltagarna även fortsätter när träningen drar igång igen inomhus i september! Bilder från dom båda lägren ses nedan:

 
Sommarläger i Kinna med hela 19 st.deltagare!


Läger i Svenljunga med 9 st.deltagare!
/Melker

Tider för RM-träning
Nästa vecka kör vi lite extraträning för alla som ska spela RM till helgen. Dagar och tider är som följer:
Tisdag   14/8 kl.17:00-18:30
Onsdag 15/8 kl.17:00-18:30
Torsdag 16/8 kl.17:00-18:30

För er som spelar Senior-RM kör vi träning från 18:30-20:00 dessa dagar.
/Melker

Träning inför RM och Dunlop Open
Nästa vecka (v.33) kör vi RM-träning för er som är anmälda dit. Blir 2-3 pass under veckan, kommer att återkomma med tider för detta. Veckan efter (v.34) kör vi träning inför Dunlop Open. För er som inte anmält sig är det hög tid nu, anmälan går ut nu på söndag (12/8).
/Melker

Sommarläger i Kinna 8-9 augusti
Tiderna som gäller för årets läger är onsdag 8:e augusti 12:00-15:00 och torsdag 9:e augusti 12:00-15:00. Betalning görs på plats när man kommer. Varmt välkomna!
/Melker

Inför höststarten 2012!
Det har nu skickats ut anmälningsformulär inför höstens träning till samtliga spelare. Formuläret kan skickas in eller fyllas i på vår hemsida. Det är bra om alla gör detta så snabbt som möjligt men absolut senast 19 augusti! Terminsstart är vecka 35 för tävlings, tränings och utvecklingsgrupperna och vecka 36 för mini, midi och maxi-tennissen.
/Melker

Dunlop Mark Open och RM-kval i Mark
Vill påminna om tävlingarna som vi arrangerar under augusti-månad. Först har vi RM-kvalet 17-19/8 där anmälan går ut idag (torsdag 2/8)!! Helgen efter spelas Dunlop Mark Open, 24-26/8. Här går anmälningstiden ut 12 augusti. Anmälan görs som vanligt på tentour.
/Melker

Klara vann damsingeln i Strömstad
I Strömstads tävling Räkantennis gjorde MTK's Klara Alenäs en mycket stark insats. Trots sina 15 år gick hon och vann damklassen efter en meriterande seger över rutinerade Sofia Brun, Strömstads TK. Det blev en riktig holmgång där Klara vände underläge med 0-1 i set för att sedan vända och vinna med 7-6 i avgörande.
Grattis!


Klara med segercheck och finalisten Sofia Brun!
/Melker

Vinst för Klara i Falkenberg!
Klara Alenäs vann flicksingel 16 i Falkenbergs Sommarturnering i mitten av juli-månad. Klara vann tre matcher utan att tappa set. I finalen besegrades Arezo Ghannadan från Linköpings TK med siffrorna 6-3, 6-1. Grattis!


Finalisterna Klara och Arezo Ghannadan!
/Melker

Framskjutna placeringar för MTK i Odenbadsspelen
Nikolai Töråsen och Erik Eliasson var i början av juli och spelade Falköpings sommartävling Odenbadsspelen. Killarna ställde upp i både P11 och P12. Bäst gick det för Nikolai som vann 11-årsklassen efter finalseger mot Carl Gustafsson från hemmaklubben med 7-5, 6-1. Nikolai vann här mot Erik i semifinalen med 6-2, 6-3. I P12-klassen var Nikolai framme i final efter 3 raka segrar. Här blev dock Olle Wiklund, Partille Tennis, för svår och det blev förlust med 6-2 i avgörande set. Erik åkte ut i kvarten mot samme Wiklund, 6-2 6-2. Bra jobbat!


Erik Eliasson och Nikolai Töråsen nöjda pristagare!
/Melker

Bra insats av Klara i SEB Next Generation Cup's sverigefinal!
Slutspelet i SEB Next Generation cup spelades som vanligt i Båstad. Marks TK hade en representant i form av Klara Alenäs. Klara spelade i FS 15 och i stort sett alla topprankade spelare var med! Klara hamnade tyvärr i en mycket svår grupp med Fanny Östlund (rank 1), Siri
Victorsson (rank 5) och Jonna Ström (rank 11) bland 15-åringarna.

I första matchen mötte Klara Siri Victorsson. Matcherna första dagen fick spelas
inomhus. Klara började lite dåligt och kom under med 0-5 innan hon fick
ordning på spelet. Förlorade dock setet med 3-6. Andra set började bättre
och Klara spelade sig fram till en 5-3 ledning. Hon lyckades dock inte knyta ihop
setet vilket gick till ett stenhårt tiebreak som Klara vann med 13-11 efter
att ha räddat 3 matchbollar. I tredje set börjar Klara bäst och spelar sig
fram till en 3-0 ledning då Siri gav upp matchen. Andra matchen mot Fanny Östlund spelades ute i blåsigt väder. Båda hade problem med vinden men Fanny kontrollerade den bäst och vann med 6-4,6-2.
I sista matchen mot Jonna Ström är pressen på Klara. Om hon förlorar blir hon sist i gruppen.
Klara spelar stabilt och vänder matchen efter att förlorat första
set (2-6,6-3,6-3).

I den tuffa gruppen räcker Klaras två vinster endast till en tredjeplats.
Det blev set-räkning mellan Klara, Fanny och Siri där alla hade två segrar.
I placeringsmatcherna 9-11 vinner Klara sina matcher mot Moa Lindström och
Lisen Wulcan och slutar på 9:e plats, vilket motsvarar hennes Sverigeranking i klassen. Med lite flyt hade det kunnat gå ännu bättre, men Klara visar ändå att hon är med i den yppersta sverigeeliten. Starkt jobbat!

/Melker

Dunlop Mark Open och RM-kval i Kinna
Marks TK står som arrangör för två tävlingar i augusti-månad. Först ut är kvalet till Regionsmästerskapen 17-19/8. Klasserna som spelas är Pojk-flicksingel 16,14 + dubbelklasser. Anmäl er på tentour senast 2 augusti!

Helgen efter, 24-26 augusti, spelas MTK's egna tävling Dunlop Mark Open. Tävlingen riktar sig främst till spelare som inte är så tävlingsvana och det är dessutom poolspel i samtliga klasser. Även här anmäler man på tentour, och sista dag är 12 augusti!

Välkomna med er anmälan!
/Tävlingskommittén

    Tennisläger i Mark & Svenljunga!

Är du mellan 6 och 14 år och nyfiken på att prova på tennis, är du välkommen till Marks TK:s sommarläger som arrangeras i Kinna/Skene vid våra tennisbanor 8-9 augusti och i Svenljunga 6-7 augusti. Avgiften är endast 200 kr och i detta ingår t-shirt, fika samt 6 timmar tennis med tränare. Vi har begränsat med platser så först till kvarn gäller. För ytterligare info gå in på www.markstk.se. Anmälan görs på mail melker@markstk.se. På anmälan ska namn, adress, telefon, födelsedata,e-post samt eventuella önskemål stå. Sista anmälningsdag är 1 augusti. Välkomna med er anmälan!
/Marks TK

Nikolai till final i Viking Junior Cup
I Smålandsstenars tävling Viking Junior Cup gjorde Nikolai Töråsen en fin insats. Nikolai vann sin pool övertygande efter tre raka segrar. I semifinalen besegrades sedan Ludwig Welin från Växjö TS med klara 6-0, 6-3. Det blev dock stopp i finalen mot Eric Silfverschiöld från Skanör-Falsterbo. Ändå en mycket bra tävling av Nikolai som hela tiden utvecklas! Erik Eliasson åkte här ut i gruppen mot slutsegraren Eric Silfverschiöld.

/Melker

Fina resultat för MTK i regionsfinalen i Mariestad
Marks TK hade 4 spelare kvalificerade till årets regionsfinal i SEB Next Generations cup (fd. Kalle Anka Cup). Erik Eliasson och Nikolai Töråsen spelade i pojkar 11 där vinnarna i respektive pool går vidare till slutspelet i  Båstad. Erik Eliasson lyckades bäst och tog sig hela vägen till final efter mycket bra spel. Här blev dock duktige Rickard Rååd, Kristinehamns TK, för svår. Nikolai åkte ut i semifinalen mot den slutlige vinnaren Leyton Rivera från Lidköpings TK. I flickor 15 spelade Klara Alenäs och det nya tillskottet Elin Wiberg. Elin tog sig till final där tyvärr Moa Wallén från Mariestad blev för tuff. Klara spelade som vanligt stabilt och visade att hon är outstanding i regionen. Tre raka segrar innebär slutspel i Båstad återigen för Klara! Stort grattis =)

/Melker

Sammanfattning Västserien
MTK ställde upp med 6 lag i årets Västserie utomhus. Bäst gick det för vårt Flickor 14 lag som har chans att vinna serien (alla matcher är ännu inte färdigspelade). Vårt pojkar 12-lag och pojkar 14-lag 1 slutade båda tvåa i sina respektive serier, och vårt pojkar 14 lag 2 slutade trea. Bara att ladda om till hösten seriespel som startar i oktober!

/Melker

Storslam för våra herrlag i seriespelet!!
Båda våra herrlag i Svenska Tennisserien gjorde mycket bra ifrån sig i årets seriespel. A-laget med undertecknad, Cristian Valencia, Mattias Aronsson, Johan Holtryd och Linus Frost vann div. 2 västra efter 5 raka segrar. Vilket gör att man spelar i div.1 även utomhus nästa år, vilket är första gången sedan början av 2000-talet. Vårt B-lag vann även dom sin serie, div 3 västra, efter 3 segrar och 1 förlust. I laget ingick Johan Holtryd, Magnus Andersson, Mikael Josefsson och Kim Karlsson. Stort grattis!!

/Melker

Mini, Midi & Maxi-tennisen avslutade med SEB Next Generation Cup
Även vår tennisskola med mini, midi & maxitennisen hade avslutning vecka 24. Det bjöds på härligt väder med sol under kvällen vilket gjorde avslutningen än mer lyckad. Upplägget var att midi och maxitennisen spelade SEB Next Generation cup där alla spelarna var indelade i grupper efter spelstyrka. Alla fick spela minst 3 matcher var och det var först till 5 poäng som gällde. Vinnarna i dom olika grupperna blev Sandra Lu, Alexandra Costineanu och Pascal Karlsson. För minitennissen var det lite blandade lekar som gällde på en av banorna. Efter avslutad tävling bjöds det på korv och saft till alla deltagare. Bra kämpat allihop och vi ses igen i höst!


Samtliga 27 deltagare som var med på avslutningen :)
/Melker

Lyckad avslutning med Grilldubbel!
Marks TK avslutade årets sommarträning med en dubbelturnering och korvgrillning. Turneringen lockade 11 deltagare där dom äldre juniorerna spelade ihop med dom yngre. Vinnare av turneringen blev Erik Eliasson och Tobias Johansson. Glad sommar så ses vi igen i höst :)

Nöjda spelare på årets avslutning av vår/sommar-träningen!
/Melker

American Tennis Camp i Kinna
Under följande datum kommer anläggningen att vara uthyrd till American Tennis Camp:
1-6 juli, 8-13 juli och 1-7 augusti. Dom flesta av dom är dagarna kommer det att vara ledigt för spel kl.12:00-14:00 och 17:00-19:00. Ha koll på spelschemat för mer exakt info om vilka tider som är lediga!
 /Marks TK

 

Avslutning med Grill-dubbel!!

Tisdag 12 juni
Kl.17:30-20:00

Då var det dags för avslutning på vår/sommarträningen för tränings, utbildnings och tävlingsgrupperna. Det kommer att bli korvgrillning och dubbelturnering. Här kommer dom äldre juniorerna att få spela med dom yngre. Paren kommer att mixas så att det skall bli så jämna och bra matcher som möjligt. Alla paren kommer att delas in i grupper där alla möter alla i gruppen (Poolspel). Vinnarna i varje pool går vidare till slutspel!

Det bjuds på korv och saft till alla som är med och spelar! Föräldrarna fikar till självkostnadspris. Skriv upp er på listan nedan om ni vill vara med på avslutningen. Vore kul om så många som möjligt anmäler sig J Samling på baksidan av hallen. Var ombytta för tennisspel!

Välkomna!!
/Melker Ekberg                                

Avslutning för Mini-Midi-Maxi-tennisen
….med SEB Next Generation-cup

Onsdag 13 juni
kl.17:30-19:30

Då var det dags för avslutning för Mini-Midi-Maxi-tennisen inför sommaruppehållet. Detta gör vi genom att arrangera SEB Next generation-cup. Detta är en klubbtävling för alla i Midi-Maxitennisen där vi spelar korta matcher till 5 poäng. Vi kommer att dela in alla i grupper efter ålder och spelstyrka så att det ska bli så jämna och bra matcher som möjligt. Vi kommer även att ha en prisutdelning när matcherna är klara, där alla får var sitt diplom. För dom allra yngsta i Minitennisen har vi istället för SEB Next Generation-cup 2012 lite andra enklare tävlingar/lekar. Innan vi avslutar blir det också lite kortare information inför höststarten i september.Vi kommer att hålla till utomhus på våra 6 grusbanor, så vi får hoppas att vädret är med oss. Det blir även som vanligt korvgrillning! Korv och saft är gratis för alla barn. Föräldrarna fikar till självkostnadspris. Skriv upp er på listan i tennishallen om ni vill/kan vara med på avslutningen. Samling på baksidan av hallen. Var ombytta för tennisspel!

Varmt välkomna!
/Melker Ekberg, Chefstränare i Marks TK

Seriespelet i full gång!
Då är vårens seriespel påbörjat där MTK har tre lag i Svenska Tennisserien och sex lag i Västserien. Gå gärna in och följ hur det går för respektive lag på tennis.se. Klicka sedan vidare till "seriespel" och sedan till Svenska Tennisserien (våra seniorlag) eller Västserien (våra juniorlag).

/Melker

Träningen 3-4 maj
Marks TK:s alla tävlings och seriespelare åker på träningsläger till Falkenberg 3-6 maj! För er övriga i träningsgrupperna som har träning dessa dagar är det eget spel som gäller. Vi kör utomhus denna veckan och bollar kommer att finnas utställda innanför ytterdörren till bana 1. För mini, midi och maxitennisen är det träning som vanligt på fredag 17-18!

/MVH Melker Ekberg

Utebanorna öppna för spel!
Då är det äntligen dags för utomhussäsong. Alla våra 6 grusbanor är nu klara för spel. Banorna bokas på spelschemat bakom hallen, och spelkuponger köpes som vanligt på kansliet, Kaskad eller på Team Sportia. Glöm inte att sopa banan efter spelad timma! Gratisspel är strängt förbjudet och kommer att beivras!!

Banhyra utomhus:
Senior                        röd kupong       medlem 50 :-     icke medlem 70:-
Junior t.o.m. 18 år       vit kupong         medlem 30:-     icke medlem 40:- 

/MVH Marks TK  

Våren närmar sig…..
Utesäsongen närmar sig med stormsteg och det är hög tid att börja röja på våra utebanor. Förra året gjorde vi ett bra jobb ute så i år vi kör på igen med samma upplägg. Vi hoppas detta skall fungera och framförallt att alla hjälps åt så gott dom kan och att banorna blir spelklara i tid, det är ju vi själva och medlemmarna som skall spela på våra banor.

Lördag den 28/4  kl: 10:00 är det tänkt att vi fortsätter med utebanorna så att vi får dom spelklara tills nästa vecka. Det innebär att vi behöver lägga på lite mer grus + bultning av samtliga banor! Vi tar väl en fikapaus? så något gott till kaffet är alltid uppskattat!! Ta gärna med egen kratta, skottkärra om ni har eftersom klubben inte har så mycket sådana redskap.

Välkomna! /Bankommittén

Vår/sommarträningen 2012
Vecka 17 är sista veckan för inomhusträningen. Veckan efter (v.18) fortsätter träningen utomhus på våra grusbanor bakom hallen. Vår/sommarträningen håller på fram till veckan före midsommar, alltså t.o.m. vecka 24. Vid regn spelar vi inomhus! Vår traditionella avslutning med ”grill-dubbel” kommer att hållas under vecka 24. Info och anmälan till detta kommer att sättas upp i hallen!

Avgiften för vår/sommarträningen:
1 tim/vecka      309 kr
1,5 tim/vecka   446 kr
2 tim/vecka      573 kr
2,5 tim/vecka   688 kr
3 tim/vecka      793 kr
3,5 tim/vecka   882 kr
4 tim/vecka      970 kr
4,5 tim/vecka  1048 kr
5 tim+/vecka   1102 kr
Fritt spel:        +250 kr

Om ni INTE vill vara med på vår/sommarträningen så säg till mig så snart som möjligt. Tanken är att nuvarande tider gäller även utomhus. Är det så att nuvarande tid inte passar eller om ni vill gå upp eller ned i träningstid så säg till mig.

MVH Melker Ekberg     melker@markstk.se
070-5984887

Mini, Midi & Maxi-tennis vår/sommar-2012
Vecka 17 är sista veckan för inomhusträningen 2012. Veckan efter (v.18) fortsätter träningen utomhus på våra grusbanor bakom tennishallen. Vår/sommarträningen håller på fram till veckan innan midsommar, alltså t.o.m. vecka 24. Avgiften för vår/sommarträningen är 250 kr. Om ni INTE vill vara med på vår/sommarträningen så säg till mig så snart som möjligt. Nuvarande träningstider gäller även utomhus. Vet att fotbollen börjar för många, men är det så att nuvarande dag och tid inte passar så får vi försöka lösa detta på bästa sätt. Vid regn spelar vi inomhus!!

Tennisskolan/minitennisen har tillgång till fritt spel på söndagar 14:00-16:00 hela sommaren. Under maj-juni är det dock mycket seriespel vilket gör att tiderna utgår vissa helger, men det syns på schemat i sådana fall. Vi kommer även att ha vår traditionella avslutning i slutet av terminen med SEB Next Generation-cup (fd. Kalle Anka Cup) Avslutningen är planerad till v.24. Info och anmälan till denna kommer att sättas upp på anslagstavlan i hallen.

MVH Melker Ekberg       melker@markstk.se
070-5984887

Klara dubbel vinnare i Vänersborg
Klara Alenäs var i helgen iväg på tävling i Vänersborg, Påskslaget. Klara ställde upp i flicksingel 16 och i flickdubbel 16 ihop med Elin Wiberg från Ulricehamns TK. I singel vann Klara programenligt sina två första matcher och ställdes sedan i finalen mot Nellie Berglund, Påvelunds Tennis. Här blev det vinst med 6-3, 6-2, stabilt! I dubbeln vann Klara och Elin sin första match ganska enkelt för att sedan i finalen återigen ställas mot Nellie Berglund, i par med lillasyster Vilma! Även här blev det vinst med 6-3, 6-0 för Klara och Elin.Grattis!!


Klara & Elin glada vinnare i Påskslaget!
/Melker Ekberg

Påsklovet v.15
Vecka 15 är det påsklov och det är då ingen organiserad träning. Mini, Midi & Maxi-tennisen har sina tider till förfogande även under lovet. Övriga tider är borttagna men ni som vill spela på er träningstid kan skriva ert namn på schemat. Bollar och rack kommer att finnas att låna för mini, midi & maxitennisen. För tränings, utvecklings och tävlingsgrupperna kommer vi att köra en Påsklovs-cup. Se info på anslagstavlan på läktaren!

Ha ett bra påsklov!
/ Melker Ekberg

Våren närmar sig…..
Utesäsongen närmar sig med stormsteg och det är hög tid att börja röja på våra utebanor. Förra året  gjorde vi ett bra jobb ute så i år vi kör på igen med samma upplägg. Vi hoppas detta skall fungera och framförallt att alla hjälps åt så gott dom kan och att banorna blir spelklara i tid, det är ju vi själva och medlemmarna som skall spela på våra banor.

Lördagen den 31/3 och 14/4   klockan 9,00 är det tänkt att vi samlas på utebanorna för den stora uppröjningen, det innebär bl.a. borttagning av plank och stenar, rensning av ogräs, krattning ,skrapning av banor mm... allt vad det innebär. Vi tar väl en fikapaus? så något gott till kaffet är alltid uppskattat!! Ta gärna med egen kratta, ogräsrensare, skottkärra om ni har eftersom klubben inte har så mycket sådana redskap.

Välkomna!
/Bankommittén

Nikolai vinnare i Hökensåsspelen
Nikolai Töråsen fortsätter att visa fin form och tog i Hökensåsspelen i Tidaholm sin första "riktiga" turneringsseger. Nikolai spelade i PS 12 och vann sin pool efter två raka segrar. Väl framme i slutspelet vann Nikolai mycket övertygande i semifinal mot Hugo Nossler med 6-0, 3-0 ret. I finalen stod sedan Carl Gustafsson från Falköping på andra sidan nätet. Nikolai som vann det senaste mötet gjorde återigen en mycket bra insats och vann med siffrorna 7-5, 6-3.Grattis!!
/Melker


Nikolai Töråsen, vinnare av Hökensåsspelen 2012

”Prova-på” Speedminton!
Är du sugen på att testa på den NYA racketsporten Speedminton? Speedminton är en blandning av tennis, badminton och squash. Alla medlemmar och även andra utanför klubben som är intresserade är välkomna. "Prova-på" -kvällen är gratis. Eventuellt beställer vi lite mat efteråt på kvällen som man dock får bekosta själv.

Fredag 23 mars
kl.18:00-20:00
TygrikeshallenHans Granberg som är återförsäljare för Speedminton i Sverige kommer att vara på plats och även världsmästaren Per Hjalmarsson! Finns även möjlighet att testa på ”Blackminton”. Då släcker vi ner hallen, sätter på musik och spelar med självlysande bollar.

Varmt välkomna!!

Nikolai och Erik imponerade i Yonex Open
Marks TK:s lovande 11-åringar Nikolai Töråsen och Erik Eliasson gjorde båda en mycket fin turnering i Yonex Open i Trollhättan. Erik vann en match och förlorade sedan mot blivande finalisten William Johnsson, Påvelunds Tennis, i en hård 3-setare. Nikolai vann tre matcher bl.a. mot duktige Carl Gustafsson, Falköpings TK, och tog sig hela vägen till semifinal! Där blev vinnaren av turneringen Ture Gyllenborgh-Lundh, Ullevi TK, för svår och det blev förlust 7-5, 6-2. I dubbel tog sig sedan killarna till final efter två skalper. Där blev Gyllenborgh-Lundh/Hagejärd, Ullevi TK-Mariestads TK, för tuffa och vann med 4-6, 6-1, 10-6. Bra jobbat killar!
/Melker


Erik Eliasson & Nikolai Töråsen

Klara vann Borås Tennisvecka
Klara Alenäs vann damsingel B under Borås Tennisvecka. Det blev säkra segrar i raka set hela vägen fram till finalen där Viktoria Björk, Växjö TS, stod för motståndet. Även här blev det en imponerande seger med klara 6-1, 6-0. Stort grattis!
/Melker

Årsmöte i Marks TK
Marks Tennisklubbs årsmöte kommer att hållas:
Onsdag 14/3 kl.18:00
Alla medlemmar är varmt välkomna!
Vi bjuder på enklare fika.
/MVH Marks TK

Tider och gruppindelning för vårens vuxenkurs
Vårens kurs börjar nu på söndag 5:e feb. Det finns fortfarande platser kvar så om du är intresserad hör av dig till Sofia på mail sofia_bergh@hotmail.com .
Välkomna!

SÖNDAG KL 16-17 SÖNDAG KL 17-18
Ola Limberg Anna Riemer
Kent Haglund Liliane Helger
Martin Sjöholm Sandra Trzil
Emelie Sjöholm Catarina Wictorin
  Anna Wictorin
  Carin Wictorin
  Malin Wictorin
  Johan Lindkvist
  Magnus Riemer
  Bengt Nilsson-Helger
   
   

Sportlovet vecka 7
Träningsverksamheten har uppehåll under sportlovet. Träningstiderna finns dock till förfogande för eget spel. Bollar och rack kommer att finns utställda för mini, midi & maxi-tennisen. För tränings, utvecklings och tävlingsgrupperna kommer vi att köra en Sportlovs-cup. Se info på anslagstavlan på läktaren.

MVH Melker

Vuxenkurs våren 2012
Vårens vuxenkurs drar igång igen söndagen den 5:e feb. Tränare kommer vara Mattias Stensson tillsammans med Morgan Bergh och Sofia Bergh som alternerar varannan gång. Det kommer vara 10 tillfällen med tränare och några där ni får spela själva. Sista gången avslutar vi med dubbelturnering för båda grupperna.

När: Söndagar, start 5:e feb
Tid: 16-17 och 17-18
Pris: 800 kr/medlem och 1000 kr/icke medlem
Anmälan: senast onsdag 1:e feb via mail till sofia_bergh@hotmail.com (namn, adress, tel, mailadress)

Skriv i anmälan om ni spelat något innan eller är helt nybörjare samt om ni har önskemål ang. tid.
Först till kvarn gäller om det blir fullt!

OBS! Ni som anmält intresse tidigare måste bekräfta denna anmälan så att vi vet att ni fortfarande är intresserade och kan vara med på någon av dessa tider.

/ Sofia Bergh, tränare vuxenkurs

Framgångar i Tygrikesspelen
Årets upplaga av Tygrikesspelen är nu färdigspelad. Tävlingen lockade drygt 100 startande spelare, vilket är i nivå med förra året. Första helgens spel bjöd på hela 3 hemmasegrar! Klara Alenäs vann programenligt damsingeln efter stabilt spel under sina två matcher. I finalen fick tyvärr Jannike Hofgren, GLTK, ge upp efter 6-0, 2-1 till Klara. Melker Ekberg tog sin tredje seger i herrsingeln efter vinst i finalen mot klubbkompisen Mattias Aronsson. Även i herrdubbeln var det två MTK-par som gjorde upp om segern. Melker Ekberg/Linus Frost vann i raka set mot Mattias Aronsson/Magnus Andersson.

Under den hektiska andra spelhelgen, där vi spelade från fredag-lunch till söndag-kväll, blev det också lokala framgångar. I pojksingel 12 gick Nikolai Töråsen hela vägen till final, trots att han är ett år ung i klassen. Nikolai vann 3 matcher i poolen och slog sedan Gustaf Andersson, Sandareds TK, i semifinalen efter en riktig kämpainsats. I finalen blev dock Oskar Jonsson från Lidköpings TK för svår och det blev förlust, 6-2, 6-3. Även Erik Eliasson spelade bra och vann två matcher i sin pool. Adam Carlsson vann en match och Gustav Riemer blev utan vinster trots bra spel. I Mixed-dubbeln tog Melker Ekberg sin tredje seger i tävlingen efter att återigen betvingat Mattias Aronsson i finalen. Ekberg spelade ihop med Emmie Berglund, Lidköpings TK, och Aronsson med Jennifer Blomqvist från MTK.

/Marks TK

Uppdaterade träningstider för både träningsgrupper och tennisskola, se här.
/Melker

OBS! Mini, Midi & Maxi-tennisen start v.3
Terminsstart för vår Tennisskola med Mini, Midi & Maxi-tennis är vecka 3. Information kommer att skickas ut under denna veckan. Uppdaterade träningstider kommer även att läggas ut på hemsidan i slutet av veckan!/MVH Melker Ekberg, Chefstränare

Vårens träningstider är klara, se här.

Funktionärer till Tygrikesspelen är klart nu:
Kiosk, domare och tävlingsledare.

Tygrikesspelen till helgen
Nu till helgen börjar Marks TK's inomhustävling Tygrikesspelen. Tävlingen går över två helger och först ut är herrsingel, damsingel, herrdubbel och pojksingel 16. Helgen efter spelas 12 & 14-årsklasserna och mixeddubbel. Välkomna ner till Tygrikeshallen för att följa våra juniorers framfart i tävlingen!

/Melker Ekberg

Start för vårterminen 2012
Då var det dags för tennisen att börja igen för alla i tävlings, tränings och utvecklingsgrupperna. Vi drar igång vecka 2, alltså nästa vecka. Grupperna och träningstiderna för vårterminen kommer att finnas på hemsidan och sättas upp i hallen i slutet av veckan. Kommer inte bli några större justeringar utan dom flesta har sina dagar och tider precis som förra året.

OBS! Nya träningsavgifter VT-2012! Ca.5% höjning från föregående år. Precis som tidigare måste alla sälja 10 st. Sverigelotter/termin.

Nya träningsavgifter VT-2012!
1 tim                 770:-
1,5 tim            1130:-
2 tim               1470:-
2,5 tim            1790:-
3 tim               2090:-
3,5 tim            2500:-
4 tim               2600:-
4,5 tim            2870:-
5 t
im               3090:-
5,5 tim            3290:-
6 tim+             3480:-

Fritt spel +250 kr (Obegränsat spel på lediga tider)
Alla som är med i träningsverksamheten måste även betala medlemsavgift.

Medlemsavgifter 2012
Junior                                   175:-
Senior                                  300:-
Familj                                   500:-

Vi ses nästa vecka!

MVH Melker Ekberg
Chefstränare i Marks TK

Julavslutning i MTK
Marks TK avslutade året traditionsenligt med en julfest för alla i träningsverksamheten. Det blev som vanligt en lyckad tillställning med ca. 70 ungdomar och lika många föräldrar. Det började med pricktävling på banan där priserna i år var skänkta av Team Sportia och Extraplanet. Som avlutning kom Tomten på besök med godis till alla barn. Nedan ser vi alla barn och ungdomar samlade:


Marks TK:s många tennisspelare nöjda och glada med årets julfest!

God Jul & Gott Nytt År
/Melker

Tygrikesspelen 2012
Vår hemmatävling Tygrikesspelen spelas 6-15 januari 2012. Första helgen spelas herr och dam klasserna + 16-års klasserna. 12-års klasserna och 14-årsklasserna + mixeddubbel spelas andra helgen. Anmälan går ut 31 december och man anmäler på tentouronline.se. Alla spelare från MTK får denna tävlingen betald av klubben. Kioskpersonal m.m. kommer att behövas under tävlingen och vi tar gärna emot hembakt.

/Tävlingskommittén

Avslut av höstterminen/Inför vårterminen
Det är nu sista träningsveckan innan juluppehållet. Mini, Midi & Maxitennisen hade sina sista träningar förra veckan (v.49). Övriga grupper (träning, tävlings och utvecklingsgrupper) tränar hela denna veckan ut (v.50). Julavslutningen är planerad till onsdagen 14 december, kl.18-20. Vårterminen startar vecka 2 för träning, tävlings och utvecklingsgrupper och vecka 3 för mini, midi & maxitennisen. Ingen nyanmälan krävs, utan träningstiderna och grupperna kommer att vara samma som under hösten med vissa mindre justeringar. Utskick med lite information kommer att ske veckan innan träningsstarten. Passa även på att spela tennis under julledigheten! Mini, Midi & Maxitennisen spelar gratis på söndagar kl.14-16. Ordinarie träningstider för övriga grupper är borttagna under lovet, men det är bara att skriva upp sitt namn på schemat om ni vill spela på er träningstid!

God Jul & Gott Nytt År!
/Melker

MTK säkrade nytt kontrakt i div.1!!
Marks TK's herrar klarade sig kvar i div.1 efter en mycket stabil insats mot ATL Lund på lördagen. Det blev seger med 4-2 och i praktiken var kontraktet klart redan på lördagen. MTK vann singel 1, 2 och 3 i raka set och när Ekberg/Aronsson spelade hem 1:a dubbeln lika övertygande var segern säkrad. Detta var lagets första vinst i årets serie trots att man varit nära i samtliga matcher, utom i derbyt mot Elfsborg. Statistiken 5-12 i matchtiebreak vittnar om att man haft lite oflyt på vägen! I den betydelselösa matchen på söndagen mot Ystad blev det förlust med 2-4 efter att Gustavsson/Ljungdahl förlorat 2:a dubbeln i just det, matchtiebreak! Herrarna blev tillslut 4:a i serien vilket får ses som en stor framgång. Framför sig hade man enbart Höllviken (som vann), Ystad och Elfsborg, vilket gör att det blir derby även nästa år. Bottenstriden var oerhört jämn med 3 lag på 4:a poäng och två lag (MTK inkluderat) på 5 pinnar. Malmö-Bellevue och ATL Lund blev dom lagen som fick lämna serien på sämre matchkvot än Kungsbacka. Nu laddar vi om inför nästa säsong i div.1. Vi ses då!

/Melker Ekberg, Spelande tränare
 

JULFEST!
Onsdag 14 december
Kl.18:00-20:00

Då var det dags för årets julfest i Marks TK! På programmet i år står som vanligt ”pricktävling” på banan för juniorerna, där alla vinner varsitt pris. Detta kommer vi att starta med. Under tiden kan föräldrarna köpa fika till självkostnadspris pris på läktaren. Efter detta är det barnens tur att fika. Det bjuds på korv, festis, lussekatter och pepparkakor. Lite senare under kvällen kommer tomten med godis till alla barn. Avslutningsvis blir det lite snabb information inför vårterminen innan vi avslutar årets julfest. Alla i träningsverksamheten är välkomna! Anmäl er på listan på läktaren i hallen. Skriv också upp hur många ni blir från respektive familj. Alla juniorer samlas på banan kl.18:00! Medtag tennisrack!

Varmt välkomna!
/Marks TK

Marks TK:s herrar fortsatt 5:a i serien
Efter helgens två hemmamatcher behåller Marks TK:s herrar sin placering i tabellen. Man är fortsatt 5:a med 3 inspelade poäng. Lördagens första match mot topplacerade Höllvikens TK blev en jämn drabbning där MTK var mycket nära en poäng. Höllviken som kom till spel utan sin etta Marc Ferrigno vann dock med 4-2. Mattias Aronsson tog MTK's enda seger i singel och Adam Gustavsson/Melker Ekberg vann 1:a dubbeln efter att ha räddat 1 matchboll. Ekberg var också mycket nära att ta hem första singeln, men fick ge sig i matchtiebreak med 10-4. Även Morgan Bergh gjorde bra ifrån sig i sin debut i dessa sammanhang. Bergh pressade André Ceasar till matchtiebreak, där han tillslut fick ge sig med 10-7. Otur för MTK var att Mattias Aronsson sträckte sig och är borta från söndagens match. Inte heller Cristian Valencia finns tillgänglig för spel.
 
I söndagens match mot Malmö-Bellevue krävdes därför minst en poäng för att ha fortsatt god chans att hålla sig kvar i serien. Det började bra med segrar för både Adam Gustavsson och Johan Ljungdahl. Ekberg stod sen för en av årets jämnaste matcher mot Malmös danske etta Tore Sköld. 7-6, 6-7, 8-10 till Mamös favör gjorde att det stod 2-2 efter singelspelet. I dubblarna gjorde Gustavsson/Ljungdahl en mycket imponerande insats och vann sin dubbel mot Schalén/Sköld. Ekberg/Bergh fick sen chansen på 1:a dubbeln men fick aldrig spelet att stämma och matchen slutar tillsist med delad pott, 3-3. Nästa helg är det spel i Ystad som gäller och 2 poäng bör räcka för förnyat kontrakt.

/Melker Ekberg, Spelande tränare

Damlaget vann sin serie!
Årets enda seriesegrare under hösten blev vårt damlag, som vann Damer Väst div.3 B. Man vann sin serie genom att vinna 3 matcher och spela 2 oavgjorda. I seriefinalen mot TK 77 vann man med 3-1 efter att Jennifer Blomqvist räddat en matchboll på sin tredje singel! I laget har Klara Alenäs dragit ett stort lass och vunnit alla sina singlar och dubblar. Övriga i laget har förutom Jennifer och Klara varit Sofia Bergh och Elin Karlsson. Stort grattis till damerna som nästa år spelkar i div. 2.


Jennifer Blomqvist, Klara Alenäs och Sofia Bergh

/Melker

Div-1 sammandrag hemma till helgen
Till helgen, 3-4 december, arrangerar Marks TK sammandrag hemma i Tygrikeshallen. Lagen som kommer och spelar är förutom MTK, Elfsborgs TK, Malmö-Bellevue TK och Höllvikens TK. Matcherna spelas parallellt med varandra så det kommer vara fullt ös i hallen hela dagen. Välkomna att komma och heja fram våra A-lags killar i jakten på nytt kontrakt. Programmet ser ut som följer :

Lördag 3/12 - Matchstart kl.12:00
Marks TK-Höllvikens TK
Elfsborgs TK-Malmö-Bellevue TK

Söndag 4/12 - Matchstart 11:00
Marks TK-Malmö-Bellevue TK
Elfsborgs TK-Höllvikens TK

Varmt välkomna - Fri entré!
/Marks TK

Förlust för A-laget mot Elfsborg
Det blev en tung förlust för Marks TK's herrar i lördagens drabbning med Elfsborgs TK. 6-0 till ETK blev slutresultatet vilket gör att ETK går upp i serieledning. MTK tappar en placering och ligger nu femma i serien. Närmast att vinna var undertecknad på första singeln, där det blev en knapp förlust med 10-7 i supertiebreak mot Anders Lindström. Även i andra dubbeln hade Valencia/Gustavsson grepp om matchen men fick tillslut ge sig i supertiebreak. Övriga matcher gick till Elfsborg i raka set. Nu väntar sammandrag hemma till helgen och vi får hoppas på bättre resultat där.

/Melker
 

 Föreläsning med Johan Plate!
Torsdagen 1/12 kommer vi att få besök av den välkända föreläsaren Johan Plate. Prestationspsykologi är det Johan kommer att föreläsa om, med andra ord MENTAL TRÄNING! Detta är något som dom allra flesta juniorerna i klubben (om inte alla) behöver förbättra för att kunna utveckla sitt tennisspel. ”SISU idrottsutbildarna” bekostar hela arrangemanget.

Upplägget kommer att se ut på följande sätt:

16:30-18:30   Föreläsning för tävlingsjuniorerna (alla som medverkat i seriespelet)
18:30-19:00   Paus med lättare fika
19:00-21:00   Föreläsning för A-laget, B-laget, Dam-laget, sponsorer + övriga medlemmar

Detta innebär att träningen för alla som medverkar på föreläsningen är inställd under denna dag. Tanken är att vi även kommer att vara lite på banan under föreläsningen för lite enklare mentala övningar.

Anmäl er på listan i hallen eller ring till kansliet, 0320-10124. Går även att maila till info@markstk.se.
Varmt Välkomna!

Skytte-SM i hallen
Torsdag 24/11-söndag 27/11 arrangerar skytteföreningarna SM i skytte. Man kommer att behöva använda tennishallens bana 1 för cafeteria m.m. vilket innebär att vi bara kan disponera två banor under dessa dagar. Vi hoppas att detta inte skall påverka träningen i alltför stor utsträckning!

MVH Marks TK

Fina framgångar för MTK i Boråsmästerskapen
Marks TK:s spelare gjorde mycket bra ifrån sig i Boråsmästerskapen som spelades under höstlovet i Borås Tenniscenter. Man fick en klasseger i flickor 14 genom Andrea Lundberg, som i finalen besegrade Felicia Augustsson, ÖSTK. I pojksingel 12 gjorde sedan Gustav Riemer en jättefin turnering och gick hela vägen till final. Här blev dock Filip Ivarsson, Sandareds TK, för svår. I samma klass blev Erik Eliasson 3:a och Wilhelm Nydén 5:a. Erik ställde även upp i pojksingel 12 tillsammans med Marcus Magnusson. Båda gjorde en mycket bra turnering och man tog sig fram till semifinal där John Svensson respektive Alfred Frick blev för svåra. Här var även Adam Carlsson med men han fick en tuff lottning och åkte ut i poolspelet. Vincent Gabor i pojksingel 14 lyckades också bra och blev 3:a i sin klass. Här blev Colin Lilleeng, Borås TK, för tuff i semifinalen. Bra jobbat alla! Bild på samtliga pristagare är på gång...

/Melker

Lyckad första helg för A-laget i Borås
Marks TK:s herrar fick en bra start på årets div.1-spel! Man började med att spela 3-3 mot tippade topplaget Fair Play, vilket var över förväntan. Här gjorde våra nyförvärv Adam Gustavsson och Johan Ljungdahl mycket bra ifrån sig och vann sina singlar övertygande. Även undertecknad var riktigt nära i sin match mot Fair Play's etta Martin Nilsson. Dock blev det förlust med minsta möjliga marginal, 10-8 i supertiebreak. På tredje singeln förlorade dock en matchotränad Cristian Valencia i två raka set. Dubblarna blev även dessa mycket dramatiska och båda gick till supertiebreak. Gustavsson/Valencia på andra dubbeln vann första set och hade break upp i andra men kunde inte knyta ihop säcken. På första dubbeln spelade Ekberg/Aronsson och man lyckades här vända på matchen och vinna 12-10 i supertiebreak efter att ha räddat en matchboll!

På söndagen ställdes man sedan mot nykomlingen Kungsbacka TK. Även här vann Adam Gustavsson sin fjärde singel med 10-6 i supertiebreak. Johan Ljungdahl hade en svår uppgift i sin match mot klasspelaren Staffan Falkenström. Trots en bra match av Johan blev det förlust i två raka set. På första singeln vann undertecknad efter stabilt serve-volley-spel mot högre rankade Jimmie Edvinsson. Cristian Valencia hade det dock fortsatt tungt på sin singel och fick ge sig med 10-8 i skilje set. Cristian fick sin revansch i dubbeln i par med Adam där dom vann komfortabelt i två raka set. Ekberg/Aronsson gjorde en stark insats på första dubbeln och hade matchen i sin hand. Man nådde tyvärr inte hela vägen fram utan fick ge sig med 10-6 i supertiebreak. 3-3 blev således slutresultatet även i denna matchen för MTK.

Sammanfattningsvis så blev det två poäng för MTK efter helgens spel. Detta gör att man placerar sig på fjärde plats i tabellen inför lördagens drabbning mot Elfsborgs TK. Vi hoppas här att många tar chansen att åka in och heja fram oss mot boråsarna. Vi siktar på minst en pinne!

/Melker Ekberg, spelande tränare i MTK

Marks TK i div.1 2011
MTK’s herrlag spelar i höst i div.1, snäppet under Elitserien, precis som föregående år. Nu till helgen, 19-20 november, är det premiär i Borås med matcher både lördag och söndag. Laget består i år av Melker Ekberg, Johan Ljungdahl, Cristian Valencia, Adam Gustavsson, Mattias Aronsson och Morgan Bergh.

Sammandrag hemma:
MTK har även ett sammandrag hemma i Tygrikeshallen 3-4 december. Då spelar laget sina första och enda hemmamatcher mot Höllviken och Malmö-Bellevue. Här hoppas vi givetvis på storpublik för att heja fram laget till nytt kontrakt. Kommer även att behövas en del hjälp till detta arrangemang, så boka in den helgen i almanackan.

Spelschema:
Lördag 19 nov                   14:00            Fair Play TK 2 – MTK     
Söndag 20 nov                  10:00            Kungsbacka TK – MTK  
Lördag 26 nov                   14:00            Elfsborgs TK – MTK        
Lördag 3 dec                    12:00            MTK - Höllvikens TK        
Söndag 4 dec                   11:00            MTK - Malmö Bellevue TK
Lördag 10 dec                  14:00             ATL Lund - MTK              
Söndag 11 dec                 10:00            Ystads TK - MTK             

Hejaklack?:
Vore självklart trevligt med lite support under matcherna. Alla intresserade är självklart välkomna att åka med och stötta laget under våra bortamatcher! Derbyt mot Elfsborgs TK 26 nov kommer att bli en höjdpunkt, där vi får se vilket lag som är bäst i kommunen.

/Melker Ekberg, spelande chefstränare i Marks TK

Mark Show 2011
Nu på lördag 12 november är det dags för Mark Show igen. Artister i år är bl.a. Magnus Bäcklund och Jenny Silver. Detta gör att hallen är stängd för spel hela veckan och att all juniorträning är inställd. Vi öppnar för spel igen måndag 14 november.

/Marks TK

Träning på höstlovet!!
Nästa vecka (44) kör vi träning som vanligt, både för mini, midi & maxitennisen och för övriga grupper! Detta för att vi kommer att stänga hallen hela vecka 45 för Markshow.

MVH Marks TK

Bilder på våra segrande lag i Västserien utomhus
Tre av våra serielag vann sina serier utomhus. Nedan ser vi dom segrande lagen:


Nikolai Töråsen, Gustav Riemer & Erik Eliasson segrade i pojkar 10.


Andrea Lundberg & Julia Land vann flickor 14.


Carl Ljungström & Axel Franzén spelade hem pojkar 14.
Saknas på bilden gör David Andersson.

Grattis alla! /Melker

Boråsmästerskapen på höstlovet
En ny tävling i höst är Boråsmästerskapen som arrangeras av Elfsborgs TK. Tävlingen spelas på höstlovet 31 oktober - 3 november. Tävlingen är endast för klubbarna i Boråsområdet vilka är: KFUM Borås Tennis, Elfsborgs TK, Sandareds TK, Dalsjöfors TK, ÖSTK och Marks TK. Matcherna spelas i bäst av tre tiebreak och det är poolspel i samtliga klasser. Det finns klasser för alla, alltifrån 10-årsklasser upp till seniorklasser, vilket gör detta till en bra tävling som alla kan spela. Man har även minitennis för dom yngsta spelarna upp till 9 år. För mer info gå in på tentouronline.se där även anmälan sker. Dock senast 26 oktober!
/Melker

Seriespelet i full gång
Då var höstens seriespel igång på allvar i Svenska Tennisserien och i Västserien. MTK har 3 lag anmälda i Svenska Tennisserien och 7 lag i Västserien. Dom allra flesta som tränar mer än en gång i veckan är med i seriespelet, vilket är riktigt glädjande. Matchträningen är en mycket viktig del om man vill utveckla sitt tennisspel! Lycka till alla och kämpa väl!
/Melker

Klara fick tufft motstånd i Nike Junior Masters
Under helgen spelades Nike Junior Masters i Borås. Dom 8 killarna/tjejerna i 12 och 14-årsklasserna som presterat bäst under året i SM, Båstad, SALK + övriga junior-tour tävlingar var kvalificerade. Klara kom med som 8:e och sista tjej så motståndet var tuffast tänkbara! Tävlingen spelades som poolspel där dom två bästa från varje pool gick vidare till semifinal. Klara började mot Sverige-fyran Kajsa Rinaldo-Persson och gjorde en jättefin match. Dock blev det förlust med minsta möjliga marginal, 10-8 i avgörande supertiebreak. Siri Victorsson, rankad 5:a, stod för motståndet i nästa match. Ett litet sämre första set av Klara följdes upp med ett bra andra set, men det blev ändå förlust med 2-6, 5-7. I sista gruppspelsmatchen mot Isabelle Entenza blev det tyvärr också förlust med 5-7, 3-6. Alla spelare är högre rankade än Klara så inget att vara alltför missnöjd över även om hon självklart hoppats på att gå vidare från gruppen. Nu blev det istället placeringsmatcher där Klara först förlorade mot duktiga Sandra Örtevall och sedan blev återigen Isabelle Entenza för svår i matchen om 8:e plats. Ändå mycket viktigt för Klara att få den här matchträningen mot bättre motstånd. Trots många jämna matcher är det ändå ett litet snäpp upp, framförallt mentalt, till den yppersta toppen i Sverige. Bara att jobba vidare!

/Melker

Tider för höstens vuxenkurs är klara, se här eller länk till vänster.
Det finns fortfarande platser kvar så det är bara att höra av sig till Sofia via mail: sofia_bergh@hotmail.com
Vi börjar nu på söndag 18:e sept.
/Välkomna!

Se hit alla medlemmar!
Nu är det dags för höstens städdag på utebanorna!

Höststädning + sprinttävling
Lördag 8 okt kl. 9:30

Detta skall göras
-         Städa banorna: rensa ogräs, kratta löv
-
         Lägga plank på linjerna
-
         Ta ner nät och vindskydd
-
         Lägga på grus

Ca 12-13: Korvgrillning
-
         Klubben bjuder på korv med bröd!
-
         Jan E har öppet sitt fik.

Föräldrar och övriga som inte är med i tävlingen fortsätter jobba efter korvgrillningen om det behövs!

Ca 13: För alla juniorer i tränings- eller tävlingsgrupp.
Sprinttävling med handikappsystem i poolform
-
         Singel 10-12 år
-
         Singel 12-14 år
-
         Singel 14-16 år
OBS! Man måste vara med och hjälpa till ute för att få vara med på tävlingen. Anmälan via tentour!

Vi hoppas på stor uppslutning och bra väder! Ta chansen och träffa nya människor och lära dig lite om klubben! Alla är varmt välkomna!

/ Hall-och bankommittén

Vuxenkurs hösten 2011
Vår populära vuxenkurs drar igång igen redan på söndag den 18:e september. Det kommer bli 10 tillfällen med tränare och eventuellt några utan tränare. Upplägget i höst är att Morgan och Sofia kör varannan vecka som huvudtränare tillsammans med Mattias Stensson.

Det finns 24 platser för både nybörjare och mer avancerade spelare så först till kvarn gäller om det blir fullt.

När: Söndagar
Tid: 16-17 & 17-18
Pris: 800 kr/medlem och 1000 kr/icke medlem (i priset ingår 1 spelbong)

Anmälan senast onsdag 14 sept via mail sofia_bergh@hotmail.com. Ange om du spelat något innan eller är helt nybörjare.
OBS! Ni som har gjort en intresseanmälan tidigare, var vänlig bekräfta er anmälan så att vi vet att ni kan vara med på någon av dessa tider.

Träningstider med gruppindelning kommer läggas upp på hemsidan torsdag 15 sept.

Om du har några frågor kan du nå oss på 0320-14409, 070-2910989 (Sofia) eller 070-3023979 (Morgan).

Varmt välkomna önskar Morgan & Sofia!

Lediga platser i Mini, Midi och Maxitennisen!
Finns fortfarande platser över på måndagar i Mini, Midi & Maxitennisen kl.17:00-18:00, både för nybörjare och för er som spelat innan. På onsdagar och fredagar är det fullt i grupperna. Anmälan kan göras i fliken till vänster eller genom att ringa till kansliet, 0320-10124.
/Melker

Start denna veckan (v.36) för Mini, Midi och Maxitennisen!
Nu är det dags för våra yngsta elever i mini, midi och maxitennisen att börja med tennisträningen. Vi har träning på måndag, onsdag och fredagar kl.17:00-18:00. Man får prova på 2 ggr innan man bestämmer om man vill fortsätta terminen ut. Rack finns att låna! Glöm heller inte att man kan spela fritt på söndagar kl.14:00-16:00. Välkomna till årets termin!
/Melker

Tennisskoletiderna är klara, se här

Höstterminens träningsgrupper och tider är klara, se här eller i vänsterkolumnen!
Alla önskemål om dagar och tider har tyvärr inte kunnat uppfyllas. Om det är någon dag eller tid som absolut inte passar så ta kontakt med mig snarast. Vi kommer även att testa första veckorna så att allt flyter på och att alla har hamnat rätt i grupperna. Vissa mindre justeringar kan även göras allt eftersom terminen går.
/Melker

Anmälan till höstterminen!
Fortfarande många som inte har skickat in anmälningsformuläret för höstterminen. Anmälan måste göras om man skall beredas plats i träningen till hösten. Vill ha in alla anmälningar senast på söndag 21/8. Alla grupper och tider kommer sedan att läggas ut på hemsidan i slutet av nästa vecka!
/Melker

Dunlop Mark Open 2011
Lottningen till tävlingen är klar och finns på tentour. Funktionärslista finns här. Hembakt tas tacksamt emot till kiosken.
/Tävlingsledningen

Augustiträning inför Dunlop Mark Open
Nästa vecka (v.33) fortsätter vi augustiträningen för att alla skall vara väl förberedda inför Dunlop Mark Open.
I Dunlop Mark Open betalar varje hemmaspelare (junior) en startavgift på 100 kr. Följande tider gäller för träning nästa vecka (v.33):

Måndag 17:00-18:00 + 30 min matchspel    Nikolai, Erik & Adam

Måndag 18:00-19:00 + 30 min matchspel    Julia, Andrea, Marcus, Dante, Daniel L & William

Måndag 19:00-20:00 + 30 min matchspel    Daniel A, Vincent, Jesper & Tobias

Tisdag   18:00-20:00    A-lag + B-lag

Onsdag 17:00-18:00 + 30 min matchspel    Nikolai, Erik & Adam

Onsdag 18:00-19:00 + 30 min matchspel    Julia, Andrea, Marcus, Dante, Daniel L & William

Onsdag 19:00-20:00 + 30 min matchspel    Daniel A, Vincent, Jesper & Tobias

Torsdag 18:00-20:00    A-lag + B-lag

/Melker

Marks TK tog storslam i Strömstad
Här kommer en liten tävlingsrapport från Strömstad signerad Kenneth Alenäs. Det var ett antal spelare från MTK som åkte till Strömstad för att spela Räkantennisen i slutet av juli. I början på veckan spelade Marcus Magnusson och Nikolai Töråsen i de yngre juniorklasserna. De gjorde en bra tävling och vann ett par matcher var men lyckades tyvärr inte ta sig vidare ifrån poolspelet. I torsdags började gänget på bilden nedan att spela. Kim Karlsson spelade PS16 och PS17-21. I PS16 blev det förlust direkt mot en duktig norrman. I PS17-21 tog han sig till kvartsfinal där det blev förlust mot slutsegraren efter en mycket bra match. Klara Alenäs spelade FS16 och damsingel. Klara segrade i FS16 klassen. Det blev ett par tuffa matcher på vägen fram. I semi vann Klara en tuff match mot en duktig norsk tjej och i finalen i en tresetare mot Jannike Hofgren, GLTK. I damsingel fick hon ge sig mot slutsegrarinnan efter tre set i semifinalen. Cristian Valencia Tapia spelade herrsingel. Efter ett par enkla matcher blev det betydligt tuffare i finalen mot Jonathan Dalnoki (norrman spelandes för Strömstads TK). Cristian vann med 7-6,6-4 efter riktigt bra spel. Tyvärr fick en del matcher spelas inomhus pga regn. Även i dubbel lyckades gänget bra. Herrdubbeln vann Kim/Cristian efter riktigt bra
dubbelspel. De var i en klass för sig. I mixeddubbel tog sig Klara/Kim till final där de föll mot bättre motstånd. Även denna var en riktigt bra och underhållande dubbelmatch. Bra jobbat allihop och grattis till alla klassegrare!   /Kenneth Alenäs


Glada segrare i Strömstad: Cristian Valencia Tapia, Kim Karlsson och Klara Alenäs

Lottning RM-kvalet
Lottningen till RM-kvalet i Kinna 13-14 augusti finns nu utlagt på tentour!
/Tävlingskommittén

Funktionärer till RM-kvalet
Lista över tävlingsledare, domare samt kioskpersonal finns här. Hembakt till kiosken tas tacksamt emot.
/Tävlingskommittén

Augustiträning inför RM-kvalet och Dunlop Mark Open
Nästa vecka kör vi igång lite träning för alla som är anmälda till RM-kvalet i Kinna eller till Dunlop Mark Open.
Vi kommer att ta ut en mindre avgift för augustiträningen eftersom klubben står för anmälningsavgiften till RM-kvalet. I Dunlop Mark Open betalar varje hemmaspelare en startavgift på 100 kr. Följande tider gäller för träning nästa vecka (v.32):

Måndag 17:00-18:30    Nikolai, Erik & Adam

Måndag 18:30-20:00    Daniel A, Vincent, Tobias, Julia, Andrea, Marcus, Dante & William

Tisdag 18:00-20:00      A-lag + B-lag

Onsdag 16:00-17:30    Nikolai, Erik & Adam

Onsdag 17:30-19:00    Daniel A, Vincent, Tobias, Julia, Andrea, Marcus, Dante & William

Torsdag 17:00-19:00    A-lag + B-lag

/Melker

Tider för Sommarlägren i Kinna & Svenljunga!
Då var det dags för årets sommarläger. Lägret i Kinna startar på måndag 8 augusti kl.12:00-15:00. Samma tider gäller även på tisdagen. Samling bakom Tygrikeshallen i Kinna. Medtag vattenflaska och rack om ni har, annars finns det att låna. Lägret kostar 200 kr som betalas på plats första dagen. Lägret i Svenljunga börjar på onsdag 10 augusti 12:00-15:00. Samma tider på torsdag. Samling vid Moga fritids grusbanor. Vid regn tränar vi inomhus.

/Välkomna!

Marks TK's sommarläger 2011!
Det går fortfarande bra att anmäla sig till våra sommarläger i Kinna 8-9 augusti, och i Svenljunga 10-11 augusti. Anmälningstiden är förlängd till 5 augusti!!
/Melker

Sommarläger i augusti
Är du mellan 6 och 14 år och nyfiken på att prova på tennis? Då är du välkommen till Marks TK:s sommarläger, som arrangeras i Kinna/Skene 8-9 augusti bakom Tygrikeshallen på våra grusbanor. Vi har även läger i Svenljunga vid tennisbanorna utanför Moga fritid 10-11 augusti. Varje grupp kommer att bestå av 4-8 spelare per bana, och varje grupp spelar 3 timmar tennis om dagen i 2 dagar. Lägret kommer att bedrivas på dagtid mellan klockan 12:00-15:00. Vi kommer även att blanda tennisspel med lite andra aktiviteter. Avgiften är endast 200 kr och i detta ingår t-shirt, fika samt 6 timmar tennis med tränare. Vi har begränsat med platser så först till kvarn gäller. Anmälan godtas enbart över mail. På anmälan ska läger-ort, namn, adress, födelsedata, telefon, mail, samt eventuella önskemål stå. Mail: melker@markstk.se. Sista anmälningsdag är 3 augusti. Håll även utkik efter annonsen i Markbladet! Under slutet av vecka 31 kommer bekräftelse av anmälan och tider att skickas ut. Vid frågor kan ni kontakta huvudansvarige Melker Ekberg på 0320-10124, 070-5984887.

Välkomna!
/Marks TK

Kansliet stängt v.28, v.29 & v.30.
Kansliet har semesterstängt under sommaren. För köp av spelkuponger hänvisar vi till Team Sportia och Kaskad. Gratisspel på grusbanorna är strängt förbjudet och kommer att beivras om så sker! Bokning av utomhusbanorna sker bakom hallen. Våra juniorer som betalt för fritt spel spelar dock gratis under hela sommaren.
/Mvh Marks TK

Klara till kvartsfinal i Båstad
Klara Alenäs gjorde återigen en mycket stark prestation i Båstad Tennis Corem Cup, som är den 3:e största tävlingen efter SM ute och inne. Klara tog sig fram till kvartsfinal i FS 14 precis som i SM inomhus i april. Efter två vunna matcher mot Pernilla Axeheim och Bianca Shulhof blev Uppsala Studenters IF:s Fanny Östlund för svår. 6-4, 6-2 blev siffrorna i Fanny's favör. Tillsammans med Elin Wiberg, Ulricehamns TK var Klara även framme i kvartsfinal i dubbel. Där blev dock Victorsson/Hamad för svåra och det blev förlust med 6-2, 6-1. Även i FS 16 spelade Klara bra och pressade 1:a seedade Donika Bashota, Lidköpings TK till skiljeset.
Linus Frost var även han med och representerade MTK i PS 16 och i PD 16. Linus vann en match i huvudtävlingen innan dubbelpartnern och 9:an i Sverige, Georg Lundkvist Lidköpings TK, blev för tuff. Dock en bra match av Linus där han fick ge sig efter två jämna set, 6-4  7-6. Även i dubbel blev det en vinst för Linus och Georg innan duktiga paret Oscar Forsell/Axel Holm vann åttondelsfinalen med 6-4, 6-2.
/Melker

Seriesegrar för MTK i Västserien
Marks TK fick flertalet seriesegrar i Västserien utomhus 2011. Hela 3 lag vann sina serier vilket får ses som ett mycket bra resultat. Dom segrande lagen var flickor 14, pojkar 14 lag 3 och pojkar 10. I flickor 14 spelade Andrea Lundberg och Julia Land. Tjejerna vann samtliga 3 matcher i serien efter övertygande spel. I pojkar 14 lag 3 spelade Axel Franzén, David Andersson och Carl Ljungström. I en mycket jämn serie vann killarna efter en vinst och en förlust på bättre matchkvot. Våra yngsta seriespelare i pojkar 10 gjorde ett minst sagt imponerande seriespel. Killarna vann samtliga 4 matcher utan setförlust och med en gamekvot på +165! I laget ingick Nikolai Töråsen, Gustav Riemer och Erik Eliasson. Bild på samtliga seriesegrare till Markbladet + plaketter kommer att komma vid uppstarten efter sommaren.
/Melker

Sommaruppehåll för träningsverksamheten
Det är nu uppehåll för träningen ca. två månader framåt. Höstterminen inomhus börjar igen v.35 för träningsgrupperna och v.36 för tennisskolan/minitennisen. Nyanmälan för höstens träning är obligatorisk. Anmälningsformulär kommer att skickas på posten i början av augusti. För våra spelare i RM och Dunlop Mark Open kommer vi även att ha träning några veckor i augusti.

/Melker

Kval till Regionsmästerskapen i Mark
Marks TK arrangerar 12-14 augusti kval till RM utomhus. Anmälan göra på tentour senast 1 augusti! Se även affischen i hallen för ytterligare information. Marks TK's spelare får anmälningsavgiften betald av klubben. Vore bra om så många som möjligt kunde vara med och hjälpa till under tävlingen. Behövs funktionärer, domare och fikapersonal bl.a.
/Tävlingskommittén

Anläggningen uthyrd till American Tennis Camp!
Under denna veckan (v.26) och under vecka 31 är anläggningen uthyrd för lägerverksamhet. Lediga tider under dagtid är 12-14 och 17-19. På kvällarna är det ledigt efter 20:30. Använd spelschemat vid utebanorna för bokning av banorna utomhus.
/Marks TK

Dubbla framgångar för Nikolai!
Marks TK's lovande 10-åring, Nikolai Töråsen, har tävlat flitigt under våren med stor framgång. I Söndrums vårturnering gick Nikolai hela vägen till final efter att ha vunnit tre matcher. I finalen blev dock Emil Carlsson från Vallda TK för svår och vann med siffrorna 6-2, 6-4. Nikolai var sedan iväg och spelade Kalle Anka Cup-kvalet för 11-åringar i Ulricehamn. Även här tog Nikolai sig ända fram till finalen trots ett år ung i klassen. Tre vinster blev det innan mötet med Carl Gustafsson från Falköpings TK. Trots bra spel förlorade Nikolai finalen med 6-3, 7-6. Två fina framgångar för Nikolai vilket bådar gott inför sommarens tävlande!
/Melker


En nöjd Nikolai med pokal från finalen i Söndrum's vårturnering!

Dunlop Mark Open 2011
Nu kan man anmäla sig till vår nya pool-tävling Dunlop Mark Open som spelas 19-21 augusti. Tävlingen vänder sig i första hand till de seniorer och juniorer som inte är så tävlingsvana och därför har vi valt att göra den till en kategori 5. Marks TK:s egna spelare betalar endast 100 kr/klass. Anmälan utgår 10 augusti och görs via tentour. Se länken i högerspalten. Väl mött till en trevlig tävling!
/Tävlingskommittén!

V.24, sista veckan för utomhusträningen!
Nästa vecka, v.24, är sista veckan för utomhusträningen innan sommaruppehållet. Glöm inte att anmäla er till avslutningarna under vecka 25. Tennisskolan/minitennisen på måndag 20 juni och för övriga på onsdag 22 juni. Skriv upp er på listorna i hallen senast fredag 17/6!
/Melker

Terminsavslutning med Grill-dubbel!

 

Onsdag 22 juni
Kl.18:00-20:00

Då var det dags för avslutning på vår/sommarträningen för tränings, utvecklings och tävlingsgrupperna. Det kommer som vanligt att bli korvgrillning och en rolig form av dubbelspel. Här kommer dom äldre juniorerna och seniorerna att spela med dom yngre eleverna. Tävlingsformen är poolspel och det kommer delas ut priser till dom främsta i varje grupp. Korv, saft och övrig fika är gratis för alla spelare. Föräldrarna fikar till självkostnadspris. Skriv upp er på listan i hallen om ni vill vara med på avslutningen. Vi samlas på baksidan av hallen. Var ombytta för tennisspel!

Varmt välkomna!
/Melker

Avslutning för Tennisskolan/Minitennisen
….med Kalle Anka Cup!!

Måndag 20 juni
kl.17:00-19:00

Då var det dags för avslutning inför sommaruppehållet. Detta gör vi genom att arrangera Kalle Anka Cup-2011. Detta är en klubbtävling för alla i tennisskolan och minitennisen där vi spelar kortare matcher mot varandra. Vi kommer att dela in alla i grupper efter ålder och spelstyrka så att det ska bli så jämna och bra matcher som möjligt. Vi kommer även att ha en prisutdelning när matcherna är klara, där alla får var sitt diplom. För dom allra yngsta har vi istället för Kalle Anka Cup lite andra enklare tävlingar. Innan vi avslutar blir det också lite kortare information inför höststarten i september. Vi kommer att hålla till utomhus på våra 6 grusbanor, så vi får hoppas att vädret är med oss. Det blir även korvgrillning! Korv och saft är gratis för alla barn. Föräldrarna fikar till självkostnadspris. Skriv upp er på listan i tennishallen om ni vill/kan vara med på avslutningen. Samling på baksidan av hallen. Var ombytta för tennisspel!

Varmt välkomna!
/Melker

Inställd träning!
Torsdag 2 juni (Kristihimmelsfärds dag) är det ingen organiserad träning. Detta gäller även måndag 6 juni (Nationaldagen). Träningstiderna finns dock till förfogande för eget spel. Bollar och rack kommer att finnas utställda innanför ytterdörren utemot utebanorna. Fredag 3 juni är det däremot träning som vanligt.
/Melker

Fina resultat i junior-SM!
MTK hade endast två representanter med i årets junior-SM i tennis, som spelades i Göteborg på GLTK's fina anläggning. Linus Frost i PS 16, PD 16 och Klara Alenäs FS 14, FD 14 var dom två spelarna som ställde upp. I PS 16 vann Linus sin första match mot Oskar Olin, Åkereds TK, med klara 6-1, 6-3. I omgång nr. 2 mötte sedan Linus seedade Alexander Regnér från Smålandsstenars TK. Det blev en mycket jämn och välspelad match som gick till tiebrak i avgörande set. Trots 3 matchbollar lyckades dock inte Linus att vinna utan det blev förlust med 7-5, 2-6, 6-7. Ändå en stark prestation av Linus som är med och nosar på dom bästa i sin åldersklass. I dubbel spelade Linus ihop med Georg Lundkvist, Lidköpings TK, och dom lyckades vinna två matcher innan Schmidt/Bornebusch blev för svåra i åttondelsfinalen!

Klara Alenäs gjorde ett mycket fint SM och gick hela vägen till kvartsfinal! I omgång ett vann Klara mot Fredrika Regnér från Smålandsstenars TK med siffrorna 6-3, 6-4. Dags för åttondelsfinal och där väntade seedade Maria Hamad, GLTK, som ligger snäppet före Klara på rankingen. Matchen blev otroligt svängig och spännande och även här gick det till tiebreak i avgörande set. Efter att ha räddat matchboll och vänt flera hopplösa underlägen kunde Klara tillslut vinna med 6-2, 0-6, 7-6. I kvartsfinalen blev sedan slutsegrarinnan Kajsa Rinaldo-Persson, Växjö TS, för tuff efter 4-6, 2-6. Dock en mycket stark turnering av Klara som är med i den yppersta Sverige-eliten i sin ålder. Detta är även första kvartsfinalen i ett SM för MTK på 15 år! I dubbelklassen vann Klara i par med Elin Wiberg, Ulricehamns TK, två matcher innan Sofradzija/Örtevall blev för svåra. Starkt jobbat båda två!
/Melker

Vuxenkurs utomhus!!
Det finns fortfarande platser kvar till vuxenkursen utomhus som börjar på söndag 8/5 kl.17:00-18:00. Anmälan görs till Cristian Valencia på telefon: 072-3367954 eller till Sofia på mail: sofia_bergh@hotmail.com

/Marks TK

Lyckat tränings/utbildningsläger i Falköping!
Marks TK:s årliga utomhus-läger för utbildning av ledare och för inspelning på gruset inför seriestarten, var i år förlagt i Falköping. Hela 6 grusbanor med "Båstadgrus" hade vi till förfogande och vädret var strålande, vilket gjorde att vi kunde vara utomhus under hela lägret. Bodde gjorde vi på Åkerströms vandrarhem som också stod för maten. Lägrets två huvudsyften var att utbilda våra juniorer inom tennis och också inom ledarskap och sedan även att få spela en hel del tennis på grus inför stundande seriespel och tävlingar. Vi var 17 spelare i åldrarna 10-16 år och 5 ledare med på årets läger, där vi blandade tennisträning, fysträning och teori under 3 dagar. Alla som var med var nöjda och belåtna med lägret och det troliga är att vi återkommer till Falköping även nästa år. Nedan några bilder från årets läger:


Falköpings fina anläggning med 6 grusbanor             Killlarna roar sig med tornbygge mellan träningspassen


Hela MTK-gänget samlat med spelare och ledare!

Start för utomhusträningen nu på måndag, vecka 18!
Då var det dags för utomhusträningen att dra igång för tävlings, utvecklings och träningsgrupperna och även för tennisskolan och minitennisen. Grupperna och tiderna är dom samma som under vårterminen inomhus med vissa mindre justeringar. Har ni inte hört något så har ni samma dag och tid som tidigare. Träningen är bakom hallen på våra fyra grusbanor och vi håller på fram till veckan innan midsommar, vecka 24. Vid dåligt väder tränar vi inomhus!
Välkomna!  /Melker

Seriespelet utomhus i västserien
Nu har spelschemat för seriespelet utomhus kommit ut på tennis.se. Rekommenderar att alla lagledare kollar igenom och informerar spelarna i laget om spelhelgerna för matcherna. Jag kommer sedan att göra ett spelschema med dagar och tider för våra hemmamatcher. Detta kommer att sättas upp i hallen och även delas ut till lagledarna och spelarna i respektive lag. Vi skall även försöka att ha ett lagledarmöte inför seriestarten 7:e maj.
/Melker

OBS! Träningen inställd 28/4 & 29/4
P.g.a. att klubben är på läger i Falköping är träningen inställd under torsdagen (28/4) och fredagen (29/4) vecka 17. Träningstiderna finns dock till förfogande för eget spel. Bollar och rack kommer att finnas utställda på banorna.
/Melker

Påsklovscupen anmälan senast 18/4
Anmälan till Påsklovscupen måste göras senast nu på måndag 18/4. Klass 1 för 10-12-åringarna går av stapeln under onsdagen kl. 15:00-18:00 ca. Den äldsta klassen, 13-16 år, spelas under torsdagen kl.12:00-18:00 ca.
/Melker

Falköpingslägret anmälan senast 17/4
Ni som ännu inte anmält er till lägret i Falköping 28 april-1 maj måste göra det senast nu på söndag 17/4. Det går bra att maila eller ringa! 070-5984887 , melker@markstk.se

/Melker

Fina resultat i Påskslaget
MTK har under dom två gångna helgerna varit på tävlingsresa i Vänersborg. Tävlingen hette Påskslaget och sammanlagt var vi 10 spelare som representerade klubben. Under den första helgen spelades herrklasserna med singel och dubbel. Här lyckades toppseedade paret Ekberg/Aronsson bäst genom att infria förväntningarna och vinna dubbelklassen utan setförlust. I finalen besegrades de snabbfotade bröderna Appelgren med 6-4, 6-2. Värt att nämna är att Ekberg/Aronsson är obesegrade sedan juli 2010! Under helg nummer två spelades sedan 14 & 16-års-klasserna. MTK ställde här upp med flertalet spelare i dom olika klasserna. Bäst gick det i PS 16 där MTK hade två spelare i final, Johan Holtryd och Kim Karlsson. Båda killarna hade vunnit tre matcher på vägen fram och finalen blev en mycket spännande och välspelade historia. Johan började bäst och vann första set med 6-4. Kim kom sedan igång ordentligt och spelade hem andra set enkelt med 6-1. I tredje set bjöd bägge spelarna på mycket bra spel och tillslut kunde Kim stå som segrare efter vinst med 6-4. Klara Alenäs ställde upp i FS 16 och i FD 14. I singel tog sig Klara fram till semifinal där duktiga Jannike Hofgren, Ullevi TK, blev för svår. Klara kom inte riktigt upp i normal nivå och förlorade med 6-2, 6-3. I dubbel gick det dock bättre i par med Elin Wiberg från Ulricehamns TK. Tjejerna vann hela klassen efter att i finalen besegrat systrarna Nellie & Vilma Berglund från Lidköpings TK med 7-6, 6-0. Grattis till samtliga segrare och finalister!


Kim Karlsson och Johan Holtryd nöjda efter finalen i PS-16!


Klara Alenäs och Elin Wiberg efter vinst i dubbel-finalen!

Vår/sommarträningen för tennisskolan & minitennisen
Vecka 17 är sista veckan för inomhusträningen. Dock är det ingen träning på måndag 25/4 (annandag påsk) och heller inte på fredag 29/4 p.g.a. att hela tränarstaben då är på läger i Falköping. Er träningstid finns ändå till förfogande för eget spel. Bollar och rack kommer att finnas att låna. Veckan efter (v.18) fortsätter träningen utomhus på våra grusbanor bakom tennishallen. Vår/sommarträningen håller på fram till veckan innan midsommar, alltså t.o.m. vecka 24. Avgiften för vår/sommarträningen är 220 kr. Ingen nyanmälan behövs utan  nuvarande träningstider gäller även utomhus. Var dock noga med att meddela mig så snart som möjligt om ni INTE vill vara med på vår/sommarträningen. Vet att fotbollen börjar för många, men är det så att nuvarande dag och tid inte passar så får vi försöka lösa detta på bästa sätt.

Tennisskolan/minitennisen har även tillgång till fritt spel på söndagar 14:00-16:00 hela sommaren. Under maj-juni är det dock mycket seriespel vilket gör att tiderna utgår vissa helger, men det syns på spelschemat vid utebanorna i sådana fall. Vi kommer även att ha vår traditionella avslutning i slutet av terminen. Antingen under v.24 eller under v.25. Anmälan till avslutningen kommer att sättas upp på anslagstavlan i hallen.

MVH Melker Ekberg, melker@markstk.se
070-5984887

Vår/sommarträningen för tränings, utvecklings & tävlingsgrupperna
Vecka 17 är sista veckan för inomhusträningen. Dock är det ingen träning på måndag 25/4 (annandag påsk) och heller inte på torsdagen och fredagen samma vecka p.g.a. att vi då är på läger i Falköping. Veckan efter (v.18) fortsätter träningen utomhus på våra grusbanor bakom hallen. Vid regn tränar vi inomhus. Vår/sommarträningen håller på fram till veckan före midsommar, alltså t.o.m. vecka 24. Vår traditionella avslutning med ”grill-dubbel” blir samma vecka eller under vecka 25.

Avgiften för vår/sommarträningen:
1 tim/vecka      294 kr
1,5 tim/vecka   425 kr
2 tim/vecka      546 kr
2,5 tim/vecka   656 kr
3 tim/vecka      756 kr
3,5 tim/vecka   840 kr
4 tim/vecka      924 kr
4,5 tim/vecka   998 kr
5 tim+/vecka   1050 kr
Fritt spel:        +250 kr

Om ni INTE vill vara med på vår/sommarträningen så säg till mig så snart som möjligt. Meddela även mig om ni vill träna fler gånger i veckan eller färre gånger. Tanken är att nuvarande tider gäller även utomhus. Kan dock bli vissa justeringar i grupperna. Vet även att fotbollen börjar för många, så säg i sådana fall till mig om den tiden ni har nu inte passar.

MVH Melker Ekberg, melker@markstk.se
070-5984887

Påsklovet vecka 16
Nästa vecka (v.16) är det påsklov och det är då ingen organiserad träning. Träningstiderna finns dock till förfogande för eget spel. Bollar och rack kommer att finnas att låna för tennisskolan och minitennisen. Det är heller ingen träning på måndag v.17, då det är annandag påsk! Veckan efter börjar sedan träningen utomhus om vädret tillåter detta.

Ha ett bra påsklov!
/ Melker

Marks TK's alla RM-segrare 2011!


Högst upp Klara Alenäs (vinst i FS 14 & FD 14) & Linus Frost (vinst i PD 16)
Sittandes Mattias Aronsson (vinst i HD) & Melker Ekberg (vinst i HD & MD)

Hejsan!
Nu är det snart dags att kavla upp ärmarna… Utesäsongen närmar sig. Tiden går fort och det börjar  bli dags för uppröjning och arbete på utebanorna, så att alla våra medlemmar och även vi själva har bra banor att spela på.
NYHET FÖR I ÅR (som även informerades om på stormötet)!Vi har  i år gjort upp ett schema där ett visst antal familjer/medlemmar har ett så kallat huvudansvar för en bana var.Hur har vi tänkt? Vad innebär det?T.ex. bana 1 där har medlemmarna/familjerna ansvaret att banan blir klar för utesäsongen med allt vad det innebär, rensning, bultning, linjedragning, vattning mm. Schemaläggning inom gruppen t.ex.en lördag  bultar och vattnar 2 familjer/medlemmar mellan kl.9-12, nästa tar vid mellan 12-15 och nästa mellan 15-18 osv. eller vardagskvällar, man gör upp sinsemellan tills banorna är färdiga för spel. Bana 1:s grupp har ansvaret hela utesäsongen med skötsel av deras bana. Bana 2:s grupp har sin bana osv.Just nu har vi tillgång till en gummibult och två stålbultar, vi letar efter olika möjligheter att få tillgång till några fler, annars får vi göra det bästa av situationen.Vi hoppas detta förslag skall fungera och framförallt att banorna blir spelklara i tid, det är ju vi själva och medlemmarna som skall spela på våra banor.

Lördagen den 9:e april klockan 10:00 samlas vi på utebanorna för den stora uppröjningen, det innebär rensning av ogräs, krattning, skrapning av banor mm. Tag gärna med en kratta eller en skottkärra. Lördagen den 16:e april klockan 10:00 kör vi samma upplägg igen.

De namn som är skrivna med fetstil är utsedda till gruppansvariga. Deras uppgift blir att samordna arbetet inom gruppen. Förhoppningsvis kan alla grupper träffas för en första träff nu på lördag och planera in några arbetspass under veckan som följer och sedan följa upp det igen på det andra lördagspasset.

Bana 1:                                                               Bana 2:
Melker Ekberg                                                      Johan Holtryd
Morgan och Sofia Bergh                                     Kim Karlsson
Mattias Aronsson                                                  Alexander Johansson
Johan Landh                                                         Linus Frost
Magnus Andersson                                               Klara Alenäs
Mikael Josefsson
Cristian Valencia

Bana 3:                                                                Bana4:
Nikolai Töråsen
                                                    Vincent Gabor  
Måns Arvidsson                                                      William Lu
Gustav Riemer                                                       Julia Land
Adam Carlsson                                                      Daniel Andersson
Jonathan Johansson                                               Daniel Lennartsson
Tor Olofsson                                                          David Larsson
Måns Arvidsson                                                     Jesper Karlsson

Bana 5-6:
Marcus Magnusson
Dante Wetenius
David Andersson         
Carl Ljungström            
Axel Franzén
Andrea Lundberg
Anton Sundqvist
Tobias Johansson

Mvh Hall- och bankommittén

FEM segrar för MTK i Regionsmästerskapen inne 2011!!
Marks TK gjorde ett av sina bästa Regionsmästerskap (f.d. DM) någonsin inomhus 2011. Man vann hela fem klasser vilket får ses som ett fantastiskt bra resultat. Lägg därtill en finalförlust i mixeddubbel. Vilket kan jämföras med föregående års RM inomhus där vi blev helt utan klassegrar! Spelarna som gjorde årets bragd var Linus Frost, Klara Alenäs, Mattias Aronsson och undertecknad. Linus som spelade PS 16 och PD 16 i Skövde vann tillsammans med radarpartnern Georg Lundqvist, Lidköpings TK, pojkdubbeln efter att ha slagit Bojadieva/Wallin i finalen med klara 6-3, 6-2. I pojksingeln förlorade Linus i första matchen mot slutsegraren Serdar Bojadieva. Här var även Kim Karlsson med efter att ha kvalat in och han gjorde en stark insats mot Oscar Wallin i första omgången, men fick ge sig efter 3-set. Kim Karlsson och Johan Holtryd spelade även dom dubbel, men där blev det förlust i första omgången mot Rådberg/Govik.I Alingsås spelade Klara Alenäs FS 14 och FD 14. Klara vann som väntat båda klasserna efter att endast ha tappat 7 game på 7 matcher!! I finalen i flicksingel besegrades Nellie Berglund, Lidköpings TK, med siffrorna 6-2, 6-1. I dubbel spelade Klara ihop med Elin Wiberg från Ulricehamns TK. Här vann man i finalen mot Wulcan/Johansson, Mariestads TK, efter att motståndarna givit upp efter 6-0 i första set.

I RM för seniorer i Lidköping ställde MTK upp med rutinerade paret Aronsson/Ekberg i herrdubbeln. Paret vann två matcher för att sedan i finalen ställas mot KFUM Borås tränarduo Catalin och Paul Ciorascu. Aronsson/Ekberg visade dock vem som var starkast och vann med 6-1, 7-6. En liten revansch efter förra årets knappa finalförlust mot Elfsborgs-paret Sandberg/Snygg. I mixed-dubbel spelade sedan Mattias i par med Rebecca Nielsen, Elfsborgs TK, och undertecknad ihop med Emmie Berglund från Lidköpings TK. Bägge paren tog sig hela vägen till final där Ekberg/Berglund var starkare och vann med 6-3, 6-4.

Värt att notera från RM-kvalet i Borås är att MTK här ställde upp med hela sju spelare i pojksingel 12. Bäst gick det för Marcus Magnusson och Erik Eliasson som vann två matcher var. Marcus och Dante Wetenius var även i final i pojkdubbel, men fick ge sig i supertiebreak. I pojksingel 14 gjorde även Vincent Gabor bra ifrån sig och vann två matcher.

Ett stort grattis till alla vinnarna! Bild är på väg..
/Melker

Nya klubbkläder 2011
Marks TK har i år tagit fram nya träningskläder för klubbens medlemmar. Kläderna kommer från Adidas och är av riktigt bra kvalitet. Det finns alltifrån träningsoverall, shorts, luv-tröja, pikétröja och t-shirts. Kläderna beställs på Team Sportia och man kan även gå dit och prova ut rätt storlekar. På anslagstavlan i hallen finns bilder på kläderna och det är klubbpriset som gäller. Priset är inklusive tryck med klubbens logga. Färgen på kläderna är mörkblått förutom piké-tröjan och t-shirtsen som är vita. Passa på att beställa klubbkläder till vårens seriespel och till vårt serieläger 28 april.
/Melker

Linus och Klara mixed-segrare
Linus Frost och Klara Alenäs har även dom stått för en mycket bra insats i Dubbelturneringen i Kungsbacka. Klara och Linus spelade mixed-dubbel tillsammans för första gången och tog sig hela vägen till final efter två vinster. I finalen besegrades sedan Filip Bergström och Cornelia Strandfors från hemmaklubben med siffrorna 7-6, 6-4. Ett stort grattis! Linus spelade även dubbel ihop med George Lundkvist från Lidköping. Även här vann man två matcher innan Joakim Pinola och Eric Bonfré, Partille Tennis, blev för svåra i finalen. Siffrorna skrevs till 4-6, 6-3, 11-9 i Partille-killarnas favör.


Klara & Linus tillsammans med finalmotståndarna Filip & Cornelia.

Kim till semifinal i Landvetter
Marks TK's Kim Karlsson gjorde en stark insats i Landvetter Cup's 16-årsklass. Kim vann två matcher innan Joel Svärdskog från GLTK blev för svår i semifinalen. Ändå en mycket fin bedrift av Kim som visar att han är på uppgång.


En nöjd Kim efter semifinalplatsen i Landvetter.

Nya medlemsavgifter 2011
På årsmötet som hölls den 14:e mars beslutades om att höja medlemsavgifterna. De nya avgifterna kommer att faktureras under april månad.
Familj: 500:- Senior: 300:- Junior 175:-
/Marks TK

Påskslaget anmälan senast idag!
Idag, 15 mars, är sista anmälningsdagen till Påskslaget dit vi åker gemensamt med klubben. Anmälan görs på tentouronline.se.
/Melker

Ändrade öppettider på kansliet!
Kansliet har fr.o.m. denna veckan (v.11) ändrade öppettider. Vi har nu öppet 13:30-21:00 måndag-torsdag. På fredagar har vi öppet 14:00-19:30. Under helgerna är kansliet stängt. Spelkuponger köpes då på Kaskad eller på Team Sportia.
/Marks TK

Tränings/utbildningsläger i Falköping!
Vårt traditionella klubbläger inför grussäsongen kommer i år att förläggas i Falköping 28 april-1 maj. Alla som skall medverka i seriespelet utomhus kommer att få en inbjudan till lägret. Mer info om pris och upplägg kommer inom kort...
/Melker

Tävlingsresa till Påskslaget 31/3-10/4
Vi i Marks TK kommer att åka gemensamt på Vänersborgs tävling Påskslaget, som går i början av april-månad. Detta gör vi dels för att få igång våra spelare att börja tävla lite mer, tänker främst på dom yngre juniorerna. Vi gör också detta för att stärka sammanhållningen i klubben och öka klubbkänslan. All information om tävlingen finns på affischen som är uppsatt på anslagstavlan i hallen. Notera att dom olika klasserna är utspridda över två helger, men jag kommer att åka upp som coach/ledare under båda. Vi kommer att bo på något av hotellen i stan. Quality hotel verkar tyvärr vara fullbokat så det får bli något annat hotell. Är det någon förälder som vill åka med så går det alldeles utmärkt. Behöver troligen hjälp med körning till och från tävlingen, lite beroende på hur många som anmäler sig.

Skriv upp er på listan i hallen om ni är intresserade av att åka med. Gör sedan en egen anmälan på tentour online. Senast tisdag 15 mars! Vore kul om så många som möjligt anmäler sig. Det finns klasser för i stort sett alla. Anmälningsavgiften betalar ni själva innan tävlingen. Kontakta mig om ni har frågor om tävlingen.
/Melker

Seriespelet utomhus i Västserien
Då är det dags att anmäla lag till Västserien utomhus som spelas i början av maj till mitten av juni. Information om detta har delats ut till juniorerna och affischen är även uppsatt på anslagstavlan på läktaren. Anmälan skall göras senast tisdag 15 mars, vill gärna ha besked i denna veckan på vilka som vill vara med. Man behöver vara minst 3 spelare/lag och viktigt är att någon förälder kan ta på sig ansvaret att vara lagledare.
/Melker

IF SO-Tour, Maxitouren till helgen
Marks TK arrangerar på lördag 26 februari en deltävling i Maxitouren för spelare 9-12 år.
Tanken med detta är att få upp tävlingsintresset bland våra yngsta juniorer. Matcherna spelas som ett Supertiebreak till 10 poäng och alla får spela minst 3 matcher var. Alla matcher spelas med Maxibollen. Samlingstiden är 11:30 på lördag och då får alla deltagare spelprogram och tidsschema. Vi räknar med att vara klara senast 15:00. Välkomna!
/Melker

Sportlovsläger!
Under sportlovet vecka 7 kommer vi att köra ett klubbläger. Tanken från början var att köra två läger, ett för dom yngre spelarna och ett för dom lite äldre. Det är dock många som är bortresta under lovet så därför kommer vi att samköra dom båda lägren under onsdag - torsdag, med start 12:00 på onsdagen. Upplägget är detsamma med två pass tennis under onsdagen och ett på torsdagen. Tag med tennisutrustning, ombyten, innebandyklubba, badkläder, sovsäck/madrass/liggunderlag etc. och pengar till lunch och middag + inträde till Kaskad. All övrig information står på lappen som delats ut under veckan. Har ni några frågor eller funderingar är det bara att höra av sig till mig. Välkomna!
/Melker

Tränarkurs, TLK 1, för Marks TK's tränare!
Upplägg: En heldag med tennis där vi går igenom grunderna inom tennisteknik, hur man håller i en grupp, tips på övningar m.m. Vi blandar teori med praktiska övningar på banan.
När: Lördag 26 feb (ca:10:00-17:00, med paus för lunch)
Kursledare: Samuel Ekberg, Helsingborgs TK

Tilltänkta deltagare:
Klara Alenäs                   Johan Holtryd
Alexander Johansson      Kim Karlsson
Linus Frost                     Vincent Gabor
Daniel Johansson            Kenneth Alenäs
Jan Wetenius                  Magnus Andersson
Inge Hjelm                      Thomas Magnusson
Dag-Einar Töråsen           Mikael Josefsson
Mattias Aronsson            Jan Ekberg

Välkomna!
/Melker

Bra resultat i Borås Tennisvecka
Flera av våra spelare var i farten i helgen under "Borås tennisvecka". Bäst lyckades Klara Alenäs i flicksingel 14 där hon tog sig till final. Klara vann tre matcher på sin väg till finalen där oseedade Michelle Appelqvist, Motala TK, blev för svår. 4-6,6-4,6-0 i Michelles favör. I herrsingel 21 gick Linus Frost till semifinal efter en vinst och ett w.o. Där tog det dock stopp för Linus mot toppseedade André Göransson, Höllvikens TK, med 6-4, 6-1. Linus var även framme i final i pojkdubbel 16 ihop med Georg Lundkvist från Lidköpings TK. Här slog man bl.a. duktiga paret Adam Rådberg/Daniel Appelgren från KFUM Borås. I finalen blev det sedan förlust mot Hjertonsson/Bergström från Ullevi respektive Kungsbacka TK. Kim Karlsson och Johan Holtryd gjorde också bra ifrån sig genom att kvala in i pojksingel 16 efter två segrar vardera. Väl inne i huvudtävlingen förlorade Johan mycket knappt mot Elias Svensson från Tabergsdalens TK och Kim pressade Johan Fors från KFUM Borås till 7-5 i avgörande set. Även Nikolai Töråsen var med i turnering i 12-års-klassen. Här fick Nikolai en tuff första match där han inte riktigt räckte till mot Simon Håkansson från Ulricehamns TK.

I seniorklasserna ställde MTK upp med A-lagsspelarna Mattias Aronsson och undertecknad. Mattias som kvalade började med att vinna två matcher innan William Baan blev för svår i kvalfinalen. Efter återbud i huvudtävlingen kom dock Mattias in på en "Lucky Looser" plats och fick där möta duktige Jeffrey Mira-Svensson, Vallda TK. Efter ett bra första set tog krafterna slut och det blev förslut 4-6, 1-6. Undertecknad gick in direkt i huvudtävlingen och vann i första matchen mot hårdslående Johan Larsson, Söndrums TK. I andra omgången stod sedan framtidslöftet Robin Olin, 19 år, för motståndet. Trots bra spel och 3 tappade setbollar i första set avgick Olin med segern efter två gånger 7-6. Bra kämpat av samtliga!    /Melker

Ingen träning under Sportlovet
Nästa vecka (7) är det sportlov och det är då ingen organiserad träning. Era träningstider finns dock till förfogande för eget spel. Bollar och rack kommer att finnas att låna.  /Melker

Tiderna för vårens vuxenkurs är klara, se här eller länk till vänster.
Gruppen 16-17 uteblir på grund av för få anmälningar. De som anmält intresse för den tiden är flyttade till gruppen 17-18 istället. Träningen börjar nästa söndag 13:e februari.
Välkomna!

Nikolai till semifinal i Varberg
Marks TK's duktige 10-åring Nikolai Töråsen gick hela vägen till semifinal i Varbergs Knatte cup. Nikolai spelade i 10-års klassen och vann samtliga sina tre matcher i poolspelet. I kvartsfinalen fortsatte sedan framgången efter vinst mot Olle Wallin från Söndrums TK, 6-1, 6-0. Dags för semifinal och där ställdes Nikolai mot ännu en Söndrum's spelare, Tim Petersson. Här räckte det dock inte hela vägen fram utan Nikolai förlorade med siffrorna 6-3, 6-2. Ändå en stor eloge till Nikolai som spelade sin blott tredje turnering.


Nikolai Töråsen med pokal & medalj!

/Melker

Klara vann Västtouren's Mastersslutspel
Klara Alenäs vann Mastersslutspelet i Västtouren som spelades i Vänersborg. Hit kvalificerar sig dom som samlat flest poäng under året i dom tävlingar som ingår i Västtouren. Klara spelade i flickor 15 och vann båda sina matcher i det inledande gruppspelet. Väl framme i slutspelet vann Klara sin semifinal mot Lovisa Karlsson, Strömstads TK, med siffrorna 6-0, 6-2. I finalen sedan väntade Beata Edlund från Ulricehamns TK. Här visade sig Klara vara den starkare och vann finalen med 6-4, 6-3. Grattis!   /Melker

Resultat Tygrikesspelen uppdaterat
Efter lite strul finns nu resultaten från andra helgens spel i Tygrikesspelen upplagt på hemsidan. Klicka på "resultat" i den högra spalten för mer info.

Fina framgångar i Tygrikesspelen
Marks TK arrangerade traditionsenligt sin hemmaturnering Tygrikesspelen 7-16 januari. MTK skördade stora framgångar genom tre turneringssegrar, en final och en semifinal. Bäst lyckades Klara Alenäs som tog två klass-segrar både i flicksingel 14 och i flicksingel 16. Klara spelade stabilt och vann båda klasserna utan setförlust. Hon visade framförallt i 14-årsklassen prov på riktigt bra tennis och i finalen hade Bianca Shulhof (sverige-ranking 10:a) inget att sätta emot. I herrsingel visade Mattias Aronsson att han är betydligt bättre än sin nuvarande ranking. Mattias krossade allt motstånd och i finalen fick förstaseedade Carl-Philip Lindqvist en lektion efter 6-1, 6-0. Sammanlagt släppte Mattias sju game på fyra matcher, vilket är minst sagt imponerande. I herrdubbel blev det sedan en ren MTK-final sånär som på en spelare, Dalsjöfors Christian Stark. Stark spelade med undertecknad och finalmotståndare var Morgan Bergh/Magnus Andersson. Nykomponerade paret Ekberg/Stark vann här i två raka set, 6-2, 6-3. Linus Frost gjorde även han en bra insats under turneringen och gick till semifinal i pojkar 16 efter två segrar. Väl där blev det stopp mot slutsegraren Georg Lundkvist, Lidköpings TK, efter två jämna set. I 16-årsklassen gjorde även Kim Karlsson bra ifrån sig genom att pressa Lundkvist 4-6, 2-6 i andra omgången.    /Melker


Vänster högst upp: Magnus Andersson, Mattias Aronsson, Klara Alenäs & Morgan Bergh.
Sittandes från vänster: Melker Ekberg, Linus Frost.

Vuxenkurs vt-11
Vår populära vuxenkurs drar igång igen söndag den 13:e februari. Det kommer bli 10 tillfällen med tränare och eventuellt några utan tränare. Upplägget i vår är att Cristian Valencia är tillbaka från USA och kommer vara huvudtränare tillsammans med Kim Karlsson och Alexander Johansson som kör varannan vecka.

Det finns 20 platser för både nybörjare och mer avancerade spelare så först till kvarn gäller om det blir fullt.

När: Söndagar
Tid: 17-18 & 18-19
Pris: 800 kr/medlem och 900 kr/icke medlem (i priset ingår 1 spelbong)

Anmälan senast lördag 5 feb via mail sofia_bergh@hotmail.com. Ange om du spelat något innan eller är helt nybörjare.
OBS! Ni som har gjort en intresseanmälan tidigare, var vänlig bekräfta er anmälan så att vi vet att ni kan vara med på någon av dessa tider.
 
Om du har några frågor kan du nå oss på 0320-14409, 070-2910989 (Sofia) eller 070-3023979 (Morgan).
 
Varmt välkomna önskar Morgan & Sofia!

Tygrikesspelen avslutas i helgen
Andra helgen av vår hemmatävling Tygrikesspelen börjar imorgon. Det är nu spelstart för dom yngre klasserna, PS, FS 14, PS 12 & FS 12. Angående pojkar 12-klassen så är det även ett slutspel under söndagen. Dit går dom två bästa i varje pool. Ettan i pool 1 möter tvåan i pool 2 och vice versa. Vi hoppas att matcherna och tidsschemat skall flyta på lika bra som under första helgen och hälsar alla spelare, tränare och föräldrar välkomna till Marks TK.
/Tävlingskommittén

Resultat Tygrikesspelen 2011
Klicka på denna länk för att komma till resultaten från Tygrikesspelen 2011

Tennisskola/Minitennis - 2011
Våra tävlings, utvecklings & träningsgrupper startar denna veckan med träningen. Tennisskolan & minitennisen startar nästa vecka, alltså vecka 3. Information om vårterminen kommer att skickas ut i dagarna. Träningstiderna och gruppindelningen för tennisskolan/minitennisen finns här och i menyn till vänster.
/Melker

Start för Tygrikesspelen imorgon!
Imorgon fredag startar årets upplaga av Tygrikesspelen. Vi hoppas på ett lyckat arrangemang och att det blir många bra och välspelade matcher. En ändring är att första helgen kommer vi att spela med Wilson US Open bollar istället för Pro Supex. Många MTK-spelare är också i farten under helgen och vi hoppas självklart på lite lokala framgångar. Vi hoppas också på mycket publik under speldagarna, så alla medlemmar och övriga tennisintresserade är välkomna till tennishallen för att följa upplösningen av tävlingen.
/Tävlingskommittén

Träningstiderna för våren är klara!
Klicka här eller i menyn till vänster. Det kan bli vissa korrigeringar i grupperna under terminen, lite beroende på hur det fungerar.
/Melker

 

Höjd avgift för spel i hallen
Styrelsen har beslutat att höja avgifterna för spel i hallen. Det är främst spel för icke medlemmar som höjs, men även medlemspriset justeras något. Detta beror främst på att avgifterna varit oförändrade under en längre tid samtidigt som kostnaderna för hyra och löner ökat markant de senaste åren. De nya priserna börjar gälla 5/1-2011!

Banhyror (Fr.o.m. 5/1-2011)
Inomhus                      medlem             ej medlem
Senior                           100 kr              120 kr
(Före 16:00 vardag)          60 kr                60 kr
Junior                             60 kr                70 kr
(Före 16:00 vardag)          40 kr                40 kr
Utomhus                     medlem             ej medlem
Senior                             50 kr                70 kr
Junior                              30 kr                40 kr

Priserna för medlemshäftena är oförändrade!
/Styrelsen i Marks TK

Lottning till Tygrikesspelen 2011 klar!
Klicka på denna länk för att komma till lottningen för Tygrikesspelen 2011.
Varmt välkomna!

Schema för kioskpersonal, domare och tävlingsledare, för Tygrikesspelen 2011, publicerade nedan.
Kiosken
Domare
Tävlingsledare

Lediga tider under jul/nyår
Passa på att spela en timma tennis eller två under julledigheten. Marks TK's juniorverksamheten har nu uppehåll, vilket gör att det finns många lediga tider såväl dagtid som kvällstid. Spelkuponger köper ni lättast på Team Sportia eftersom Marks TK's kansli inte är bemannat alla dagar under jul/nyår. Vill självklart även att alla våra juniorer tar chansen att spela mycket tennis under lovet. För som har betalt för "fritt spel" är det bara att skriva upp sitt namn på schemat vid entrén. Övriga kan spela på sin träningstid om den inte är uppbokat. All övrig tid kostar 50 kr/timma-juniorpris.
 /Marks TK

Tygrikesspelen 2011
Vill påminna alla spelare i tävlings, utvecklings & tävlingsgrupperna att anmäla sig till vår hemmatävling Tygrikesspelen. Tävlingen spelas mellan 7-16 januari. För mer info kika på tävlingsaffischen i högerspalten. Tävlingen är gratis för alla MTK-spelare och en bra chans att få lite mer matcherfarenhet. Anmälan utgår 31 december. Anmälan görs via hemsidan eller att man skriver upp sig på listan i hallen. /Melker

Generationsdubbel på lördag!
På lördag är det dags för höstens generationsdubbel. Anmälan går ut idag (Fredag) och lottningen kommer att göras under dagen. Om det är några fler par som vill anmäla sig så tag kontakt med mig snarast. Alla anmälda par samlas i tennishallen på lördag kl.12:00 för genomgång av lottningen och tävlingsregler.

Välkomna!
/Tävlingskommittén

Träningen vårterminen 2011
För tränings, utvecklings & tävlingsgrupperna liksom tennisskolan är det sista veckan med träning denna veckan. Sedan är det juluppehåll! Vårterminen startar igen vecka 2 för tränings, utvecklings & tävlingsgrupperna. Tennisskolan (måndag, onsdag & fredag 17-18) börjar igen vecka 3. Ingen nyanmälan krävs utan grupperna och tiderna kommer att vara samma som under våren. Kan bli vissa justeringar men detta kommer jag meddela i sådant fall. Har ni några frågor, funderingar eller önskemål om träningen i vår så är det bara att höra av sig till mig. God Jul & Gott Nytt År!

/Melker Ekberg, Chefstränare
melker@markstk.se
0320-10124, 070-5984887

MTK klarade nytt kontrakt i div.1!
Marks TK's herrar behövde en poäng på dom avslutande två matcherna för att säkra kontraktet i div.1. Detta gjordes mycket passande på hemmaplan när Marks TK arrangerade det avslutande sammandraget i serien. ATL Lund stod för motståndet på lördagen och det kändes viktigt att säkra kontraktet redan här, för att undvika en alltför nervös avslutning mot Fair Play på söndagen. Det började mycket lovande med seger för både Johan Ljungdahl och Lucas Ideström efter stabilt spel på den snabba filten i Kinna. På 4:e singeln spelade sen Mattias Aronsson riktigt bra och hade motståndaren Mattias Sköld i brygga, efter att ha spelat fram sig till 9-6 i det avgörande supertiebreaket. Trots detta kunde "Aron" tyvärr inte knyta ihop säcken utan Sköld vände och vann med 11-9 i tiebreaket. Dags så för förstasingeln och där ställdes undertecknad mot Gustav Rehn. Undertecknad var här favorittippad och väl medveten om att en seger skulle säkra fortsatt spel i div.1 även nästa år. Matchen bjöd inte på något direkt skönspel men undertecknad lyckades hyfsat enkelt avväpna Rehn och vinna med siffrorna 6-3, 6-3. En enorm lättnad spred sig sedan i laget efter att kontraktet i praktiken var klart. Dubblarna blev sedan något avslagna och ATL Lund som också kämpade för nytt kontrakt var aningen hungrigare och vann bägge dubblarna. 3-3 blev således slutresultatet i matchen.

På söndagen stod sedan Fair Play 2 för motståndet. MTK kunde vid seger knipa 3:e platsen i tabellen vilket hade vart en verklig bedrift. Fair Play's unga lag visade sig dock vara en svår nöt att knäcka och båda Johan Ljungdahl och Lucas Ideström förlorade sina matcher. Lucas i supertiebreak och Johan i två raka efter att ha tappat setbollar i 1:a set. Mattias Aronsson på 4:e singeln gjorde sin bästa match för serien och vann enkelt mot duktige Ali Shabib. Undertecknad gick sedan in på 1:a singeln mot lurige Axel Lagerlöf. Det tuffa spelschemat i div.1 tog här ut sin rätt och undertecknad hade lite för dålig fart på benen för att komma upp i normal klass. Lagerlöf vann 6-2, 6-4 efter att framförallt ha returnerat riktigt smart. 1-3 inför dubblarna och MTK ställde upp med samma par som mot ATL Lund. Ljungdahl/Ideström på 2:a dubbeln där bröderna Shabib visade klass och vann i två raka set. På 1:a dubbeln spelade sedan undertecknad ihop med Morgan Bergh. Revanschsugna efter gårdagens mindre lyckade dubbel började man mycket lovande och knep första set. Andra set gick dock till Fair Play och dags för ett avgörande supertiebrek. Här hade MTK ledningen med 8-3 utan att kunna avgöra!! Man tappade matchen till förlust med 9-11 och ett lite snöpligt slut på serien var ett faktum. 5-1 till Fair Play och en slutligt 5:e plats i tabellen för MTK, vilket ändå får ses som klart godkänt.

Sammandraget i Kinna under helgen blev som sagt mycket lyckat, och vi hoppas att detta ska bli ett återkommande event många år framöver. Vill även passa på att tacka alla som hjälpte till under helgen. Cafeteriapersonal, domare, linjedomare, tävlingsledare och övriga för ett mycket väl utfört jobb. Var även kul att se så mycket publik i hallen under helgen. Många gamla tennisprofiler som vanligtvis inte brukar synas i tennishallen var och hejade fram oss vilket var riktigt kul. Nu laddar vi om inför nästa år och hoppas på en ännu mer framskjuten plats i tabellen.

/Melker

Tennisentusiast! 
Har du någon gång funderat på om du kan hjälpa till med något i klubbens regi? Då har vi lösningen till dig. Klubben består av en styrelse samt ett antal kommittéer som alltid är i behov av folk. Om något av nedanstående låter intressant får du gärna slänga iväg ett mail till info@markstk.se eller ringa kansliet på 0320-10124 så får du mer information om vem du ska kontakta.
 

Juniorkommittté
Arbetsgrupp som har hand om verksamhetsplaneringen för våra juniorer, tex träningsgrupper, läger och samarbete med andra klubbar. Är detta något som ligger dig varmt om hjärtat?

Lotteri- och sponsorkommitté
Arbetsgrupp som har till största uppgift att hitta sponsorer, eller andra inkomstbringande aktiviteter. Lotteriförsäljningen hamnar också under denna grupp. Jobbar du i kommunen eller har kontakt med företagare i området skulle vi uppskatta om du ville hjälpa till att sprida information om klubbens verksamhet och olika sponsorspaket. Du kanske driver eget företag eller affär och har möjlighet att lägga ut klubbens lotter till försäljning i kassan?

Hall- och bankommitté
Denna grupp har skötseln av anläggningen som sin främsta uppgift. Vi har en vaktmästare som jobbar halvtid men framförallt på våren behövs extra hjälp med iordningsställandet av utebanorna. Planering av underhåll och inköp av utrustning sker i nära samarbete med vaktmästaren. Kliar det i racketarmen när vårsolen börjar värma kanske du ska bege dig ner till utebanorna och se om det är någon som är ute på banorna och sliter. Banorna skall bultas ett tiotal gånger innan de blir spelklara och innan dess skall allt gammalt ogräs och skräp bort.

Cafeteria- och tävlingskommitté
Det största arbetet för den här gruppen sker när vår hemmatävling Tygrikesspelen går av stapeln i början av januari. På två helger skall 10 olika klasser samsas om banorna. Under dessa helger har vi också igång vår cafeteria med ett varierat sortiment. Det du kan hjälpa till med här är att ställa upp som funktionär i cafeterian, lämna bidrag till cafeterian i form av hembakat eller köpt fikabröd, samt ställa upp som tävlingsledare eller domare till matcherna. Vi arrangerar också RM-kval för regionen i augusti där liknande arbetsuppgifter ingår.

Hjälptränare
Utöver kommittéarbetet behöver vi även hjälp med funktionärer under våra tennisskolepass. Klarar du av att starta en boll och inte har något emot att leka tafatt ibland så är du varmt välkommen att höra av dig.

Styrelsen saknar idag en ordförande – du kanske känner dig manad?

/Marks Tennisklubb

 

Damlaget avslutade med seger
Marks TK's dam A-lag spelade under helgen sin sista match i Svenska Tennisserien väst div.3 B. Damerna vann med 3-1 mot Vetlanda hemma trots lite sjukdomar i laget. Sammanfattningsvis har laget spelat stabilt serien igenom och frånsett första matchen mot Vallda, där det blev förlust, så är laget obesegrat. Detta ger med största säkerhet en mycket fin andra plats i serien efter segrande Elfsborgs TK. Spelarna i laget i höst har varit Jennifer Blomqvist, Klara Alenäs, Vida Markovska och Sofia Bergh. Starkt jobbat och nu siktar vi på uppflyttning till div.2 nästa år! 
/Melker

MTK's herrar nära nytt kontrakt!
Marks TK's herrar hade en mycket lyckad helg i Helsingborg där årets näst sista sammandrag genomfördes. Man plockade hem tre sköna och mycket viktiga poäng efter en seger och en oavgjord match. Matcherna spelades på filt vilket gynnade MTK's ganska offensivt spelande lag. I första matchen under lördagen mötte man Ystads TK. Ystad kom utan sina duktiga danskar vilket gjorde att det fanns goda segerchanser här. Matchen inleddes också mycket lovande för MTK efter att Johan Ljungdahl och Lucas Ideström båda vunnit sina singlar. Johan efter imponerande 6-0, 6-0 på andra singeln. Mattias Aronsson förlorade dock en jämn fight mot Anton Åkesson på fjärdesingeln. Dags så för undertecknad att gå in i handlingen mot Ystads etta Alexander Olsson. Matchen blev ett riktigt ställningskrig med mycket nerv och dramatik. Undertecknad lyckades dock hålla nerverna bäst i styr och vinna med 6-3, 7-5. Ledning med 3-1 inför dubblarna alltså där Aronsson/Bergh var först ut på andra dubbeln. Återigen blev det en gastkramande tillställning där matchen gick till supertiebreak. Trots två matchbollar fick Aronsson/Bergh ge vika efter 11-13 i tiebreaket! I första dubbeln ställde MTK sedan upp med undertecknad och Johan Ljungdahl. Matchen gick även här till supertiebreak där MTK visade styrka och kunde vinna med 6-2, 6-7, 10-4.

På söndagen mötte Marks TK sedan Partille Tennis. Något slitna efter lördagens batalj men ändå kände man att poängchanserna även här var goda. Samma lag som i lördags ställdes på banan och det började riktigt bra med 3-0 efter dom första singlarna. Framförallt gjorde Johan Ljungdahl återigen en kanonmatch och betvingade Gustav Källén med siffrorna 7-6, 4-6, 10-8. Även Mattias Aronsson och Lucas Ideström gjorde bra insatser i sina matcher. I första singeln ställdes sedan undertecknad mot Partilles Pierre Bonfré, som faktiskt har en del av sin släkt i Kinna! Efter en helt okej match fick dock undertecknad ge sig i två raka set, där framförallt serven sviktade lite i dom avgörande lägena. 3-1 inför dubblarna och en poäng säkrad. Här ställde sedan MTK över en sliten Mattias Aronsson och Bergh/Ideström spelade därmed andra dubbeln. På första dubbeln gick Ekberg/Ljungdahl in. Tyvärr visade sig Partille vara för svåra i dubblarna och kunde vinna båda i raka set.

Tre poäng under helgen är dock mer än godkänt och Marks TK placerar sig därmed på en mycket fin fjärde plats i tabellen! Till helgen är det sammandrag på hemmaplan och en poäng räcker för att säkra nytt kontrakt i div.1. ATL Lund och Fair Play står för motståndet. Välkomna ner och heja fram oss under helgen!

/Melker

Hemmapremiär för MTK i div.1 11-12 dec!

Det börjar närma sig hemmapremiär för Marks TK's herrar i div.1. Till helgen är det först ytterligare ett sammandrag i Helsingborg. Här möter MTK på lördagen Ystad och sedan Partille på söndagen. Det finns goda poängchanser i båda dessa matcherna. Helgen därefter är det sedan dags för div.1-sammandrag i Tygrikeshallen i Kinna!

          Lördag 11 dec
          Kl.12:00
         
MTK-ATL Lund
          Helsingborg-Fair Play 2

          Söndag 12 dec
          Kl.11:00
          MTK-Fair Play 2
          Helsingborg-ATL Lund

Kom ner och heja fram våra spelare till nytt kontrakt i div.1. Det kommer att bjudas på högklassig tennis under helgen då också serieledarna Helsingborg är på besök. Alla medlemmar och övrig publik är varmt välkomna! Cafeterian hålls öppen under hela helgen! Fri entré!

/MTK

Julfest!
Årets julfest är planerad till torsdagen den 16 dec. Start kl.18:00. Upplägget är precis som tidigare år med "pricktävling" på banan för juniorerna, fika med lussekatter, pepparkakor & besök av Tomten. Anmälan till julfesten görs på affischen i entrén i hallen. Välkomna!

Generationsdubbel
Lördag 18 dec är det dags för höstens generationsdubbel. Se affischen i hallen. Anmälan senast 15 dec och kostnaden är 100/par. Vi hoppas på stort deltagarantal. /Tävlingskommittén

Avslutning av höstterminen
Träningen under hösten för både träningsgrupperna och tennisskolan kommer att hålla på t.o.m. vecka 50. Vårterminen startar igen vecka 2. Ingen nyanmälan behöver göras utan grupperna och tiderna är dom samma som under hösten. Vissa justeringar kommer dock att göras, men detta kommer jag att meddela i sådana fall. Önskemål om mer/mindre träning under våren kan lämnas till mig. /Melker

Höstlovscupen 2010
Under höstlovet arrangerades klubbtävlingen Höstlovscupen. Tävlingen var uppdelad i tre olika klasser och lockade sammanlagt 22 spelare. Tanken med tävlingen var att våra spelare skall få ytterligare matchträning utöver seriespelet. För spelarna i den yngsta klassen var detta även första tävlingen, så tanken här var att introducera tävlingsmomentet på ett roligt sätt. I klassen pojkar 13-15 år vann Vincent Gabor över Tobias Johansson i finalen med siffrorna 6-1. Trea i klassen blev Daniel Andersson, efter att ha slagit William Lu med 4-2 i match om 3:e pris. I pojkar/flickor 11-12 år var David Andersson i final mot Andrea Lundberg. David som visat fin form turneringen igenom vann med siffrorna 8-1. På tredje plats kom Julia Land efter att ha besegrat Marcus Magnusson med 6-1 i match om 3:e pris. I den sista klassen pojkar 9-10 år gjorde Nikolai Töråsen en mycket fin turnering. Nikolai vann i finalen mot Gustav Riemer med 10-0. Även Gustav skall vara nöjd med sin insats. På tredje plats här kom Eric Eliasson efter att ha fått w.o. i tredje pris matchen mot Tor Olofsson. Tor hade lite problem med sin arm och fick tyvärr ge upp i sin semifinal. Bra jobbat allihop! /Melker

:
P/F 11-12 år: David Andersson & Andrea Lundberg   P 13-15 år: Vincent Gabor & Tobias Johansson

P 9-10 år: Gustav Riemer & Nikolai Töråsen

MTK räckte inte till mot Helsingborg
Marks TK's herrar var i helgen iväg och spelade mot det tippade topplaget Helsingborg i Olympiahallen. Det blev som väntat en tuff match och MTK fick direkt kämpa ur underläge efter 0-2 i dom första singelmatcherna. Lucas Ideström förlorade klart på 4:e singeln och Johan Ljungdahl fick stryk mot HTK's danske tvåa Philip Ornö. Sedan var det dags för Cristian Valencia och undertecknad att göra entré på banan. Cristian kom återigen inte alls upp i normal nivå och hade ingen chans på 3:e singeln. På 1:a singeln hade sedan undertecknad den tuffa uppgiften att försöka störa Sverige-6:an Carl Bergman som dessutom coachades av broder Samuel Ekberg! Inledningen av matchen blev dock tuffare än vad dom flesta förväntat sig och båda spelarna höll sina servar fram till 4-4. Vid ställningen 5-4 till Bergman hade sedan undertecknad 5 gamebollar till 5-5 men Bergman kunde bryta och ta hem setet. En ömmande baksida gjorde sig sedan påmind i andra set som blev en snabb historia, 6-1 till Bergman.
 
0-4 efter singlarna alltså och matchen var avgjord. I dubblarna ställde sedan MTK över undertecknad för att inte riskera nått inför nästkommande matcher. Även Cristian Valencia vilades vilket innebar att Ideström/Ljungdahl tog han dom 1:a dubbeln och Aronsson/Bergh spelade 2:a dubbel. Även här var MTK aldrig nära att störa Helsingborg trots bra spel av Aronsson/Bergh. 6-0 till Helsingborg alltså och inte ett enda set till MTK. Bara att ladda om inför nästa helg's viktiga matcher mot Ystad och Partille. Cristian Valencia är tyvärr tvungen att flyga tillbaka till USA i nästa vecka så han är inte disponibel i resterande matcher i serien. Tror dock att detta inte behöver innebära alltför mycket då Cristian inte varit i toppslag samtidigt som "reserverna" Mattias Aronsson och Morgan Bergh visat bra form när dom fått chansen.
 
/Melker

 Prestige-möte på fredag i div.1
Marks TK:s A-lag åker på fredag till Helsingborg för bortamatch. Coach för Helsingborg är MTK's förra tränare Samuel Ekberg. Samuel är även yngre bror till undertecknad så räkna med att detta blir ett laddat möte med mycket prestige. Helsingborg är favoriter till att vinna hela serien och får självklart ses som favoriter även mot MTK. Vi kommer dock att försöka ge HTK en match, och spelar alla på topp så är ett kryss inte helt omöjligt. Matchen spelas på filt vilket också kan gynna MTK. Matchstart är 16:00 i Helsingborg och vore trevligt om så många som möjligt tar chansen att åka ner och följa vår framfart i div.1.

/Melker

Kanonstart för herrarna i Div.1
Marks TK:s A-lag var i helgen i Jönköping för sammandragning i div.1. Matcherna spelades i Tabergsdalens tennishall strax utanför Jönköping. I första matchen stod Lidköping lag 2 för motståndet, ett av lagen som vi trodde oss ha goda chanser mot. Det började mycket bra och nyförvärven Johan Ljungdahl och Lucas Ideström visade vägen med segrar på 2:a och 4:e singeln. Därefter var det dags för undertecknad och Cristian Valencia på 1:a respektive 3:e singeln. Det blev två stenhårda matcher som båda fick avgöras i supertiebreak, och tyvärr gick båda i Lidköpings favör. Alltså 2-2 efter singlarna och spännande inför dom båda avgörande dubblarna. MTK spelade med Ekberg/Valencia på 1:a dubbeln och i 2:a dubbeln gick rutinerade paret Bergh/Aronsson in. Även här blev det två stentuffa matcher. Ekberg/Valencia lyckades vinna 7-6, 6-4 och när sedan Bergh/Aronsson slog in matchbollen för vinst 7-6, 7-6 kunde MTK räkna in första segern i div.1!

På söndagen mötte vi sedan hemmaklubben Tabergsdalen, ett av dom tilltänkta topplagen i serien. Det blev en tuff start och 0-2 direkt, efter förlust för både Johan Ljungdahl och Lucas Ideström. Både var dock riktigt nära, och framförallt så gjorde Johan en riktigt bra match mot duktige Isak Arvidsson. Förlust 10-5 i supertiebreak. På 3:e singeln hade sedan Cristian Valencia en av sina absolut sämsta dagar och kom aldrig in i matchen. Undertecknad gjorde dock en klart godkänt insats på 1:a singeln mot rutinerade Henrik Malm. Men trots 5-2 ledning i andra set kunde Malm vända och vinna i två raka. 0-4 efter singlarna alltså och matchen var avgjord. I dubblarna fortsatte dock Ekberg/Valencia att övertygade och vann i två raka set. En match som kan visa sig vara viktig när serien skall sammanställas. Ljungdahl/Ideström förlorade dock sin dubbel i supertiebreak och matchen blev tillslut 5-1 till Tabergsdalen.

Sammanfattningsvis en kanonstart på serien och MTK ligger i nuläget 5:a efter två spelade omgångar. Noterbart är att alla återstående matcher spelas på filt vilket kan gynna MTK. Nästa match är på fredag 16:00 borta mot Helsingborg. /Melker

Bra fart på verksamheten i höst
Marks TK har en fortsatt mycket bra junior och seniorverksamhet. Tennisskolan och minitennissen har nästan 60 elever som tränar regelbundet varje vecka. Den övriga träningen, med allt från tränings, utvecklingsgrupper & tävlingsgrupper till seniorträningen, omfattas även där av nästan 60 spelare. Detta gör att vi har 115-120 juniorer och seniorer i träning under hösten, vilket får ses som en oerhört bra siffra. Lägg också till våra vuxenkurser på söndagarna där vi är ca. 20 st. Viktigt är att vi bibehåller en fortsatt hög kvalité på träningen, vilket jag tycker att vi har. Justeringar i grupper och i träningen görs ändå hela tiden för att få så jämna och bra grupper som möjligt, och också för att hela tiden ha bra kvalité och flyt i träningen. /Melker

Markshow en succé
Helgens event i tennishallen Markshow, blev en mycket lyckad tillställning. 450 supé-biljetter var sålda på förhand, och lägg därtill ytterligare 100 personer som antingen hade köpt barbiljett eller kom till efterinsläppet. Arrangemanget var mycket uppskattad och allt flöt på som planerat. Mark show's stora dragplåster Magnus Carlsson var även han grymt nöjd efter kvällen i Kinna, vilket man kan läsa på hans blogg. "Självklart kör vi nästa år igen" säger Markshows initiativtagare Fredrik Wendt. Kanske kan man även utöka och köra två kvällar istället för en, eftersom allt jobb med scenbygge och mattläggning tar en hel del tid. Just att få undan alla mattor, stolar etc. till träningarna under måndagen var det enda som inte flöt på som planerat. Träningen genomfördes ändå utan större problem, men vi från MTK ber ändå om ursäkt för att det blev lite rörigt under framförallt tennisskolan. Bara att ta lärdom av detta och ladda inför 2011 år's Markshow!

Serieseger för Pojkar 12 i Västserien
Seriespelet i Västserien är nu avslutat och MTK gjorde ett klart godkänt seriespel. Bäst gick det för våra 12-års killar som vann sin serie! Laget bestod av David Andersson, Carl Ljungström, Marcus Magnusson och Dante Wetenius. Dante hade oturen att vara sjuk nästan hela serien men här hoppade debutanten Marcus in och gjorde mycket bra ifrån sig. Detta var grabbarnas första serieseger så ett stort grattis. Våra 12-års tjejer gjorde även dom ett fint seriespel och slutade 3:a i sin serie. Laget bestod av Andrea Lundberg, Julia Land och Molly Efraimsson. I övrigt så blev vårt B-lag 3:a i Herrar Elit div.1 och våra P14-killar slutade 4:a i sin serie. Sedan så blev vårt C-lag blev 5:a i Herrar Elit div.2 och 5:a blev också P16-laget. Bra jobbat allihop!

Seriestart för herrarna i Div.1 till helgen!
På lördag är det äntligen dags för premiär för vårt herr A-lag i Div.1 södra. Efter bra matchande under hösten med flertalet tävlingar, seriespel med B-laget och matchutbyte med Elfsborg känns laget väl förberett inför seriestarten. MTK börjar borta med en sammandragning i Tabergsdalen under lördagen och söndagen. Första matchen är mot Lidköping lag 2 på lördag kl.14:00. Lidköping har ett stabilt lag med många spelare från Tennisgymnasiet så det är en bra värdemätare för Mark. På söndag 09:30 står Tabergsdalens TK för motståndet. En på förhand tuff match där Taberg blandar rutin med ungdomlig entusiasm i sitt lag. Vi i MTK ser oss dock inte slagna på förhand utan tänker kämpa för att behålla vår plats i ettan. En förstärkning är självklart att Cristian Valencia precis kommit hem från college-spel i USA och är spelklar till helgens matcher. Vore självklart trevligt med lite support under matcherna och alla intresserade är självklart välkomna till Tabergsdalen till helgen för att stötta oss! För fullständigt spelschema besök tennis.se och klicka vidare på seriespel, elitserien/div.1. /Melker

Tennisspel under v.45
Mark-show som skall hållas i tennishallen till helgen kommer att påverka både träningen och spontanspelet under veckan. Under onsdagen kommer vi bara att kunna disponera två banor, men träningen och abonnemangen flyter på som vanligt. Sedan fr.o.m. torsdag 08:00 - söndag ca:17:00 kommer tennishallen att hållas stängd. Träningen ställs alltså in under dessa dagar. Spelkuponger har skickats ut till alla som har abonnemang som kompensation för detta.

Höstlovet v.44
Nästa vecka (v.44) är det höstlov. Det är då ingen organiserad träning, vilket innebär att det inte är någon tränare närvarande. Era träningstider finns dock till förfogande för eget spel. Bollar och rack kommer att finnas att låna. För eleverna som tränar på torsdagar och fredagar kommer det heller inte att vara någon träning v.45. Vi håller då på med förberedelserna för Mark-show 2010. Fredagens tennisskola kommer dock att förlängas en vecka närmare jul för att kompensera detta.

Mark-show lördag 13/11
Årets stora event i Tygrikeshallen börjar närma sig. Mark-show 2010 kommer att äga rum lördagen den 13 november. Det kommer garanterat bli fullt ös i hallen med uppträdande av Magnus Carlsson och Partybandet. Vi från Marks TK hoppas givetvis på succé och att detta kan bli ett återkommande event många år framöver. Så ta nu chansen och köp biljetter redan nu. Det finns både supé-biljetter och barbiljetter att boka på www.markshow.se. Observera att biljetter endast säljs t.o.m. 1 november!! I och med detta arrangemang kommer tennishallen att vara stängd för spel torsdag-söndag under veckan då Markshow äger rum. Alla abonnemang utgår därmed under dessa dagar, men det kompenseras genom gratisbongar som kommer att skickas ut. Träningsgrupperna och tennisskolan under torsdag och fredag vecka 45 ställs också in. Tennisskolan på fredagar kommer dock att förlängas en vecka under hösten i och med detta. Sista träningstillfället blir 17 dec vecka 50.

Två nya spelare klara för MTK's seniorlag!
Marks TK har nöjet att presentera två nyförvärv inför div.1-starten den 20 november. Det handlar om Johan Ljungdahl från Spårvägen och Lucas Ideström från SALK, som MTK har lyckats att knyta till klubben. Johan är född 1992 och Lucas 1991, och både har koppling till Lidköpings tennisgymnasium. Det är två mycket kompetenta spelare med stor tävlingsvana, och som dessutom båda är vänsterhänta. Johan kommer att gå in som 2:a i laget med sina 384,80 poäng och Lucas kommer att gå in som 4:a med 377,85 poäng. Båda spelarna kommer att närvara nästa helg på vårat matchutbyte med Elfsborgs TK, så då finns det tillfälle för oss att lära känna killarna lite mer och dessutom spela ihop oss inför serien. Både Johan och Lucas är givetvis varmt välkomna till Marks TK!

Klara fortsatt på topp 10-listan
Marks TK:s talang Klara Alenäs ligger kvar på topp 10-listan i Sverige i F13, när den senaste rankingen publicerades i september. Klara är i nuläget 7:a på rankingen, efter att ha legat 5:a på förra listan. Det är dock väldigt jämnt bland flera spelare och det finns helt klart goda möjligheter för Klara att avancera uppåt. Linus Frost ligger också han bra till på Sverige-rankingen. Plats 24 innehas just nu av Linus, som har mycket nytta av sitt fina dubbelspel. Dubbel räknas sen några år tillbaka även in i singelrankingen. På seniorlistan ligger undertecknad fortsatt stabilt på topp 100. MTK's chefstränare ligger i nuläget på plats 74 bland seniorerna i Sverige. Här innehar Cristian Valencia plats 147, Morgan Bergh plats 280 och Mattias Aronsson plats 288.

/Melker

Fina resultat i Varberg
I Varbergs Inomhus cup som spelades förra helgen lyckades flera MTK-spelare att placera sig långt fram i resultatlistorna. Bäst gick det för Linus Frost i PD 16. Linus spelade här tillsammans med Oscar Govik från Dalsjöfors TK, och paret lyckades gå hela vägen och vinna turneringen. I finalen besegrades Blot/Gunnarsson från hemmaklubben med klara 6-0, 6-1. I PS 16 åkte dock Linus ut direkt mot duktige Adam Rådberg från KFUM Borås Tennis.

I Herrsingel-klassen ställde MTK upp med A-lagsspelarna Morgan Bergh och Mattias Aronsson. Båda visade att formen är god genom att vinna sina första två matcher i turneringen. Väl framme i kvartsfinal väntade toppseedade Michael Henriksson för Mattias. Trots en väl genomförd match blev det förlust med 6-2 i skiljeset. Bättre lycka dock för Morgan i kvarten där han imponerade och vann mot Robert Lindgren från Gefle TK. I Semifinalen blev det återigen denne Henriksson som satte stopp för vidare avancemang. 6-2,2-6,6-0 skrevs siffrorna till i Henrikssons favör. Stark insats ända av våra spelare som har börjat ladda upp inför div.1 starten i slutet av november.

Seriespelet i Västserien & Svenska tennisserien
Höstens seriespel är i full gång. MTK har totalt 8 lag som spelar serie. Vårt herr & damlag spelar i Svenska tennisserien och övriga 6 lag i Västserien.

Damlaget började tyvärr med förlust borta mot Vallda med 3-1. Klara Alenäs tog den enda matchvinsten för MTK. Dags och ta första seger till helgen hemma mot Elfsborg! Vårt B-lag i Västserien har öppnat serien med 1 seger och 1 oavgjord efter 3 spelade matcher. C-laget i divisionen under har det lite jobbigare och har 1 poäng efter 3 omgångar.

Våra killar i P16 kämpar på bra i sin serie trots att man möter spelare med mycket mer tävlingserfarenhet. Man har inlett med 3 raka förluster, men vi hoppas självklart på poäng i dom återstående 2 matcherna. I P14-serien imponerar MTK och har vunnit en match och spelat en oavgjord, vilket gör att man ligger 3:a i serien. MTK's båda 12-års lag gör också riktigt bra ifrån sig. Tjejerna har vunnit en match och förlorat två, varav den senaste var en stenhård drabbning mot KFUM Borås, som tyvärr slutade med förlust 1-2. Killarna har två raka segrar och leder sin serie efter imponerande spel. Bara att fortsätta i samma fina stil dom återstående matcherna. För mer info om seriespelet gå in på http://seriespel.tennis.se/.

/Melker

Tiderna för vuxenkursen är klara, se här.
Start 12:e september, Välkomna!
Tyvärr var det några som inte fick plats. Ni är placerade på reservlistan och om det blir platser lediga kommer ni bli kontaktade.

Nu är tider för både tennisskola och träningsgrupper klara, se här!

Träningstider inför hösten
Träningsschemat för hösten kan hittas här. Träningsgrupperna börjar på måndag denna veckan, v.35. Har försökt att infria alla önskemål om dagar och tider, men i vissa fall har det inte gått att lösa. Är det så att någon dag och tid absolut inte passar så hör av er till mig. Kommer att finnas möjlighet att justera lite i grupperna under dom första veckorna av träningen. Tiderna för tennisskolan kommer att läggas ut i slutet av denna veckan!

/Melker

Vuxenkurs ht-10
Vår populära vuxenkurs drar igång igen den 12:e september. Det kommer bli 10 tillfällen med tränare och eventuellt några utan tränare. Det finns 20 platser så först till kvarn gäller om det blir fullt.
När: Söndagar
Tid: 17-18 & 18-19
Pris: 800 kr/medlem och 900 kr/icke medlem (i priset ingår 1 spelbong)

 
Anmälan senast söndag 5 sept via mail sofia_bergh@hotmail.com. Ange om du spelat något innan eller är helt nybörjare.
OBS! Ni som har gjort en intresseanmälan tidigare, var vänlig bekräfta er anmälan så att vi vet att ni kan vara med på någon av dessa tider.

 
Om du har några frågor kan du nå oss på 0320-14409, 070-2910989 (Sofia) eller 070-3023979 (Morgan).

 
Varmt välkomna önskar Morgan & Sofia!

 

Tennisskolan & minitennisen i höst
Vill påminna om att det fortfarande går att anmäla sig till tennisskolan/minitennisen i höst. Vill dock gärna ha in alla anmälningar senast på fredag, så jag får lite tid att planera för höstens träning.

/Melker

RM-träning/augusti-träning v.34
Följande dagar och tider gäller för RM-träningen denna veckan. För er som spelade RM i helgen finns möjligheten att träna även denna veckan. Detta är sista veckan utomhus innan vi startar höstträningen!

Tisdag 24/8
17:00-18:30   Träning för dom yngre juniorerna (F12,P12)
18:30-20:00   Träning för dom äldre juniorerna (F14,P16)
Onsdag 25/8
17:00-18:30   Träning för dom yngre juniorerna (F12,P12)
18:30-20:00   Träning för dom äldre juniorerna (F14,P16)
Torsdag 26/8
16:00-17:30   Träning för dom äldre juniorerna (F14, P16)

/Melker

Anmälan till höstterminen!
Nu är det hög tid att anmäla sig till höstterminen för er som ännu inte gjort detta. Sista anmälningsdagen är imorgon fredag, 20/8! Tränings, tävlings och utvecklingsgrupperna börjar vecka 35. Tennisskolan & minitennisen börjar veckan efter, v.36.

/Melker

Funktionärer till RM-kvalet
Arbetsschema för tävlingsledning, domare och cafeteria finns här. Passar inte tiderna får ni försöka byta med varann.
/ Tävlingskommittén

RM-kvalet i Mark
OBS! Omlottning i PS 14. Ny lottning med speltider finns på www.tentouronline.se.

RM-träning
Denna veckan (v.33) och nästa vecka (v.34) kommer vi att ha organiserad träning för alla som är med i RM och i RM-kvalet i Mark. Följande tider och priser gäller för RM-träningen:

Tisdag 17/8:
16:00-17:30    Träning för dom äldre juniorerna, P 16
17:30-19:00    Träning för dom yngre juniorerna, F 12 & P 12, P 14
Onsdag 18/8:
16:00-17:30    Träning för dom äldre juniorerna, P 16
Torsdag 19/8:
17:00-18:30    Träning för dom yngre juniorerna, F12 & P12, P 14
18:30-20:00    Träning för dom äldre juniorerna, P 16

Prislista RM-träning:
1 timma/vecka   140 kr    Träning v.33 + v.34  (Anmälningsavgift till RM ingår)
2 timmar/vecka  260 kr    Träning v.33 + v.34  (Anmälningsavgift till RM ingår)
3 timmar/vecka  360 kr    Träning v.33 + v.34  (Anmälningsavgift till RM ingår)
4 timmar/vecka  440 kr    Träning v.33 + v.34  (Anmälningsavgift till RM ingår)
5 timmar/vecka  500 kr    Träning v.33 + v.34  (Anmälningsavgift till RM ingår)
6 timmar/vecka  540 kr    Träning v.33 + v.34  (Anmälningsavgift till RM ingår)

Om ni har några frågor eller om tiderna inte passar så kan ni höra av er till mig. Lottningen till RM & RM-kvalen finns nu upplagd på www.tentouronline.se.

/Melker

Sommarläger i Kinna & Svenljunga
På måndag och tisdag kommer vi att köra våra sommarläger i Kinna och i Svenljunga. Tiderna som gäller är kl.10:00-13:00 i Kinna och 14:30-17:30 i Svenljunga. P.g.a. för få anmälningar i Fritsla och i Horred så kommer vi att samköra dessa läger med lägret i Kinna. Alla anmälda till lägren i Fritsla och Horred är välkomna till Kinna istället. Rack finns att låna och man betalar på plats när man kommer. Vid regn kommer vi att vara inomhus.

/Melker

Augusti-träning
Denna veckan, v.31, är det SM-träning för våra spelare som är anmälda dit. SM går i år i Karlskrona (12 & 16-års) och i Växjö (14 & 18-års). Nästa vecka (v.32) har vi våra sommarläger vilket gör att vi inte har någon organiserad träning. Veckan därefter (v.33) kommer vi att köra RM-träning för alla spelare som har anmält sig dit. Vill påminna om att Marks TK arrangerar RM-kval för 12,14 & 16-åringar datumen 20-22 augusti. Anmälan går ut måndag 9 augusti och görs på www.tentouronline.se. Hör gärna av er till mig om ni behöver hjälp med anmälan. Alla som spelat seriespel under sommaren tycker jag ska ta chansen att vara med på RM för att få lite mer matchrutin. Anmälan till RM-kvalet i Mark är gratis för MTK's spelare. Vecka 34 kommer jag att ha fullt upp med träningsschemat inför hösten, så återkommer om det blir något organiserat under den veckan.

/Melker

Anmälan till sommarläger
Vill bara påminna om att anmälan till våra sommarläger utgår imorgon onsdag, 4 augusti! Det finns fortfarande platser kvar både i Kinna, Fritsla, Horred och i Svenljunga. Anmälan göra på mail till melker@markstk.se.
Välkomna med er anmälan!

/Melker

Prova på grustennis på MTK's utebanor i sommar!
Nu under sommaren finns det gott om lediga tider på våra grusbanor bredvid Tygrikeshallen. Vi har hela 6 st. banor som står till förfogande ändå fram till slutet av augusti. Spelkuponger kan köpas på Kaskad, Team Sportia eller på vårt kansli. Kansliet har dock sommarstängt under v.28, 29 & 30. Priset är endast 50 kr/timme utomhus för icke medlemmar och 40 kr är priset för medlemmar. Så varför inte ta chansen att vässa ditt tennisspel nu under sommaren. Välkomna ner till vår fina anläggning!

RM-kval i Mark 20-22 augusti
Vill påminna alla tävlingsspelare om att vi arrangerar RM-kval i Mark helgen 20-22 augusti. Vi arrangerar 16-års, 14-års och 12-års-klasser bland både tjejer och killar. Anmälan kan göras i hallen i entrén där affischerna till RM sitter. Skriv upp er på listan så skickar vi in anmälan till regionen. Det går självklart även bra att anmäla sig själv på www.tentouronline.se. Anmälningstiden går ut 9 augusti. Klubben står för anmälningsavgiften så vi ser gärna att så många som möjligt av våra juniorer tar chansen att spela denna tävling. För er som spelat seriespel under vår/sommar är detta ett utmärkt tillfälle att få ytterligare matchträning.

/Tävlingskommittén

Sommarläger i Mark i augusti
Är du mellan 6 och 14 år och nyfiken på att prova på tennis? Då är du välkommen till Marks TK:s sommarläger som arrangeras i Kinna/Skene vid Marks TK:s anläggning Tygrikeshallen, samt i Svenljunga vid tennisbanorna utanför Moga fritid 9-10 augusti. Dessutom anordnar vi läger i Horred och Fritsla med närområde vid respektive orters tennisbanor 11-12 augusti. Varje grupp kommer att bestå av 6-8 spelare per bana, och varje grupp spelar 3 timmar tennis om dagen i 2 dagar. Lägret kommer att bedrivas på dagtid mellan klockan 10:00 och 18:00. Vi kommer även att blanda tennisspel med lite andra aktiviteter.

Avgiften är endast 200 kr och i detta ingår t-shirt, fika samt 6 timmar tennis med tränare. Vi har begränsat med platser så först till kvarn gäller. Anmälan godtas enbart över mail. På anmälan ska läger-ort, namn, adress, födelsedata, telefon, mail, samt eventuella önskemål stå. Anmälan skickas till melker@markstk.se. Sista anmälningsdag är 4 augusti. Under vecka 31 kommer bekräftelse av anmälan och tider att skickas ut. Vid frågor kan ni kontakta huvudansvarige Melker Ekberg på 0320-10124, 070-5984887.

Välkomna!

American Tennis Camp-läger i Mark
Denna veckan (v.25) hyr American Tennis Camp anläggningen. Detta gör att det är begränsat med lediga tider måndag-torsdag båda dagtid och kvällstid. Lättast att spela är dagtid 12:00-13:30 och kvällstid 17:00-18:00 samt 20:00 och framåt.

/Marks TK

Vinst för Klara i Söndrum
I Söndrums vårturnering som spelades i helgen gjorde 13-åriga Klara Alenäs återigen mycket bra ifrån sig. Klara ställde upp i F14-klassen och var förstaseedad i klassen. I dom två första omgångarna besegrades Anna Hermann, Växjö TS, och My Rosenqvist, Kungsbacka TK, med klara siffror. I semifinalen mötte sedan Klara dubbelkompisen Felicia Hedman från Mariestads TK. Här spelade Klara bländande tennis och vann med 6-0, 6-0. I finalen väntade sedan Emma Andersson från Växjö TS, som oseedad tagit sig fram till finalen. Klara spelade även här mycket stabilt och vann komfortabelt med 6-3, 6-0. Nedan en bild på finalparet:


Klara Alenäs & Emma Andersson

A-lags match för herrarna
På lördag spelar MTK's herrlag sin avslutande match i seriespelet utomhus. Kristinehamns TK står för motståndet och det är ett lag som vi skall ha bra chans att vinna mot. Vid minst oavgjort slutar MTK tvåa i serien, vilket kan vara betydelsefullt ifall att något lag drar sig ur till nästa år. Cristian Valencia gör här hemmadebut för året och övriga spelare är Melker Ekberg, Mattias Aronsson och Morgan Bergh.

Herrar väst div.2 B

MTK – Kristinehamns TK
Lördag 5/6
Kl. 12:00

Vi hoppas självklart att många tar sig tid att komma ner på lördag och hejar fram oss till seger.
Välkomna!

/Melker

Terminsavslutning med Grill-dubbel!    
Då var det dags för avslutning på vår/sommarträningen för tränings, utbildnings och tävlingsgrupperna. Det kommer att bli korvgrillning och dubbelturnering. Här  kommer dom äldre juniorerna att få spela med dom yngre. Paren kommer jag att mixa så att det skall bli så jämna och bra matcher som möjligt. Alla paren kommer att delas in i grupper där alla möter alla i gruppen (Poolspel).

När:   Tisdag 15 juni
          kl.17:30-20:00 ca

Korv och saft är gratis för alla spelare. Föräldrarna fikar till självkostnadspris. Skriv upp er på listan i hallen om ni vill vara med på avslutningen. Samling på baksidan av hallen. Var ombytta för tennisspel!

/Melker

Avslutning för Tennisskolan/Minitennisen med Kalle Anka Cup!   
Då var det dags för avslutning inför sommaruppehållet. Detta gör vi genom att arrangera Kalle Anka Cup-2010. Detta är en klubbtävling för alla i tennisskolan och minitennisen där vi spelar enklare matcher mot varandra. Vi kommer att dela in alla i grupper efter ålder och spelstyrka så att det ska bli så jämna och bra matcher som möjligt. Alla som är med kommer att få var sitt diplom. Kalle Anka cup är frivilligt och vill man bara vara med på avslutningen så går det också bra.

Vi kommer att hålla till utomhus på våra 6 grusbanor, så vi får hoppas att vädret är med oss. Det blir även korvgrillning! Korv och saft är gratis för alla barn. Föräldrarna fikar till självkostnadspris.

 När:   Torsdag 17 juni
           kl.17:30-20:00 ca.   

Skriv upp er på listan i hallen om ni vill vara med på avslutningen. Glöm inte att fylla i om ni vill vara med på Kalle Anka cup. Samling på baksidan av hallen. Var ombytta för tennisspel!

/Melker

Fritt spel under sommaren
Alla som är med i vår/sommarträningen spelar gratis utomhus under hela sommaren. Inga spelkuponger kommer att delas ut i år, utan skriv "MTK" eller ert namn på den tid ni vill spela på. Spelschemat för utomhusspel finns bakom hallen.

/Marks TK

Info om vår/sommarträningen
P.g.a. att anläggningen är uthyrd för lägerverksamhet (American tennis camp) v.25, så kommer sista veckan för vår/sommarträningen att vara v.24. Denna veckan kommer vi också att ha en avslutning för alla i tränings, utvecklings och tävlingsgrupperna. Även tennisskolan kommer att ha en avslutning denna veckan med Kalle Anka Cup. Jag kommer att sätta upp info om detta i entrén i hallen där man kan anmäla sig till respektive avslutning.

/Melker

Vinst igen för herrarna
MTK's A-lag för herrar, som spelar i div.2 väst, tog i helgen sin andra raka seger mot Lidköpings TK lag 2.
Både undertecknad och Mattias Aronsson vann sina singlar enkelt mot Georg Lundqvist och Serdar Bojadieva. MTK fick sedan w.o. på 3:e singeln, så ställningen var ointagliga 3-0 inför dubbeln. Här gjorde paret Ekberg/Bergh en stabil insats och vann i två raka set. 4-0 slutar alltså matchen vilket gör att MTK går upp på andra plats i tabellen efter Lerums TK. Ny match på söndag borta mot Uddevalla där Cristian Valencia kommer att göra säsongsdebut!

Vårt damlag spelade i helgen 2-2 borta mot TK 77. Ett mycket bra resultat, som gör att tjejerna ligger i topp inför den sista omgången! Här möter man Mölndal borta, söndag 13:e juni.

/Melker

A-lags match för herrarna
På lördag är det dags för andra hemmamatchen för vårt herr A-lag. Lidköpings TK står för motståndet och det är ett lag som vi har bra chans att vinna mot. Vinst här gör att MTK har en god chans på andra platsen i serien vilket kan leda till uppflyttning till div.1. Till lördagens match skulle även college-spelaren Cristian Valencia vara spelklar. Men han är istället tillgänglig till nästa helg!

Herrar väst div.2 B

MTK – Lidköpings TK 2
Lördag 22/5
Kl. 12:00

Vi hoppas på stort publikstöd. Välkomna ner och heja fram oss till andra raka segern! Våra spelare på lördag är Melker Ekberg, Morgan Bergh, Mattias Aronsson och Per-A Andersson.

/Melker

Vinst för både herr o damlaget!
Svenska tennisserien utomhus har dragit igång och det har börjat bra för framförallt vårt damlag. Tjejerna har två raka segrar efter vinster mot KFUM Borås i premiären med 3-1, och nu senast mot Vetlanda hemma med 4-0. I laget spelar Vida Markovska, Jennifer Blomqvist, Klara Alenäs och Sofia Bergh. Till helgen är det match igen mot TK 77 borta och vi får hoppas att tredje raka segern bärgas där!

Herrarna stötte på tuffast tänkbara motstånd i första matchen mot Lerum. Johan Settergren, Patrik Jarestrand och Patrik Kullman var på tok för tuffa och att det var premiär på gruset märktes hos våra spelare. Det slutade med förlust med 0-4 där MTK inte var riktigt nära i någon match. I helgen gick det dock bättre då GLTK stod för motståndet borta. Matchen fick spelas inomhus på plexipave p.g.a. regn i Göteborg. 3-1 till MTK blev resultatet där undertecknad och Morgan Bergh vann sina singlar i raka set. Per-A Andersson förlorade på 3:e singel, men dubbeln vanns sedan av rutinerade paret Bergh/Ekberg efter 1-6, 7-5, 10-7! Hemmamatch igen på lördag mot Lidköping lag 2 och vi går självklart för andra raka segern...

/Melker

Lyckat läger i Skummeslöv
Marks TK var i slutet av april/början av maj iväg på ett tränings/utbildningsläger i Skummeslöv utanför Båstad. Lägret var för dom som var anmälda till seriespel utomhus och för alla våra hjälptränare. Totalt var vi 26 spelare och 3 ledare som var iväg och tränade och utbildade oss under lägret. Riktigt skoj att det var sådant intresse och i stort sett alla tilltänkta spelare följde med.

Under lägerdagarna tränade vi en hel del tennis där vi jobbade med att spela in oss på gruset. Här fick våra äldre juniorer vara med och hålla i delar av träningen. Skummeslövs 9 grusbanor var i perfekt skick och det var knappt en felstuds! Vi bodde på Eko-campingen i Skummeslöv i små campingstugor och alla måltider åt vi på Strandpensionatet som låg en bit ifrån banorna. På kvällarna hade vi teori där vi bl.a. jobbade med SISU's studiematerial "värdefull idrott". Trots lite regn under fredagen och lördagen var humöret på topp hos samtliga och alla verkade mycket nöjda med lägret. Ett stort tack till SISU också som var med o betalade mat och logi. Bilder från lägret finns här:

/Melker

Info om utomhusträningen
Vid regn eller om banorna är blöta så flyttas träningen in. Det är alltså träning oavsett väder. Så ta med både inomhus och utomhus skor för säkerhets skull.

/Melker

Ingen träning imorgon, torsdag!
På Kristi himmelsfärds dag imorgon är det ingen träning. Tiderna och banorna finns dock till förfogande för eget spel! På fredag är det dock träning som vanligt.

/Melker

Klara Alenäs rankad 5:a i Sverige!
13-åriga Klara Alenäs spelandes för Marks TK är rankad som nr.5 i sin åldersklass,F13,i Sverige! Det är första gången Klara tilldelats en ranking och hon gick direkt från 50:00 poäng upp till 104,44.

I övrigt så ligger Linus Frost, hemkommen från en sejour i KFUM Borås, rankad som nr. 5 i regionen och som nr.22 i Sverige i P15 klassen. Här ligger Johan Holtryd rankad 8:a i regionen och Kim Karlsson ligger på 13:e plats. Strax därefter har vi Alexander Johansson på 17:e plats.

På seniorsidan ligger undertecknad fortfarande kvar under 100-strecket. Efter att återigen passerat 500-pängs nivån (507,10) så blev det plats nr.82 bland seniorerna. Cristian Valencia har efter sin flytt till USA tappat en del på rankingen och återfinns på plats 139.

/Melker

A-lags premiär till helgen
På söndag är det premiär för vårt herr A-lag i div. 2 B utomhus. Motståndet är tuffast tänkbara då Lerums TK som vi möter har värvat friskt under våren. Johan Settergren, tidigare rankad 120 i världen!!, har knutits till klubben där även Patrik Jarestrand (topp 40 i Sverige) och Patrik Kullman spelar. MTK ställer upp med undertecknad, Morgan Bergh och Mattias Aronsson Per-A Andersson är reserv.

Herrar väst div.2 B

MTK – Lerums TK
Söndag 9/5
Kl.14:00

Heja fram oss till vinst i premiären! Vi hoppas på stort publikstöd...

Varmt välkomna!

Utebanorna klara för spel
Nu är våra 4 utebanor bakom hallen klara för spel. Resterande del av veckan kommer vi att ha all träning utomhus och till helgen är det premiär för dom flesta lagen i serien. Det kan dock bli aktuellt att bulta några gånger till på varje bana eftersom dom fortfarande är lite mjuka.

/Melker

Tiderna för uteträningen är klara, se här.

Bultning av banor
Vårt mål är att kunna komma ut på gruset till nästa vecka, vecka 18, och vi har ett STORT behov av att få färdigt bultningen av banorna tills dess. Ju fler vi är som hjälps åt desto snabbare blir vi färdiga! Så varför inte passa på att köra några varv med bulten medan era barn har träning?

Det som skall göras är:

1. Vattna banan
2. Bulta
3. Sopa
4. Upprepa från nr.1 igen...

Skriv upp hur många gånger ni bultat respektive bana på listan, som finns uppsatt på anslagstavlan på baksidan av tennishallen bredvid bana 1-4. Vid frågor kontakta vaktmästare Jörgen 070-6550298.

/Hall- och bankommittén

Generationsdubbeln avgjord
Vårens generationsdubbel avgjordes under lördagen. 7 st. par ställde upp vilket var något färre än under höstens upplaga. Nyheten med handikappsystem föll väl ut och dom flesta matcher blev riktigt jämna och välspelade. Kvällen avslutades med att vi beställde pizza som vi åt gemensamt i hallen. Nedan ser vi dom tre paren som placerade sig bäst i turneringen:

       

3:e pris Kim Karlsson/Krister Karlsson                   2:a pris Linus Frost/Bengt-Allan Frost

Vinnarna: Klara Alenäs/Kenneth Alenäs

Extra arbetsdag vid utebanorna till helgen!
Det är fortfarande mycket jobb att göra med våra 6 utebanor. Linjerna behöver tryckas ner ordentligt i gruset, sedan skall varje bana bultas 25-30 ggr. Eftersom vår vaktmästare Jörgen jobbar deltid så behöver vi all hjälp vi kan få med våra utebanor. Vi behöver vara klara med alla banor till vecka 18 då ute-träningen börjar för våra juniorer.

När?  Lördag 24 april kl. 10:00
Var?  Baksidan på tennishallen.
Hur? Tag med dig oömma kläder och ett glatt humör. Alla kan hjälpa till med något.

Skriv upp er på listan i tennishallen om ni kan komma. Vid frågor kan man kontakta vaktmästare Jörgen 070-6550298. Vi hoppas på stor uppslutning!!

/Hall- och Bankommittén

Generations-dubbeln lottad
Lottning och spelschema för generations-dubbeln våren 2010 finns nu uppsatt i entrén i hallen. Nytt för i år är att vi kommer att ha ett handikappsystem. Detta för att få så jämna och spännande matcher som möjligt!

MVH Tävlingskommittén

Klara visade klass i SM
Klara Alenäs var Marks TK' s enda representant på junior-SM i GLTK. Klara ställde som ett år ung upp i flicksingel 14-klassen. I kvalet började Klara starkt genom att vinna mot toppseedade Lova Corin från Söndrums TK med klara 6-0, 6-1. Valentina Varli, Södertälje-Pershagen TK besegrades sedan med samma siffror och i kvalfinalen slog Klara ut Peggy Rooke, Malmö-Bellevue TK. Återigen blev siffrorna stora, 6-1, 6-0.

Väl inne i huvudtävlingen inledde Klara mot Josefine Kinnvall från Gefle TK. Klara fortsatte dock i samma goda stil och vann även denna match. 6-3, 6-4 skrevs siffrorna till. I 16-dels finalen sedan var det dags att bekänna färg på allvar. Här ställdes Klara mot seedade Adina Lamborn, TSK Malmen. Efter en något knackig inledning kom Klara igång ordentligt i slutet av första set. Dock tappade hon första set knappt, 6-4. I andra set tog Klara kommandot direkt och tog hem detta med 6-3 efter mycket bra spel. I tredje set fick Klara återigen en lite dålig start och kom under direkt med 0-3 i game. Klara kämpade dock tappert matchen igenom men fick se sig slagen med 6-3 i tredje set. Ändå en mycket stark insats av Klara som visar att hon är med och slåss i den yppersta Sverige-eliten!

/Melker

Fina framgångar i RM
Marks TK gjorde väldigt bra ifrån sig under RM - inomhus i Mars. I Lidköping spelade RM för seniorer. Här gick dubbel - konstellation Melker Ekberg/Mattias Aronsson hela vägen fram till final! På vägen besegrades bl.a. Lidköpings elitseriespelare Rikhard Holmström i par med "Perra" Granath. 7-5, 5-7, 11-9 blev resultaten i denna rafflande första omgång. Sedan blev det vinst över Värmlands - paret Stenberg/Hiller i två raka set i semifinalen. Väl framme i final ställdes Mark - paret mot Elfsborgs Fredric Sandberg/Joakim Snygg, även dessa med meriter från höstens elitseriespel. Även här blev det en stenhård fight där endast några bollar skiljde paren åt! 6-4, 5-7, 12-10 skrevs siffrorna till i Elfsborgsspelarnas favör.
Även i mixed - dubbel skördade MTK framgångar. Här tog sig Melker Ekberg/Vida Markovska fram till final efter segrar mot Lidköpings - paren Simon Käll/Erika Ngai och Emmie Berglund/Oskar Thörnkvist. I finalen blev sedan Rikhard Holmström/Donika Bashota för tuffa. 6-1, 6-3 blev resultatet till paret från Lidköping.

I 14-års klassen som spelades i Alingsås gjorde Klara Alenäs en stark insats. Trots ett år ung i klassen tog hon sig ändå fram till semifinal efter segrar mot Elin Rydén, Lidköping, och Alice Lidemar, KFUM Borås. I semifinalen ställdes Klara sedan mot toppseedade Paulina Wulcan från Mariestads TK. Trots en bra match av Klara blev det förlust med 6-4, 6-3 i semifinalen. Även i dubbelklassen visade Klara klass genom att i par med Felicia Hedman, Mariestad, ta sig fram till final. Här blev dock Paulina Wulcan än en gång för svår. Paulina som spelade ihop med Maja Örnberg vann med siffrorna 6-3, 6-1.

I RM för 16-åringar var många av våra tävlingsspelare i farten. Johan Holtryd och Kim Karlsson gjorde först mycket bra ifrån sig i kvalspelet i Borås. Johan vann tre matcher och kvalade in till huvudtävlingen i Skövde. Kim vann två matcher i kvalet, bl.a. mot toppseedade Henrik Rönnfalk från Dalsjöfors TK. I kvalfinalen blev dock Johan för svår och siffrorna skrevs till 6-1, 6-3 i Johans favör.
I huvudtävlingen hade Kim sedan turen att komma in som lucky-looser. Här blev dock träningskompisen Linus Frost för tuff. Johan däremot vann sin först match mot Lukas Bank från Alingsås med siffrorna 6-4, 6-2. I kvartsfinalen blev sedan Vincent Dahlin, Vänersborgs TK, för svår. Nämnas kan också att den före detta Mark-spelaren Linus Frost, som nu är på väg tillbaka till klubben, nådde kvartsfinal i singelspelet. Här blev det dock förlust mot Oskar Govik, Dalsjöfors TK. I dubbel däremot gick Linus hela vägen och vann RM tillsammans med Georg Lundkvist från Lidköpings TK. I finalen besegrades Vincent Dahlin/Christian Hansson med siffrorna 6-3, 6-3.

Starkt jobbat av alla i RM!

/Melker

Arbetsdag för alla medlemmar vid utebanorna
Nu är våren på väg och det är dax att börja få ordning på utebanorna. Eftersom vår vaktmästare inte jobbar heltid och det är många banor att göra i ordning hoppas vi att så många av klubbens medlemmar som möjligt kan ställa upp och hjälpa till. Ju fler vi är desto enklare går det och desto snabbare kommer vi ut på gruset!
Det som skall göras är: röja banorna från skräp, kratta gruset, rätta till linjerna, vattna och sopa banorna, därefter bulta bulta bulta...

När?  Lördag 17 april kl. 10:00 (innan generationsdubbeln)
Var?  Baksidan på tennishallen.
Hur? Tag med dig oömma kläder och ett glatt humör. Alla kan hjälpa till med något.

Skriv upp er på listan i tennishallen om ni kan komma. Vid frågor kan man kontakta vaktmästare Jörgen 070-6550298. Vi hoppas på stor uppslutning!!!

Smygstart redan nu i helgen på lördag 10 april. Bara att dyka upp på förmiddagen för de som kan.

/ Hall- och bankommittén

Generationsdubbel
Då var det äntligen dags för vårens generationsdubbel! Detta är en klubbtävling där du som förälder har chansen att spela dubbel med din son eller dotter, mot andra föräldrar med barn i klubben. Vi kommer att dela in alla deltagarna i grupper efter spelstyrka. Matcherna spelas på tid (30 min) och alla möter alla i grupperna. Priser till gruppvinnarna!

När:   Lördag 17 april
          Kl.12:00-18:00

Vi siktar på att starta runt 12-tiden på lördagen, men det beror lite på hur många som anmäler sig. Lottning och tidsschema kommer att sättas upp i hallen och läggas ut på hemsidan, torsdag 15 april. Efter turneringens slut, kommer vi att beställa pizza och äta gemensamt i hallen. Detta är självklart frivilligt men vore kul om så många som möjligt hängde på.

Välkomna att anmäla er! Skriv upp er på listan i hallen senast onsdag 14 april!

/Tävlingskommittén 

Påsklovet vecka 14
Nästa vecka (v.14) är det påsklov. Det är då ingen organiserad träning, men tiderna finns till förfogande för eget spel. Det kommer också att finnas möjlighet att skriva upp sig på individuella 1/2-timmar med mig under tisdag, onsdag och torsdag. Detta gäller alla som är med i tränings, utvecklings och tävlingsgrupperna. Ej tennisskolan eller minitennisen.

/Melker

Ingen träning på Långfredagen
Fredagen 2/4 (Långfredagen) är det ingen träning. Det går bra att utnyttja sin träningstid för spontan-spel.

/Melker

SM i skytte i hallen denna veckan
Nu i veckan arrangerar skytteföreningen SM i hallen. Dom kommer att hyra vår bana 1 från torsdag kl.16:00 och under hela helgen. Detta för att kunna få plats med cafeteria - verksamheten under SM. Träningen kommer dock att flyta på som vanligt, med enda skillnaden att vi får trycka ihop oss på två banor istället för tre under torsdagen och fredagen. På all övrig tid under helgen går det att spela på bana 2 och 3.

/Marks TK

Seriepremiär för "Valle" i USA
Efter en 7 veckors stenhård uppbyggnadsperiod med träning, främst fokuserad på den fysiska biten, är det snart dags för seriepremiär för Cristian Valencia borta i USA. Förra veckan började dom träna utomhus och laget kör mellan 4-5 timmars träning om dagen. I lördags reste laget till Orlando i Florida för att spela sex matcher på fem dagar! Vincennes University som Cristian spelar för möter lag från division 1, 2 och även lag från NAIA skolor, så det kommer bli grymt tuffa matcher hälsar Cristian. Veckan efter har dom sedan direkt hemmamatch och där efter börjar säsongen på allvar med matcher mot 26 olika lag mellan Mars - April. Gå gärna in på Cristians blogg, valenciatennis.blogg.se, där han bl.a. kommer att lägga upp bilder från sin vistelse i USA. Vi återkommer med resultat från Cristian matcher här på hemsidan.

Här är en bild på laget som Cristian spelar för. I laget ingår spelare från Trinidad & Tobago, Peru,
Slovenien, Frankrike, Schweiz och 3 amerikaner.

Årsmöte i Marks Tennisklubb
Måndagen den 15:e mars är det årsmöte i Marks Tennisklubb. Mötet börjar kl.18:00 i Tygrikeshallen. Samtliga medlemmar är välkomna!

MVH Styrelsen i Marks TK

Lyckat utbyte med Smålandsstenar
Under sportlovsveckan genomfördes ett klubbutbyte med Smålandsstenars TK. Lägret började på måndagen och avslutades på tisdag förmiddag efter en övernattning i tennishallen. Måndagen inleddes med att vi spelade tennis mellan kl.11:00-14:00. Vi delade upp oss i yngre och äldre juniorer som körde varsitt 1,5 timmes pass. Därefter blev det en dagens lunch från PG's gatukök. Vi fortsatte sedan eftermiddagen med bad på Kaskad mellan kl.15:00-17:00, vilket uppskattades av dom allra flesta. Sedan blev det ytterligare ett lite kortare tennispass som innehöll mycket matchspel. Kvällen avslutades sedan med pizza från Örby pizzeria.
Tisdagen började med frukost kl. 08:00 och därefter var det träning mellan kl. 09:00-12:00. Även här delade vi upp oss i två grupper och fokuserade på spelövningar. Lägret avslutades sedan med välbehövlig stretching och dusch för samtliga deltagare. Totalt deltog 17 spelare från MTK och 8 spelare från Smålandsstenars TK på lägret, där alla verkade nöjda och belåtna efteråt. Förhoppningsvis kan vi planera in ett nytt utbyte under hösten i Smålandsstenars tennishall.

/Melker

Tennishallen öppen för spel igen!
Från kl.15:00 idag onsdag är hallen återigen öppen för spel. Det är alltså träning som vanligt idag och resten av veckan.

/MVH Marks TK

Hallen fortsatt stängd!
Hallen är fortsatt stängd vilket innebär att tisdagens träning också är inställd!! Kommunen räknar med att vara klara imorgon eftermiddag, så förhoppningsvis blir det träning som vanligt på onsdag.

/MVH Marks TK

Hallen stängd p.g.a. rasrisk!
Kommunen tog beslutet att stänga tennishallen under helgen p.g.a. risken för ras. Man håller i nuläget på att rensa bort all snö från taket och ingen har tillåtelse att gå in i hallen förrän dom är klara. Detta betyder att träningen under måndagen är inställd! Förhoppningsvis kan vi komma igång och träna igen under tisdagen...

MVH Marks TK

Sportlovsveckan!
Denna veckan, vecka 7, är det Sportlov och då är det ingen organiserad träning! Alla elever kan dock utnyttja sina ordinarie tider för eget spel. Rack och bollar kommer att finnas att låna. Vi har även "prova på tennis" i veckan på tisdag och torsdag. Tiderna som gäller då är 12:00-15:00. Välkomna!

/Melker

Dubbla vinster för Klara Alenäs
Klara Alenäs har startat 2010 på ett mycket övertygande sätt. I Eurotravels Masterslutspel, där man kvalificerar sig genom att göra bra resultat under året, gick Klara och vann flickor 13-klassen. I gruppspelet tappade hon endast två game och i semifinalen mot Caroline Chöler, Mariestads TK, tappade Klara inte ett enda game. I finalen sedan väntade Ena Ovcina från Tidaholms TK. Även här visade sig Klara vara ett par klasser bättre än sin motståndare och vann med 6-0, 6-1.
Veckan efter i McDonalds cup, som gick av stapeln i Borås, gjorde Klara återigen en mycket stark tävling. Hon ställde upp i flickor 14 och gick in i huvudtävling direkt genom ett wildcard. Klara visade direkt upp stabilt spel genom att slå ut Lejla Mujakovic, Ulricehamns TK och sedan Emelie Taher , KFUM Borås Tennis, i raka set. I semifinalen sedan ställdes Klara mot Charlotte Ericsson från GLTK. Här gjorde Klara en otroligt stark insats genom att vinna med 6-0, 6-0! Beata Edlund, Ulricehamns TK, väntade sedan i finalen. Efter ett tufft andra set och lite försiktigt spel lyckades Klara vinna även denna tävling efter 6-2, 7-5 i finalen.

Resultat från Tygrikesspelens alla klasser finns nu tillgängliga.

Lokala framgångar i Tygrikesspelen!
Marks TK´s årliga tävling Tygrikesspelen spelades 8-17 januari. Tävlingen genomfördes på ett bra sätt trots ett tight spelschema första helgen. Extra roligt var att många var med och hjälpte till vilket är en förutsättning för att kunna genomföra en tävling. I år kom 110 spelare till start vilket är i paritet med föregående år.

Det blev också en hel del fina framgångar för MTK under tävlingshelgerna. I herrsingel blev det en ren Mark-final mellan Mattias Aronsson och Per-A Andersson. Båda spelarna gjorde en mycket stark turnering där dom som oseedade tog sig fram till finalen. Mattias efter fyra vinster bl.a. mot toppseedade Erik Hjertonsson, Ullevi TK. Siffrorna 6-2, 6-0 imponerar. Per-A vann i sin tur tre matcher på vägen fram mot finalen. Nämnas kan att P-A i kvarten räddade matchboll mot duktige Carl-Philip Lindqvist från Falkenbergs TK. I finalen sedan visade sig Mattias vara ett nummer för stort och vann övertygande med 6-1, 6-3. Detta bådar gott inför höstens div.1- spel!

Även i flicksingel 14 blev det vinst för MTK genom framtidshoppet Klara Alenäs. Klara som fyller 13 i år imponerade stort och tog flera meriterande segrar. I kvarten slog hon t.ex. ut duktiga Maria Hamad, GLTK med klara 6-1, 6-1. Även i semifinalen visade Klara klass efter seger mot Jannike Hofgren från Ullevi med 6-4, 6-1. Väl framme i finalen visade hon ingen pardon utan vann mot Charlotte Ericsson, GLTK, med 6-2, 6-1 efter stabilt och bra spel. Värt att nämna är att Klara endast tappade 12 game på fyra spelade matcher!

Övrigt att nämna från tävlingen var att Morgan Bergh/Melker Ekberg tog sig fram till final i Herrdubbel. Där blev dock paret Sandberg/Henriksson från Elfsborgs TK för svåra. Kim Karlsson gjorde även han en fin turnering och tog sig fram till kvartsfinal, där det dock tog stopp mot Amer Hromic från Ullevi. I pojksingel 12 blev Dante Wetenius 3:a efter att ha förlorat i semifinalen mot Philip Wallin från Lidköpings TK.

Nedan syns dom båda finalisterna Mattias och Per-A , Mattias till vänster i bild. På den andra bilden Klara Alenäs.

      

 

Lyckad julavslutning i tennishallen
Marks TK's årliga julavslutning i mitten av december blev som vanligt väldigt lyckad. Närmare 200 barn och föräldrar samlades i tennishallen för avslutningen, vilket var mycket glädjande. På schemat i år stod pricktävling på banan, där priserna var skänkta av Team Sportia, Hagmans och Extraplanet. Det serverades också korv med bröd och fika på läktaren, och det hela avslutades med att tomten kom med godis till alla barn. Nedan ser vi lite bilder från avslutningen.

      

Fina resultat i Tomtecupen och i Mölndal Tennis Open!
Johan Holtryd och Alexander Johansson nådde fina framgångar när dom var iväg och tävlade för ett par veckor sedan. Alexander som spelade Tomtecupen i Skövde vann två matcher efter riktigt bra spel. I semifinalen blev dock Hampus Svensson från Alingsås för svår och det blev förlust med 6-1, 6-1. Johan i sin tur spelade Mölndal Tennis Open i Göteborg. Även Johan vann två matcher efter stabilt spel, men fick ge sig i semifianlen mot Peter Malmström, Lerums TK. Siffrorna här blev 6-2, 6-2.

Tiderna för vuxenkursen är klara, se här.
Start 31:e januari.

Vuxenkurs
Vår populära vuxenkurs drar igång igen den 31:e januari. Det kommer bli 10 tillfällen med tränare och ca 3 utan tränare. Det finns 20 platser så först till kvarn gäller om det blir fullt.

När: Söndagar
Tid: 17-18 & 18-19
Pris: 800 kr/medlem och 900 kr/icke medlem (i priset ingår 1 spelbong)

Anmälan senast lördag 23 jan via mail sofia_bergh@hotmail.com eller tel 0320-14409, 070-2910989. Ange om du spelat något innan eller är helt nybörjare. Kontakta gärna Sofia Bergh på ovanstående nummer/mail om du har några frågor.

Varmt välkomna önskar Morgan & Sofia!

Tiderna för vårens tennisträning är klara, se här.

Funktionärer Tygrikesspelen
Lista med alla tider för de som ska hjälpa till under tävlingen finns här: tävlingsledare, kiosk och domare.

Lottningen för Tygrikesspelen är klar, se här.
På grund av stort deltagarantal och att vi nu har en bana mindre efter ombyggnationen blir vi tvungna att börja  redan vid lunchtid på fredagen. Hoppas att ni har överseende med detta.
/Tävlingsledningen

Inför vårterminen
För eleverna i tränings, utvecklings och tävlingsgrupperna börjar träningen igen vecka 2. Tennisskolan börjar en vecka senare, vecka 3. Alla grupper med dagar och tider kommer att läggas ut på hemsidan och sättas upp i hallen veckan innan träningen börjar.

God Jul & Gott nytt år!
/Melker

Gilbert Brännhult har gått bort
En av Marks TK's stora profiler genom åren, Gilbert Brännhult, har tyvärr avlidit efter en tids sjukdom. Gilbert var en av dom drivande krafterna bakom grundade av Marks TK (1984) och även byggandet av vår fina tennishall 1987. Gilbert har även flertalet år bakom sig som tränare i klubben, och många är vi som lärt oss spela tennis under Gilberts ledning. Gilbert har även verkat som ordförande i klubben. Vi i Marks TK vill därför skänka en tanke till Gilberts familj och tacka för allt Gilbert gjort för Marks TK under sina år i klubben.

Kim Karlsson tvåa i Eka Lerum Open
Marks TK's lovande 14-åring Kim Karlsson, var i förra veckan iväg och spelade Lerums tävling EKA Lerum Open. I dubbelklassen för 14-åringar blev Kim och Fredrik Lannö, Gothia Tennis, tvåa efter starkt spel. Tävlingen spelades i pool-form och Kim och Fredrik lyckades vinna två matcher. Först mot Söderlund/Ohdin och sedan en hård match mot Falcon/Ankel med 10-3 i matchtiebreak. Det blev dock förlust mot Borén/Ladfors från Ullevi TK,10-7 i matchtiebreak, vilket gjorde att killarnas slutade tvåa i tävlingen.

Vinst för Klara i Jubileums Open
Klara Alenäs fortsätter att skörda framgångar. I Jubileums Open i Borås ställde Klara upp i 14-års klassen och lyckades med bedriften att vinna hela tävlingen! Detta trots att hon är två år ung i klassen. Klara började med att besegra Nellie Berglund från Lidköping med 6-4, 6-0. Sedan fick Vilma Berglund, också Lidköping, ge vika med siffrorna 6-0, 6-0. I semifinalen ställdes sedan Klara mot Nikela Ståhl, Elfsborgs TK. Klara visade ingen pardon utan vann återigen med 6-0, 6-0. Finalen blev dock en riktig holmgång mot Beata Edlund från Ulricehamn. Här förlorade Klara första set med 6-2, men kunde sedan vända och vinna dom återstående seten med 6-4, 6-4. Vi säger grattis till Klara och önskar henne lycka till i SALK som startar 27:e december.

Ny info om ombyggnationen
Renoveringen av hallen är nu snart helt klar. Övervåningen, kontoret och entrén har fräschats upp ordentligt, vilket är riktigt roligt. Nu är även herrarnas omklädningsrum klart att använda. Damernas väntas bli färdigt om någon vecka.

MTK's herrar tar steget upp i div.1 !!!!!
Wow! Efter en otroligt jämn serie och med protest-hot emot oss är vi nu äntligen klara för spel i div.1 nästa höst! Detta efter att MTK vunnit div.2 efter en mycket "rafflande" upplösning av serien.

MTK behövde 4 poäng i dom avslutande två matcherna mot Skövde och Vetlanda. Det började bra uppe i Skövde där herrarna hade 3-1 inför singlarna, efter att ha vunnit 3 matcher i match-tiebreak!! När sedan båda dubblarna också gick till match-tiebreak förstår ni dramatiken som utspelade sig i Skövde-hallen. Vi lyckades, vilt påhejade av den tillresta supporterskaran, att vinna en av dubblarna och vinna matchen med 4-2. En oerhört skön seger!

En match kvar således mot Vetlanda. Denna matchen föregicks av diverse strul. Både Skövde och Ullevi hotade med protest eftersom matchen skulle spelas efter sista speldatum för serien. Vår enda chans, som vi såg det, var att spela dagen efter matchen mot Skövde. Problemet var att Vetlanda redan hade en match inplanerad då. Vi tog kontakt med Vetlanda och kom överens om att om dom vann sin match, vilket skulle innebära nytt kontrakt, så spelas "vår" match direkt efteråt. På vinst och förlust tog vi oss alltså till Vetlanda på söndagen i hopp om att kunna spela hem serien. Som tur var vann Vetlanda sin "måste-match" mot Smålandsstenar och vi förberedde oss för en avgörande drabbning i Ekenäshallen. Efter ännu en heroisk insats klarade vi av att vinna med 5-1 mot något oinspirerade och trötta Vetlanda-spelare. Seriesegern var säkrad och stämningen var självklart på topp på vägen hem efter en helt otrolig helg!

Ett stort tack till alla spelare och supportrar som stöttat oss under året. Nu laddar vi om för Div.1 med derby mot brorsan i Helsingborg! Vägen mot Elitserien har inletts...

/Melker

Sammanfattning av Västserien
Här kommer en liten summering av spelet i västserien för våra juniorer och B-lag nu under hösten. Vårt B-lag, med Mikael Josefsson, Robin Lövgren, Kaspars Vasiljevs, Daniel Sandqvist och Adam Olofsson slutade tvåa i sin serie herrar div.1, efter Lysekils TK. P-14 killarna vann sin div.2 serie mycket övertygande, efter 20-0 i matcher och inget tappat set. Killarna får nu ta nya tag i P-16 serien till hösten. I laget ingick Johan Holtryd, Kim Karlsson, Alexander Johansson och Olof Jangeklint.

F-14 tjejerna med Klara Alenäs, Emelie Sjöholm och Fanny Larsson blev tillslut 3:a i sin div.2 serie. Man hade länge häng på seriesegern, men två knappa förluster mot Alingsås och KFUM Borås, gjorde att man slutade trea. Våra 12-års lag har alla gjort bra ifrån sig under höstens seriespel. Bäst har det gått för F12 med Amanda Sjöholm, Sofya Semenova, Olivia Nilsson, Elin Kumlin och Andrea Lundberg. Tjejerna som höjt sig flera klasser under hösten, blev tvåa efter Alingsås i F12 div.2. P 12 killarna i vårt första lag hamnade i en tuff serie med många bra lag. Killarna kämpade ändå tappert och var nära poäng i flera matcher. Här spelade Kim Karlsson, Niklas Ragnarsson, David Andersson och Dante Wetenius. P 12 lag 2 som hamnade i en serie med lite fler lokala lag lyckades vinna två matcher, vilket var riktigt roligt. Här spelade Elias Sliti, Jesper Brännmark, Carl Ljungström, Anton Sundqvist och Axel Franzén. Starkt jobbat av samtliga lag nu i höst och nu laddar vi om inför sommarens seriespel!

/Melker

Stark avslutning av damlaget
Efter en lite knackig inledning på serien, avslutade damlaget riktigt starkt. Damerna som spelar i div.3 väst mötte i näst sista matchen Kungälvs TK på bortaplan. Det blev en riktigt tight match, där både Sofia Bergh och Vida Markovska vann sina matcher i match-tiebreak. Jennifer Blomqvist förlorade en tuff första singeln och dubbeln gick också till match-tiebreak, där tyvärr Kungälv drog det längsta strået. Delad poäng således i matchen.

I sista matchen hemma i Tygrikeshallen mötte sedan damerna jumbon Särö LTK. Här visade man direkt att man ville avsluta serien med en seger. Både Jennifer och Klara Alenäs vann sina matcher mycket övertygande, och även Sofia vann sin andra singel efter ett jämnt första set. När sedan även dubbeln gick i MTK's favör kunde man stoltsera med en 4-0 triumf. En kul avslutning för damerna, som får ladda om inför nästa år!

Torslanda Cup
Johan Holtryd har varit iväg och spelat Torslanda Cup i Göteborg, och gjort det väldigt bra! Johan som spelade i P 14-klassen avancerade ändå till semifinal efter bra spel. I första matchen besegrades Vincent Gabor, KFUM Borås, med siffrorna 6-0, 6-0. I kvartsfinalen vann sedan Johan mot Emil Larsson, Torslanda, med imponerande 6-2, 6-1. Det blev dock stopp i semifinalen mot Tim White från Varbergs TK, med siffrorna
6-2, 6-1. En stark tävling ändå av Johan som spelat stabilt hela hösten.

 JULFEST

Måndag 14 december
Kl.18:00-20:00

Då var det dags för vår traditionella julfest. På schemat i år står ”pricktävling” på banan för juniorerna, där alla vinner varsitt pris. Detta kommer vi att starta med. Under tiden kan föräldrarna köpa fika till billigt pris på läktaren. Sedan är det barnens tur att fika. Det bjuds på korv, lussekatter och pepparkakor. Marks Lucia kommer tyvärr inte att besöka oss i år. Däremot kommer tomten senare under kvällen med godis till alla barn!

Anmäl er på listan i hallen. Alla i träningsverksamheten är välkomna. Skriv upp hur många ni blir från respektive familj!

Varmt välkomna!

Viktig info om träningen!
Sista veckan för träningsgrupperna och tennisskolan nu i höst är vecka 50. Vårterminen drar igång igen vecka 2. Man behöver inte nyanmäla till nästa termin utan grupperna och tiderna kommer att vara samma som under hösten. Vissa justeringar kommer dock att göras. Om ni har synpunkter på träningen eller vill ändra något till nästa termin (någon mer timmes träning eller vice versa), så hör av er till mig. Passa även på att träna i alla fall några pass tennis under jullovet. Finns alltid mycket lediga tider dagtid och även på helgerna. Glöm heller inte att anmäla till vår egen tävling, Tygrikesspelen, som börjar 8:e januari.

/Melker

Ny info om ombyggnationen
Upprustningen av hallen är i full gång, och just nu jobbas det hårt med att fräscha upp invändigt. Vecka 48-49 kommer entrén och korridoren till omklädningsrummen att spacklas. Sedan kommer man att fräscha upp med klinkers. Detta kommer att göra att entrén kommer att vara stängd under några dagar. Vi får då ta vägen genom fysrummet in till banorna. Till läktaren kommer man lättast genom brandtrappan till höger om fysrummet.

Herrarnas omklädningsrum fortsätter man att jobba med. Detta beräknas vara helt klart i början av december. Fysrummet går att använda för ombyte, och damernas omklädningsrum går att använda för dusch om det är ledigt. Hoppas att ni har överseende med detta!

MVH Marks TK

Viktig info för Tennisskolan!
Påminner om att vi kommer att starta upp en ny tid för tennisskolan på fredagar 17-18. Alla som är med i tennisskolan på måndagar eller onsdagar har möjlighet att byta till fredagar istället, om man tycker att det passar bättre. På så sätt kan vi ytterligare öka kvalitén på träningen, genom att vi är lite färre spelare/bana. Alla nya elever kommer också att beredas plats på fredagar. Ni är välkomna att höra av er till mig!

Glöm heller inte att ni har möjlighet att spela gratis på söndagar 14-16. Kommer att stå "tennisskola" på era tider på spelschemat i entrén. Vid seriespel och tävlingar utgår dock tiderna.

/Melker

Oavgjort för herrarna mot Påvelund
Marks TK:s a-lag hade match i helgen, borta mot Påvelunds Tennis.
En mycket tuff bortamatch eftersom MTK aldrig tagit poäng i den svårspelade Påvelundshallen. Påvelund ligger sist i tabellen, men är betydligt bättre än så. Problem med skador och lite oflyt gör att dom nästan var piskade att ta poäng mot MTK.
Singlarna började förtroendeingivande för Mark. Både undertecknad och Cristian Valencia vann sina matcher efter stabilt spel. Cristian vann,
7-5,7-5 mot duktige Jacob Nordwall, medan undertecknad betvingade lurige Per Hjalmarsson, 7-6 6-1. När sedan Per-A Andersson besegrade junioren Sam Taylor enkelt, såg det riktigt lovande ut. Dock fick en heroisk kämpande Morgan Bergh ge sig, i en stentuff match mot Richard Rohdén. Två gånger 7-6, där båda tiebreaken var riktigt tighta.
3-1 inför dubblarna alltså där Påvelund är välkänt starka, med två riktigt bra dubbeluppställningar. Morgan och P-A fick ge sig i andra dubbeln mot Rohdén/Nordwall, 6-4 6-4. I första dubbeln spelade Påvelund med Hjalmarsson/Jakosjin, som spelade drömtennis mot undertecknad och Cristian Valencia. 6-3,7-6 skrevs siffrorna till. Detta gjorde att matchen tillslut slutade 3-3. Ett helt klart godkänt resultat för Mark, som nu har avgörandet i egna händer mot Skövde 5.e december.
I tabellen är MTK fortsatt tvåa efter Skövde, båda på 9 poäng. Dock har Skövde kvar att möta trean Ullevi på bortaplan. Ett oavgjort resultat där gör att det räcker med kryss för Mark borta mot Skövde. Förutsatt att man slår Vetlanda i sista omgången. Så det ser fortsatt ljust ut inför den rafflande avslutningen av serien! 

Fina framgångar för Klara i Tretorn Open
Marks TK:s duktiga 12-års tjej, Klara Alenäs, spelade hem hela 3 klasser i Helsingborgs tävling Tretorn Open. Först så vann Klara FS 12 utan att tappa set. I finalen besegrades Bianca Boström, Malmö-Bellevue, med 6-0,6-1. Även i klassen FS 13-18 B stod Klara som segrare, efter 6-1,6-2 i finalen mot Amina Manjgafic. Sedan vanns även FD 12 av bara farten. Här spelade Klara ihop med Linnea Ohlsson från hemmaklubben Helsingborg. Värt att nämna är att Klara besegrade Greklands-ettan i samma ålder två gånger under tävlingsveckan i Helsingborg!

Förlust för damlaget
Vårt damlag i div.3 väst hade bortamatch i helgen mot GLTK. Lite otur för tjejerna var att Jennifer Blomqvist var tvungen att stå över matchen p.g.a. förkylning. Reserven Emelie Sjöholm kallades in och fick därmed göra A-lags debut. GLTK, som ställde upp med ett mycket bra lag, visade sig dock vara för tuffa. 4-0 i matcher till Göteborgstjejerna, där Klara Alenäs var den som stretade emot bäst på andra singeln. Dock förlust, 6-2, 7-5, mot rutinerade Maria Blomqvist. Nu återstår två viktiga matcher för tjejerna, Kungälv borta 21 november och Särö hemma 28 november.

Resultat från Halloween cup 2009
Johan Holtryd och Kim Karlsson har varit iväg och spelat Halloween cup i Göteborg. Tävlingen spelades på plexipave i GLTK. Spelformen var poolspel, där vinnarna i varje grupp gick vidare till slutspel. Johan lyckades bäst och vann sin grupp övertygande. I åttondelsfinalen vann sedan Johan mot Henrik Rönnfalk, Dalsjöfors TK, med 6-4,6-1. Dock blev det stopp i kvartsfinalen mot duktige Oskar Govik, också Dalsjöfors TK, med siffrorna 6-1,6-3. Kim vann två matcher i sin poolspels-grupp, men det räckte tyvärr inte för vidare spel. Bra jobbat ändå av killarna, som har matchat flitigt nu i höst.   

Fjärde raka segern för A-laget!!
Marks TK's herrar spelar över förväntan i div.2. I helgens match mot Smålandsstenar kom fjärde segern på lika många matcher. Matchen spelades hemma på filten i Kinna och vanns med 4-2. Undertecknad gjorde comeback på första singeln, men bristen på matcher under hösten lyste igenom. Förlust i super-tiebreak mot Smålandsstenars etta, Mathias Claesson. På andra singeln gjorde dock Cristian Valencia som vanligt en mycket stark insats. Cristian betvingade svårspelade Oscar Axelsson efter en stenhård fight. 7-6, 6-7 (10-8) i Cristians favör. Även Morgan Berghs insats är värd att nämnas. 6-4, 6-2 mot betydligt högre rankade Philip Hultqvist är riktigt starkt. När sedan Per-A Andersson komfortabelt  spelade hem sin fjärde singel så såg det ljust ut för MTK. Dubblarna blev dock oerhört jämna, och båda fick avgöras i super-tiebreak! Morgan och Cristian gjorde sin plikt på andra-dubbeln och vann medan undertecknad och P-A förlorade sin första-dubbel.

Detta gör att MTK ligger tvåa i tabellen, en poäng efter Skövde, som dock har en match mer spelad. Nästa match spelas på söndag borta mot tabelljumbon Påvelund. Sedan är det seriefinal mot Skövde lördag  5:e december. Någon som är sugen på att hänga på ;) ?

/Melker

Tennisskola nu även på fredagar 17-18!
Eftersom det är och har varit ett väldigt intresse för tennisskolan under hösten, kommer vi nu även att starta upp träning på fredagar 17-18. Vi kommer även att försöka flytta över lite elever från måndagar och onsdagar, för att på så sätt öka kvalitén på träningarna. Ni som nu är med i tennisskolan och känner att fredagar passar bättre, får gärna höra av er till mig. Nya elever som är sugna på att prova på tennis är också välkomna att anmäla sig.

/Melker 

OBS!!!

Herrarnas omklädningsrum stängt några veckor framöver p.g.a. renovering!

Invigning av Marks Skyttecenter
Fredagen 6 november är det invigning av Marks skyttecenter, vår "granne" i  Tygrikeshallen. Det hela börjar med en föreläsning med flerfaldige OS-medaljören i skytte, Jonas Jacobsson. Denna föreläsning hålls i Assbergssalen i Kunskapens hus, med start 14:00. Vi i Marks TK har blivit inbjudna att lyssna på Jonas, så om någon är intresserad av detta så hör av er till mig. Tror personligen att detta kan vara en mycket givande föreläsning.

Efter detta så är det "prova på skytte" kl.16:00, vilket kanske kan intressera även oss tennisspelare.

Välkomna till invigningen!
/Melker

Viktigt angående ombyggnationen!
Upprustningen av hallen är i full gång, och även om det är lite rörigt så flyter arbetet på bra. Vad som kommer att hända härnäst är att herrarnas omklädningsrum kommer att fräschas upp. I mitten av denna veckan räknar dom med att vara igång. Detta innebär att herrarnas omklädningsrum kommer att vara stängt en tid framöver. Alltid svårt att säga hur lång tid det kommer att ta, men räkna med ett par veckor. Så till alla juniorer och motionsspelare så gäller det att om möjligt byta om hemma innan träningen/tennistiden. Och självklart även att duscha hemma efteråt. Hoppas att ni har överseende med detta!

Om ytterligare några veckor kommer även entrén att fräschas upp med klinkers. Detta kan göra att vi några dagar får gå in till banorna genom fys-rummet. Men vi återkommer med mer info längre fram.

MVH Marks TK

A-lags match på söndag!
Herrarna spelar sin sista hemmamatch för året på söndag.
En vinst i denna matchen gör att MTK tar över serieledningen från Skövde! Truppen är densamma som föregående match.Undertecknad är nu helt återställd från sin revbensskada och tar hand om på 1.a singeln. Cristian Valencia kommer att ta hand om 2.a singeln. Vilka som spelar övriga singlar är i nuläget inte helt bestämt. 

MTK - Smålandsstenars TK
Herrar div.2
Söndag  8/11
Kl.11:00
Tygrikeshallen, fri entré

Hoppas att så många som möjligt tar chansen att komma och kolla på topptennis nu på söndag. Alltid kul med mycket publik på matcherna, det gör att vi som spelare höjer oss ett snäpp.

Varmt välkomna!
Melker

Fritt spel för tennisskolan!
Samtliga i tennisskolan på måndagar och onsdagar har tillgång till fritt spel, söndagar 14-16. Två banor kommer att finnas tillgängliga och det kommer att stå "tennisskola" på schemat. Vid stort intresse kan även bana 3 utnyttjas om den inte är uppbokad. Vid seriespel och tävlingar utgår tiderna.

Start för nya MTK-Stegen!
En satsning för att få igång spontan-spelet utanför den organiserade träningen är den nya MTK-Stegen. I stegen ingår alla i tränings, utvecklings och tävlingsgrupperna som tränar med hårdboll. Stegen är indelad i två grupper och man får bara utmana dom i samma grupp. Vid vinst tar man personens plats som man utmanat. Förlorande person hoppar ner en placering. Matcherna spelas på tid. 1 timme är speltiden, och man räknar flest vunna game. Riktiga sidbyten är det som gäller, och flytta kulorna så det blir så matchlikt som möjligt. Stegen kommer att spelas under hela året och jag sköter uppdatering av listan varje vecka. Listan på grupperna och övrig info sitter på anslagstavlan i entrén. Den nuvarande rangordningen i grupperna är något som jag satt ihop så gott jag har kunnat. Så fäst inte så stor vikt vid detta, utan ta nu chansen och spela mycket matcher och klättra uppåt på listan.  

Ni får boka banor själva på lediga tider. Vanligt juniorpris gäller. Ni som betalat 250 kr för fritt spel spelar givetvis gratis. Bollar fixar ni själva eller så får ni låna av klubben. Säg till mig i god tid bara. När matchen är färdigspelad skriver ni in resultat och datum för matchen på listan i hallen. Är det någon ytterligare som vill vara med på listan eller vice versa , så säg till mig. Har också planer på att längre fram starta en till grupp för eleverna som spelar med midi-bollen.  

Kör hårt!

/Melker

Summering av helgens seriespel
B-laget spelade sin sista match borta mot Högsäters Gymnasieförening. Vinst i denna match skulle innebära att seriesegern fanns inom räckhåll. Robin Lövgren och pånyttfödde Kaspars Vasiljevs inledde mycket stabilt och vann sina singlar med klara siffror. Dock fick Adam Olofsson ge vika på tredje singeln. I dubbeln var det dock inget snack om saken. Robin och Kaspars vann i två raka set, mot Högsäters Sten Magnusson och Björn Fransson. Nu återstår att se vad Lysekil gör i sin sista match. Ett oavgjort resultat där och det kommer bli match-kvoten som avgör serien.

Även P-14 killarna hade match i helgen. Härna LTK stod för motståndet hemma i Kinna. Kim, Johan och Alexander verkar dock vara klassen bättre än sina motståndare i denna serien. Resultatet blev återigen 4-0 till killarna, efter endast två tappade game på fyra matcher. Goda chanser på serieseger här alltså och div.1-spel nästa höst. 

Ingen träning nästa vecka på höstlovet!
Nästa vecka (v.44) är det ingen organiserad träning.
Ni kan dock utnyttja era träningstider för eget spel.

Ha ett bra höstlov!
/Melker

Tennistriss-lotter
Terminens tennistriss-lotter har nu delats ut till dom allra flesta.
Ni som inte vart på förra eller denna veckans träning kommer att få lotterna hemskickade. Den 30/11 vill vi att lotterna skall redovisas.
Sätt helst in pengarna på  PG 351934-5.

Lycka till!

Herrarna stormar fram mot div.1
Marks TK's A-lag radar upp vinster i div.2. I helgens bortamöte mot Karlstad blev det vinst med klara 5-1. Cristian Valencia, P-A Andersson och Mattias Aronsson vann samtliga sina singlar enkelt medan Morgan Bergh förlorade på andra singeln. Peder Hyllengren, kanske Karlstads bästa spelare för dagen, vann med  6-3,6-4. I dubblarna gjorde undertecknad comeback efter skada. I par med P-A Andersson tog dom hand om första dubbeln. Här chansade Karlstad med sin normalt bästa spelare, Jonathan Stenberg, något småskadad för dagen. Detta räckte dock inte mot taggade MTK'are, som vann med siffrorna 6-0,6-3. Morgan och Cristian vann sen en hård match på andra dubbeln med 7-6,7-5.

Efter tre raka segrar ligger nu Mark tvåa med sex inspelade poäng. Skövde ligger i topp med aningen bättre match-kvot. Målsättningen som från början var att hänga kvar i serien får nu höjas väsentligt. Serieseger och div. 1 spel nästa höst känns absolut inte orealistiskt, vilket isåfall skulle vara första gången i MTK's historia  Serien avgörs troligen i bortamötet med Skövde lördag 5:e december. För fullständiga resultat gå in på www.tennis.se.

/Melker  

Resultat från Varbergs Inomhus cup
Våra 14-åringar, Johan Holtryd, Alexander Johansson och Kim Karlsson, fortsätter sitt flitiga tävlande. Under helgen var dom och spelade PS 14-klassen i Varbergs inomhus cup. Bäst gick det för Johan som gick fram till kvalfinal efter en vinst och ett w.o. Där blev det dock stopp mot Alex Winström, Särö LTK, efter en stenhård match.6-4,6-7,6-3 i Alex favör efter 3-timmar spel!!
Kim vann sin första kvalmatch enkelt men fick sen ge sig mot Oscar Marklund från Påvelund med siffrorna 2-6,3-6. Alexander fick en tuff öppningsmatch mot duktige Ludwig Malmgren, Båstad-Malens TK. 3-6,2-6 till Ludwig. Ändå väldigt glädjande och viktigt att killarna är ute och spelar mycket matcher, det kommer att ge resultat framöver.

Övrigt från helgens seriespel
Vårt B-lag var iväg i Lysekil på bortamatch. Återigen spelade man 2-2. Robin Lövgren vunnit sin andra singel i supertiebreak med 10-6 och comebackande Kaspars Vasiljevs vann tredje singeln mycket övertygande med 6-2,6-0. Dock fick rutinerade Mikael Josefsson ge vika efter en tuff batalj på första singeln. Förlust med 10-7 i supertiebreak. Flickor 14 hade hemmamatch mot Skövde och vann med 3-0 efter stabilt och bra spel. Klara Alenäs vann utan game-förlust, och Emelie Sjöholm vann med 6-3,6-0 i sin singelmatch. Dubbeln vann tjejerna också mycket imponerande med 6-0,6-0.

Alla våra 12-års lag var i farten i helgen. F 12, för dagen spelandes med Elin Kumlin och Andrea Lundberg, vann mot Alingsås lag 4 med 3-0 i matcher. Elin och Andrea vann sina singlar efter jämna första set. Dubbeln vann man sedan med 6-4,6-4. Två raka segrar nu för vårt flickor 12-lag, vilket är väldigt positivt och roligt!
Pojkar 12 lag 2 var i Dalsjöfors och spelade mot deras lag 3. Killarna gjorde en mycket imponerande seriepremiär och vann med 4-0 i matcher. Här visade Elias Sliti och Jesper Brännmark styrka genom att vända sina matcher efter tappade första set. Carl Ljungström vann sedan  tredjesingeln utan game-förlust, och dubbeln vann Elias och Axel Franzén efter två jämna set. Starkt jobbat killar!

Vårt P-12 lag 1 hade en tuff borta match mot Sandareds första lag, och föll med 0-4. Kim Karlsson fick ge sig mot enormt duktige Filip Malbasic och Niklas Ragnarsson  förlorade mot Oskar Klasson. På tredjesingeln stretade Dante Wetenius emot bra mot Colin Lilleeng, men förlorade tillslut med 7-5,6-2. Kim Karlsson och David Andersson fick sen stryk i dubbeln med 6-2,6-1. Bara att ta nya tag för killarna i nästa match!

Förlust för damerna i premiären!
Vårt damlag spelade sin första match i div.3 väst i helgen.
Gothia Tennis från Göteborg stod för motståndet på hemmaplan.
Tyvärr visade sig Gothia vara alltför starka för tjejerna som förlorade med 0-4 i matcher. Jennifer Blomqvist och Sofia Bergh spelade första respektive andra singel och 12-åriga Klara Alenäs tog hand om tredje singeln för MTK. Klara var den som stretade emot bäst i sin match, men även i dubbeln var Jennifer och Sofia bra med i matchen.
Nästa match är borta mot GLTK lag 2. Bara att ta nya tag för tjejerna!

Andra raka för vårt A-lag!
Herrarna har fått en riktig kanonstart på div.2 spelet i höst.
Andra raka hemmasegern kom i helgen mot Ullevi lag 2.
Ullevi som hade två raka segrar i bagaget och som tippats som ett av topplagen i serien. Men MTK visade skärpa på dom viktiga bollarna och vann med 4-2. Återigen gjorde Cristian Valencia en grymt bra prestation genom att besegra Sverige 26:an på seniorrankingen, Jeffrey Mira-Svensson. Jeffrey har även en ATP-poäng som han tog i en future-tävling i Sverige. 6-4,7-6 till Cristian som lyckades knyta ihop säcken efter ett riktigt tight andra set, där Cristian bl.a. räddade en setboll. Undertecknad stod över matchen p.g.a. skada, så därför tog Cristian steget upp på första singeln.

I övriga matcher vann Per-A Andersson en tuff match på tredje singeln mot Filip Karlsson. Efter var sitt vunnet set vann P-A med 10-4 i super-tiebreak. En mycket viktig seger som också bidrog till att MTK kunde vinna själva matchen mot Ullevi. På fjärde singeln vann Mattias Aronsson komfortabelt , medan Morgan Bergh gick bet mot duktige Amar Hromic. Efter varsin vinst i dubblarna kunde Mark tillslut vinna med 4-2. Riktigt bra jobbat killar! Nu laddar vi om för bortamatch mot Karlstad nästa helg...

/Melker

Klara försvarade MTK's färger i Investor cup
12-åriga Klara Alenäs var uttagen att representera region väst i lagtävlingen Investor cup. Dom 6 bästa tjejerna (födda 97 eller senare) från varje region blir uttagna och får möta andra regioner från övriga Sverige. Finalen spelas i Stockholm under Stockholm Open så mycket stod på spel för tjejerna. Klara som spelade 2.a singel för väst fick i första matchen mot lag Mitt stryk mot Sofie Ferding med 6-4,6-4. Klara vann dock dubbeln i par med Felicia Hedman. Tyvärr blev det förlust i själva matchen med 4-2 .i Andra matchen mot Syd stötte Klara på duktiga Emma Milisevic. Förlust 6-2,6-4 och tyvärr även i dubbeln i par med Nellie Berglund. Sammanlagt 5-1 till lag Syd och därmed försvann chansen till avancemang från gruppen. Lag väst avslutade dock starkt med seger med 6-0 mot lag Norr. Här var Klara med och vann en dubbelmatch, i par med Vilma Berglund. Men en nyttig erfarenhet för Klara som fick spela många tuffa matcher mot sverige-eliten i sin klass.

Sammanfattning av helgens seriespel
I helgen var det premiär för Västserien. Marks TK har 6 lag representerade i seriespelet. Vårt B-lag för herrar med Mikael "Butch" Josefsson i spetsen hade hemmamatch mot Uddevalla. Mikael var lite av planens gigant med seger i sin singel och i dubbeln, i par med Robin Lövgren. Matchen slutade 2-2 efter att Robin förlorat 2:a singeln i super-tiebreak Vårt P-14 lag med Johan Holtryd, Kim Karlsson och Alexander Johansson fick en enkel resa mot Dalsjöfors lag 4. Inte ETT enda tappat game på 4 matcher!! Minst sagt imponerande.
F-14 med Fanny Larsson och Emelie Sjöholm förlorade mot Alingsås lag 3 med 3-1. Emelie vann sin singel efter bra spel.

Våra 12-års lag hade båda hemmamatch under helgen. P 12 lag 1 med Kim Karlsson, Niklas Ragnarsson, David Andersson och Dante Wetenius hade en tuff match mot Alingsås lag 2. Killarna stred tappert med fick ge sig med 3-1 i matcher. David Andersson visade oerhörd kämpaglöd när han vände sin match och vann med 10-8 i super-tiebreak. F 12 med Olivia Nilsson och Sofya Semenova vann mot Vänersborg med 2-1 efter att ha vunnit två stenhårda singelmatcher. Starkt av tjejerna som är ganska färska när det gäller seriespel.

Mark-killar i farten i Pelaro Open
Pelaro Open i Alingsås hade flertalet deltagare från MTK.
Våra P-14 killar laddade upp inför seriespelet med att vara med i tävlingen. Johan Holtryd och Alexander Johansson stred tappert men förlorade dock sina inledande matcher. Johan mot Fredrik Lannö, Gothia tennis, och Alexander mot Kevin Falcon från Kungälvs TK. Även Kim Karlsson var med, men även han fick respass direkt av duktige Hampus Svensson, Alingsås TK. 6-1,6-2 i Hampus favör.
I P10-klassen där det var poolspel, var Dante Wetenius med och fick lite matchrutin. Dante vann en match mot Carl Wejsfelt med 6-2,6-2. Sedan i andra matchen förlorade han en riktigt hård match mot Gustav Andersson från Sandareds TK 4-6,6-4, 6-10 till Gustav.

Hemmamatch för A-laget till helgen igen!
Efter helgens seger mot Åmål är det dags för ytterligare en hemmamatch till helgen. Ullevi står för motståndet denna gången, och självklart siktar vi på seger. Laget är detsamma som under 1.a matchen frånsett undertecknad som har problem med ett revben. Detta gör att följande spelare tar hand om singlarna: Cristian Valencia, Morgan Bergh, Per-A Andersson och Mattias Aronsson.

MTK - Ullevi
Lördag 10/10
Kl.12:00
Tygrikeshallen, fri entré

Vi hoppas att så många som möjligt kommer ner och hejar fram oss till ännu en seger. Varmt välkomna! 
/Melker

Kanonstart för A-laget i div.2
Marks TK:s herrar fick en mycket bra start i höstens div. 2 spel.
Åmåls TK besegrades hemma med 4-2 efter starka insatser från samtliga spelare. Segern grundlades på 2.a singeln där Cristian Valencia lyckades besegra svåre Jimmy Edvinsson. Cristian spelade stor tennis och vann efter två tuffa set. Även stabila insatser från Morgan och P-A på singlarna banade vägen.  

Generationsdubbeln avgjord!
Lördagen 26:e september spelades vår mycket uppskattade generationsdubbel. Höstens turnering innehöll 18 par fördelade på 4 st. grupper, som var baserade på spelstyrka. Arrangemanget blev mycket lyckad, och det kändes som alla som var med hade en trevlig stund på tennisbanan. Priser delades ut till dom främsta i varje grupp. Vinnare i dom olika grupperna blev:

Grupp Nastase: Jan Ekberg/Melker Ekberg
Grupp Kournikova: Kim Karlsson/Christer Karlsson
Grupp Söderling: Jan Wetenius/Dante Wetenius
Grupp Sharapova: Erik Land/Molly Land

Ett stort grattis till vinnarna! Vi siktar på en ny turnering i vår, så då finns chansen till revansch för övriga som var med.  

A-lags premiär till helgen!
På lördag 3/10 kl.11:00 är det dags för A-lagets premiär i div.2. Åmåls TK står för motståndet. Matchen som spelas hemma består av 4 singlar + 2 dubblar. Tilltänkta spelare till helgen är Melker Ekberg, Cristian Valencia, Morgan Bergh, P-A Andersson och Mattias Aronsson. Vi hoppas på en bra start på serien och går självklart för vinst! Varmt välkomna att komma ner och stötta oss på lördag!

Stark insats av P-A i Jönköping
A-lagsspelaren P-A Andersson fortsätter matchandet inför seriespelet. I helgen var han med i Elite Stora Hotellet Cup i Jönköping där han vann tre matcher och därmed tog sig hela vägen till final. På vägen till final slog P-A bland annat ut förstaseedade Markus Fernström, Taberg. Efter en tuff helg med många matcher och även en tenta i Göteborg på lördagsmorgonen, fick P-A ge sig i finalen mot duktige Joel Stern, Linköpings TK

Lottning generationsdubbel
Klicka här för att se lottningen för helgens tävling.
Klicka här för att se spelschema. OBS!! Första omgången 13:00.

 

Fina framgångar i Bravida Open i Borås
Marks TK's jättelöfte Klara Alenäs gjorde en mycket bra turnering i Bravida Open. I flicksingel 12 tog hon sig fram till semifinal efter bra spel. Men fick där ge sig mot Bianca Schulhof, Särö LTK, i en knallhård match. 7-6, 7-6 i Bianca's favör. Ännu mer imponerade var Klara i 14-års klassen, där hon först kvalade in i huvudtävlingen.Väl där slog hon ut den ena seedade spelaren efter den andra efter kanonspel. I semifinalen blev det dock stopp mot 1.a seedade Catrine Landström, Söndrums TK, med siffrorna 6-3 6-3.

Även Marks TK's duktiga 95'or, Johan Holtryd och Kim Karlsson, var i farten i Bravida Open. Johan lyckades allra bäst och kvalade in i pojksingel 14-klassen. Där blev det dock förlust mot Hampus Svensson, Alingsås TK. 6-2,6-1 i Hampus favör. Kim vann två matcher i kvalet innan han fick stryk i kvalfinalen mot Aleks Trifunovic, Ullevi TK. Siffrorna skrevs till 6-0, 6-4.

I Herrklassen var några av A-lags spelarna i farten. Åldermannen Morgan Bergh visade gryende form inför serien, och kvalade in efter stabilt spel. Där blev dock John Andén, Elfsborgs TK, för tuff. 6-2, 6-0 slutade denna drabbning. Nämnas skall att Morgan drogs med en förkylning och inte kunde prestera riktigt på topp för att ge John en match.

Även hemvändaren Per-Anders Andersson var med i kvalet.Där blev det dock stopp i kvalfinalen mot duktige John Larsson, Söndrums TK. P-A hade dock tur och fick en lucky-losers plats i huvudturneringen. Där fick han dock ge vika för Robert Wallerbert, Elfsborgs TK, med siffrorna 6-1 6-2.

Juniorträning - Några platser kvar!!!!
Det finns fortfarande några lediga platser kvar på höstens tenniskurser -
ANMÄL DIG NU! (Ring 0320-10124 eller maila info@markstk.se) För mer info om de olika träningsgrupperna klicka här.
 

ÄNTLIGEN - Generationsdubbel!
Lördagen 26 september planerar vi att köra en ny generationsdubbel i klubben. Här har du som förälder chans att spela med ditt barn (stora som små...) mot andra föräldrar med barn i klubben. Turneringen kommer att spelas i pool form där alla i gruppen möter alla. Beräknad avslutning för turneringen beror lite på antal anmälningar men vi räknar med att vara klara nånstans mellan 17:00-18:00.

Vi planerar även att efter turneringen att fortsätta kvällen i tennishallen med en liten fest, för er som är intresserade av detta. Man tar med sig egen mat och dryck efter behov.

Under turneringen kommer enklare fika att erbjudas. Kostnaden för att vara med är 100 kr/par. Sista anmälningsdag är tisdag 22 september. Lottningen kommer att publiceras i tennishallen samt på hemsidan senast 25 september.

För anmälan skriv upp namn på listan i tennishallen eller ta kontakt med Melker (melker@markstk.se eller på 0320-10124)


Melker Ekberg - ny chefstränare
Det är med stor glädje vi välkomnar Melker Ekberg som ny chefstränare för Marks Tennisklubb. Christian Valencia lämnar jobbet som chefstränare för att studera och spela kollege tennis i USA.

Melker började i klubben som 8-åring 1988 och är aktiv A-lags spelare sedan 1997. Melker arbetade som chefstränare för Marks TK under åren 1999-2001. Melker har gedigen tennisbakgrund (både på och vid sidan av banan) och har genomfört följande kurser:
Steg1, Steg2, TK1, TK2, tävlingsledarutbildning samt domarutbildning.

Christian slutar sin anställning hos oss den 11 september och Melker tar över from 14 september.

Vi tackar för tiden Christian varit hos oss och önskar honom lycka till samt välkomnar Melker och ser fram emot ett intressant och spännande samarbete med många nya utmaningar för såväl unga som lite äldre tennisspelare inom Marks TK.

 /Styrelsen Marks TK

Tider för vuxenkursen hittar du här.
Start 6:e september. Välkomna!
Om det finns fler intresserade kan vi starta en kurs på måndagar.
Anmälan till sofia_bergh@hotmail.com

Träningstider och anmälan till juniorträning
Första versionen av träningstiderna för höstterminen är klara, se länken i menyn till vänster, men det finns fortfarande lediga platser kvar på höstens tenniskurser - ANMÄL DIG NU! (Ring 0320-10124 eller maila info@markstk.se) För mer info om de olika träningsgrupperna klicka här.

Vuxenkurs
Vår populära vuxenkurs drar igång igen den 6:e september. Det kommer bli 10 tillfällen med tränare och ca 3 utan pga seriematcher. Det finns 20 platser så först till kvarn gäller om det blir fullt.
När: Söndagar
Tid: 17-18 & 18-19
Pris: 800 kr/medlem och 900 kr/icke medlem (i priset ingår 1 spelbong)

Om någon inte kan på söndagar eller vid stort deltagarantal kan det eventuellt bli aktuellt med en kurs på vardagkvällar. Den kommer i så fall hållas av klubbens chefstränare.

Anmälan senast 30 aug via mail sofia_bergh@hotmail.com eller tel 0320-14409, 070-2910989. Ange om du spelat något innan eller är helt nybörjare. Ange också om du inte kan söndagar så att vi vet om underlag finns för kurs på vardagar. Kontakta gärna Sofia Bergh på ovanstående nummer/mail om du har några frågor.

Varmt välkomna önskar Morgan & Sofia!

Är du mellan 7 och 14 år och nyfiken på att prova på tennis???
Då är du varmt välkommen till Marks TK:s sommarläger som arrangeras i Kinna/Skene vid Marks TK:s anläggning Tygrikeshallen 10-11 augusti samt för ungdomar i Horred, Fritsla och Svenljunga med närområde vid respektive orters tennisanläggningar 12-14 augusti. Avgiften är endast 200 kr och i detta ingår t-shirt, fika samt 6 timmar tennis med tränare. Vi har begränsat med platser så först till kvarn gäller. Anmälan görs på mail valencia@markstk.se På anmälan ska lägerort, namn, adress, telefon, födelsedata samt eventuella önskemål stå. Sista anmälningsdag är 5 augusti.

Välkomna!

Tiderna för augustiträningen är klara
Klicka här

Angående Tränarfrågan
Christian har bestämt sig för att stanna kvar i Sverige och därför kommer Christian fortsätta som tränare i Marks TK även efter sommaren. /Styrelsen

Ombyggnation av Tygrikeshallen!
Under maj-månad kommer enligt kommunen ombyggnationen av hallen att påbörjas. Först och främst kommer en skiljevägg att sättas upp mellan bana 1 och bana 2. Den kommer att vara i plåt och arbetet med väggen kommer att ta ca en vecka.

Vad gäller upprustningen av hallen så kommer kommunen att lägga fokus på yttertaket och fasaden. Man kommer även att lägga om golvet i entrén och i duschutrymmena. Om allt går enligt planerna beräknar man med att vara klara i aug-sep i höst.

Är det så att NI medlemmar har några synpunkter eller förslag på upprustningen av hallen så tar jag gärna emot dessa. Senast 14 maj vill jag ha in förslagen!

MVH Melker Ekberg , melkerekberg@hotmail.com

Tack för allt arbete som ni medlemmar har lagt ner för att få ordning på utebanorna nu i vår!
Särskilt tack till Ewa & Christer för ert engagemang

/ Hall- och bankommittén

Tiderna för sommarträningen är klara
Klicka här

Arbetsdag för alla medlemmar vid utebanorna
Nu är våren på väg och det är dax att börja få ordning på utebanorna. Eftersom vår vaktmästare inte jobbar heltid och det är många banor att göra i ordning hoppas vi att så många av klubbens medlemmar som möjligt kan ställa upp och hjälpa till. Ju fler vi är desto enklare går det och desto snabbare kommer vi ut på gruset!
Det som skall göras är: röja banorna från skräp, kratta gruset, rätta till linjerna, vattna och borsta banorna, därefter bulta bulta bulta...

När?  Lördag 18 april kl. 11:00 (ev. 19, 25 och 26 april)
Var?  Baksidan på tennishallen.
Hur? Tag med dig oömma kläder och ett glatt humör. Alla kan hjälpa till med något.

Vi skulle uppskatta om ni mailar eller ringer Annika på kansliet (annika@markstk.se eller 0320-10124) och talar om ifall ni har möjlighet att hjälpa till de aktuella dagarna, detta för att lättare kunna organisera arbetet. Beroende på hur arbetet går kan det vara aktuellt med arbetsdag även söndag och helgen efter.
Vi hoppas på stor uppslutning!!!

/ Hall- och bankommittén

Strul med medlemsavgifterna
Tyvärr har ett fel uppstått då vi gjorde medlemsavgifterna så att vissa har råkat få fler än en faktura. Har du fått en faktura som avser avtalsperiod 080101-081231 kan du bortse från den och bara betala den som har avtalsperiod 090101-091231. Vi ber om ursäkt om detta har orsakat problem för någon.


Vuxenkurs!
Nu är det dax igen för en ny omgång av vuxenkursen. Det blir tio tillfällen varav ett utan tränare.
När: Söndagar med start v. 9 (1 mars)
Tid: 17-18 eller 18-19 (beror lite på antalet deltagare)
Pris: 800 kr/medlem och 900 kr/icke medlem (i priset ingår 2 spelbongar)

Anmälan senast 25 feb via mail sofia_bergh(at)hotmail.com eller tel 0320-14409, 070-2910989. Ange om du spelat något innan eller är helt nybörjare. Kontakta gärna Sofia Bergh på ovanstående nummer/mail om du har några frågor.
 
Varmt välkomna!!

Lottningen för Sportlovscupen!

Grupp 1 Elias Sliti,Carl Ljungström, Axel Franzen
Grupp 2 David Andersson, Jesper Brännmark, Kim Karlsson
Grupp 3 David Larsson, Daniel Lennartsson, Elin Kumlin

Elias, Carl Ljungström, David Andersson, Jesper Brännmark, David Larsson, Daniel Lennartsson Börjar Klockan 15.30 Första matcherna. Axel Franzen, Kim Karlsson och Elin Kumlin har sin första match klockan 16.00

 

Sportlovsaktivitet!

Nu på Måndag och tisdag vecka 7  så får man komma och prova på tennis Gratis. Det gäller framför allt för nybörjare. Tiderna är klockan 10-12 och 13-15 både dagarna Välkomna alla som vill prova på spela Tennis

SportlovsCupen

Nu under vecka 7 måndag och tisdag kommer vi att anordna en lite sportlovs turnering där Utvecklingsgruppen och tränargruppen kommer få att delta. Man kommer att delas in i poolspel där man kommer att spela mins två matcher. Varje match kommer att vara i 20 minuter. Matcherna kommer at börjar klockan 15.00 både dagarna. Det kostar 50 kr att vara med i tävlingen och alla får ett litet pris.

Anmälningen går ut den 6 februari vecka 6 och lottningen kommer på lördag eftermiddag på hemsidan.

Ni kan anmäla er via mail valencia@markstk.se eller så kan ni ringa till klubben

 
Tiderna för tennisskolan är klara

Klicka här

Resultat Tygrikesspelen 2009
Klicka här

Träningstiderna för Vårterminen
Klicka här för att se schemat

Stort tack!!!
Till alla er som hjälpte till med mattorna före och efter handbollsturneringen.
 

Träningstider vårterminen 09
Det har blivit lite ändringar så tiderna kommer att läggas ut under fredag eftermiddag
 

Marks TK tackar för det gångna året och önskar alla sina medlemmar och sponsorer ett riktigt

GOTT NYTT ÅR!!!

 

Lottning och funktionärer Tygrikesspelen 2009

Nu är lottningen klar för Tygrikesspelen 2009. Cirka 100 spelare deltar i turneringen över två helger. För att komma till lottningen klicka här.

Lista med alla tider för de som ska hjälpa till under tävlingen finns här: tävlingsledare, kiosk och domare.

 

Handbollsturnering - lite hjälp behövs...

Tostareds handboll kommer hyra hallen för sin årliga turnering Tygrikesnatta den 3-5 januari. Klubben kommer då att behöva hjälp med att lägga ut mattor i hallen för att skydda banorna. Den 2:e kl.9 lägger vi ut mattor och den 6:e kl.10 plockar vi i ordning igen.

Kan du hjälpa till med detta eller vill veta mer, kontakta Sofia Bergh 0320-14409 eller kom till hallen de aktuella tiderna.

Tack på förhand!

 

Generationsdubbel

Bilder på segrarna finns här.

 Lördagen 29 november med start klockan 14:00 planerar vi att köra vår årliga generationsdubbel i klubben. Här har du som förälder chans att spela med ditt barn mot andra föräldrar med barn i klubben. Turneringen kommer att spelas i pool form där alla i gruppen möter alla. Beräknad avslutning för turneringen beror lite på antal anmälningar men vi räknar med att vara klara nånstans mellan 17:00-18:00.

Vi planerar även att efter turneringen att fortsätta kvällen i hallen med en liten fest, för er som är intresserade av detta. Man tar med sig egen mat och dryck efter behov.

Under turneringen kommer enklare fika att erbjudas. Kostnaden för att vara med är 100 kr/par. Sista anmälningsdag är fredag 21 november. Lottningen kommer att publiceras i tennishallen samt på hemsidan helgen före turneringen.

För anmälan skriv upp namn på listan nedan. Vid frågor ta kontakt med Cristian eller Melker.

07-11-08 Serien!

Denna helgen kommer det vara full rulle med matcher.  På lördag från klockan 10.00 spelar pojkar 16 mot ÖSTK. Där efter kommer A-laget att försöka ta nya poäng mot Särö klockan tolv. 14 års laget börjar klockan 14.00 och flickor 16 klockan 16.00

På söndag startar matcherna klockan 12 där flickor 12 spelar och klockan 15.00 spelar pojkar/flickor 12. Lycka till allihopa

07-11-08 Utbytet

Vi tackar Skövde och alla spelare som gjorde utbytet lyckad. Med mycket träning så orkade alla och ingen gav upp. Mycket roligt att se att våra spelare visar att vi är bra kamrater.

28-10-08

Utbyte mot Skövde!

Då var det dags igen för ett läger. Denna gången kommer vi ha ett utbyte mot Skövde som kommer hit. Lägret kommer att vara mellan Onsdag från halv elva till Torsdag klockan 16.00. Banorna kommer vara upptagna hela tiden under de två dagarna.

 

Serien!

Det har gått väldigt bra för A-laget nu i hösten killarna har 5 poäng på tre matcher. Spelade lika mot Gothia och vunnit de två matcher som har varit med 4-0 Mycket bra jobbat killar. För Damlaget går det också mycket bra. De ligger på andra plats med två matcher spelade. första matchen mötte de Vallda och vann med 3-1 och kryssade mo TK 77 Mycket bra tjejer.

För våra juniorer går det mycket bra. Det ligger i och kämpar varje match. Mycket kul och se.

Lotter!

Glöm inte att lotterna ska redovisas senast 31/10. Du kan även betala via postgiro 351934-5 skriv lotter + namn som referens!

Strul med hemsidan!

Vi har haft lite strul med hemsidan, därför har vi inte kunnat skriva nya saker men nu ska det funka som vanligt!

 

Då har serien startat!

Nu i helgen startade serien för vårat A-lag. De mötte Gothia från Göteborg och det blev 2-2. En mycket bra start och en viktig poäng som kan betyda väldigt mycket längre fram. Melker Ekberg var första singel. Melker fick möta  Ludde Järpmyr och förlorade 1-6 3-6. Cristian Valencia spelade andra singel lyckades vinna den matchen mot Adam Knutsson med siffrorna 6-1 7-6. Tredje singel fick Mattias Aronsson spela och han lyckades vända från 0-1 i set till att vinna i avgörande i supertiebrea, siffrorna blev 3-6 6-0 10-5. Morgan bergh och Melker Ekberg  spelade dubbeln  men förlorade  tyvärr med siffrorna 3-4 4-6 mot Järpmyr/Stjärnros.

Nu i helgen ska Damlaget gå in och spela sin första match samt pojkar 16 och flickor 12. På söndag spelar pojkar/flickor 10 lag 2 och lag 1. . Det kommer bli mycket tennis nu till helgen, matcherna starar klockan 10.00 - 19.00 på lördag och 10.00-16.00 på Söndag. Välkomna allihopa för att ge stöd till våra spelare.

Serie läger

Då var det dags för Serie Läger nu till helgen. Vi kommer att Samlas klockan kvart över sex vid tennis hallen på fredag. Och då kommer jag att gå igenom lite saker som kommer att hända. Jag har delat in de i två olika grupper. De större spelarna kommer att bli fadder åt de yngre juniorerna. Schemat ser ut så här:

Fredag

Samling 18.15

Träning 18.30-19.30

Middag 20.00

Aktivitet 20.45-21.30

Sova 21.45

 Lördag

Uppvakning 07.00

Frukost 07.30

Träning + Teori 08.30-11.00

Lunch 12.30

Träning + fys 14.00-17.00

Middag 18.00

Aktivitet 19.30

Sova 21.30

 Söndag

Uppvakning 07.30

Frukost 08.00

Träning 09.00-12.00

Avslutar 12.10

 Priset på detta kommer att bli 250 kr och då ingår det två middagar en lunch två frukostar + mellanmål. Om man inte sover över så är det samma pris som gäller.Ta med Madrass, kudde, täcka, plus innebandy klubbor och mycket ombyten.Vi ser fram emot en mycket bra träningshelg

MTK Spelarna presterar!

I helgen så var Melker Ekberg och Cristian Valencia ute på tävling. Melker som spelade elit klassen nådde fram till Semifinalen där han fick ge sig mot Mikael Sandström med siffrorna 1-6 5-7. Det här va Melkers första match sen serien tog slut så mycket bra jobb av Melker. Cristian Valencia fick Wo i första omgångarna i Elit och Ps 17-21. I Eliten fick Valencia ge sig mot Paul Ciorascu 2-6 6-7 och i Ps 17-21 lämnade han Wo. Cristian Spelade Mixed dubbel med Amanda Moberg från Norrköping där de förlorade i avgörande. Siffrorna skrevs 7-6 6-7 16-14 i supertiebreak. De hade 4 matchbollar men kunde inte ta sig igenom detta. Men en väl lyckad tävling som lovar mycket gott inför Serien som börjar om två veckor.

Ny helg!

Då var det en ny helg och nya spelare åker ut på tävlingar. Denna gången är det några ur A-laget som ska spela i Borås. Melker Ekberg ställer upp i Elit klassen där han möter  Rasmus Svärd, GLTKi första omgången. Cristian Valencia ska också spela i elit klassen där han har ställs mot Igor Tubic Skövde TF. Cristian spelar även PS17-21 där han får möta Erik Karlsson Tk77 och han spelar Mixed Dubbel med Amanda Moberg Norrköpings TK. De får möta Hamlin/Svärd i första omgången.

Vi önskar våra A-lag spelare lycka till!

 

Serieläger 19-21 September

Den 19-21 september kommer vi att ha ett Serieläger för att kunna ladda upp oss inför serien och hitta lagkänslan. Man sover över här fredag och lördag natt och avslutar runt 13-tiden på eftermiddagen på söndag.

Anmälan ska lämnas in på måndag den 15 september. Kostnad för detta läger kommer att bli cirka 250 kr, vi meddelar senare om exakta pris när vi har fått in alla anmälningar. Det kommer att ingå två middagar och en lunch. Två frukost och mellan mål. Träningen kommer att bli till 3-4 tennis pass, 1-2 pass fys plus teori. Aktivitet kommer att ske på lördag kväll.

Det man ska ta med sig är : Madrass, sovsäck och kudde och många ombyten.

Det är ABSOLUT GODIS FÖRBUD!

Klicka här för att se vilka spelare som är inbjudna.

Vuxenkurs inomhus!

Nu är det dags igen för våra populära vuxenkurser. Tanken är att både nya och gamla spelare är välkomna. Kanske är du förälder, syskon eller annan glad entusiast som är sugen på att lära dig mer om grunderna i tennis?! Tiden kommer att anpassas beroende på intresse och spelstandard. I priset ingår 2 bongar som kan användas vid spel inomhus. Vi kommer att hålla på 8 veckor med preliminärt uppehåll v. 43 och på höstlovet v. 44. Avgiften kommer att faktureras vid kursens början.

När: Söndagar med start v. 39
Tid: 17:00-18:00, 18:00-19:00 (beroende på antal anmälda och spelstandard)
Pris: 800 kr (medlemmar), 900 kr (icke medlemmar)

Anmälan senast 21 september på anslag i hallen eller per e-mail till sofia_bergh(at)hotmail.com. Ange om du spelat innan eller är helt nybörjare.

Vid frågor kontakta Sofia Bergh, 0320-144 09 el. 070-291 09 89

Varmt välkomna!

Resultat om Kim Karlsson och Johan Holtryd

I helgen så åkte Kim Karlsson till Mariestad för att tävla. Tyvärr lyckades han inte vinna sin singel men gjorde en kanon match där han pressade Oscar Wallin Från Hjo med siffrorna 4-6 5-7. Men Kim och hans partner lyckades väldigt bra i dubbel och Kom trea ett stort grattis Till Kim och Alexander från  Falköping.

Johan Holtryd förlora första matchen i Borås mot en väldig duktig spelare som heter Johan Fors som kvalade in.

En Godkänd helg för de här killarna som gjorde sitt bästa

Tennis Skolan!

Är det så att ni är intresserade av att prova på och spela så finns det platser kvar på Tisdagar och Onsdagar mellan 16.00-17.00. Är det så att ni har anmält er och att inte era namn står med så kom den dagen ni kan så fixar vi detta. Träningar är Tisdag & Onsdag 16.00-17.00 och Fredag 17.00-18.00

 

Tävlings Helg!

Idag ger sig Kim Karlsson till Mariestad för att spela.  Kim får möta Oscar Wallin från Hjo TK i första om gången i klassen PS14. Han ställer upp i PD14 också med Alexander Ek Persson från Falköping.

En annan spelare som ger sig iväg för att tävla är Johan Holtryd som ska spela i Borås. Där får han gå mot Johan Fors från Kfum Borås TK i första omgången. Vi önskar Grabbarna Lycka till och kör hårt

Fys Idag Fredag 5 September!

Idag börjar fysen klockan fem istället för sex.

 

Träningstider hösten 2008
-2008-08-29

Nu är träningstiderna för hösten 2008 klara. Klicka här för att öppna träningstiderna för HT 2008.

En framgångsrik sommar för våra Juniorer

Marks TK:s Klara Alenäs gjorde riktigt fina resultat i SM för 12 – åringar. Klara, som för övrigt är 1 år ung i klassen, gick tillsammans med Martina Malmqvist ända fram till Semifinal i dubbel.

I singel så förlorade Klara tyvärr i första omgången med siffrorna 3-6,5-7 mot Wilhelmina Palmer från SALK, rankad 5 i Stockholm. Klara har gjort fina framgångar under sommaren, där Klara bland annat kom till final i Kalle Anka Cup för distriktet, samt vann en tävling i Strömstad och Slöinge. Det lovar gott inför denna hösten som kommer. Ett Stort Grattis Till Klara!

                   (På bild ser ni Klara Alenäs)

En annan spelare som har gjort fina resultat är Emelie Sjöholm, då hon kom 3:a i Strömstad i både 12 & 11 års klassen. I Slöinge kom Emelie 5:a. Även Mattias Stensson, Kim Karlsson och Alexander Johansson har haft en bra sommar där de har varit ute och tävlat mycket runt om i landet. Riktigt rolig och se att våra juniorer är ute och tävlar på egen hand.

Ett stort Grattis till alla och så laddar vi om för en ny säsong.

 

 

Flicksingel 12 Älvsborgsspelen omlottad
- 2008-08-11
Observera att flicksingel 12 i Älvsborgsspelen är omlottad.
Klicka här för att se nya lottningen.

Handslagslägret fullbokat!
-2008-08-11
Vi tackar för alla anmälningar vi har fått in till handslagslägret, men pga det mycket stora intresset måste vi tyvärr meddela att alla platser är uppbokade. De som har kommit med har blivit kontaktade av tränarna.

Anmälan tennisträning höstterminen 2008
- 2008-08-08

Nu är de dags att anmäla sig till höstterminens träning för minitennis,  tennisskola och övriga träningsgrupper. 

Denna termin kommer det att ske några förändringar. Samuel Ekberg har valt att sluta hos oss för att fortsätta sin tränarkarriär i Helsingborg TK. Frida Uusitalo har tagit ett break från tränarjobbet för att studera vidare och vi önskar dem båda lycka till i framtiden. Cristian Valencia kommer därmed att tillträda som ny chefstränare från 1 augusti, Jennifer Blomquist kommer vara kvar som tränare tillsammans med våra övriga duktiga och kompetenta hjälptränare. Sista anmälningsdag för minitennis och tennisskolan är 27 augusti, för övriga grupper är sista anmälningsdag 20 augusti.

Mer info om upplägget för de olika träningsgrupperna kan du få om du klickar här.

För att få mer info gällande minitennis & tennisskolan i Mark klicka här.
För att få mer info gällande minitennis & tennisskolan i Svenljunga klicka här.
För att komma till anmälningsformuläret för minitennis/tennisskola klicka här.

För att komma till anmälningsformuläret för utvecklings, tränings och tävlingsgrupper klicka här.

Tre Marks TK spelare till Distriktsfinalen av Kalle Anka Cup - 2008-05-20

Linus, Emelie & klara nöjda med att avancerat till Distriktsfinale.

Marks TK har lyckats bra i kretstävlingarna i Kalle Anka Cup. Linus Frost, Klara Alenäs och Emelie Sjöholm har alla tre kvalificerat sig för Distriktsfinalen i Mariestad, där vinnaren kommer att gå till Sverigefinalen i Båstad.

Linus spelar i 13 års klassen och vann sin kretstävling i Ulricehamn efter finalseger mot Oskar Govik från Dalsjöfors med 5-7, 6-3, 6-2. På sin väg fram till finalen vann Linus tre matcher utan setförlust.

Klara & Emelie spelade kretstävling för 11 åringar i Borås. Klara vann där alla sina fyra matcher och segrade i kretstävlingen, medan Emelie blev fyra i klassen. De fyra främsta kvalificerade sig sedan till Distriktsfinalen där Västergötlands 12 bästa tjejer i 11 års klassen gör upp om en plats i mycket anrika Sverigefinalen i Båstad.

Vuxenkurs utomhus - 2008-05-15   

Nu är det åter dags för vuxenkurs. Ta chansen som förälder, syskon eller motionär att lära dig tennisspelets grunder under ledning av Frida Uusitalo.

Tid för vuxenkursen kommer att vara torsdagar klockan 17:00-18:00 på våra grusbanor. Vid regn kommer träningen att vara inomhus.

Vuxenkursen kommer att hålla på under fyra veckor med start vecka 22 t.o.m. vecka 25. Kostnad för att vara med är 300 kr och i det ingår även en bong som kan användas för 1 timmas träning utomhus. Avgiften kommer att faktureras vid vuxenkursens start.

För anmälan skriv upp er på listan på anslagstavlan i tennishallen. Sista dag för anmälan är måndag 26 maj. Vid frågor gällande vuxenkursen ta kontakt med Samuel eller Frida.
 

Föräldrarutbildning – Tennisens regler mm - 2008-05-12

Vi fortsätter vår satsning på utbildning för er tennisföräldrar med en träff där Cristian Valencia samt Morgan Bergh kommer att gå genom lite gällande tennisens regler mm. Detta har varit efterfrågat från flera håll i klubben, så därför samlar vi till denna träff.

Tid och datum kommer att vara torsdagen 22 maj klockan 18:00 i vårt konferensrum. Vi ser självklart att så många intresserade som möjligt dyker upp på denna träff. Det kommer självklart att finnas tid för en frågestund med Cristian och Morgan. Beräknad tid för mötet är cirka 1 timma.

Terminsavslutning med grillning - 2008-05-12

Måndagen 16 juni klockan 17:00 är det terminsavslutning för tränings, utvecklings och tävlingsgrupperna med grillning samt dubbelspel. Spelare kommer att mixas så att de yngre juniorerna kan få spela med de äldre t.ex.

Alla spelare får gratis fika med korv, saft, bullar mm medan föräldrar och syskon fikar till självkostands pris. Vi beräknar att vara klara cirka 20:00. Vid frågor ta kontakt med Samuel.
För anmälan skriv upp er på listan på anslagstavlan i tennishallen.

Vår & sommarskola minitennis & tennisskola - 2008-04-29

Nu är även träningstiderna klara för minitennis & tennisskolans vår & sommarträning. För att kunna öppna filen krävs att du har acrobat reader. För att se tiderna klicka här.

Sommartiderna klara - 2008-04-25

Nu är träningstiderna klara för tränings, utvecklings & tävlingsgrupperna sommarträningen 2008. Det har blivit vissa små justeringar gällande tider samt grupper. För att komma till tiderna klicka här.
Vid frågor ta kontakt med Samuel på kansliet.

Serieplanering vår & sommar klar - 2008-04-24

Nu är våren och sommarens planering för seriespelet klart. Alla hemmamatcher är inlagda, och tider för bortamatcher kommer allt eftersom. Lagledarna kommer att kontakta aktuella spelare.
För att komma till serieplaneringen klicka här.

Tävlingslista för vår & sommaren klar - 2008-04-09

Nu är tävlingslistan med rekommenderade tävlingar för våren & sommarens klar. Använd denna lista som en hjälp för att kunna planera våren & sommarens tävlingsspel.
För att komma till listan klicka här.
För ni som ännu inte börjat att bedriva riktigt aktivt tävlingsspel rekommenderas Tennisskoletouren i Göteborg. För att läsa mer om det klicka här.

Anmälan sommarträning & augustiträning - 2008-04-01

Nu är det dags att anmäla sig till sommarträningen samt även augustiträningen 2008. Anmälan till detta kommer inte att läggas ut här på hemsidan utan anmälningsformuläret som ni får hem i brevlådan nu i dagarna måste lämnas in till någon av tränarna eller skickas till kansliet.

Påsklovscupen färdigspelad - 2008-03-31

Under onsdagen samt torsdagen förra veckan genomfördes Påsklovscupen för klubbens juniorer. Tävlingen spelades som en mixad dubbelklass där spelare mixades oberoende av ålder samt kön. Segrare i tävlingen blev Mattias Stensson i par med Markus Nilsson. Ett stort grattis. För att komma till alla resultat från turneringen klicka här.

Påsklovscupen lottad - 2008-03-19

Nu är Påsklovscupen lottad som genomförs under onsdag och torsdag nästa vecka för spelarna i tränings, utvecklings & tävlingsgrupperna. MYCKET viktigt att om man får förhinder måste man meddela Samuel det snarast på telefon 076-336 94 87 . Alla matcher kommer att spelas som 50 minuters matcher med 5 minuters inbollning, och där vinnaren i respektive pool möts i en final.
För att komma till lottningen klicka här.

Föräldrarmöten - 2008-03-03

Måndag 10 mars klockan 19:15 håller Samuel i ett infomöte under ungefär 1 timma. Mötet kommer att handla om föräldrarnas roll och lite info gällande vad man bör tänka på som tennisförälder. Mötet vänder sig först och främst till föräldrar som har tävlingsspelande barn.

Torsdag 13 mars klockan 18:00 är det ett liknande möte för föräldrarna fast då mer gällande tennisens tävlingsform och lite saker vad man bör tänka på gällande det. Mötet vänder sig till föräldrar som har barn i utvecklings & träningsgrupper där barnen ännu inte börjat bedriva aktivt tävlingsspel. Mötet beräknas att ta max 1 timma.

Klubbens förhoppning är att det blir många föräldrar som närvarar på mötena.

Påsklovscupen vecka 13 - 2008-02-19

Under onsdag & torsdag Påsklovsveckan arrangerar klubben sin klubbturnering Påsklovscupen för spelare i tränings, utvecklings & tävlingsgrupperna.. Turneringen kommer att spelas som en mixad dubbelklass där spelare oberoende av spelstyrka eller kön kommer att mixas. Det är gratis att vara med, och målsättningen är att alla spelare i klubbens tränings, utvecklings & tävlingsgrupper ska vara med i turneringen. För att läsa mer om turneringen klicka här.
För anmälan skriv upp er på listan på anslagstavlan i tennishallen.

Sportlovscupen färdigspelad - 2008-02-19

Under sportlovet genomförde klubben traditionsenligt sin klubbturnering Sportlovscupen. Efter en mängd välspelade matcher korades det en segrare i varje klass. För att komma till resultat från turneringen klicka här.
För att se bilder på alla pristagare klicka här.

Linus finalist i Göteborg - 2008-02-19

Linus Frost svarade för en stark prestation i 13 års klassen i Sportlovsturnering på GLTK i Göteborg. Linus avancerade där till final efter att ha vunnit fyra matcher, alla i två raka set. Han slog i semifinalen Lidköpings Georg Lundqvist med 6-2, 6-4. I finalen förlorade Linus mot Viktor Lindström från Ullevi TK med 6-3, 7-6.
Johan Holtryd spelade även han turneringen och gick till kvartsfinal efter två segrar. Även Johan förlorade mot Linus baneman i finalen Viktor Lindström.

 

Sportlovscupen för Minitennis & Tennisskolan lottad - 2008-02-11

Nu är även Sportlovscupen för Minitennis & Tennisskolan lottad. Vid frågor gällande det ta kontakt med Frida.
För att komma till lottning med speltider klicka här.

Linus "Dubbel" finalist i Lidköping - 2008-02-05

Linus Frost svarade för en stark prestation i Troja Junior Cup. Han avancerade till final i 13 års klassen i såväl singel som dubbelklassen. I singel vann Linus i tur och ordning mot Johan Algelid, Emil Johansson samt i semifinalen mot Georg Lundqvist. I finalen förlorade Linus mot sin dubbelkompis Serdar Bojadieva från Lidköpings TK med 6-1, 6-4.
I dubbel gick Linus i par med
Serdar till final. Trots starkt     
 (Fv: Bergström/Hjertonsson & Bojadieva/Frost)
kämpande förlorade dom
finalen mot Ullevi paret Filip Bergström/Tom Hjertonsson med 10-7 i avgörande supertiebreak. Bra jobbat Linus.

Sportlovscupen för tränings, utvecklings & tävlingsgrupperna lottad - 2008-02-05

Nu är Sportlovscupen för tränings, utvecklings & tävlingsgrupperna lottad. Speldagar kommer att vara måndag & tisdag under nästa vecka. För att komma till lottning med speltider klicka här.
För att få mer info om varje klass klicka här.
Anmälningsavgiften på 50 kr betalas på plats. Tänk på att vara på plats cirka 30 minuter innan uppsatt speltid. Vid frågor eller förhinder hör av er till Samuel på kansliet på telefon 10124.

Anmälan till Svenljunga - 2008-01-22

Anmälan till minitennis & tennisskolan i Svenljunga utgår torsdagen 31 januari. För anmälan klicka här.
OBS!! Glöm inte att klicka i Svenljunga som ort i anmälningsformuläret.

Sportlovscupen under vecka 7 - 2008-01-22

Under sportlovet vecka 7 spelas traditionsenligt våran Sportlovscup. Turneringen kommer att spelas måndag-onsdag för tränings, utvecklings & tävlingsgrupper. För anmälan skriv upp er på listan i tennishallen. Sista anmälningsdag är söndag 3 februari. För att få mer info om turneringen klicka här.

Träningstider minitennis & tennisskola VT 08 - 2008-01-21

Nu är träningstiderna för minitennis & tennisskolan vinter & vårtermin 2008 klara.
För att få mer info om terminens minitennis & tennisskola klicka här.
För att komma till träningstiderna klicka här.
Vid frågor ta kontakt med Frida.

Klara vinnare i Tygrikesspelen - 2008-01-14

Nu är första helgen avklarad i Tygrikesspelen. Arrangemanget flöt på mycket bra. Tävlingsledning, fikapersonal, domare mm gjorde ett mycket bra jobb under hela helgen. Flera av klubbens spelare var även i farten och bäst gick det för Klara Alenäs i flicksingel 11. Hon vann klassen efter imponerande 6-1, 6-1 i finalen mot Fredrika Regnér från Smålandsstenars TK. Stort grattis Klara.
I pojksingel 14 stred våra killar mycket tappert i den tuffa konkurrensen. Även Fanny i flicksingel 14 samt övriga tjejer och killar i 11 & 12 års klasserna gjorde mycket bra matcher. Nu laddar vi inför    
(Klara Tv. tillsammans med Fredrika)
andra helgens spel med seniorklasserna
samt 16 års klassen. För att se alla resultat från första helgen klicka i menyn till höger.  

Ändrade speltider fredagen 18/1 Tygrikesspelen - 2008-01-11

OBS!!! Vissa matchtider är ändrade under fredagen 18/1. Dubbelkolla era speltider.

Klara finalist i Falkenberg - 2008-01-09

Klara Alenäs fortsätter att visa framfötterna och har under julhelgerna spelat bra tennis. Hon var först i semifinal i Mölndals 11 års klass där hon förlorade mot ett år äldre Charlotte Eriksson från GLTK. Klara följde upp det med att gå till final i 11 års klassen i Falkenberg under början av året. Hon vann där sin pool innan Hana Sisirak från Falkenberg blev för svår i finalen. Stort grattis! 

Johan finalist i TS Touren Masters - 2008-01-09

Johan Holtryd gick till slutspel i Tretorn Junior TS-Masters GLTK Göteborg och slutade tvåa i turneringen. I semifinalen besegrade han Jacob Sundberg Mölndals TK med 6-1, 6-2. I finalen mötte han Felix Jerhamre-Sundh och förlorade med 3-6, 0-6. Vi gratulerar till en jättefin insats under hela året.
                                       


Omlottad klass Tygrikesspelen - 2008-01-07

P.g.a. missad deltagare är flicksingel 16 omlottad. För att se den nya lottningen för klassen klicka i menyn till höger.

Lottning Tygrikesspelen 2008 - 2008-01-05

Nu är lottningen klar för Tygrikesspelen 2008. Antalet deltagare slår rekord och cirka 140 spelare deltar i turneringen. För att komma till lottningen klicka i länken till höger.

 

För att komma till 2004 & 2005 års nyheter klicka här
För att komma till 2006 års nyheter klicka här
För att komma till 2007 års nyheter klicka här

För bokning av banor: Matchi.se

www.friskvardschecken.se

www.sponsorhuset.se/markstk


Dunlop Mark Open

Resultat samt anmälan:
www.tentouronline.se

Tygrikesspelen
Resultat samt anmälan: www.tentouronline.se

--------------------

Gatuadress:
Nynäsgatan 46
51156 Kinna

Tel. 0320-10124

Klicka
här för karta

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Herrar väst div.2 b